Prikaži potpunu verziju : Kako podesiti ISDN da radi na 128 kbps
Na poslu nam je instalirana ISDN linija pre mesec dana od strane telekoma. U uputstvu za modem pise da postoji mogucnost da se okaci na oba kanala po potrebi "BAND ON DEMAND" i radi kao 128kbps, tj. 2x64kbps. Modem je NETPRO a software za ISDN je RVS-COM. Mislim da sam sve podesio da radi kako treba, medjutim, internet radi samo na 64k. U uputstvu pise da mozda treba od provajdera traziti da se ta opcija aktivira ali ovi iz Telekoma koji su instalirali ISDN nemaju pojma o tome kao da ne rade u istoj firmi. Da li neko zna kako do 128k na ISDN-u.
Hvala!!!!:icon_lol: :icon_lol: :icon_lol: :icon_lol:
Jel si probao da nadjes opciju koja se najcesce zove dualchannel ili multichannel? To stikliras i nema zime, sva ostala podesavanja ostavis na defaultu. Pozovi tehnicku podrsku tog provajdera preko koga imas net.
Problem je u tome sto sam ja to vec checkirao i to se zove multilink pp, ali nikako da se okaci.
sasha vukelic
8.1.2006, 16:57
Na poslu nam je instalirana ISDN linija pre mesec dana od strane telekoma. U uputstvu za modem pise da postoji mogucnost da se okaci na oba kanala po potrebi "BAND ON DEMAND" i radi kao 128kbps, tj. 2x64kbps. Modem je NETPRO a software za ISDN je RVS-COM. Mislim da sam sve podesio da radi kako treba, medjutim, internet radi samo na 64k. U uputstvu pise da mozda treba od provajdera traziti da se ta opcija aktivira ali ovi iz Telekoma koji su instalirali ISDN nemaju pojma o tome kao da ne rade u istoj firmi. Da li neko zna kako do 128k na ISDN-u.
Hvala!!!!:icon_lol: :icon_lol: :icon_lol: :icon_lol:
ako se dobro sjecam iz vremena kada sam imao isdn procedura je ta da ides na control panel > network connections
onda desni klik na isdn konekciju i properties
u jednom od tabova ces vidjeti nesto tipa "ISDN adapter #1" i "ISDN adapter #2" i koji je zakacen... ako hoces 64 zakacis samo jedan od ta dva, a ako hoces 128 zakacis oba.
kada zakacis oba i kada se konektujes, windows ti to automatski odradi - konektuje se na jednu od 64 i onda kaze nesto tipa: "connected... bundling lines". e sad ako ti provider ne podrzava to, ili kojim slucajem naletis na samo jednu slobodnu tel. liniju, nece biti 128 - i windows ce ti izbaciti da se kontektovao samo na 64 (no naj najvjerovatnije da ti telekom to podrzava).
vjerovatno ce raditi normalno i za 2-3 sekunde ces biti konektovan na 128
Problem je u tome sto obican SMIN broj ne dopusta vecu brzinu od 64k .
Brojevi tipa 0**(pozivni zaa grad) i tipa 041 propustaju takvu brzinu samo sto se duplo naplacuje sat .
Closed.
problem je u tome sto svi provajderi traze poseban nalog, ili traze da ti trazis konkretno dva kanala ako imas isdn. znaci zovi provajdera i pitaj sta treba, sigurno je stvar u tome, sam setap ces lako odraditi.
hvala Sasa,
secanje te dobro sluzi. Sada radi na 128 k.
Moze li neko detaljnije da objasni ovo podesavanje.ja imam Intracom modem.I nikako da napravim.
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.