Prikaži potpunu verziju : Youtube se gasi?
Insecticide
22.7.2007, 2:43
Drug mi je rekao da je neko tuzio Youtube zato sto nelegalno prikazuje Video spotove ......Kaze da ce uskoro zatvoriti site...Wtf je ovo ?
Znate li vi nesto o ovome?
www.mashable.com (http://mashable.com/2007/03/13/viacom-youtube/) ima informacije o tome. Kako vidim, vest nije nova, ovaj članak je objavljen još marta meseca...
www.itwire.com.au ("http://www.itwire.com.au/content/view/10434/1103/)
Kaiser Soze
22.7.2007, 2:59
Da li je tvoj drug svestan svoje nesvesti?
Ko ce da zatvori YouTube?
YouTube je 20% od ukupnog svetskog internet saobracaja. Samo 1 sajt ( search sajtovi non-included ) cini 20% svetskog interneta, i neko da ga zatvori? Nema sanse.
Obicna patka.
Tacno je da su ih tuzili, i nije "neko" vec Emi, Sony i ostale audio grupacije. Nista cudno, imas cak i nasih spotova tamo, mozda ce i SOKOJ da im se pridruzi. :D
Master Neo
22.7.2007, 4:02
Da li je tvoj drug svestan svoje nesvesti?
Ko ce da zatvori YouTube?
YouTube je 20% od ukupnog svetskog internet saobracaja. Samo 1 sajt ( search sajtovi non-included ) cini 20% svetskog interneta, i neko da ga zatvori? Nema sanse.
Obicna patka.
Tacno je da su ih tuzili, i nije "neko" vec Emi, Sony i ostale audio grupacije. Nista cudno, imas cak i nasih spotova tamo, mozda ce i SOKOJ da im se pridruzi. :D
Odakle ti podatak da je Youtube 20% net saobracaja? Malo ga pretera... Do you know how big is world wide web?! Obviously not...:cool:
4th Dimension
22.7.2007, 9:48
Odakle ti podatak da je Youtube 20% net saobracaja? Malo ga pretera... Do you know how big is world wide web?! Obviously not...:cool:
Da ali YOU TUBE hostuje tonu onih raznih filmića. On nije toliki dio neta ali sigurno jede toliko protoka. Neka takva informacija je mislim bila u jednom od poslednjih SK-ova.
Da,kao sto su pokusali isto sa p2p klijentima i slicnim servisima pa smo videli kako se zavrsilo :a_bleh:
Jos iza YouTube-a sada stoji Google imperija :)
Da,kao sto su pokusali isto sa p2p klijentima i slicnim servisima pa smo videli kako se zavrsilo :a_bleh:
Jos iza YouTube-a sada stoji Google imperija :)
Bwahaha :D Sve se bojim da ce nestati :D
Tekst koji ima sličnu tematiku naći ćete (http://www.sk.co.yu/2007/04/skin05.html) u aprilskom broju SK-a :)
Где ће јутуб да се гаси...
Tacno je da su ih tuzili, i nije "neko" vec Emi, Sony i ostale audio grupacije.
Чини ми се да је и MTV био у тој групи, а ја баш и неволем MTV.
Dont think so...
I na cnn-u se youtube reklamira ili tako nesto tako da ne verujem u tu vest
4th Dimension
22.7.2007, 16:30
Zašto na pomisao Google imperija imam sliku u glavi Death stara kako polagano klizi kroz svemir, ali obojan u belo sa ogromnim smajlijem na sebi i tekstom Google. :D
Sve ce to Bili da sredi. :)
hacker_aca
22.7.2007, 18:25
Sve ce to Bili da sredi. :)
Kakve veze sada ima Bili sa ovim? Osim klipa kako onaj lik instalira Vistu u mašinu za seckanje papira... :)
Mrka Kapa
22.7.2007, 18:45
:offtopic:
Mrkinjo, mislim da je red da se objasni Hakerici da Billi namerava da slupa Google, kao sto namerava i Sony. Well, nece to skoro da se desi, ali ove tuzbe nisu se slucajno pojavile...
