PDA

Prikaži potpunu verziju : Pisi, al' ne brisi DVD


wu-gambino
6.8.2007, 21:00
Kupio sam 'ridata' DVD +RW 4.7GB 8X
Koristim nero 6.

Narezao sam neki mali fajl od 50mb, uspesno je odradio taj posao, ali kada sam pokusao da izbrisem podatke, pojavio se normalno vizard za brisanje krene ucitavanje i za jednu sekundu prebaci na 'finish' kao da je navodno zavrsio brisanje, ali podaci su ostali.
Ponovio sam to vise puta, ali nece da izbrise podatke.

glitch
6.8.2007, 21:02
Kojim rezacem?

wu-gambino
6.8.2007, 21:08
Kojim rezacem?
Pioneer, klasika.:D

Loodi
6.8.2007, 21:14
Najverovatnije je problem u delimicne nekompatibilnosti rezaca i medija sto se moze resiti putem fleshovanja firmvera u uredjaj. I ja sam sa mojim starim Traxdata Venus CD-RW uredjajem imao slicnih problema, sve je rezao i pisao i brisao osim maxell medija tj hteo je da nareze doticni RW medij ali ne i da obrise, ali je to posle reseno firmverom.

wu-gambino
6.8.2007, 21:36
Ali ja imam sasvim novu konfiguraciju.:confused:

glitch
6.8.2007, 21:40
Nema veze sto je nova konfa, pitanje koliko je rezac stajao na lageru. Vidim da je Pioneer izdao nove verzije firmvera (http://wwwbsc.pioneer.co.jp/product-e/ibs/device_e/dev00002r_e.html) gde popravljaju brdo stvari.
Posavetuj se u firmi, gde si to kupio, sta da radis i da li ce ti vaziti garancija ako ga sam flesnes (a ne bi bilo lose da ti oni to odrade, pogotovo ako ne znas sta radis).

wu-gambino
6.8.2007, 21:50
Nema veze sto je nova konfa, pitanje koliko je rezac stajao na lageru. Vidim da je Pioneer izdao nove verzije firmvera (http://wwwbsc.pioneer.co.jp/product-e/ibs/device_e/dev00002r_e.html) gde popravljaju brdo stvari.
Posavetuj se u firmi, gde si to kupio, sta da radis i da li ce ti vaziti garancija ako ga sam flesnes (a ne bi bilo lose da ti oni to odrade, pogotovo ako ne znas sta radis).

Uff, 'flesnes' jos jedan novi termin, :icon_scra sve ti je jasno koliko znam sta radim.;)
Provericu kod servisera ...

glitch
6.8.2007, 22:03
Jasno k'o dan :D
Dakle, pravac servis :dedica:

JovanK
7.8.2007, 3:36
A da probaš neki drugi medij. DOće te jeftinije.

Vule
26.8.2007, 13:46
Pozdrav.
Da li bi neko na forumu mogao da mi da malo detaljnija uputstva u vezi flešovanja firmvera. Imam Pioner DVD RW 110D i od pre izvesnog vremena pravi mi ponekad probleme sa čitanjem i rezanjem diskova. Npr, nekad se desi da nemože da pročita ono što je sam narezao. Ja bih ga flešnuo u kućnoj radinosti. Znam da je ovo delikatna operacija, pa stoga molim članove foruma koji se razumeju u ovu problematiku, da mi daju što detaljnija uputstva.

ForceWare
26.8.2007, 18:06
Pa nije to neka bog-zna-kakva složena delatnost. :D

Potrebno je da skineš novi firmware (sa Pioneerovog sajta (http://wwwbsc.pioneer.co.jp/product-e/ibs/device_e/dev00001r_e.html) - za tebe konkretno odavde DOWNLOAD Firmware-a (http://wwwbsc.pioneer.co.jp/cgi-bin/www1/download/file_get_e2.pl?file=DVR110_FW141EU.EXE) (nemoj mi verovati na reč, ali ja mislim da je ovo verzija za tvoj rezač)) otvoriš tu aplikaciju sačekaš da se završi flešovanje (NIKAKO NE PREKIDATI OVO) restartuješ kompjuter i to je to.


NAPOMENA: Flešovanje DVD-a ili bilo kog drugog uređaja u kompjuteru se radi samo ako nešto ne radi kako treba - ne iz puke zabave ili dosade.

voodoo_
26.8.2007, 20:01
Radi minimiziranja potencijalnog kuršlusa, prebaci drajv u PIO mod (Device Manager > IDE Controllers itd) i flešovanje odradi iz safe moda, kao što proizvođač preporučuje.
Naravno, posle flešovanja vrati u Ultra DMA.

ForceWare
26.8.2007, 20:47
Ja sam flešovao ladno iz windows-a. (ne safe moda)

glitch
27.8.2007, 3:32
Bila je i prica da se (IDE) uredjaj ostavi sam na grani na kojoj je prikacen. I to moze da smanji potencijalne probleme...

JovanK
27.8.2007, 12:11
Ja sam flešovao ladno iz windows-a. (ne safe moda)

Nema to veze, dal je iz safe mode-a ili iz Wina, botno je samo da uradiš ovo što ti je glitch već napisao, dakle da je uređaj dzamperisan na primar i da je sam na grani.

ForceWare
27.8.2007, 15:54
Nema to veze, dal je iz safe mode-a ili iz Wina, botno je samo da uradiš ovo što ti je glitch već napisao, dakle da je uređaj dzamperisan na primar i da je sam na grani.
Nisam ovo znao.
Ali pošto mi je ovako i podešeno, verovatno zato i nije bilo nikakvih problema :).

JovanK
27.8.2007, 16:21
Nisam ovo znao.
Ali pošto mi je ovako i podešeno, verovatno zato i nije bilo nikakvih problema :).

E sada znaš.:D
Nego kada smo kod dzamperisnja, može li uređaj (cd, dvd...) da bude sam na grani, a da bude dzamperisan kao slave. I da pritom radi naravno. Čisto me interesuje, nisam nikada probao, a trenutno vučem nešto sa neta pa mi se ne gasi računar.

ForceWare
27.8.2007, 17:09
Evo samo za tebe sam probao :D
HDD i rezac rade sasvim normalno solo na grani iako su slave-ovi.