PDA

Prikaži potpunu verziju : "Piratska stranka"

Pantelija
7.1.2006, 1:52
Piratska stranka je osnovana u Svedskoj, jer vise ne zeli da se njihovi clanovi i potencijalni biraci koji se zalazu sa slobodan protok informacija tretiraju kao kriminalci. Planiraju da u septembru ove godine udju u parlament osvajanjem 4% na izborima, a to je oko 225.000 glasova.
Korisna adresa: http://yro.slashdot.org/article.pl?sid=06/01/03/1519241&tid=95&tid=17
Zvanicni sajt partije: https://www.piratpartiet.se/

Sta mislite da li bi kod nas mogla da se osnuje slicna stranka npr. pod nazivom Stranka Piratske Akcije? Da li bi eventualna pojava ovako orjentisanje stranke dovelo do povecanja ili smanjena tehnoloskog kriminala kod nas?

Eh, jedan domaci ICt forum me je preduhitrio, ali tekst poruke nije isti i nema linka ka zvanicnom sajtu. Ipak je ovo net, sta mogu drugi sam.

Reloader
7.1.2006, 1:55
Kod nas pola politicara ne zna ni kako se ukljucuje kompjuter a kamoli nesto vise...

A i ne znam ko bi glasao za tu stranku kad 90% naroda zivi na Grandu i spanskim serijama (tuzno ali istinito)...

To moze u razvijenoj Svedskoj...

Shlaymara
7.1.2006, 2:44
Mada skracenica SPA obecava.Sigurno bi upecali par hiljada glasova sponzorusa :D

[RHY]
7.1.2006, 2:48
Mada skracenica SPA obecava.Sigurno bi upecali par hiljada glasova sponzorusa :D

LOLcina :D

bobi
8.1.2006, 20:07
A i ne znam ko bi glasao za tu stranku kad 90% naroda zivi na Grandu i spanskim serijama (tuzno ali istinito)...

Pa sam si odgovorio na svoje pitanje, ovih ostalih 10% :)

Ne samo da bi usli u parlament, nego bi i u vladu morali da je zovu.

Reloader
8.1.2006, 22:47
Pa sam si odgovorio na svoje pitanje, ovih ostalih 10% :)

A ne, oni slusaju City :(

hacker_aca
9.1.2006, 4:00
Pa gde smo mi onda?! :confused:

kinteC
9.1.2006, 4:02
eee, svedska, zemlja daleka...znas kako je tamo, odes u banku, ne ides do saltera, nego do kompa...Kompjuteri na sve strane...O internet vezama ne treba ni pricati. Da ne volim ovako Srbiju, otisao bih tamo, a sto se piratske stranke tice, to ce biti i kod nas, ali mozda za 20 ili vise godina:(

nsAce
9.1.2006, 16:57
Ma to je glupost. Svi se uclane u tu stranku i svi budu pirati. Pa kad su svi pirati onda ne postoje oni koji nesto proizvode pa pirati ne mogu vise nista da piratizuju pa stranka gubi smisao. Kretenski, nema sta.

Pantelija
9.1.2006, 17:29
Ma to je glupost. Svi se uclane u tu stranku i svi budu pirati. Pa kad su svi pirati onda ne postoje oni koji nesto proizvode pa pirati ne mogu vise nista da piratizuju pa stranka gubi smisao. Kretenski, nema sta.

Ne bi bili to klasicni pirati vec bi postovali autorska prava donekle itd inace vec je pocela podela funkcija na jednom domacem ICT forumu, pa malo Yahooisite i Googlajte za isti.

REDisLAW
9.1.2006, 19:21
Evo jednog podatka: (morao sam)

Znači kad bi Švedska stala sa proizvodnjom, ekonimijom i sve to, znači da ljudi ništa ne rade, u sledećih 50-tak godina, a mi da se razvijamo kao Šveđani ni tad ih nebi stigli. (proveren podatak, samo možda sam malo preterao u god.) Tužno ali istinito...408

seymourc64
10.1.2006, 3:49
Nego,samo pricamo o piratovanju software-a,filmova,muzike i slicnog...Kada cemo poceti piratizovati hranu i ostale (komercijalne stvari)?Da ne bude,ono kao ja napravio drugu program za dzabe sa kojim ON vrsi posao i zaradjuje(a ja dobijem qrac),a on meni naplatio kilo jabuka...