:D
4th Dimension
22.7.2007, 19:40
Da ali when Google is struck, Google strikes back
/*play Ride of the Valkyres in the background
nighthawk
22.7.2007, 23:49
Kad neko toliko poraste kao Youtube onda stalno dobija neke optuzbe: krsenje autorskih prava, klipovi sa borbama pasa...
Od svega toga nema nista, a cak i ako Youtube bude morao da placa debele odstete, to ne znaci da ce ga zatvoriti.
freeminder
23.7.2007, 19:34
Mnogo buke oko nichega .... BTW ja bih ih lepo odrao da se nadjem u bilo kakvom snimku koji ja nisam postavio ..... jedno MILIONCHE evra za pochetak....
Kaiser Soze
24.7.2007, 8:41
Dragi moji,
Google nije ODGOVORAN za sadrzaj koji se kaci na Google video i YouTube iz prostog razloga ( da je neko odvojio 30 minuta da procita Licence Agreement i Terms of Use ) sto za taj sadrzaj ( video sadrzaj ) su odgovorni sami korisnici koji ga tamo postave.
I te kompanije ( Sony, EMI, MTV i Bog zna ko jos ( ali sigurno ne SOKOJ ) ) mogu prema MCA ( Milenium Copyright Act ) da tuze samo direktno korisnike, jednog po jednog, ne celog Googleta.
E sad posto smo se razumeli, MARS U KREVET! :D
freeminder
24.7.2007, 11:20
Dragi moji,
Google nije ODGOVORAN za sadrzaj koji se kaci na Google video i YouTube iz prostog razloga ( da je neko odvojio 30 minuta da procita Licence Agreement i Terms of Use ) sto za taj sadrzaj ( video sadrzaj ) su odgovorni sami korisnici koji ga tamo postave.
I te kompanije ( Sony, EMI, MTV i Bog zna ko jos ( ali sigurno ne SOKOJ ) ) mogu prema MCA ( Milenium Copyright Act ) da tuze samo direktno korisnike, jednog po jednog, ne celog Googleta.
E sad posto smo se razumeli, MARS U KREVET! :D
Normalno je da su se ogradili od svega , ali kontam da se neko sa zapada uz**** da ih tuzi shto je prikazan na njihovom sajtu lepo bi ojadili youtube ..... shta mislite da se pojavi snimak gde ste vi akter a koji nezelite da iko vidi ..... To je isto da kad ilegalan prodavac oruzija proda nekom pishtolj i kaze ja nisam odgovoran ako nekog ubijesh ..... i nije direktno , ali mu je omogucio da nekog lishi zivota, a poshto je prodaja oruzija ilegalna to je krivichno delo .... ako nekom zasmeta shto je prikazan na youtube npr iz SAD-a, a njhihov zakon striktno kaze da se onaj ko se pojavljuje u snimku mora pitati za dozvolu o javnom prikazivanju, onda je to ochito krshenje zakona!
Tu youtube direktno nije imao nikakvog udela ali morao bi snosi posledice zbog omogucavanja nezakonitog emitovanja snimka ..... ili prvo da nadje ko je to postaio, a poshto je to neizvodljivo, onda i on sam da snosi posledice .....
Samo da glupim Amerima to dodje iz ****** u glavu i eto bice par spektakularnih sudjenja koje ce da izbiju nekoliko desetina miliona zelenih novcanica iz sefova youtuba/google
Bryan Fury
24.7.2007, 11:34
Šta tek reći za rapidshare/megashare i sve ostale sajtove koji se time bave (a ima ih ohoho)? Kakvih sve sadržaja tamo nema (mnogo više nego na youtube), pa ne sećam se da ih je neko tužio. Podrazumeva se da uklanjaju neodgovarajući sadržaj nakon žalbe, ali dok se neko ne požali, svašta se može tamo naći. ;)
Kaiser Soze
24.7.2007, 11:39
Prodaja oruzja nije ilegalna. Ako imas dozvolu za nosenje vatrenog oruzja mozes otici u prodavnicu i kupiti pistolj/pusku.
