PDA

Prikaži potpunu verziju : Zalman CNPS9500 AT

Elessar
5.8.2007, 20:54
Ne mogu da nadjem ovaj kuler nikako! Zvao sam vise od 10 firmi i niko nema. Zna li neko mozda gdje ima? Da li neko od pojedinaca nabavlja Zalmana ili mozda ipak postoji firma koja ima? Pomozite dobri ljudi!

Inuyasha
5.8.2007, 21:35
Evo pzi ovako idi na www.pcberza.co.yu ili www.itsvet.com
ako tamo nema...onda neznam...

illidan
5.8.2007, 22:10
ima jedan korisnik na benchmark forumu.

PAIN
6.8.2007, 11:20
Mani Zalmana za manje pare ima i boljih resenja.

illidan
6.8.2007, 14:56
kojih?

Inuyasha
6.8.2007, 14:58
http://www.itsvet.com/proizvod/cooler-master-rr-pch-s9u1-gp-hyper-tx-(intel)/comp_comp_cooler/54/278
Ima verzija i za AMD :)

Elessar
7.8.2007, 4:12
Evo pzi ovako idi na www.pcberza.co.yu ili www.itsvet.com
ako tamo nema...onda neznam...

Znam za te sajtove, gledao sam i nema. Na itsvet.com ima jedna firma sto prodaje zalmane ali nema ovaj kuler.:(

Elessar
7.8.2007, 4:14
ima jedan korisnik na benchmark forumu.

Kako da stupim u kontakt sa njim? Nisam registrovan na benchmark forumu!

ZoranM
7.8.2007, 10:55
Tesko ces naci tog zalmana kod nas. Ako si bas zapeo za njega imas jednu hrvatsku firmu, pa vidi isporucuju li u inostranstvo, ili uzmi preko nekoga ko tamo ide.

illidan
7.8.2007, 20:17
Kako da stupim u kontakt sa njim? Nisam registrovan na benchmark forumu!
pa registruj se, besplatno je :)

PAIN
7.8.2007, 20:23
kojih?

Pa bilo sta drugo.Nemoj mi reci da je npr. bolji od BygTyphoona.Najjaci je trip sto ga uporedjuju svuda po netu sa HyperTX.On ima tu cenu koju ima samo zbog etikete.

Ajde ti si entuzijasta pa mi reci nesto, zasto svi ocere(poznati) ne koriste zalmane.

Pivalica
8.8.2007, 0:27
lol... zato shto koriste vodeno/azot :D

shalim se...
zalman su svakako vrhunski kuleri, ali za pare koje se uloze u njih... mislim da bi mogli da pruze malo vishe...

moj favorit za sada je (iako ne volim preterano cm) CM Gemin II... i po izgledu i po performansama... jedino mi se gabariti ne svidjaju... al aj sad... ne moze sve...

Garson
8.8.2007, 0:35
lol... zato shto koriste vodeno/azot :D

shalim se...
zalman su svakako vrhunski kuleri, ali za pare koje se uloze u njih... mislim da bi mogli da pruze malo vishe...

moj favorit za sada je (iako ne volim preterano cm) CM Gemin II... i po izgledu i po performansama... jedino mi se gabariti ne svidjaju... al aj sad... ne moze sve...
Pa nisu bash vrhunski, ustvari mana im je shto ne hlade bash najbolje na vrlo visokim frekvencija.Npr. kod C2D vec na preko 3.2Ghz pocinju da gube korak sa Thermalright 120 i Tuniq Tower 120, i temp. procesora pocinje drasticno da raste.Za do 3Ghz su odlicni i tihi, ali opet su skupi za nekoga ko ne ide preko 3Ghz.;)
Evo lepe slike sa uporednim performansama veceg broja kulera.
http://img20.imageshack.us/img20/7154/loadlrgir3.th.png (http://img20.imageshack.us/my.php?image=loadlrgir3.png)

illidan
8.8.2007, 1:49
Pa bilo sta drugo.Nemoj mi reci da je npr. bolji od BygTyphoona.Najjaci je trip sto ga uporedjuju svuda po netu sa HyperTX.On ima tu cenu koju ima samo zbog etikete.

Ajde ti si entuzijasta pa mi reci nesto, zasto svi ocere(poznati) ne koriste zalmane.
pa reci sta je to bilo sta drugo :)

BT je bas jeftiniji od cnps9500 ;)

a CM HyperTX je malo sutra bolji od zalmana... oceri koriste termalright ili tuniq tower a oni tesko da su jeftiniji od cnps9500

a uzmi pa pogledaj finish hladnjaka koji naleze na procesor kod zalmana i termaltake-a... kod zalmana je mirror finish, a kod tt ? jeste da sigurno.

