Prikaži potpunu verziju : PATA hard
Dakle dvoumim se izmedju Samsunga od 250 i WD-a istog kapaciteta. Karakteristike su im gotovo iste.
Vazan mi je pre svega kvalitet, tj. trajnost, za WD znam da je dobar, ali sa Samsungovim diskovima se nisam puno sretao. Sta mislite o Seagate-u, da li vredi dati malo vise para za njega?
Na kraju koja je vasa preporuka, bez obzira na moje dvoumljenje oko ova dva?
Kada bi ja birao uzeo bih Seagate-a pa tek onda WD-a (o Samsungu i ne razmisljam).
Zasto? Pa osecaj je krajnje subjektivan i podlozan promeni, ali Seagate mi uliva vise poverenja (poznata firma, kupila Maxtor, bije ih reputacija da su "majka").
Sa druge strane posedujem WD 80GB i, da kucnem o drvo, nemam sa njim nikakvih problema (brz, tih, ne greje se...)
Sve u svemu, mislim da neces imati problema ni sa jednim modelom koji izaberes, Koliko znam, garancija na WD-a i Seagate-a je 3 godine.
jos jedna preporuka za wd, prethodni hard mi je trajao 3 godine bez problema i zamenio sam ga zato sto je imao samo 40gb i uzeo opet wd...
a opet ja bih preporuchio samsung...
zato shto su odlichni, veoma izdrzljivi i ultra tihi!
po meni su tishi i od seagate-a...
a sa wd nisam imao bash najprijatnija iskustva... ako se dobro secam posebno su imali mnooogo problema sa onim hardovima od 60 i 120 giga...
chak se i sada neki zale...kazu da su previshe osetljivi...
no... ako ima puno ljudi sa pozitivnim mishljenjem, onda je mozda bolje da poslushash njih!
Nepotpisani Čitalac
23.7.2007, 11:34
Western Digital i od mene dobija +
Jednostavno, iskustvo sa tom firmom me je ubedilo da su greške, u najgorem slučaju, jednako česte kao i sa drugima, dok su uglavnom dosta manje česte...
Još nijedan WD nisam video da failuje, a radim servis u jednoj igraonici koja ima 5 godina stare, do iznemoglosti eksploatisane HDD-ove, a i ja lično sam ponosni vlasnik jednog WD-a...
Za još mišljenja i glasova na zadatu temu, vidi ovu temu (http://www.sk.co.yu/forum/showthread.php?t=15326), ako već nisi.
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.