PDA

Prikaži potpunu verziju : Novi "Fica"

Sasa90
2.8.2007, 23:34
Fiat je napravio auto koji je veran starom vec poznatom vici koji je se prije 50 godina pojavio prvi put na nasim ulicama pod nazivom Fiat 500. Novi "Fica" ce nositi isti taj naziv i proizvodice se sa izborom od 4 vrste motora 1.2, 1.4, 1.6, i 1.6 turbo. Pocetna cena ce biti 10 000 evra. Za sada je primljena narudjba od 25 000 primeraka. Inace proizvodice se i u kabriolet verziji samo se jos ne zna datum kada ce se pojaviti.
http://cache.jalopnik.com/assets/resources/2006/08/fiat_500_design.jpg

nikola87
2.8.2007, 23:38
znaci ja sam odusevljan...mislim da je pocetna cena 11000 funti sto je stvarno puno ali najveca razlika izmedju starno i novog fice je u tome sto je stari bio namenjen radnickoj klasi po jako pristupacnim cenama dok se novi drugacije pozicionira u svesti potrosaca tj pozicionira se kao statusni simbol i stvar prestiza.Inace svaka cast fiatovim dizajnerima koji su napravili da auto ima moderan dizaj ali ipak jako lici na starijeg brata.Inace prezentacija u Torinu je bila za cistu desetku.
Celokupna proizvodnja do kraja godine je vec kupljena.
Jbt cela zapadnoevropska auto industrija jedva skuplja kraj s krajem zbog kineza i ostalih a vidi sta Fiat napravi....:n_klanja::n_klanja:

Sasa90
2.8.2007, 23:43
Ja sam u novinama citao 10 000 evra ali i to je puno jer vec za te pare mozes da kupis mnogo veci auto...

nikola87
2.8.2007, 23:46
Ja sam u novinama citao 10 000 evra ali i to je puno jer vec za te pare mozes da kupis mnogo veci auto...

a ne 10000E za onakav auto nije puno ali ta cena nece biti sigurno...jednostavno je preniska.Autromobil je vrhunske izrade i posvecena je ogromna paznja detaljima.Idi na fijatov sajt pa vidi sta moze da se napravi u onom konfiguratoru za auto(ficu).Celnici fijata kazu da ce postojati 500000 varijacija tog automobila u zavisnosti koji se motor koristi,boja karoserije,enterijer i detalji na automobilu,tockovi......stvarno fascinantno

[Imzadi]
3.8.2007, 0:09
Lep fića, lepa tema. Ali, nažalost - i druge teme o automobilima su brisane ili zaključavane, tako da nema potrebe da i ovaj off preživi u brbljaonici.

Žao mi je, ali kao što rekoh: off tema.
Pozdrav