Garson
8.8.2007, 1:56

a CM HyperTX je malo sutra bolji od zalmana... oceri koriste termalright ili tuniq tower a oni tesko da su jeftiniji od cnps9500

a uzmi pa pogledaj finish hladnjaka koji naleze na procesor kod zalmana i termaltake-a... kod zalmana je mirror finish, a kod tt ? jeste da sigurno.
Pazi, i kod Tuniqa finish nije neshto posebno, pa je kuler vrh.
http://img237.imageshack.us/img237/9620/notflatsy5.th.jpg (http://img237.imageshack.us/my.php?image=notflatsy5.jpg)
Frankly they will not be happy with the relatively rough copper bottom of the Tuniq.
A shto se cene tice, Zalmani koshtaju koliko i Tuniq, dok je Thermaright neshto skuplji ali nema mu ravnog.

illidan
8.8.2007, 1:58
da samo sto svi oceri koji imaju na svojim procesorima tuniq su ga prvo ismirglali da bude mirror finish :)

Garson
8.8.2007, 2:13
da samo sto svi oceri koji imaju na svojim procesorima tuniq su ga prvo ismirglali da bude mirror finish :)
A shto to malopre nisi rekao kad si ovo izjavio: ;)
Nego, gledam gore onaj test sa anandtecha, BigTyphoon bogami tuce oba Zalmana, i 9500 i 9700.:p I to nepolirani TT BigTyphoon.;)

PAIN
8.8.2007, 10:56
Vec sam rekao TT BT.
ZAdnji 9500 koji sam video je bio 40e sto nije mnogo jeftinije od BTa.
Ne kazem da je bolji.Ali perfomanse su im slicne.Uostalom duplojeftiniji hladnjak ima pravo da bude i 5c topliji ali zapravo razlika je tek 2 eventualno 3c.

illidan
8.8.2007, 12:52
A shto to malopre nisi rekao kad si ovo izjavio: ;)

zato sto je kod zalmana fabricki to odradjeno, a kod tt se ti moras patiti :)

mad_skillz
8.8.2007, 12:57
i zato su oni dobri kuleri jer imaju neshto oko chega treba da se patish 2 sata, ako se to uopshte moze tako nazvati..vazi..HyperTX sa dobro sredjenom bazom i AS5 pastom, i kad se skine oksidacija i odradi sendvich ima performanse 2,3C loshije nego GeminII sa 2x12cm a to je jedan od stvarno boljih kulera..koji je bolji od tog zalmana..

Elessar
8.8.2007, 19:43
i zato su oni dobri kuleri jer imaju neshto oko chega treba da se patish 2 sata, ako se to uopshte moze tako nazvati..vazi..HyperTX sa dobro sredjenom bazom i AS5 pastom, i kad se skine oksidacija i odradi sendvich ima performanse 2,3C loshije nego GeminII sa 2x12cm a to je jedan od stvarno boljih kulera..koji je bolji od tog zalmana..

Ne znam da izvedem sve te zahvate kojima se Hyper TX dovodi na nivo GeminII. U kucistu vec imam mnogo kulera, tako da mi GeminII i ne treba. Zalman mi se mnogo svidja i necu ici preko 3.0 Ghz, a i strah me da stavljam nesto teze od pola kilograma.

mad_skillz
8.8.2007, 19:45
Ne znam da izvedem sve te zahvate kojima se Hyper TX dovodi na nivo GeminII. U kucistu vec imam mnogo kulera, tako da mi GeminII i ne treba. Zalman mi se mnogo svidja i necu ici preko 3.0 Ghz, a i strah me da stavljam nesto teze od pola kilograma.

ti zahtevi su da se kupi arctic silver pasta od 500 dinara i da se vodenom shmirglom sredi baza kulera shto je nekih sat, dva posla kako kome..nije nishta komplikovano
ne treba da te bude strah, mozesh i da zakachish i kuler od kilo nishta ti nece biti sa plochom
to shto ti se zalman svidja vec menja stvar..:) naravno ti birash i uzecesh shta ti se svidja

Garson
8.8.2007, 21:31
zato sto je kod zalmana fabricki to odradjeno, a kod tt se ti moras patiti :)
Da, ali nije odradjeno kod Tuniqa koji shije sve Zalmane.:) A i ocerima nije frka da rade polish, oni bi to radili i na Zalmanu.;)
Josh neshto.Dzabe Zalmanu mirror finish kad ga nepolirani BT tuce.A o Tuniqu da ne govorim.

