PDA

Prikaži potpunu verziju : Preporuka za DVD rezač

Skinless
2.8.2007, 19:34
Imam NEC 4550, odskora nece da cita diskove koje je on narezao, i pojedine diskove sa drugih rezaca. Diskove koje on nareza citljivi su kod drugih. Interesuje me da li je na izdahu, imam ga nesto vise od godinu. Takodje molim za preporuku sta uzeti od sadasnje ponude rezaca.

steve89
2.8.2007, 19:55
Imam NEC 4550, odskora nece da cita diskove koje je on narezao, i pojedine diskove sa drugih rezaca. Diskove koje on nareza citljivi su kod drugih. Interesuje me da li je na izdahu, imam ga nesto vise od godinu. Takodje molim za preporuku sta uzeti od sadasnje ponude rezaca.

vrlo je moguce da tvoj rezac polako ali sigurno "zavrsava karijeru", ce da se javi jos neko sigurno sa nekim predlogom... a sto se tice preporuke za rezac, sve je sada uglavnom isto, i sve zavisi kakav primerak rezaca ubodes, moze da se desi da ga nekoliko puta nosis na reklamaciju i to vazi za sve proizvodjace, ali evo npr. pioneer 112d.

miskoxp
2.8.2007, 20:08
Od mene preporuka za Samsung zbog 2 god. garancije.

MarkoZ
3.8.2007, 0:19
Probaj da update-ujes firmware ako to ne pomogne kupi nec 7170S ako imas sata ili 7170A ako nemas i na oba update-uj fw. Ja imam 7170S i posle upd fw radi ko lud

vaskotv
3.8.2007, 2:54
Ja u igraonici imam Lg i evo treca godina reze ko lud,mogo bi jos on dosta,pi pi da ga ne ureknem:D

Skinless
6.8.2007, 21:21
Zahvaljujem se svima na preporukama.
Trenutno sam otkrio da pomocu IsoBuster 2.1 programa koji je by the way free, mogu da ocitam sve diskove koje do sada nisam mogao i da ih iskopiram na HDD.
Jos jedanput hvala svima na pomoci.

Covenant
6.8.2007, 21:40
Koji god da uzmes u principu neces pogresiti :D
Sve je to isti kc sada-razlike su prilicno minorne
Bilo koji od modela da uzmes ista ce ti situacija biti-ili ces ubosti neki pristojan primerak ili fusericu ;)
Simple...

Covenant
14.8.2007, 12:17
BTW skoro sam pazario Pioneer 112d black :D
Narezao sam oko 7 dvd-ova i jedan obicni cd i koliko vidim(za sada)radi sasvim OK

pavlem
14.8.2007, 13:01
trenutno imam Pioneer 111D i 108 i Plextora 750A ovako od pomenutih rezaca najbolje mi radi plextor i nikad se nije desilo da pukne disk dok kod pioneera od 100 rikne 10 .Pioneera sam uzeo zato sto su ga svi hvalili i jeftin je,Plextora svi u mom okruzenju crne i govore kao da ne valja itd a on meni radi najbolje doduse placen je 95 eura.Sad interesuje me vas savet dal da uzmem jos jedan Plextor ili da uzmem neki od jeftinijih?

Kevin_Garnett
14.8.2007, 13:52
Ja koristim LG rezace vec evo 3 godine i nikad ama bas nikad nisam imao probleme.

VelisQ
15.8.2007, 4:33
Imadoh 2 Benq-a do pre par meseci (kupljeni u oktobru prosle godine), a sve sto su znali da rade je da rezu.
Citali su samo one diskove koji su perfektno ocuvani, dok one malo zagorele nisu hteli ni da primirisu.
Jednog sam prodao drugi je crkao, pa bio zamenjen Pioneer-om 112D. Pomenuto pionirce je malo bolje izlazilo na kraj sa ostecenim diskovima, ali od pre neki dan prestade da cita i reze CDove (u cetvrtak ili petak ga nosim na reklamaciju).