Opet ti objasnjavam da je YouTube medijum, nisu ONI napravili taj video o kome fiktivno govoris vec osoba koja je to uploadovala ( ili eventualno neko koga ta osoba zna ).
YouTube > Terms of use
4th Dimension
24.7.2007, 12:08
Da ali je na Rapidshareu teže doći do podataka jer moraš imatu url tog fajla a ne kao na You Tube samo ukucaš ono što tražiš i on ti to nađe.
Takođe Rapid briše stvari čim se neko požali. Nemogu oni mnogo prigovorit rapidu. On je uradio sve što je mogo.
Šta tek reći za rapidshare/megashare i sve ostale sajtove koji se time bave (a ima ih ohoho)? Kakvih sve sadržaja tamo nema (mnogo više nego na youtube), pa ne sećam se da ih je neko tužio. Podrazumeva se da uklanjaju neodgovarajući sadržaj nakon žalbe, ali dok se neko ne požali, svašta se može tamo naći. ;)
hehe, zaista ima bas svasta da se nadje :dzavo:
Ako nekoga treba tuziti to je RS.
Ali nismo mi glupi, fora je sto stave u zip arhivu sa sifrom, a ko ce to da proverava:a_whistli
Bryan Fury
24.7.2007, 12:22
Tačno je da na rapid-u nema search-a, onako kao što postoji na YT, ali da se ne lažemo, nije neki problem naći "nepoželjan" sadržaj (ko hoće). ;)
freeminder
24.7.2007, 12:36
Prodaja oruzja nije ilegalna. Ako imas dozvolu za nosenje vatrenog oruzja mozes otici u prodavnicu i kupiti pistolj/pusku.
Opet ti objasnjavam da je YouTube medijum, nisu ONI napravili taj video o kome fiktivno govoris vec osoba koja je to uploadovala ( ili eventualno neko koga ta osoba zna ).
YouTube > Terms of use
NAveo sam primer gde je zabranjena trgovina, imash krsh zemalja gde je zabranjena trgovina, pa samim tim ako neko prodaje to je ilegalno...
Isto tako imash mnogo zemalja koja u svom zakonu zabranjuju prikazivanje video sadrzaja u kojem se pojavljuju osobe koje nisu dale saglasnost sa njegovo prikazivanje .....
Ako je tako to se u pravnim krugovima tumachi nishta drugo nego do krshenja zakona na toj i toj teriotiji/toj i toj zemlji ....
A terms of use je nishta drugo nego zamazivanje ochiju ..... treba oni da promene sistem uploadovanja, pa tako da o svakom ko uploaduje ima relevantne i egzktne podatke da ga moze pronaci ako nekom zasmeta shto se pojavi na snimku, da ga mogu pronaci i na njega preusmeriti kaznu/sankcije .... dok to neurade oni su krivi i niko drugi .
Evo pazite shta vma kazem, to ce sve tago da taljiga dok nedobiju optuzbu, pa u nemogucnosti da nadju onog ko je to postavio dobice propisnu kaznu za to pa ce se opametiti i poceti sa strozim sistemom registrovanja na sajtu!
Evo uzmi primer: Ti si snimljen , i nezelish da taj video klip iko vidi, a nadje se na nekom od tih sajtova ...... obidje taj snimak ceo svet pa i tvoju uzu i siru okolinu! Zbog toga ti nije lako i shta ces preduzeti, nego da ih tuzish shto su omogucili da se taj video klip emituje ..... (naravno ako si negde na zapadu )
Razlika iamedju youtube i ostalih a sa druge strane bilo koje televizijske kuce u sushtini nije velika .... a opet ako se pojavljujesh na snimku na televiziji duzni su da te pitaju da li cesh im dati odobrenje da se pojavish na snimku .....
Necu vishe o ovome poshto je ochigledno da youtube krshi prava mnogih a ja uzalud troshim objashnjavajuci zashto je top tako moje mukom stechenepare koje sam upaltio za net!
4th Dimension
24.7.2007, 15:33
hehe, zaista ima bas svasta da se nadje :dzavo:
Ako nekoga treba tuziti to je RS.