Nenad Vasovic
10.1.2006, 12:13
Sta mislite da li bi kod nas mogla da se osnuje slicna stranka npr. pod nazivom Stranka Piratske Akcije?

Mada skracenica SPA obecava.Sigurno bi upecali par hiljada glasova sponzorusa :DPredlazem naziv Stranka Piratske Akcije Srbije, skraceno - SPAS... :mrgreensa

oluja
10.1.2006, 12:28
Predlazem naziv Stranka Piratske Akcije Srbije, skraceno - SPAS... :mrgreensa

LOL :worshippy
Imas moj glas.... :D

Guardian_of_light
13.2.2006, 13:43
Predlazem naziv Stranka Piratske Akcije Srbije, skraceno - SPAS... :mrgreensa

Gde da potpisem za uclanjenje ?

Kod nas bi trebalo da se ekonomija zasniva na pirateriji (posto smo u tome najisqsniji /posle rusa i argentinaca ) znaci da bude potpuno legalna i da stranci dolaze iz belog sveta kod nas da nabavljaju software od 5000eur za 200 kinti , naravno posle da idemo na izvoz i velik promet ... a usput bi mogli da kupe i narkotike , oruzje , kineske patike , ... :D

i da "softverski pirat" bude zvanicno profesionalno zvanje kao (doktor , masin-bravar , konobar , etc. ) , da ima socijalno/zdravstveno osiguranje , drustveni status ... , da im drzava obezbedi poslovni prostor , kredit za nabavku dvd/cd-rw rezaca i propratne opreme (ostali sadrzaj kucista , monitor and stuff ... )

da postoji ministarstvo za pirateriju koje je zaduzeno za skidanje zastite i crackovanje sadrzaja .... , za uvodjenje besplatnog dsl/wireless neta sa protokom od 512+kbps najuspesnijim piratima , za dovodjenje zakona po kome svako mesto u srbiji mora imati pristup vezi brzoj od 56k (dial) (racunajuci i nerazvijena seoska podrucja srednje sumadije) i josh mnoge druge povlastice ...

ako nasa stranka pobedi na izborima ocekujte sve ovo i josh mnogo pogodnosti , naravno ovo ce i direktno uticati na astronomski rast budzeta pa ce se i lepse ziveti ... a zapad i njihove gay zakone o autorskim pravima mogu da se **** thereselves .

predlazem logo "od piraterije josh niko nije umro " (i guess :confused: )
:n_klanja: :D

PhAnToM_LoRd
13.2.2006, 14:14
Bravo, momci, uspeli ste da me nasmejete do suza... Srbin je oduvek bio pirat, i ziveo od, i za pirateriju... Po mojoj proceni, glat bi se presao cenzus, s' obzirom da bar 10% stanovnistva koristi racunare, a cisto sumnjam da je vise od 15% koriscenog software-a legalno... Jos da na NET-u krene reklamna kampanja (setite se svojevremeno onog zveckanja resetaka po televizijama, kako sam se toga jezio...) pa da poboljsamo malo zivot u Srbiji... :D :D :D

Gde je on-line pristupnica? :aplauz: :aplauz: :aplauz:

Carl Jonson CJ
13.2.2006, 22:33
U cilju legalizacije piraterije,mislim da bi trebalo da se zabrani bilo kakve reči tipa "bil Gejts je odličan čovek" :D

PhAnToM_LoRd
13.2.2006, 23:06
U cilju legalizacije piraterije,mislim da bi trebalo da se zabrani bilo kakve reči tipa "bil Gejts je odličan čovek" :D
Ne samo to, ja bih lično zabranio da mu se i ime pominje, možda samo inicijali. Toliko je, bar po meni zaslužio, s' obzirom da je i on mnogo toga ''pozajmio'' od drugih, a ovamo mi se pravi nevinašce... :D

bizent
14.2.2006, 0:22
..sve bih ja to pohapsio...i pirate i tzv."piratske stranke"...ej bre jesam li ja ovde jedini normalan?!?o.k. je to mi nemamo para za orginale pa ajde lepo kod pirata ali ljudi za to se neko muchio da bi napravio!!!ja prvi da imam pare pazario bih orginale ali nemam...jbg-a...no da sam za pirate...nisam....