Rezaci sa kojima sam imao najbolja iskustva su NECovi (sada Optiarcovi) i imao sam sve njihove rezace pocevsi od verzije 3500, pa do 7170 (postoje jos neke posle ove, ali kod nas ih je tesko naci).
Svi NECovi dobro citaju (sto se rezanja tice, svi su oni manje vise isti) i nijedan mi do sada nije crkao (niti je crkao kod ljudi kojima sam prodao).

zukov
28.8.2007, 0:21
Ćao svima. I ja imam jedan veliki problem sa DVD rezačem. U pitanje je TEAC DV-W512G rezač. Imam ga već tri godine i rezao je odlično do pre pola godine. Kad je krenuo da mi uništava DVD-eve i CD-ove. Prvo nije hteo da reže Princo diskove, a posle određenog vremena ni Verbatim. Ponekad se desi da nešto nareže, ali to je veoma retko. TEAC DV-W512G može da čita sve CD-ove i DVD-eve, ali dešava se ponekad da zabode kompjuter kad pokušam da otvorim CD ili DVD. To mi se takođe dešava i sa DVD čitačem NEC DV-5800. Neki su mi pričali da update-ujem firmware, ali ih nisam mogao naći nigde na internetu (verovatno zato što je stariji model). Pretpostavljam da je rezač spreman za groblje kompjuterskih delova. Zato vas molim da mi preporučite neki kvalitetan rezač čija je cena od 2000 do 3000 dinara. Unapred hvala.

Br@n@c
28.8.2007, 13:16
Ćao svima. I ja imam jedan veliki problem sa DVD rezačem. U pitanje je TEAC DV-W512G rezač. Imam ga već tri godine i rezao je odlično do pre pola godine. Kad je krenuo da mi uništava DVD-eve i CD-ove. Prvo nije hteo da reže Princo diskove, a posle određenog vremena ni Verbatim. Ponekad se desi da nešto nareže, ali to je veoma retko. TEAC DV-W512G može da čita sve CD-ove i DVD-eve, ali dešava se ponekad da zabode kompjuter kad pokušam da otvorim CD ili DVD. To mi se takođe dešava i sa DVD čitačem NEC DV-5800. Neki su mi pričali da update-ujem firmware, ali ih nisam mogao naći nigde na internetu (verovatno zato što je stariji model). Pretpostavljam da je rezač spreman za groblje kompjuterskih delova. Zato vas molim da mi preporučite neki kvalitetan rezač čija je cena od 2000 do 3000 dinara. Unapred hvala.
LITE-ON DVDRW LH-20A1P
Za te pare(30e) sam vise nego zadovoljan ovim rezacem.

LoneWolf
28.8.2007, 14:36
Na mojoj "radnoj" konfiguraciji koristim 2 komada LG i jedan Plextor Black iz 2005.
Ovi DVD rezaci su zaista zakon,pogotovo Plextor koji je majka za sve :alealeee:
Sve zavisi od SERIJE proizvodjaca koju "ubodete",jer se meni desilo da kupim dva apsolutno ODLICNA DVD rezaca ne tako odlicne firme LG.Sve zavisi od serije,jer poznato je da,kad se nesto proizvodi masovno (po 10tak hiljada primjeraka dnevno),dolazi do ostecenih i losijih modela.Kako vazi za rezace,tako vazi za sve.
Samo uzimajte robu SA GARANCIJOM,jer garantni rok omogucava zamjenu i to besplatno ako nesto podje nepopravljivo po zlu.

Tihi
28.8.2007, 15:26
LITE-ON DVDRW LH-20A1P
Za te pare(30e) sam vise nego zadovoljan ovim rezacem.
Ovaj LITE-ON je odlican rezac

Covenant
28.8.2007, 15:42
A odlican je i Pioneer,Nec,LG :rolleyes:
Po 5x put ti ponavljam da ti je sasvim svejedno-koji god da uzmes neces pogresiti-naravno ako budes imao srece da ubodes dobar primerak :opanachke

zukov
28.8.2007, 18:25
Hvala svima za pomoć. Šta mislite o Samsung DVD-RW 20x Bare? U kombinaciji su još i Pioneer DVDRW DVR112D i NEC AD-7170S. Koji od ova tri je najbolji?