Pivalica
8.8.2007, 22:10
jedan malo OT...
aj nek mi neko poshalje na pm, gde u bg ima da se uzme as5...
ja sam se raspitivao u par vecih firmi i niko nema...
uglavnom drze one cm paste :|

mad_skillz
8.8.2007, 23:44
Da, ali nije odradjeno kod Tuniqa koji shije sve Zalmane.:) A i ocerima nije frka da rade polish, oni bi to radili i na Zalmanu.;)
Josh neshto.Dzabe Zalmanu mirror finish kad ga nepolirani BT tuce.A o Tuniqu da ne govorim.
ocerima je najmanji problem da odrade polish..:D

Garson
8.8.2007, 23:53
ocerima je najmanji problem da odrade polish..:D
Zato cesh ti to meni odraditi, kad vec nije problem.:D

mad_skillz
9.8.2007, 13:57
usluga za uslugu..:kreza:

Elessar
16.8.2007, 4:20
Nista od zalmana, ne mogu da ga nadjem. GeminII necu da uzimam, tako da idem na Cooler Master Hyper TX. Imam par pitanja oko njega ali idem redom.;)

1. Imam P5B i 4300, s box kulerom sam malo klokovao, drzao ga par dana na 3.0 i nisam zadovoljan temperaturama. Moze li neko da mi kaze kolike su temperature 4300 na 3.0 sa Hyper TX? Da li je on dovoljan za 3.0 Ghz? Podrazumjeva se da ce biti ismirglan i ispoliran, i naravno Arctic Silver 5 pasta!

2. Sta da radim za NB? Jeli istina da se mnogo grije cak i kada se ne pretjeruje sa klokovanjem? Imam jedan Xilence 92mm sa strane koji duva u GPU i NB, da li je to dovoljno? Ako nije da li da uzmem Cooler Master Blue Ice Pro? Koliko je bucan ovaj malisa? Cuo sam da se izuzetno tesko montira!

3. Interesuje me i visina Hyper TX - a? Djeluje da nije veliki, strah me da cu morati da skinem jednu Xilence devetku sa strane. Kuciste je Chieftec Dragon!

4. Onaj plasticni dio na Hyper TX, sto usmjerava jedan dio vazduha nanize ka ploci, to me isto kopka. To bi trebalo da hladi jos neki dio na ploci, mosfete, ram ili naponsku u zavisnosti kako se okrene. Vazduh koji struji preko hladnjaka je vec zagrijan, pa me to buni. I kako je najbolje da okrenem Hyper TX? Ja sam mislio da fan ide ka ram modulima, tako da goni topli vazduh ka fanu na kucistu, koji inace izbacuje isti van kucista.

5. Ne znam gdje da nadjem Arctic Silver 5 pastu, moze li neko da odgovori na PM?

6. Koja smirgla mi tacno treba?

P.S. Unaprijed se zahvaljujem svima na odgovorima!

mad_skillz
16.8.2007, 12:40
nije Hyper previshe visok, ako je stao u Anteca 900 stace u i tog Dragona..
taj plastichni deo sluzi da hladi ram..hyper treba da ti bude okrenut tim delom od plastike ka zadnjem delu kucishta, to je najpravilniji nachin..
uzmi na primer shimrgle profila P320,P600,P1000,P1500 i P2000, to ti je dovoljno da zavrshish posao..

Elessar
16.8.2007, 20:18
Nema Hyper TX - a! Zvao sam 15 firmi, nikako da nadjem komponentu koja mi treba iz prve.:( Ima za AMD, kao da niko u Srbiji nema AMD.;) Mozda neko zna gdje ima za Intel?

Garson
16.8.2007, 20:26
Nema Hyper TX - a! Zvao sam 15 firmi, nikako da nadjem komponentu koja mi treba iz prve.:( Ima za AMD, kao da niko u Srbiji nema AMD.;) Mozda neko zna gdje ima za Intel?
Uzmi onda TX2, isti je kao TX samo je i za Intel i AMD.;)

Elessar
16.8.2007, 20:30
Uzmi onda TX2, isti je kao TX samo je i za Intel i AMD.;)

Cuo sam da je losiji ventilator ili tako nesto:confused: Zna li neko nesto o tome?

Garson
16.8.2007, 21:04
Cuo sam da je losiji ventilator ili tako nesto:confused: Zna li neko nesto o tome?
Nije, vent je isti samo na TXu moze da se menja broj obrtaja (od 800 do 1800RPM, valjda) a na TX2 vent radi na fiksnih 1800RPM.;)
E, da, TX2 je malo skuplji, nekih 200 din.

Elessar
17.8.2007, 1:41
Nije, vent je isti samo na TXu moze da se menja broj obrtaja (od 800 do 1800RPM, valjda) a na TX2 vent radi na fiksnih 1800RPM.;)
E, da, TX2 je malo skuplji, nekih 200 din.

To bi trebalo da znaci da ima 3 pinski umjesto 4 pinskog prikljucka? Juricu ipak stari dobri TX!:)

Garson
17.8.2007, 1:44
To bi trebalo da znaci da ima 3 pinski umjesto 4 pinskog prikljucka? Juricu ipak stari dobri TX!:)
Da.:)
Kazem ti, kuleri su 100% isti, ali ako ti je bitno da ima 4 pina i da mozesh da menjash broj obrataja onda juri TX.