Night Hawk
14.2.2006, 0:27
Ovako : Piraterija je dobro delo ............ zasto ? Pa setite se Robina Huda koji je krao od bogatih i davao siromasnima ......... dakle pirati uzimaju od bogatih i daju nama koji smo "siromasni" ...... znaci ...... piraterija je dobro delo :D :D :D

firefly
14.2.2006, 0:43
..sve bih ja to pohapsio...i pirate i tzv."piratske stranke"...ej bre jesam li ja ovde jedini normalan?!?o.k. je to mi nemamo para za orginale pa ajde lepo kod pirata ali ljudi za to se neko muchio da bi napravio!!!ja prvi da imam pare pazario bih orginale ali nemam...jbg-a...no da sam za pirate...nisam....
Ti NE MOZES DA PRISTUPIS STRANCI!!:) :D

I moj glas je tu!:D

bojongo
14.2.2006, 0:59
... ja prvi da imam pare pazario bih orginale ali nemam...jbg-a...no da sam za pirate...nisam....

Pa znaci i ti piratises ! ;) A jel', jel' si i ti pirat ? :dedica:

Nego drugarice i drugovi, dame i gospodo, aj' podelite vi funkcije odmah da ne bi posle na vlasti bilo afera i svadja ! :D

p.s. i gde su bre te pristupnice dosad :to_care: ? Olovke su zasiljene !

DorianGrey
14.2.2006, 2:17
Dokle god postoji nasa drzava, piraterija ce cvetati :D

pirossi
14.2.2006, 14:38
Ovako : Piraterija je dobro delo ............ zasto ? Pa setite se Robina Huda koji je krao od bogatih i davao siromasnima ......... dakle pirati uzimaju od bogatih i daju nama koji smo "siromasni" ...... znaci ...... piraterija je dobro delo :D :D :D
Ja, od pomenutog dase u helankama, više volim Superhika. On je krao od siromašnih da bi davao bogatima - to mu dođe nekako prirodnije i humanije.

Btw, jel može da se izbegne ubacivanje 'Srbije' u imenu partije? Ko Boga, vas molim. (Nemam više snage da čistim bunar :p )

bojongo
14.2.2006, 15:29
Btw, jel može da se izbegne ubacivanje 'Srbije' u imenu partije? Ko Boga, vas molim. (Nemam više snage da čistim bunar :p )

A ti bi odma' da se sirimo po celom Balkanu !? :rofl:
Skromnost je vrlina, sinko :dedica: !!!

VojaM
14.2.2006, 19:30
Dokle god postoji nasa drzava, piraterija ce cvetati :D
Ili, kako su stari Latini govorili,
Ubi patria, ibi pirateria :D:D:D

Guardian_of_light
14.2.2006, 21:32

pa pazi , oni vise nego dovoljno zarade na firmama i korporacijama koje i trebaju da imaju legalan softver jer im on pomaze da obrnu pare , tako da je to neki vid investicije ... sto se tice igica muzike i ostalog zabavnog sadrzaja to treba da placa svako shodno primanjima , sto znaci da ako bi s`tom razmerom smanjili cene legalnog softvera kod nas , originali bi bili jeftiniji od pirata :D

mada sta da kazu oni silni freeware i open-source programeri koji vrlo cesto znaju da naprave mnogo bolji softver od komercijalnog , a da pritom ne traze nista zauzvrat . naravno oni zive od dobrovoljnih investicija koje bi im i ja davao da sam vishe pri parama , ako i od reklama i ostalih catch-ova koji su potpuno razumljivi u tim situacijama . to vazi i za game developere , muzicare , producente and stuff ..