LoneWolf
28.8.2007, 23:30
Hvala svima za pomoć. Šta mislite o Samsung DVD-RW 20x Bare? U kombinaciji su još i Pioneer DVDRW DVR112D i NEC AD-7170S. Koji od ova tri je najbolji?

Onaj sa najduzim garantnim rokom.:dedica:
Zanemarimo karakteristike ako ti se nesto s***e pa ne mozes da zamjenis odmah ga bacas,a ako imas garantni rok,nesto ti se s***e,odes lagano,
dobar dan-dobar dan,ovo ne valja,daj ono drugo i to je to.
Nadam se da sam bio jasan,koliko-toliko slikovito ;)

PARKING
29.8.2007, 11:12
Kao sto rece LoneWolf onaj sa najduzim garantnim rokom. Ja sam pazario Sony Nec (Optiarc) 7173 LF i dobio 2 god garancije. Rezac za sada radi kao zmaj. Moja preporuka.

zukov
29.8.2007, 18:04
Treba mi pomoć hitno. Kupio sam Samsung DVD-RW 20x Bare Type black. Alo ne mogu da ga povežem sa pločom. Ploča je MSI 865PE NEO2-V.

VojaM
29.8.2007, 20:23
To je najverovatnije model sa SATA kontrolerom. Ne bi trebalo da bude teško da se poveže sa pločom - sve je isto kao i kad povezuješ SATA hard disk.

E sad, tvoja ploča ima samo 2 SATA priključka. Ako su ti oba zauzeta, moraćeš da kupiš karticu sa SATA interfejsom.

Predrag Stankovic
29.8.2007, 20:40
vrlo je moguce da tvoj rezac polako ali sigurno "zavrsava karijeru", ce da se javi jos neko sigurno sa nekim predlogom... a sto se tice preporuke za rezac, sve je sada uglavnom isto, i sve zavisi kakav primerak rezaca ubodes, moze da se desi da ga nekoliko puta nosis na reklamaciju i to vazi za sve proizvodjace, ali evo npr. pioneer 112d.

Koji god da uzmes u principu neces pogresiti :D
Sve je to isti kc sada-razlike su prilicno minorne
Bilo koji od modela da uzmes ista ce ti situacija biti-ili ces ubosti neki pristojan primerak ili fusericu ;)
Simple...

Nikako ne bih preporucio Pioneer 112D jer je OCHAJAN u radu sa obicnim diskovima, sa DVD diskovima je sve u redu i dobro reze i cita, ne pomaze ni update firmware-a, trojica ortaka ga imaju i svi se zale kako im slabo cita CD , kod jednog nije mogao da procita ni tek narezani Verbatim CD i to na 12x, Moja preporuka ide rezacu LG GSA-H42N (koji je bio opisivan u SK) jer je Sampion u citljivosti diskova, sporiji je u rezanju od Pioneer-a ali zato brzina kopiranja na HDD sa SKY dvd diska ide cak i preko 25MB/s

zukov
30.8.2007, 10:48
To je najverovatnije model sa SATA kontrolerom.
Jeste
Ne bi trebalo da bude teško da se poveže sa pločom - sve je isto kao i kad povezuješ SATA hard disk.
E, vidiš tu nastaje problem, ja nikad nisam povezivao nikakav hardver unutar kućišta. A hard disk je sa pločom povezan ATA kontrolerom, kao i flopi i dvd čitač i dvd rezač.

E sad, tvoja ploča ima samo 2 SATA priključka. Ako su ti oba zauzeta, moraćeš da kupiš karticu sa SATA interfejsom.
Otkrio sam da su mi oba SATA priključka slobodna.

