Prikaži potpunu verziju : Dobar DVD rezač...
Stari Pioneer mi polako riknjava sve cesce nece da cita diskove, a i reze samo na 4x dvd diskove, preko toga nece, pa sam resio da ga zamenim nekim novim. E sad ne znam koji je najkvalitetniji, posto vidim da ih ima dosta. Ono sto mi treba je:
1. Da pouzdano cita diskove, brzina citanja nebitna
2. Da pouzdano reze diskove, i na najvecim brzinama. Brzina rezanja nebitna.
Razmisljao sam se o sata rezacima, i ne znam koliko je to pametno uzimati, sta vi mislite? Razmisljao sam o onom pioneer 212D sata rezacu, vredi li on cemu? tnx unapred na odgovorima:)
sta god da uzmes neces pogresiti, sve je to sad skoro isto, svi proizvodjaci isti, ako ubodes dobar primerak odlicno, ako ne reklamacija, ako bude potrebno opet... ali evo npr. moze taj 212d ili "obicna" verzija 112d. ja npr. imam 110d vec dugo i sve reze i cita odlicno nije se desilo da nece da nareze nesto itd. dok su neki isti rezac nosili na reklamaciju nekoliko puta, sto potvdjuje to da sve zavisi od primerka do primerka...
Ja imam NEC AD5170A DL nesto vise od godine dana. Hteo sam i ja da kupim pioneer nego me odvratise ovi iz pako*a, kazu ljudi za nec uopste nisu imali reklamacije, a za pioneer jesu. Mogu ti reci da se odlicno pokazao, cita sve medije koje mu ponudim (a svasta sam mu nudio:kreza:) i nijednom dosad nije napravio gresku pri rezanju ni cd-a ni dvd-a.
Sad ce neki reci pioneer, neki nec, ja ti predlazem nec, a i pioneer koristi necove chipove pa sad ti vidi.;)
A sto se tise da li ces uzeti sata, kad imas 4 komada, sto da ne.:ciao:
Hvala momci, nikad nisam imao srece pri kupovini citaca. Promenio sam ih 6-7. Bili su tu razni, dva teac-a, dva LG-a, Pioneer, Samsung... Verovatno cu taj NEC, da i ja malo promenim, bilo bi vreme... I verovatno cu sata, mislim da je pouzdanije.
Hvala momci, nikad nisam imao srece pri kupovini citaca. Promenio sam ih 6-7. Bili su tu razni, dva teac-a, dva LG-a, Pioneer, Samsung... Verovatno cu taj NEC, da i ja malo promenim, bilo bi vreme... I verovatno cu sata, mislim da je pouzdanije.
Ipak glas za NEC... Jeste da sam posle godinu dana video nekoliko da su crkli, ali su zato narezali more diskova, dok su pionircici padali na mnogo manjim kolicinama, a o dimu cigarete da ne pricam sta radi pioniru... :)
Vidi uzmi 7170s znaci sata,isprobao sam i ata i sata verziju i sata mi nekako bolje reze diskove (mada tek posle updata firmware-a ) :)
Master Neo
6.8.2007, 13:19
A u cemu je razlika izmedju NEC 7170 i 7173 modela? Vidim da su oba SATA, ali je prvi skuplji, sto?
mad_skillz
6.8.2007, 13:29
7173 je labelflash
e bre google je chudo..:D
A od Labelflasha nema ni q tako da moze ladno i 7170.Ja ne bih Pioneer, nekako sam razocaran posle zadnja dva 110D.Nijedan od njih mi ne radi lepo.
Vladimir Majakovski
7.8.2007, 11:05
Moje iskustvo sa Pioneer rezacima je prilicno lose. Imao sam 109 i 111 i oba su posle 10-15 mjeseci. Poceli da slabo citaju DVD, pa CD, a na kraju ni orginale nisu citali... Katastrofalno iskustvo, a li sa druge strane sam cuo od ljudi da su zadovoljni.