nek im kupi original neki americki teenager ciji je nedeljni dzeparac veci od mesecnog primanja u srbiji .

nego posto vidim da ima dosta pristalica , mogli bi i da na pravimo neki sajt , ako medju clanovima ima neki web developer , ili obican lik sa dosta free vremena (ne moze da nadje posao ... and stuff ) nek se javi .
svasta bi od toga moglo da ispadne ... srbija .. prva zemlja u svetu sa piraterijom kao nacinom drzavnog uredjenja .. :a_bleh:

Carl Jonson CJ
14.2.2006, 22:48

"Mi smo Robin Hud današnjice"
"Stranka SPAS-glasajte za nas"

Naši slogani :p

PhAnToM_LoRd
15.2.2006, 11:53
Nego drugarice i drugovi, dame i gospodo, aj' podelite vi funkcije odmah da ne bi posle na vlasti bilo afera i svadja ! :D
Da ne dužimo mnogo oko funkcija, evo ja se dobrovoljno javljam za mesto ministra finansija u piratskoj vladi. ''Šta, nije vam jasno??? E, biće ti jasno!!!''
Da objasnim, mora da postoji budžet za nabavku praznih CD/DVD medija, jer inače, kako bi se sadržaji kopirali? Ako budžet postoji, mora neko o njemu da vodi računa. :D :D :D

BTW, malo sam manje korumpiran od, pa znate i sami koga... :D :D :D

bizent
15.2.2006, 13:26
ja pravim opozicuju!!!!!:a_bleh:

blaeks
9.5.2008, 14:23
ok.
ajde, ko hoce da se aktivira neka ide na piratskapartija.com
http://piratskapartija.com/

ja sam pokrenuo sajt, platio hostinge, preveli smo svedski statut, aktivirao sam nekoliko ljudi.

potrebno nam je jos dosta. treba nam neki dobar programer koji ima slobodno vreme za ovako nesto, politikolog, filolog, PR..... svasta nesto.

pozdrav i cujemo se!

wolfgm
10.5.2008, 18:49
Pa, ljudi, pirateriju sto se tice autorskih prava, su smislili americki izdavaci jer su stampali jeftine knjige bez uplate autorskih prava britancima(vlasnicima prava i njihovm izdavacima) u XIX veku, tvrdeci da niko ni na koji nacin nema pravo da spreci obrazovanje, zbog jedne ili druge strane/para/sitnice, sa cim se slazem (radim u skoli)!:dedica:
Ideja je dobra nema, sta imate moj glas, a mozda se i uclanim kada budem video konkretno program!:Freddy:

shrafko
10.5.2008, 19:18
Svet Igara 02, Decembar '87
:alealeee::alealeee::alealeee:

DeCoy
10.5.2008, 19:39
Ćuti bre...taj tekst je sadržao dobra uputstva o tome kako zaraditi koju paru na preprodaji softvera pomoću kojih sam se lepo okoristio:rolleyes:

shrafko
10.5.2008, 19:42
Uhhh kad se samo setim takvih članaka... to su bili dani :D:D

P.S: Obratiti pažnju na podnaslov: "Kako postati (dobar) pirat" :to_care:

DeCoy
10.5.2008, 19:45
A potpisnik teksta je Tihomir Stančević (strogi piratski otac)

Sun Tzu
10.5.2008, 19:57
A potpisnik teksta je Tihomir Stančević (strogi piratski otac)
Ovaj Tihomir (http://www.sk.rs/forum/member.php?u=1)?

dzonihsv
12.5.2008, 1:38
Buduci propagandni spot :D

http://www.youtube.com/watch?v=zAkGuB5vK8g

oluja
12.5.2008, 12:11
Ovaj Tihomir (http://www.sk.rs/forum/member.php?u=1)?