Uspešno sam povezao napajanje sa novim DVD rezačem, mesto sa diskove se normalno otvara i zatvara. Takođe sam spoio rezač i matičnu ploču pomoću kabla koji sam dobio kad sam kupio kompjuter. Ali tu nastaje problem. Kompjuter ne prepoznaje rezač u opšte, ko da nije ni povezan na kompjuter. Nisam dobio nikakav CD sa drajverima. Možda treba nešto da uključim u BIOS-u?

VojaM hvala ti puno.

SFRJ-Forever [CG]
30.8.2007, 12:17
Ja imam isti Nec rezac i trenutno radi fino. Narezane diskove cita, ali neki drugi dvd citaci nece da ih procitaju, kazu nesto kao cylindric error.
Samo da ti kazem da nikako ne uzimas Nec jer ce ponovo biti zezancija kao sa ovim.

VojaM
30.8.2007, 13:04
Kompjuter ne prepoznaje rezač u opšte, ko da nije ni povezan na kompjuter. Nisam dobio nikakav CD sa drajverima. Možda treba nešto da uključim u BIOS-u?Za DVD ne treba drajver.

Što se tiče SATA interfejsa, verovatno ti je za njega potreban drajver. Kako ga nisi dobio uz ploču, pojuri prodavca i traži disk sa drajverima koji je obavezan da ti da uz kompjuter. Drajver, naravno, možeš skinuti i sa Interneta, morali bi da postoje na MSI-jevom sajtu.

Može da se desi i da ti je SATA interfejs isključen jer za tvoju konfiguraciju nije potreban. U svakom slučaju, uđi u BIOS Setup pa pogledaj kako stoje stvari.

Druga mogućnost:
Ne znam kako je kod tvoje ploče, ali kod nekih ploča je moguće podesiti SATA interfejs da radi u tzv. compatibility modu, tj. da ga ploča vidi kao ATA interfejs za koji ne treba drajver. Proveri pa uključi ako može. Ako tvoja ploča ima još jedan način rada uz ova dva, tzv. advanced, probaj da uključiš njega.

zukov
30.8.2007, 15:40
Za DVD ne treba drajver.

Što se tiče SATA interfejsa, verovatno ti je za njega potreban drajver. Kako ga nisi dobio uz ploču, pojuri prodavca i traži disk sa drajverima koji je obavezan da ti da uz kompjuter. Drajver, naravno, možeš skinuti i sa Interneta, morali bi da postoje na MSI-jevom sajtu.

Može da se desi i da ti je SATA interfejs isključen jer za tvoju konfiguraciju nije potreban. U svakom slučaju, uđi u BIOS Setup pa pogledaj kako stoje stvari.

Druga mogućnost:
Ne znam kako je kod tvoje ploče, ali kod nekih ploča je moguće podesiti SATA interfejs da radi u tzv. compatibility modu, tj. da ga ploča vidi kao ATA interfejs za koji ne treba drajver. Proveri pa uključi ako može. Ako tvoja ploča ima još jedan način rada uz ova dva, tzv. advanced, probaj da uključiš njega.
RADI!!! HVALA TI PUNO VojaM.

cpu.cpu
11.9.2007, 15:10
Nikako ne bih preporucio Pioneer 112D jer je OCHAJAN u radu sa obicnim diskovima, sa DVD diskovima je sve u redu i dobro reze i cita, ne pomaze ni update firmware-a, trojica ortaka ga imaju i svi se zale kako im slabo cita CD , kod jednog nije mogao da procita ni tek narezani Verbatim CD i to na 12x, Moja preporuka ide rezacu LG GSA-H42N (koji je bio opisivan u SK) jer je Sampion u citljivosti diskova, sporiji je u rezanju od Pioneer-a ali zato brzina kopiranja na HDD sa SKY dvd diska ide cak i preko 25MB/s

