Prikaži potpunu verziju : Kupovina UPS?
Erdeljan Boris
16.7.2007, 20:48
Imam UPS PCM Black Knight od 600VA. Posto za dva dana uzimam novo napajanje Chieftec od 550W (staro je bilo isto Chieftec od 360W), zanima me da li bi ovaj UPS mogao da radi sa novim napajanjem ili moram da kupujem novi UPS?
U kompu imam eVGA 8800GTS 320, AMD Athlon64 X2 4800+ i Pioneer 111D.
Nevidim razlog menjanja ups-a, ako te je ovaj dosada dobro sluzio, onda ce te sluziti i dalje. Mora da radi, poshto struja ide preko ups-a u napajanje, tako da nesme biti problema.
Erdeljan Boris
16.7.2007, 21:20
Pitam zato sto taj UPS podrzava do 360W. Sad sve moje komponente ne trose vise od 300W, pa me je zanimalo da li ce UPS izdrzati i napajanje od 550W?
Hm, trebalo bi, mada nisam 100% siguran, neznam trebalo bi da radi, ali ce ti onda "countdown time" tj vreme rada racunara posle nestanka struje biti manje...
Pitam zato sto taj UPS podrzava do 360W. Sad sve moje komponente ne trose vise od 300W, pa me je zanimalo da li ce UPS izdrzati i napajanje od 550W?Koliko sam shvatio, menjaš samo napajanje. Znači, kompjuter će ti i sa novim napajanjem trošiti 300W.
Erdeljan Boris
17.7.2007, 14:15
Da. Ne bi trebalo da predje 360W koliko bi UPS trebao da isporuci.
Da. Ne bi trebalo da predje 360W koliko bi UPS trebao da isporuci.
:icon_stud
To sto ti je napajanje 550W ne znaci i da ti racunar toliko trosi struje. On ce trositi isto kao i ranije (ako ne budes menjao ostale komponente u kucistu) a tvoje novo napajanje ce imati rezervu snage ako zatreba...
:ciao:
Erdeljan Boris
17.7.2007, 18:08
Pa tako sam i ja mislio, ali ipak bolje proveriti na forumu za svaki slucaj.
Ako ti je chieftec napajanje GPS serije nece raditi sa tim upsom a UPS koji radi sa ovim napajanjem je vrlo vrlo skup!!!
Ako ti je chieftec napajanje GPS serije nece raditi sa tim upsom a UPS koji radi sa ovim napajanjem je vrlo vrlo skup!!!
Ovo je trebalo da malo pajasnis, sto je GPS serija Chieftec drugacija od drugich napajanja, ja sam mislio da je to isti kinez, kao ostali Chiftecici :icon_scra
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.