Prikaži potpunu verziju : Srpski google ne radi!
Evo par dana pokushavam da pristupim na www.google.co.yu , kad ono, nema ga, ne postoji :eek:
Ajd probajte molim vas, da vidim da li nije sluchajno do mene problem!
BTW ako je to stvarno onda moze znachiti da je google digao ruke od Srbije ili da se priprema za prebacivanje na .rs domen!
Meni radi ali ja kucam http://www.google.com/intl/sr/
Meni radi ali ja kucam http://www.google.com/intl/sr/
A zašto će vam Srpski google, ne vidim neku pojentu. Pa imate www.pogodak.co.yu
Слажем се са JovanK (http://www.sk.co.yu/forum/member.php?u=4850). Погодак даје много више резултата за српске стране од Гугла.
Da u pravu ste. SrpskiGoogle.co.yu više ne postoji jer su ljudi koji su to radili su odustali i prekinuli dalji rad.
Ali Srpski Google je ponovo proradio zahvaljujući drugim ljudima. Skupili su se sa idejom da stvore Srpski Google i ponovo stave Srbiju na noge.
Ko su ti ljudi? Reći ću vam!
1. Luka032 (Dizajn i skripte)
2. Ajkula (šef)
3. Arkantos (Logo i baneri)
4. ZEROF (prva pomoć u svemu) :a_whistli
Sigurno će vam izraz lica biti ovakav :eek: ali videćete i sve će vam biti jasno :tapsh:
Sutra će u toku dana Srpski Google proraditi i naći se na netu. Za koji dan kupujemo domen i hosting ali zasad je na host naših partnera. :ciao:
Domen koji ćemo kupiti jeste srpskigoogle.com
S poštovanjem,
Srpski Google Team
Carl Jonson CJ
13.8.2007, 16:53
Чекај мало...
http://www.srpskigoogle.wb.st/
Шта је онда ово?
To je to samo što je to starija verzija.
Ja sam napravio novu i mnogo bolju. Ta verzija nam je služila dok nedobijemo dozvolu od google da kupimo domen i hosting. Bilo nam je potrebno 1000 posetilaca dnevno, što smo i postigli.
Shang Tsung
13.8.2007, 18:36
Pa mogli ste da uzmete co.sr (ili co.yu) domen il stavec....
Ako niste znali co.sr je već zauzet a bilo bi stvarno glupo i dalje koristiti co.yu a prelazak na co.rs se tek očekuje
Jeste da dosta ljudi još uvek zna za domen na co.yu i da bi time dobili posete ogroman broj. A i planiramo da uzmemo skoro sve domene ali prvo da se google razvije.
NjegovaWisost
13.8.2007, 23:05
Ali kako? PA meni kad god ukucam google.com izbaci google srpski, valjda je to zbog podešavanja u Regional settings or whatever, tj. nijednom mi nije stajao sa radom.. Čudno...
Ali kako? PA meni kad god ukucam google.com izbaci google srpski, valjda je to zbog podešavanja u Regional settings or whatever, tj. nijednom mi nije stajao sa radom.. Čudno...
To je zato sto ides na google . com pa samo doaberes jezik pretrage, ovo o cemu se govori je zasebna adresa.
Pa ka će da proradi srpskigoogle.com?Ukucao sam ovu adresu al ništa....
A koja je svrha te adrese ??? Odnosno tog sajta ??? Bolja pretraga lokalnih sadrzaja ili sta ???
Srpskigoogle.com će proraditi sledećeg meseca a možda i ovog.
Za sad smo na adresi srpskigoogle.opusteno.org :dedica:
Verovatno imate gotov google engiene koji se instalira kao skripta i samo furate na nekom domenu. Jel?
freeminder
16.8.2007, 13:08
Koja im je svrha? Hmmmm....
PA naravno da otmu malo para :)
Iste rezultate ces dobiti i na guglu i na toj njihovoj frankenshtaj verziji srpskog gugla! Samo je fora shto ce oni dobiti pare od reklama, e sad sve zavisi da li ce koristiti CPM ili CPC AdSense program!