Moja preporuka je Teac Dv-w518. Ja ga imam i zadovoljan sam. Takodje iam i NEC i on je narezao more diskova. Cak je jedan CD (Princo) eksplodirao u ROM-u i posle ciscenja i izduvavanja i dalje radi super.
Znaci (po meni): Teac ili NEC
Od mene preporuka za Samsung zbog 2 god. garancije.
A od mene za NEC-ove rezace. Koristim 3540 vec jedno dve godine bez problema. I opet bi kupio NEC bez razmisljanja.
Od mene preporuka za Samsung zbog 2 god. garancije.
Već sam ovo jedanput pitao, ali kod mene u TB u jednom firmi na sve optičke uređaje daju 2 godine garancije. Dakle i na Pioneer, LG, Samsung (mada ga u zadnje vrijeme nemaju) ASUS, NEC.
Zašto je tako nemam pojma, ali je tako.
Ja bih svakako izbacio Pioneer kao mogucu opciju za razmatranje, lose su prolazili kod mene, a kako vidim ni ovde na forumu nemaju bas neko sjajno misljenje o njima. :dedica: Ja sam za ASUS-ove rezace, imam ga ja i jos par mojih prijatelja nesto preko godinu dana i za sada radi k'o sat...cuk, cuk. ;)
Ja bih svakako izbacio Pioneer kao mogucu opciju za razmatranje, lose su prolazili kod mene, a kako vidim ni ovde na forumu nemaju bas neko sjajno misljenje o njima. :dedica: Ja sam za ASUS-ove rezace, imam ga ja i jos par mojih prijatelja nesto preko godinu dana i za sada radi k'o sat...cuk, cuk. ;)
Da ali pioneer radi za ASUSA.
Da ali pioneer radi za ASUSA.
Prema onome sto sam ja iskusio, Pioneer radi bolje uredjaje za druge nego za sebe...:opanachke
Prema onome sto sam ja iskusio, Pioneer radi bolje uredjaje za druge nego za sebe...:opanachke
A narodna kaže:
"KO ne zna sebi ne zna ni drugome". E šta je sada tačno.
Ne znam kakav je Asus u proizvodnji dvd drajvova ali ja sam imao cd-rw. Prvo je prestao da cita izgrebane diskove, zatim je citao samo orginale, koje je takodje ubrzo prestao da cita, a danas se nalazi u kanti.:kreza:
Master Neo
7.8.2007, 19:35
Ja sam uvek bio maler sa tim citacima i rezacima. A najudje je bilo kad je jedan disk eksplodirao i to pred caletovim ocima! Zamislite kako mi je bilo, kad sam stavio disk, a ono kabooom! Cale me gleda, tipa: alo majmune pa sta si stavio unutra? A desavalo mi se da se i najbolji pokvare, tipa stari dobri teac. Znaci vidim da ovde svi preporucuju NEC, onda cu verovatno uzeti nec 7170
Ja sam uvek bio maler sa tim citacima i rezacima. A najudje je bilo kad je jedan disk eksplodirao i to pred caletovim ocima! Zamislite kako mi je bilo, kad sam stavio disk, a ono kabooom! Cale me gleda, tipa: alo majmune pa sta si stavio unutra? A desavalo mi se da se i najbolji pokvare, tipa stari dobri teac. Znaci vidim da ovde svi preporucuju NEC, onda cu verovatno uzeti nec 7170
Nisi jedini. Meni je pukao jedan muzicki CD (kupljen u IPS-u) pri ripovanju muzike u Windows Media Player-u u Asusovom CD+/-RW uredjaju i odlomio parcence vratanca sa unutrasnje strane tom prilikom. Uredjaj je posle toga radio normalno dve godine a zatim sam ga prodao da bih uzeo DVD+/-RW.
