Prikaži potpunu verziju : Ubrzanje internet veze
Zanima me, postoje li načini za ubrzanje internet veze, a da nisu ilegalni.
Imam 256/64 ( mizerni ) paket, pa me interesuje može li se pomoću programa ili nečeg drugog barem malo ubrzati.
freeminder
8.7.2007, 13:31
POstoje programi (kao npr Neobee-jev speed accelerator) ali to na kraju uopshte nije nikakvo ubrzanje nego verovao ti meni ili ne nego chak uspori ...... Zashto pitash se?
Evo ovako, iz mog lichnog iskustva sa Neobee-jevim acceleratorom, mogu ti reci da je vreme od kada unesem adresu i pritisnem enter da ode na nju duze nego bez njega ! A zashto?
Pa zato shto prvo taj program uspostvalja vezu sa serverom pa tek kad odobije odobrenje onda pochne uchitavati stranicu!
Samo uchitavanje stranice je brze, ali neznatno! Dolazi do izrazaja samo ako ima mnogo slika, i ako su slike velikog formata, jer se samo bazira na tome da ih prikaze u losjem kvalitetu ,pa tako dobija na brzini.....
Znachi nije brze u praksi, dok u teoriji jeste (zato shto nerachunaju vreme uspostavljanja konekcije sa serverom)
POzzzz
Evo ja sam našao jedan način, ne ubrza se ništa posebno internet konekcija ali se ipak malo ubrza.
Naime radi se o bug-u u XP-u.
A evo i način kako da ga otklonite
Osjetno ubrzanje možete postići malom ispravkom registry ključa. Pokrenite Regedit i potražite ključ koji se nalazi na sljedećem mjestu: HKEY_LOCAL_MACHINE - Software - Microsoft - Windows -
Current Version - Explorer - RemoteComputer - NameSpace.
Na ovome mjestu postoje dva prisutna ključa; jedan od njih je [D6277990-4C6A-11CF-8D87-00AA0O60F5BF]. Obrišite ga. Nije potrebno ponovno pokretati računalo kako bi primijetili ubrzanje koje nastaje ovom jednostavnom izmjenom u Registry editoru.
freeminder
8.7.2007, 14:13
Probao sam to shto si naveo i nisam nishta znachajno osetio, mada od tada se pojavi problem jednom u dve nedelje da se najnovija verzija MOzile Firefox zapucao i sve iz historijase izbrishe ...... samo od sebe? Chisto sumnjam!
Probao sam to shto si naveo i nisam nishta znachajno osetio, mada od tada se pojavi problem jednom u dve nedelje da se najnovija verzija MOzile Firefox zapucao i sve iz historijase izbrishe ...... samo od sebe? Chisto sumnjam!
Ovu caku koristim odavno, nisam imao takav problem.
polarnimeda
8.7.2007, 15:54
internet paket koji imate ce sam windows iskoristiti najbolje sto moze. ako i dobijete neko ubrzanje, verovatno ce biti minimalno.
jedino sto mozete da uradite je da koristite dobre browsere i downloadere. :ciao:
Evo, znam odlican nacin da se poveca internet brzina !!!
Odes kod provajdera i uplatis vise para :dzavo::dzavo::dzavo::dzavo:
Salim se naravno.
@ polarnimeda
Pazi, windows ne iskoristi vezu najbolje sto moze.
Ti fazoni i programi bas rade na tome da sto vise oslobode tu vezu i da bude jaca.
Mi sto imamo 256 i vise ne osjetimo ubrzanje kada uradimo onu caku sa regeditom ali ovi sa dial up sigurno osjete.
A, kao sto sam vec rekao, odes i uplatis i imas vise :dzavo:
Boris Zegarac
8.7.2007, 23:01
probaj Google Web Accelerator http://webaccelerator.google.com/support.html
^ Nesto poput proxy servera kod nekih provajdera. Ljudi, procenti su u pitanju, ne znam da li vam se takav OC, sa "cackanjem" po registriju, ikako isplati.
polarnimeda
9.7.2007, 4:33
^ Nesto poput proxy servera kod nekih provajdera. Ljudi, procenti su u pitanju, ne znam da li vam se takav OC, sa "cackanjem" po registriju, ikako isplati.
to i ja kazem, al ne veruju :o
da postoji resenje koje ce dati ubrzanje vredno truda.... svi bismo ga znali. to vam je sto vam je!
Nije tu stvar u brzini.Fora je da se nešto čačka i da se posle osećaš sretan i pametan.Posebno profitiraju ljudi sa izraženom autosugestijom;).Evo baš sam bacio pogled i vidim da sam dotični ključ već ranije izbrisao:rofl:
probaj Google Web Accelerator http://webaccelerator.google.com/support.html
i sta kao s ovim ide brze?
Ja npr koristim CfosSpeed program. Prvenstveno je namenjen za igranje online i torrent skidanje. U sustini ne znam kako radi za te dve stvari jer sve skidam sa rapida.
