Prikaži potpunu verziju : net preko gprs-a!
Pozdrav!!
Interesuje me kako da povezem mobilni telefon sa kompjuterom I putem njega koristim gprs internet sa mobilnog?? Imam siemens s45 kao I kabl za njegovo povezivanje sa kompjuterom.
Da li ima svrhe ovo raditi? Ima li neke prednosti u odnosu na dial-up koji trenutno koristim?
Hvala unapred!!!
The Finest Serbian Since '82
10.1.2006, 1:05
Sporiji je u odnosu na Dial-up. To je imalo smisla dok je GPRS bio za dz, i tada samo nocu. Sada mi se cini da to nema mnogo smisla, osim ukoliko ti je dial-up uzasno nestabilan.
treba mi za upload prilikom koriscenja satelitskog interneta, pa mislim da je u tom slucaju gprs isplativije resenje od dialup-a? ne trosim vreme vec se sve obracunava po protoku. posto je u pitanju upload mislim da se kredit nece toliko trositi.
sta mislite??
Master Neo
10.1.2006, 12:04
Ne isplati se ja sam probao sa mojim Sony Ericsson k700i ali mnogo kosta. 6 dinara 100kb sto je mnogo mnogo je! I gleda se ukupan protok a ne download ili upload sami.Tako da jedan kredit od 500 kinti sigurno ode pri svakom posecivanju neta preko fona.
Bryan Fury
10.1.2006, 12:28
Net preko gprs-a jedino ako imaš para "na bacanje" :) Kada se povežeš na dialup, pogledaj samo koliki ti je upload posle sat vremena pa pomnoži sa važećom cenom i videćeš koliko bi ti kredita trebalo da si išao preko gprs-a~ne isplati se nikako.
Izgleda da je na 063 upload besplatan... ortak mi je preko mobile msn-a poslao neki fajl na komp (~800kb) besplatno. Za ovo nisam siguran, mozhda se sluchajno potrefilo :p ... probajte :D
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.