PDA

Prikaži potpunu verziju : Program za zaštitu (Symbian 9.1 3rd)

ForceWare
8.8.2007, 1:16
Kao što kaže naslov treba mi program koji će da štiti od kradje moj novokupljeni phone Nokia3250
Ali ne na način na koji to rade neki programi kad se telefon ukrade. Oni šalju smsove i emailove na korisnikovu adresu o tome gde je ukradeni telefon i slično nego program koji će da detektuje preko kamere pokret i da uzbunu zvukom i zakljucavanjem telefona. (Znači telefon se ostavi na neko mesto i ko god ga pomeri - vazdušna opasnost :))

Ja sam tražio sličan al nema.:D

Željko
8.8.2007, 3:36
Čuo sam za taj program negde ali nisam siguran gde, možda je bilo u SK-u pretraži arhivu ;)

Brains
8.8.2007, 13:30
Znam za jedan (doduse, ne mogu da se setim imena)... Trebalo bi da se radi o programu za nadgledanje kojem moze da se stavi da se upali alarm kada god se nesto promeni na slici. To ce reci da ako ostavis telefon sa kamerom ka stolu, onaj koji podigne telefon ce aktivirati alarm jer se slika promenila sa totalno crnog na svetlo. Sto se tice zakljucavanja telefona tice, mislim da ovaj prog to nema... Preko googla mislim da nije problem da se nadje ime ovog programa.

ForceWare
8.8.2007, 14:23
Evo našao sam ovaj STOP Phone Thief ima na sk-u al neće kod mene da instalira na telefon.

http://www.sk.co.yu/2006/01/skpz06.html

Nije toliko bitno da zakljuca nego da se oglasi da je telefon pomeren. Neću ja ostavljati telefon kilometar od mene.
Znači da detektuje pokret telefona preko kamere i da se oglasi. To je sve.