Uptavo taj.

wolfgm
23.5.2008, 14:52
Buduci propagandni spot :D

http://www.youtube.com/watch?v=zAkGuB5vK8g

LOL, al posaljite mi program da vidim i da vrbujem jos neke

NjegovaWisost
23.5.2008, 15:25
Joj, sad ste me podsjetili, kad sam bio 1. gimnazije mi smo iz sprdnje napravili stranku PNS (Pe En Es) - Pokret nezadovoljnih seljaka :rofl:

Imala je i grb, rukovodstvo, pristalice i aktiviste i postigli smo zapažen uspjeh :D boreći se za prava poljeoprivrednika sela:rofl: Ppl, koja je to sprdnja bila...

Tako, naša stranka podržava SPAS... :)

daco kralj
24.5.2008, 20:44
Gde da potpisem za uclanjenje ?

Kod nas bi trebalo da se ekonomija zasniva na pirateriji (posto smo u tome najisqsniji /posle rusa i argentinaca ) znaci da bude potpuno legalna i da stranci dolaze iz belog sveta kod nas da nabavljaju software od 5000eur za 200 kinti , naravno posle da idemo na izvoz i velik promet ... a usput bi mogli da kupe i narkotike , oruzje , kineske patike , ... :D

i da "softverski pirat" bude zvanicno profesionalno zvanje kao (doktor , masin-bravar , konobar , etc. ) , da ima socijalno/zdravstveno osiguranje , drustveni status ... , da im drzava obezbedi poslovni prostor , kredit za nabavku dvd/cd-rw rezaca i propratne opreme (ostali sadrzaj kucista , monitor and stuff ... )

da postoji ministarstvo za pirateriju koje je zaduzeno za skidanje zastite i crackovanje sadrzaja .... , za uvodjenje besplatnog dsl/wireless neta sa protokom od 512+kbps najuspesnijim piratima , za dovodjenje zakona po kome svako mesto u srbiji mora imati pristup vezi brzoj od 56k (dial) (racunajuci i nerazvijena seoska podrucja srednje sumadije) i josh mnoge druge povlastice ...

ako nasa stranka pobedi na izborima ocekujte sve ovo i josh mnogo pogodnosti , naravno ovo ce i direktno uticati na astronomski rast budzeta pa ce se i lepse ziveti ... a zapad i njihove gay zakone o autorskim pravima mogu da se **** thereselves .

predlazem logo "od piraterije josh niko nije umro " (i guess :confused: )
:n_klanja: :D

hahahahaahhaahahahahahha :rofl::rofl::rofl:

i da dodam , to ce se i desiti ;)

wolfgm
24.5.2008, 23:19
pa pazi , oni vise nego dovoljno zarade na firmama i korporacijama koje i trebaju da imaju legalan softver jer im on pomaze da obrnu pare , tako da je to neki vid investicije ... sto se tice igica muzike i ostalog zabavnog sadrzaja to treba da placa svako shodno primanjima , sto znaci da ako bi s`tom razmerom smanjili cene legalnog softvera kod nas , originali bi bili jeftiniji od pirata :D

mada sta da kazu oni silni freeware i open-source programeri koji vrlo cesto znaju da naprave mnogo bolji softver od komercijalnog , a da pritom ne traze nista zauzvrat . naravno oni zive od dobrovoljnih investicija koje bi im i ja davao da sam vishe pri parama , ako i od reklama i ostalih catch-ova koji su potpuno razumljivi u tim situacijama . to vazi i za game developere , muzicare , producente and stuff ..

nek im kupi original neki americki teenager ciji je nedeljni dzeparac veci od mesecnog primanja u srbiji .

nego posto vidim da ima dosta pristalica , mogli bi i da na pravimo neki sajt , ako medju clanovima ima neki web developer , ili obican lik sa dosta free vremena (ne moze da nadje posao ... and stuff ) nek se javi .
svasta bi od toga moglo da ispadne ... srbija .. prva zemlja u svetu sa piraterijom kao nacinom drzavnog uredjenja .. :a_bleh:

i sa benefeciranim radnim stažom kod 20 god pa u penziju da mlađi zarad korku hleba!

zoran845
24.5.2008, 23:40
Koja je svrha citiranja postova od 150 redova da bi ispod napisali pet slova?

Može i ovako: @ Guardian_of_light pa ispod stavite tih par reči.