Pioneer 112d u 99% slucajeva slabo reze,cita itd. po default-u.
Najcesce je problem firmware, uradis update firmwarea i radice normalno.
Ako imate problem sa pioneer-om 112d trazite: DVR112D_FW121EU - to je update fajl za firmware.
Jedna bitna napomena:
NE SME BITI DISKA U UREDJAJU DOK SE RADI FIRMWARE UPDATE!!!!

cpu.cpu
11.9.2007, 15:13
Naravno preporuka Liteon ali SATA - 20x je tisi od ata verzije ;)

Game fever
21.9.2007, 20:44
Meni bi trebao jedan ATA rezac. E sad trebalo bi da je do 2500 din, nije vazna brzina rezanja CD nije vazna ni brzina citanja (strpljiv sam:))ali vazno je da dobro cita havarisane CD-e.

Markius
21.9.2007, 21:33
pioneer-ove 112-ice svaka treca radi, nec loshe cita diskove cak i one koje on nareze meni se deshavalo da nece da procita, preporuka LG jer ja sa njim rezem sve diskove koji mogu 16x ja ih rezem 18x i nemam problema uopshte.

NSlayer
10.10.2007, 1:50
Sta mi je bolja kupovina, Pioneer 112D ili OptiArc AD-7173A?
LG, neka fala, ne volim njihove rezache.

alkatraz
10.10.2007, 2:02

Moja preporuka je samsung-ov DVD/RW.Tih, po meni pouzdan cita,reze sve diskove bez ikakvih problema.
A od ova dva sto si naveo,ja sam ipak za 112D.

muki85
10.10.2007, 2:38
Ja mislim da sam jedini lik na forumu koji ima MSI dvd-rezac :D... Reze samo dvd+r diskove i uskoro leti posto je pobrljaveo skroz... Topla preporuka - ponasajte se kao sa MSI rezaci ne postoje :D

PARKING
11.10.2007, 9:53

Ako budes malo prosetao po forumu videces da je 112 cisto sr... , zato sam ga ja zaobisao i kupio OptiArc (Sonu-Nec) AD-7173A i jos dobio 2 god garancije. Rezem relativno puno diskova i za sada nisam imao ni jedan problem. Samo ga snabdevaj kvalitetnim diskovima i nema problema. Koristim Verbatim DVD-R '' + " ponekad '' - '' i nemam nameru da eksperimentisem sa ostalima, zasada. Toliko.

carloss
6.11.2007, 11:29
Da li neko moze da mi kaze kakav je plextor PX-800A, kosta 60 evra. Brine me sto ima samo 2 MB bafera, da li to utice na kvalitet rezanja.

Hitno mi treba pouzdan i kvalitetan DVD rezac.

Moj NEC totalno brlja, svaki drugi disk mi je necitljiv, prijavljuje gresku: data cyclic redundancy error.

ilidan
23.11.2007, 1:29
Moja preporuka je Pioneer 111D. Imam ga vec godinu dana, narezao preko 100 diskova (DVD/CD) i svi rade odlicno. Osim ako ih nehotice fizicki ostetim.
Nego, gresim li ili 111D nema C2 error corection? Tako mi bar javlja EAC.

Temptation
23.11.2007, 2:03
Pionirova serija 112d je losija od prethodne 111d, mada je i sa njom bilo problema.Nec je takodje slab, ali mi se cini da je ipak nesto bolji od Pionira.Poenta je sto je sve to priblizno isto, kako neko rece vec u ovoj temi, pa dosta zavisi sta ubodes, a najbolje da se uzme nesto sa 2god. garancije.I jos nesto.90% rezaca koji god da su, posle odredjenog broja narezanih diskova prestaje da ih cita diskove uopste.Ja recimo, uopste ne racunam na rezac kad je u pitanju citanje diskova...imam i rezac i rom i svaki sluzi cemu treba.

Master Neo
23.11.2007, 2:42
A nek mi neko kaze kakvi su Pioneer 212 i Nec 7173 dvd rezaci? Oba su SATA naravno.