Prikaži potpunu verziju : Samsung SyncMaster 731BF problem i pitanje
ed_hunter
24.7.2007, 16:52
Imam problem sa ovim monitorom, kad radi u non native rezoluciji pojavljuju se razne anomalije i treperenja po ekranu, linijice i sl :mad:, u native rezoluciji je sve ok. Mada se ponekad javljaju i sitna treperenja u native rezoluciji, ali obicno posle rada u non native, pa onda kad ga ugasim i upalim sve je OK. Posebno me nervira sto sve igre moram da igram u 1280x1024 ili 1280x960, a nemam dovoljno jak komp za to... Da ne govorim o tome sto uopste ne mogu normalno da igram Diablo2, koji mora da radi u 800x600, pa moram da ga igram u window modu. Dok sam imao CRT sve je radilo OK, tako da ne bi trebalo da bude do ostatka kompjutera....
Najpre sam imao radeon X850XT, a sada evo GeForce7900GT i opet isto, ako je bitno mozda koju graficku imam...
I da, jos nesto, prilikom instalacije windowsa kad radi u 800x600 sve je ok, ni da trepne, cim instaliram drajvere za graficku, i smanjim mu rez, pocinje da blesavi... :mad: Monitor je inace povezan na DVI.
Sad mene zanima da li je ovo normalno, da monitor blesavi u non native rezoluciji ili da vracam monitor?! Posto mi jedan drug rece da je normalno da monitor u non native rezoluciji ne radi kako treba, ali meni je ovo sumnjivo... Da li jos neko ima ovaj monitor, i da li ima slicne probleme sa njim?!
Hvala veliko!
:bibidu:
Ne treba da treperi, slika je u normalnim slucajevima samo malo mutnjikava...
Probaj da ga povezes na DSUB.
ed_hunter
26.7.2007, 15:46
Posle malo cackanja, nasao sam sta je problem, treba samo da se iskljuci RTA (response time accelerator), i da se u NVidia Control Panelu tj. u drajverima podesi da ako monitor ne radi u native rezoluciji drajveri "razvlace" sliku do ivica monitora, a ne sam monitor.... Sad ne trepka nista, radi i u nizim rezolucijama kako treba.... Ovo nikako nisam mogao da podesim dok sam imao ATI karticu:mad:
U svakom slucaju, ako neko ima ovaj monitor i slican problem, ovo je jedan od nacina da ga resi... Mene prvenstveno zanima da li se jos nekom ovo desava sa ovim monitorom?!
Posle malo cackanja, nasao sam sta je problem, treba samo da se iskljuci RTA (response time accelerator), i da se u NVidia Control Panelu tj. u drajverima podesi da ako monitor ne radi u native rezoluciji drajveri "razvlace" sliku do ivica monitora, a ne sam monitor.... Sad ne trepka nista, radi i u nizim rezolucijama kako treba.... Ovo nikako nisam mogao da podesim dok sam imao ATI karticu:mad:
U svakom slucaju, ako neko ima ovaj monitor i slican problem, ovo je jedan od nacina da ga resi... Mene prvenstveno zanima da li se jos nekom ovo desava sa ovim monitorom?!
RTA se vrati na default ON svaki put kad ugasis monitor.
ed_hunter
28.7.2007, 21:45
Pa znam.... Bas me to i nervira, svaki put kad upalim monitor moram da ga gasim....
Ti nemas nikakav slican problem sa ovim monitorom?!
a gde se gasi taj rta?Imao sam neki slican problem pa me zanima.
a gde se gasi taj rta?Imao sam neki slican problem pa me zanima.
OSD meni
OSD, pa setup kod mene...
Znaci, ovo se ipak desava jos nekom... Hummm da ne vracam onda monitor....
:bibidu:
mozda nemamo isti problem.Meni se samo na odredjenim podlogama u odredjenim delovima monitora povremeno primecuje blago treperenje slike koj elice kao da je pored neki uredjaj koji emituje smetnje.
ed_hunter
31.7.2007, 18:56
Pa da! To se meni desava kad monitor radi u native rezoluciji i rta je ukljucen... samo na nekim povrsinama... ali ako monitor stavim u 1024x768 i ukljucim rta, pocinje da ludi, tj. isto to treperenje se javlja, samo mnooogo intenzivnije... jel kod tebe radi fino u 1024x768 sa ukljucenim rta?!
pazi ja kuci imam 2 kompjutera.Monitor na kome se to dagadja je 172V,a pored njega jos imam i 730BF.
Kada je 172V bio prikljucen na celeron 2.4,256mb,p4s8x-x i 9200se ti problemi su se cesto javljali i dogadjalo se cak i da se monitor povremeno ugasi(na 2sec) pa mu se ponovo vrati slika.Sve je to bilo prikljuceno preko analognog ulaza.Onda sam monitor prikljucio na drugi komp(sada vec bivsi), athlon 1600+,256mb,a7v-133c i fx5600 i testirai jedno 2 nedelje i ni jednom se nije nista nepredvidjeno dogodilo,radio je savrseno.Vratio sam ga na stari komp i opet problemi,onda sam stavio fx5600 na onaj prvi komp i problem se malo smanjio.Zatim sam kupio novi komp(iz profila) i prikacio monitor na njega i povremeno se dogadjalo treperenje u odredjenim delovima monitora,a na tom novom kompu 7300BF radi ko lud.
E sad najveca fora je sto sam 7300BF prikacio na stari komp i onda on pocne da ispoljava istu vrstu problema kad ga vratim na novi sve je OK.Pa ko je ovde lud:icon_scra.
Inace nema veze koja je rezolucija problem se uvek javlja mada hoce da nestane kada povecam osvezavanje na 72 ili 75hz.
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.