Prikaži potpunu verziju : dual core proc ili vise rama
Interesuje me koliko su dual core procesori bolji za igre od single core.
ja imam athlon 64 3200 i koliko cu dobiti ako uzmem athlon x2 3800 i da li je bolje da umjesto toga uzmem 1 gb rama
mad_skillz
14.8.2007, 0:50
ja bih pre uzeo taj 1Gb rama i kloknuo tog athlona za par stotina MHz i reshen posao..
Uzmi ko covek 1 GB rama, mislim da ces vise osetiti na igrama mnogo vise nego ako kupis procesor
NjegovaWisost
14.8.2007, 1:13
Kako koja igrica.... STALKERu i Supreme komanderu više odgovara DC a ostalim igrama ram...
Ne znam, ja bih uzeo novi athlon (samo ako ti može na staru matičnu) jer će uskoro procesora takvih nestati na tržištu, a rama će, kao i dosad nadam se, ostati dugo
Ram naravno, procesora ce takvih biti jos, mozda ne bas ovih winsora (jos dugo) ali brisbane hoce duze.
btw Stalkeru bogami vise odgovara veca kolicina rama.;)
Da!Stalkeru bas treba rama...Rama treba sto vishe i ti ces produziti radni vijek svom kompu ako uzmesh josh rama, a ako budes htio x2 proc morash novu plochu i novi ram (ddr2)...Eto ja imam konfig koja je bila jaka prokle 2 godine i ako sam imao problem to je bilo zbog rama!
NjegovaWisost
14.8.2007, 2:23
Ne znam, ja se samo rukovodim sa read me igrice :kreza:
To ti i nije bash neki pouzdan nachin.Zavisi i to kako kome smeta sjeckanje.Meni smeta i najmanji pad framerate-a dok neko moze da igra i pod lagom i da govori kako mu igra pichi...
To ti i nije bash neki pouzdan nachin.Zavisi i to kako kome smeta sjeckanje.Meni smeta i najmanji pad framerate-a dok neko moze da igra i pod lagom i da govori kako mu igra pichi...
slazem se, najgore je kad lik dodje i stavi sve na low i kaze "jbt sto mi igrica ide..."
ako se igras onda i uzivaj
polarnimeda
14.8.2007, 3:25
ja bih pre uzeo taj 1Gb rama i kloknuo tog athlona za par stotina MHz i reshen posao..
slazem se!
Ne znam, ja se samo rukovodim sa read me igrice :kreza:
Steceno iskustvo od mesec dana igranja Stalkera anulira taj read me +......
Interesuje me koliko su dual core procesori bolji za igre od single core.
ja imam athlon 64 3200 i koliko cu dobiti ako uzmem athlon x2 3800 i da li je bolje da umjesto toga uzmem 1 gb rama
Igre se (jos uvijek) vise oslanjaju na memoriju tako da je to u svako doba isplativa investicija. Tacno je da pojedine vise drze do procesora, ali tvoj Athlon 64 je dovoljno jak da izadje sa njim na kraj. Ako ce dual core procesori koji ce da pasuju tvojoj maticnoj ploci nastaviti da izlaze, bolje uzmi jos 1GB RAM-a.
Igre ce se otprilike uvek i osljanjati na dosta memorije, pre svega zbog velicine tekstura.
Steceno iskustvo od mesec dana igranja Stalkera anulira taj read me +......
Poenta je sto meni to najvise i treba zbog Stalkera.
mad_skillz
15.8.2007, 19:33
onda ti ne gine novi gigabajt rama..:)
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.