PDA

Prikaži potpunu verziju : SATA HD i particije...

Bart Starr
11.1.2006, 4:40
Imam mogucnost da relativno povoljno dodjem u posed novog SATA HD-a od 250 GB ali cuo sam neke stvari o tim (SATA) HD-ovima koje mi nisu bas najjasnije. Naime, jedan poznanik mi je rekao da je imao problem oko particionisanja, podelio je HD na dve ili tri particije ali kada je formatirao C:\ particiju istovremeno su se formatirale i ostale. Kaze da je probao sa nekoliko takvih diskova i da je uvek bilo isto. Ne poznajem coveka toliko dobro da bih znao da li stvarno govori istinu ili je on nesto pogresio kod tog posla pa bih vas zamolio za vasa iskustva na tom polju.

bachi
11.1.2006, 12:22
Imam mogucnost da relativno povoljno dodjem u posed novog SATA HD-a od 250 GB ali cuo sam neke stvari o tim (SATA) HD-ovima koje mi nisu bas najjasnije. Naime, jedan poznanik mi je rekao da je imao problem oko particionisanja, podelio je HD na dve ili tri particije ali kada je formatirao C:\ particiju istovremeno su se formatirale i ostale. Kaze da je probao sa nekoliko takvih diskova i da je uvek bilo isto. Ne poznajem coveka toliko dobro da bih znao da li stvarno govori istinu ili je on nesto pogresio kod tog posla pa bih vas zamolio za vasa iskustva na tom polju.

Jok... Instalirao sam XP na ne znam koliko računara sa S-ATA diskom i nikada nisam imao problema sa formatiranjem istog. Komšija se zeznuo u nečemu. :)

Veseli
13.1.2006, 17:03
Komasha je nestruchan,posto je nemoguce sam da formatira ceo hard disk odnosno sve tri particije a da ga kompjuter prethodno nije pitao!!! :rolleyes:

ACHTUNG
13.1.2006, 17:08
SATA donosi ubrzanje i jos po nesto,ali format c: ce uvek da uradi c: a ne i d: i e: .Mislim da je sve jasno.Ciji je hard?

tool.keenan
16.1.2006, 13:39
baronise te negde je pogresio, sata hardovi nisu vanzemaljska tehnologija:)

Robert
16.1.2006, 22:31
Nesto mi pade napamet ako je on formatirao iz DOS-a normalno da DOS nepreoznaje NTFS i onda ako je C bio NTFS on ga nevidi i prelazi na prvi koji je u FAT ili FAT 32 i onda formatira taj sledeci kao C pa je mozda tako i komsija uradio i neznajuci da DOS nevidi NTFS eto toje moje misljenje.

vlajko
16.1.2006, 23:10
Ma HDD ko HDD, samo ti kupuj SATA disk i nemas frke.

Oliver
17.1.2006, 1:19
Format je kod nekih kao refresh :icon_mrgr

Urade ga bar nekoliko puta :D