Ali nismo mi glupi, fora je sto stave u zip arhivu sa sifrom, a ko ce to da proverava:a_whistli
Mogu da ti kažem da ima više p***i koje proveravaju. Više puta sam nešto skidao do pola da bi onda odjednom ostatak linkova nestao jer je neki smarač prijavio linkove RS-u. I bili su pod šifrom. Jedino što špijuni treba da nađu je sajt gdje su linkovi, jer tamo je šifra.
Kaiser Soze
24.7.2007, 16:07
Ne razumem zasto se ovo pretvara u debatu.
^^ freeminder
Shvati, da u svakoj zemlji postoje lovacka drustva.
Shvati da svako ko ima dozvolu za nosenje oruzja moze da kupi oruzje. Prodaja 1 puske i 1 pistolja se ne smatra "ilegalnom prodajom oruzja".
Ti si bio tako spreman da navedes USA ( ili ti SAD ) koje prema svom ustavu imaju USTAVNO pravo da kupuju oruzje!
Ne razumem sta zelis da kazes. Ustvari prvo ti moras da razumes sta hoces da kazes.
Cekaj, ti se bunis oko video spotova i sadrzaja koji se nalazi na youtube. Da objasnim detaljnije stvari jer ne mogu ovako da se ganjam.
1. Spotovi su pravljeni da bi ih ljudi gledali ( da li putem TVa ili interneta ).
2. Koje su to zemlje? Eto interesuje me.
3. To o cemu ti pricas odnosi se na direktno ucesce te osobe, na primer da se izvodi neka sala i geg ili skec ili je snimljeno ubistvo, ALI DA JE SVE TO PLANSKI SNIMANO. Ako ti snimas kamerom na ulici, neces ici da pitas svakoga ko je prosao da ti potpise da smes da objavis video. Pa pogledaj PTC ( i 1 i 2 ) gde idu snimci Srbije kada se program odjavljuje i cuje se himna. Imas nono stop kadrove kako se neko dvoje seta, ljubi, neka klinka trci po ulici itd...
4. Terms of use je BAS TO! USLOVI KORISCENJA, ako ti se ne svidja, ne moras da koristis. Potpuno jasno.
5. Svako ko se registruje ima svoj Nickname i ostavlja svoje podatke prilikom registracije. Znaci Google moze da isporuci svakoga koga ovi zatraze.
6. Imas opciju da prijavis video sadrzaj kao neprimeran.
7. Jel to tebe neko objavljivao na YouTube bez tvog ovlascenja ( pogledaj pod 3. ) pa si zato toliko ljut?
8. Ja nisam ali da jesam imas opciju da prijavis da je sadrzaj neprimeran ( pod 6. ) a da se to ne moze zaustaviti jasno ti je kad vidis Severinin home made i mnogih drugih koji imaju mnogo vecu reputaciju i mnogo su poznatiji.
Ti objasnjavas nesto, ali ocigledno samo sebi, odnosno ubedjujes sebe u to sto pises.
Stvarno poludim kad neko krene da odokativno prica o necemu i govori neistinu, ili bar ne punu istini.
Ovo sto si ti napisao je cista budalastina ( izvini, ali tako je ).
Ja znam da ne mogu odmah da se spaze svi detalji na sajtu kada se otvore, ali barem treba videti o cemu je rec.
Sve postoji, sve pise, samo sirom otvorene oci i nema problema.
^ 4th Dimension
Zar ti nikad nije palo na pamet da mozda ljudi sa rapidsharea ili nekih drugih firmi ( koje prave software ) ne posecuju iste sajtove koje ti posecujes. I naravno prijave.
Use the brain.
freeminder
24.7.2007, 17:44
Ovo je poslednji put da pishem na ovu temu i molim bez ikakvih provokacija, poshto pishem iz razloga chisto informativne prorode!
Ne razumem sta zelis da kazes. Ustvari prvo ti moras da razumes sta hoces da kazes.
Primer: U Srbiji nije dozvoljeno da imash oruzije ako nemash dozvolu za noshenje ...... ako ipak kupim oruzije, onaj ko mi ga je prodao isto ce krivichno odgovarati!