Meni je dobar iz tog razloga da kada skidam nesto on sece konekciju i dodeljuje mi za surf pa mi je otvaranje stranica skoro ne smetano. A i nekako sa njim mi reakcija na otvaranje stranica, ucitavanja sve brze odigrava.
Ja koristm Dialup internet na Debianu i brzi je nego na xp-u a od skora sam i ja tamo instalirao cFosSpeed i mislim da je malo ubrzao vezu bar kada je otvaranje stranica u pitanju a za to koristim Firefox:)
Zanima me, postoje li načini za ubrzanje internet veze, a da nisu ilegalni.
Imam 256/64 ( mizerni ) paket, pa me interesuje može li se pomoću programa ili nečeg drugog barem malo ubrzati.
Bolje i to nego DialUp, tako trpi malo, nema tu mnogo pomoci. Takodje ADSL je sada vrlo primamljiv, za iste pare dobijesh duplo vishe.
Da li je neko probao OpenDNS (www.opendns.com)? Ja jesam, i iskustva su - više nego zadovoljavajuća!
Elem, o čemu se radi. Naši IS ne koriste tzv Anycast tehnologiju, koju OpenDNS koristi. Kako OpenDNS to koristi, njemu je potrebno znatno manje vremena da vas preusmeri na najbliži Data Centar i da znatno brže "reši" DNS adresu (nadam se da znate šta je to ;)). Statistike su ohrabrujuće - u svakoj sekundi, "reši" se cca 25.000 upita.
OpenDNS je besplatan, i potrebno je vrlo malo vremena da se podesi (u principu, potrebno je samo preusmeriti Windows-ove DN servere sa automatic IP na njihov IP - pogledajte njihov sajt za više informacija!).
Pored toga, OpenDNS ispravlja vaše greške - ako ukucate npr. www.sajt.og on će pretpostaviti da je u pitanju www.sajt.org i odvesti vas na taj sajt. Postoji i ugrađena zaštita o npr. Phising sajtovima.
OpenDNS (www.opendns.com)
Sada sam pretrazivao i naleteo na malo stariju temu.
O ovome je pisalo i u jednom od SK-ova u 2008... Kratko i jasno, jel vredi ovo?
Mario Pavićević
1.8.2008, 13:56
Dosta ljudi ga hvali ali recimo meni na SBB-u rade bolje SBB-ovi DNS serveri nego Open DNS.
Basa Mrkalj
1.8.2008, 14:19
Sta znam sad sam trenutno na opendns, ali nesto i ne vidim neku razliku, moze da se proba ne steti nista ako ne koristi.
Ja sam na PTT-eu, ADSL 1024. Ponekada primetim kocenje u surfu i to najvise kada me zahvati IP adresa 89.*...
Dosta ljudi ga hvali ali recimo meni na SBB-u rade bolje SBB-ovi DNS serveri nego Open DNS.
Da isti slucaj je i kod mene mnogo bolje sbb,cudno je da u igricama kada promenim dns ping bude preko 40ms a sa sbb-om 20-25,madjarski server itd....
A sto se tice proklete 89.xxx.xxx.xxx secam se vremena testiranja sbb-a i adrese 87.xxx.xxx.xxx kako je samo radio net na speed testu i preko 1115 kbps a paket 1024kbps:Freddy:
Evo još par savjeta (u kratkim crtama) kako da malo ubrzate internet konekciju (sve ono što sam uspio da sakupim surfanjem :) ). Meni je pomoglo...
1.
Start-Run
regedit
HKEY LOCAL MACHINE
Software
Microsoft
Windows
Current Version
Explorer
RemoteComputer
NameSpace.
Izbrišite ključ:
[D6277990-4C6A-11CF-8D87-00AA0O60F5BF]
2.
Start-Run
gpedit.msc
Conputer Configuration
Administrative Templates
Network
Qos Packet Scheduler
"Limit reservable bandwidth" staviti na Enable i ukucati vrijednost 0.
3.
Desni klik na "My Komputer"
Properties
Hardvare
Device Manager
Ports
Desni klik na "Communications Port"
Properties
Postavke porta
Bitova po sekundi: (stavite maksimalan broj)
4.
Control Panel
Network Connections
Local Area Connection
General tab
Označite "Internet protocol"
Kliknite na Properties
General tab
Označi "Use the folowing DNS server addresses"
Prefered DNS server: 208.67.222.222
Alternate DNS server: 208.67.220.220
5.
Skinite sa interneta "TCPOptimizer"
Otvorite TCPOptimizer
Podesite "Conection Speed" na željenu vrednost
Označite "Modify All Network Adapters"
Označite "Optimal Settings"
Aply Changes
Restartujte računar
6.
Koristite Mozillu kao vaš internet pretraživač
Skinite "Firefox Ultimate Optimizer"
Pokrenite ga i pojaviće se u traci sa zadacima
Desni klik na ikonicu i izaberite "Start with Windows"
Skinite "Firetune"
Pokrenite program...
Izaberite željenu opciju i kliknite na "Prihvati"
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.