Mi pokušavamo da zaradimo pare da bi kupili domen i hosting i ništa više. Ja o tome ne znam ništa. O tome pitajte ajkulu.
Uskoro će i pretraga biti drugačija i mnogo bolja. :ciao:
Mislim da ovo nece da zazivi. Pored pogotka, ovo nema mnogo smisla...
EDIT: Upravo sam posetio stranicu :) Ne volim da kritikujem ljude koji pokusavaju nesto da urade sa svojim zivotom sto je korisno i pametno ali ovo je bre "dno brate" (sto bi reko Djani).
Bolje da se ima vise "srpskih" pretrazivaca, pa se izabere onaj koji ti najvise lezi. Aj ti nas obavestavaj kad izadje nesto novo.
Bryan Fury
16.8.2007, 15:51
Meni pomenuti google.com/intl/sr/ radi sasvim dobro, ne vidim baš potrebu za novim pretraživačem, ali dobro. :)
freeminder
17.8.2007, 0:58
Evo sad nadjoh na netu da i sad vec bivsi google.co.yu nije kao domen bio u vlasnishtvu kompanije google nego nekog nasheg djilkosha....
Chovek je samo google stranicu na srpskom jeziku frame-ova i eto tako je postojao nash google....
Valjda je chovek shvatio da se neispalti koristiti Google Brand, jer bi pre ili kasnije zaglavio neku presudu na sudu ( samo je bilo pitanje vremena kada ce ga Google na to opomenuti ) ..... mada u sustini ko prvi domenu, njegov domen, ali nemozesh ga korsititi u iste ili slicne svrhe, mada postoji rupa u zakonu koja ogranichava uopshte upotrebu domena koji su siti sa bilo kakvim Brendom neke kompanije ... e pravo,pravo....
Sada neznam da li su ovi novi likovi reportirali kompaniji Google da koriste taj domen ( mada i ako nisu, brzo ce saznati )......
Mi smo dobili dozvolu od googlea da možemo da koristimo bilo kakav domen ili bilo šta drugo.
Ko je ovde web dizajner? Neka on uzme kod za google pretraživač i neka on vidi da li to mou obični dizajneri da urade. NE!!!
Mi pokušavamo da stvorimo što bolji pretraživač. Ali ko zna možda i jednog dana budemo imali i sopstveni kao što je i pogodak.
Nemojte odma nešto izmišljati. Uzmite i napravite jedan pretraživač pa da vidimo posle ko će kome nešto da priča. Mi smo počeli sa radom pre nekoliko dana, a planiramo da stvorimo odličan pretraživač.
Pozz
Ma shvatam situaciju.
Samo vi gurajte, vazno da se nesto radi.
A bio je ovde jedan covek na forumu, pretstavljao se kao Zmmaj. E taj Zmmaj je isto tako hteo da "conquer the world" samo sto je to radio u Game Makeru. Tako da su ovde ljudi pomalo vec oGooglali na teme u kojima neko "skluplja ekipu da napravi najbolju igru na svetu" ili "pravi game engine u Game Makeru koji je ocenjenjn od kriticara u Bugarskoj kao najbolji" i slicne "poduhvate". Ali bas mi je interesantno da je vama Google dao bilo sta eto tek tako sto ste fini i ljubazni sa njima i imate najbolje namere. Obicno to ne funkcionise bas tako. Interesantno....
freeminder
17.8.2007, 13:32
Ma Google daje kod pratichno svakom.... to ti je onaj kod koji se ubacuje naprimer na tvoju prezentaciju, samo shto su oni napravili search sajt pa im je taj kod u prvom planu....primer za to ti je ona crna verzija googla koja ce navodno da smanji potrosnju energije u svetu zato shto koristi crnu boju za podlogu......
Ali Google nece dati kod pri kojem ce neko od njihovih saradnika imati bolje hintove, to su samo pusti snovi.....
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.