1. Spotovi su pravljeni da bi ih ljudi gledali ( da li putem TVa ili interneta ).
Pa to je normalno, za to nishta nisam ni rekao!
2. Koje su to zemlje? Eto interesuje me.
Umiksovao si pitanja! Konkretno, ako se snimak u kojem sam ja akter ( glavni ili koliko toliko sam uchestvovao u snimku, a neodnosi se na to da sam bio prolaznik) onaj koji ce ga emitovati mora da dobije odobrenje lichno od mene ako hoce da ga emitije .... odobrenje mora biti dokumentovano, ili pisanim,video ili audio putem!
3. To o cemu ti pricas odnosi se na direktno ucesce te osobe, na primer da se izvodi neka sala i geg ili skec ili je snimljeno ubistvo, ALI DA JE SVE TO PLANSKI SNIMANO. Ako ti snimas kamerom na ulici, neces ici da pitas svakoga ko je prosao da ti potpise da smes da objavis video. Pa pogledaj PTC ( i 1 i 2 ) gde idu snimci Srbije kada se program odjavljuje i cuje se himna. Imas nono stop kadrove kako se neko dvoje seta, ljubi, neka klinka trci po ulici itd...
Dobio si odgovor na to pitanje u prethodnom paragrafu ( pa to je normalno, kada sam pomenuo to nisam bio bukvalista )
5. Svako ko se registruje ima svoj Nickname i ostavlja svoje podatke prilikom registracije. Znaci Google moze da isporuci svakoga koga ovi zatraze.
Primer: Otishao sam u internet cafe, registrovao se na Petra Petrovica, i to na mail koji se zove blablabla@nesto.com ..... niko neproverava da li su to egzaktni podatci, i sam znash da se to moze zaobici! I kako ce ga naci?
7. Jel to tebe neko objavljivao na YouTube bez tvog ovlascenja ( pogledaj pod 3. ) pa si zato toliko ljut?
Ne, ali bi youtube dobio lepo pismo o krsenju ljudskih prava kao i par novina da se to desilo
E sad na kraju .....
Ja kao osoba imam pravo da moji snimci nesmeju biti objavljeni bez moje saglasnosti, i shodno tome prema medjunarodnom pravu ko povredi se o to, snosi pravne posledice i onaj ko je taj snimak upload-ovao i onaj koji je omogucio njegovu distrubuciju/emitovanje!
PRavo je chudo!
I molim bez vredjanja, nikog nisam vredjao, a ako neko dok chita moj post drugachije intonira napisane rechi to je problem te osobe a ne da vredja svakoga ko napishe odgovor! Ove chinjenice su zasnovane na medjunarodnom pravu a ne rekla kazala i terms of use koji moze navesti da mozete nekog ubiti ko je korisnik tog sajta , e sad je drugo shto se to kosi sa svim zakonskim odredbama!
Kaiser Soze
24.7.2007, 18:23
^^^
Sve si citirao, ali nista rekao nisi.
Sto me nisi citirao pod stavkom 6?
Gde sam ti lepo objasnio da mozes da prijavis sadrzaj kao neprimeran. To je valjda jasno.
I niko ne mora onda nikoga da juri ako mu obrisu sadrzaj. Ipak moze da se vrlo lako nadje ko je to uradio, ne brini ti za to. Ako Google moze da napravi sistem AdSense kod koga nema likova koji klikcu na svoje oglase i time prave promet. Kada nema botova koji klikcu, vec samo legalni klikovi. Uopste im nije tesko da provale ko je ko ili barem gde je trenutno.
Cookies i Cache browsera su cudne stvari, zapanjio bi se sta tamo sve ima.
I da si otisao u neki net klub, ostao je tvoj IP, pa onda to mogu da proslede provajderu, provajder da blize locira ili sasvim tacno. Onda ovi iz net kluba, dodje im policija, traze da vide kada je koji komp koriscen... I tako dalje, i tako dalje... Da ne pricam ono sto je vec poznato svakome.