Mene od NEC-a(slicno Sony,LG,Samsung i Lite-on modelima)odbija to sto se losije snalazi sa pohabanim diskovima(pogotovo LG),iako je NEC kao rezac skroz OK a isto vazi i za pobrojane modele
Iako je kao rezac skoro identican sa ostalim modelima ipak je Pioneer,po meni,u prednosti sto se tice kvaliteta citanja diskova
Pre nego sto je otkazao poslusnost moj Pioneer 110 za nekih godinu i 8 meseci nije hteo da procita mozda par dvd-ova-neki izgrebani Princo i jos neki no-name znj kvaliteta
Plus da ne pominjem da sam narezao Boga oca sa njim :D
Evo sada sam uzeo 112D i radi fino,mada sam narezao tek nekoliko diskova-samo da se ne desi da posle narezanih 100 komada i par nedelja krene u put bez povratka :kreza:
Ono sto hocu da kazem je-sta god uzeo,maltene ces biti na istom-ili ces ubosti solidan primerak ili fus koji ces na reklamaciju morati da nosis vise puta dok ne dobijes neki valjan
Manje-vise-svi dvd rezaci su sada isti kc :opanachke
Ja imam druga koji se bavi "rezanjem" diskova i negde u februaru ove godine je uzeo sa razmakom od nedelju dana 7170 i 7173A. Do sad je narezao preko 1500 komada na svakom pojedinacno, ali 7170 je poceo da pravi probleme pre desetak dana, narezani diskovi nisu bili citljivi. Ja sam ih skenirao na mom benqu 1655 i diskovi narezani sa 7170 imaju pif preko 140, pojavljuju se PO greske, jitter 38 max, uzas.
Diskovi rezani sa 7173A imaju perfektan sken, kao prvog dana kad je kupljen taj rezac. Videvsi skenove, drug je odmah kupio jos 2 komada sedamdesetrojke, pokvareni je zavrsio u kontejneru, a meni poklonio onaj ispravan :)
Znaci moj glas na osnovu ovog jednog primera ide za 7173A, koji ce te sigurno dobro sluziti kao rezac. Kao citaci, nisu nista posebno.
Vladimir Majakovski
8.8.2007, 10:58
Kod mene ni NEC niti TEAC nemaju problema sa citanjem diskova. Sve citaju. A evo uporedba NEC od 6 ostecenih filmova procita 4. Isto probam kod prijatelja na Pioneer 110 i od 6 je procitao samo 1. Mozda je to slucajnost, ali stvarno imam dobro iskustvo sa NEC-om za sada. Valjda ga ne ureknem ;)...
Zasto niko ne daje komentar i iskustva za TEAC. Ja sam i s njim prezadovoljan :cool:
I ja bih ti preporucio NEC 7173A sa Labelflash-om :)
imam ga vec 6 meseci i nemam nikakvih problema sa njim,
u pocetku sam mislo da mi ne radi Labelflash jer sam imao neke lose DVD diskove medjutim kad sam nabavio malo kvalitetnije radio je kako treba :)
A sto se tice Pioneer-a (ne znam koji je model nisam obratio paznju :n-cc2: ali je bio RW) imao sam problema skoro kod komsije koji me je zamolio da mu instaliram neke programe, jednostavno nije hteo da procita diskove :confused: a te iste sam par dana ranije kod drugog komsije koristio na LG :)
PLEXTOR.A$$ kicker :n_klanja:
Ali ne kinez nego original.
Mene od NEC-a(slicno Sony,LG,Samsung i Lite-on modelima)odbija to sto se losije snalazi sa pohabanim diskovima(pogotovo LG),iako je NEC kao rezac skroz OK a isto vazi i za pobrojane modele
Ako mislis uopsteno za NEC i LG ne bih se slozio sa tobom. Imao sam dva LG-a dvd-rom i cd-rw, i ne secam se da se desio i jedan problem sa diskovima ma kakvi oni bili. Igrabani, umazani... sve su citali i dobro rade i dan danas posle 3 godine, kao i NEC. Napominjem da Asus i MSI te diskove ni pod razno nisu citali.
A da, zamalo da zaboravim, Asusov cd-rw je diskove grebao! I to tako da taj efekat bih mogao postici samo sa nozem, i posle pet godina rada ne bi mogli doci u to stanje.
Treba li da naponem da ih Asus i Msi nisu prepoznavali, dok ih Nec i LG i dan danas besprekorno citaju.
Matori NEC DVD-RW ND-3540A (firmware 1.W7) i u zadnje vreme, mada je to radio i ranije ali dosta ređe, ne može da pročita disk koji sam nareže. Neke diskove koje je ranije rezao može da pročita, a ove nove posle nekoliko ubacivanja i vađenja pročita po koji put. Za to vreme, LG DVD Player (only) i linijski Xwave 9200 čitaju te narezane diskove bez problema.
Ovo znači da je zreo za kontejner. Međutim, sada mi treba DVD koji će dobro da čita, dobro da reže, brzina nebitna (režem uvek na 4x) a koristim samo Verbatim medije.
Dakle, pitanje je, šta uzeti, obzirom da nebi bilo loše da uleti lightscribe support, pošto su LS mediji 0,81 € a labelflash čak 1,31 €.
ForceWare
20.8.2007, 13:31
Pioneer 112D je solidan. Nemam nikavih problema sa njim. A ima i labelflash mada ga nisam isprobao :)
Imaš review ovde http://www.cdfreaks.com/reviews/Pioneer-DVR-112-DVD-Burner-Review
A ne košta više od nekih 30 - 40e.
Dakle, pitanje je, šta uzeti, obzirom da nebi bilo loše da uleti lightscribe support, pošto su LS mediji 0,81 € a labelflash čak 1,31 €.
Mozda LiteOn LH-20A1H-11C koji podrzava LightScribe i trebalo bi da kosta oko 2.220 din sa PDV-om?
Mene od NEC-a(slicno Sony,LG,Samsung i Lite-on modelima)odbija to sto se losije snalazi sa pohabanim diskovima(pogotovo LG)
Imam LG DVD RAM drive koji me sluzi odlicno.
Sve zavisi od serije koju kupis,cak i kod najboljih proizvodjaca sve zavisi od toga.
E sad gomila ljudi VAS koji hvalite Pioneer neka ok je rezac, navodite ga kao bolji citac od NEC-a a Pioneer na novim serijama(poslednje 2) koristi Necove cipove za citanje.
A i brate kupite jos jedan cd-rom kad imate samo jedan, normalno je da cete taj rezac izrkati kao citac i posle nece nista ni da radi,jos 20e i cao.Ali nec -pioneer -generalno mrtva trka.Plextor je preskup, mogu da kupim 3 rezaca za njega, makar bacao jedan po jedan trajace duze...
E sad gomila ljudi VAS koji hvalite Pioneer neka ok je rezac, navodite ga kao bolji citac od NEC-a a Pioneer na novim serijama(poslednje 2) koristi Necove cipove za citanje.
A i brate kupite jos jedan cd-rom kad imate samo jedan, normalno je da cete taj rezac izrkati kao citac i posle nece nista ni da radi,jos 20e i cao.Ali nec -pioneer -generalno mrtva trka.Plextor je preskup, mogu da kupim 3 rezaca za njega, makar bacao jedan po jedan trajace duze...
He,he, Pioneer oduvek koristi NEC cipset, ali opet to nema veze sa kvalitetom rezanja i citanja, to zavisi od optike.;)
Koristi NEC cipove,ali optika je ipak od drugog proizvodjaca(nisam siguran kojeg)nego od one u NEC rezacima
Time se(izmedju ostalog)objasnjava bolje ocitavanje diskova :)
Imam pored ovog DVD-RW NEC-a i LG CD-RW mator recimo 4 godine koji i dalje radi i čitanje i pisanje, a NEC definitivno više ne uzimam jer od samog početka je pokazao svoje bube (tipa eće da reže na DVD+R diskove, ili reže ali svake prestupne godine).
Verovatno ili LiteOn ili Pioneer, a cena mi, generalno, nije bitna, bitan mi je kvalitet rezanja i čitanja.
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.