Nisi naveo te zemlje, vec opet rekla\kazala\ja mislila. E, pa jedan mislio pa se...
A ovo oko oruzja moram da objasnim detaljno, jer JA ne vidim korelaciju izmedju oruzja i videa, ali hajde.
Ti ipak tvrdis da ako ti neko proda oruzje, a nije smeo je kriv. Da to je tacno.
Medjutim, Google nikome ne prodaje oruzje, nikome nelegalno ne prikazuje video, cak Google ti i NE PRIKAZUJE video, vec ti biras sta hoces da vidis.
A pored svega toga Google se ogradjuje svojim Terms Of Use i Legal Notice tekstovima, koji su jedna vrsta ugovora koji je pravno obavezujuci. Pa cak i u Zimbabweu, a kamo li kod nas.
Ova tuzba je zaista smesna, podseca me na neku epizodu "the practice"-a
Objasnjenje za vatreno oruzje:
U svakoj zemlji svako moze da kupi oruzje i izvadi dozvolu za koriscenje vatrenog oruzja, u stanici policije obicno.
Ne mogu ga kupiti ( legalno ) osudjenici, umno oboloeli i maloletnici.
Vredjanja nije bilo, vec cinjenica. Ako ne mozes da prihvatis cinjenice, Boze moj, postoje i drugi forumi.
Opet kazem, od ovoga debata ne treba da bude. Tuzba je smesna i zaista bih voleo da vidim taj tim advokata koji tuzi Google, uspomene radi.
Bilo kako bilo, ti se opet hvatas za to "Ja nisam potpisao.", i prihvatas moj stav da to mozes da kazes samo ako nisi bio samo slucajni prolaznik. E sad. Na YouTube ljudi uglavnom sami sebe objavljuju. Sednu pred kamere, urade nesto smesno i to je to.
Mrka Kapa
24.7.2007, 18:28
Polako sa komentarima, komentarišite vest, a ne jedni druge. :dedica:
Tužba se zasniva prvenstveno na kršenju copyright-a, YouTube je tužen i od strane novinara Roberta Tura (ponešto o tome ovde (http://mashable.com/2007/05/21/nbc-viacom-youtube-robert-tur/)), takođe zbog snimaka nereda u L.A.-u koji su njegovo vlasništvo.
YouTube tuži kompanija Viacom, koja je poznata po sudskim sporovima ove vrste, i pravni tim koji zastupa Google će morati da se potrudi. Ponešto o tome ovde (http://mashable.com/2007/07/15/google-viacom-going-to-court/).
freeminder
24.7.2007, 18:44
@Kaiser
Najosnovnije pravo je da niko nema pravo da objavljuje snimak na kojem si ti akter ili jedan od aktera bez tvoje dozvole!
Ok je to shto im ti mozesh prijaviti da skinu sadrzaj, ali sadrzaj je do tad moglo videti ili je videlo nevidjeni broj ljudi, shto youtube direktno svrstava u sauchesnike!
Isto kao da RTS objavljuje sve snimke koji mu posalju neki ljudi, pa ako i objave neki snimak na kom si ti mozesh im reci da prestanu sa tim. Oni ce prestati sa emitovanjem, ali bi odgovarali zbog emitovanja, a onaj koji im je poslao snimak zbog neovlascene distrubicije i krsenje autorksih prava!
Choveche to je najnormalnija stvar u pravu, ja ne znam odakle toliko ljudi koji neznaju svoja prava ....
A to shto se tiche pronalazenja, moze se slobodno okachiti machku o rep ako si otishao u drugi grad i bio u cafe-u koji nema video nadzor ... .tek toliko
4th Dimension
24.7.2007, 20:18
^ 4th Dimension
Zar ti nikad nije palo na pamet da mozda ljudi sa rapidsharea ili nekih drugih firmi ( koje prave software ) ne posecuju iste sajtove koje ti posecujes. I naravno prijave.
Use the brain.
Koja ti je poenta ovoga? Ja sam jedino komentarisao to da stavljenje šifara na fajlove koje namjeravaš negdje objaviti neće nimalo pomoći.
Ne zanima me ko prijavljuje.
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.