Prikaži potpunu verziju : Real World DirectX 10 Performance: It Ain't Pretty
http://www.anandtech.com/video/showdoc.aspx?i=3029&p=1
Test trenutno raspolozivih DX10 igara/testova na aktuelnim nVidia/ATI karticama, kao i poredjenje DX9 vs. DX10.
Zakljucak: od najavljenog ubrzanja u igrama izgleda nema nishta, a nVidia kartice su brze u DX10 od ATIja.:)
Samo u LostPlanet-u;).To sto je u CallJuarez 2900XT izgazio po svim pitanjima GTS se ne racuna.U drugoj su egal.Kad se sve sabere dodje mu na isto.Tri igre nisu merilo.
Ovi rezultati su u najmanju ruku sramotni. Mid-end DX10 kartice ne prebacuju 20 frejmova u DX10 modu. A reklamiraju ih kao "kupite ovo i spremni ste za next-gen". Strava i užas. Ponavlja se priča sa FX 5200 i 5600.
Drugim recima, ako imate kartice iz vise klase prosle generacije... preskoci seriju 8 i XT.
Samo u LostPlanet-u;).To sto je u CallJuarez 2900XT izgazio po svim pitanjima GTS se ne racuna.U drugoj su egal.Kad se sve sabere dodje mu na isto.Tri igre nisu merilo.
Tebi je par frejma vishe u CoJ gazenje?:p
Onda po tome GTS gazi 2900XT u DX10 Comapany of Heroes.;) A u Lost Planutu ga satire pogotovu sa AA, jer je jasno da je ATI neshto debelo zeznuo sa AA kod R600.Cim se AA upali GTS se odlepljuje.
A shto se komentara da tri igre nisu merilo, niko ovde ne prica o tome tj. ATI vs. nVidia, ovaj test pokazuje shta DX10 donosi, i kakve se performanse mogu ocekivati.Tu su i poredjenja DX9 vs. DX10 modova i koliko koja karta dobija/gube prelazenjem u DX10 mod.;)
Ovi rezultati su u najmanju ruku sramotni. Mid-end DX10 kartice ne prebacuju 20 frejmova u DX10 modu. A reklamiraju ih kao "kupite ovo i spremni ste za next-gen". Strava i užas. Ponavlja se priča sa FX 5200 i 5600.
Izgleda, samo shto ce 2600 i 2400 proci josh gore.;)
Nece proci nista bolje a ni gore od 8500gt i 8600gt, pa 8600gts ima 12 fpsa u 1280x1024 bez aa u COJ:rofl:
A kolko vidim sa ukljucenim AA 8600gts u 12x10 ima 4.5 FPS-a a 2600xt 8.5 Fps-a.
Izgleda da ce zavisiti od igrice do igrice ovo je valjda na max-u sa AA. Niko ne ocekuje sa mid i low kartama sve na HIGH +AA da leti.
Nece proci nita bolje a ni gore od 8500gt i 8600gt, pa 8600gts ima 12 fpsa u 1280x1024 bez aa u COJ:rofl:
A 2600Pro 8 fps.;)
2600XT je trebao da konkurishe 8600GTS a ispade da ne moze ni sa 8600GT da se nosi. :) Dobra srednja klasa, imate garantovanih 10 fps u DX10 igrama.:p
A 2600Pro 8 fps.;)
2600XT je trebao da konkurishe 8600GTS a ispade da ne moze ni sa 8600GT da se nosi. :) Dobra srednja klasa, imate garantovanih 10 fps u DX10 igrama.:p
Imamo?
Koja karta je kojoj trebala da bude konkurent to ne znam, svako ce prema svojim potrebama a najvise i prema ceni da odluci sta ce i da li ce da uzme:alealeee:.
Ja da sada kupujem uzeo bi ili 1950pro(XT) ili 7900gs(gt).
Zbog 3 igre sigurno necu jos da prelazim na dx10 kartu( a izgledaju odlicno i u dx9), a u oktobru, novembru ocekujem 2900xt i 8800gts(640) na oko 250+e pa cu da vidim.
Dok zazhivi FULL dx10 u igrama SW procice jos bar 2 generacije i jednih i drugih (Ati i Nv).
Imamo?
Koja karta je kojoj trebala da bude konkurent to ne znam, svako ce prema svojim potrebama a najvise i prema ceni da odluci sta ce i da li ce da uzme:alealeee:.
Ja da sada kupujem uzeo bi ili 1950pro(XT) ili 7900gs(gt).
Zbog 3 igre sigurno necu jos da prelazim na dx10 kartu( a izgledaju odlicno i u dx9), a u oktobru, novembru ocekujem 2900xt i 8800gts(640) na oko 250+e pa cu da vidim.
Dok zazhivi FULL dx10 u igrama SW procice jos bar 2 generacije i jednih i drugih (Ati i Nv).
Eto, ja sam pre par meseci odlucio da ne cekam 8600GTS pa sam pazario 7900GS. I nisam se prevario.;)
Situacija sa DX10 karticama je cini mi se gora nego sa prvim DX9 kartama srednje klase koje su bar u pocetku bile upotrebljive u prvim DX9 naslovima.To je sushtina mojih prethodnih postova.;)
A 2600Pro 8 fps.;)
Tebe neko placa da navijas za nV ili to cisto da bi ostale zezao:D...
Sto se tice ostalih kartica, ATI ima problem samo sa 2600XT.2600PRO je ~85e a za te pare jedva da ima i 8500GT, od koga btw je brzi.A 2400PRO je trenutno najjeftinija DX10 karta posto kosta 50e tako da tu ATI trenutno nema konkurencije.2600XT moze sasvim lako da se nosi sa 8600GT a za GTS ce oni vec nesto smisliti.
Identicna situacija kao od prosle godine kada je 1600xt sisao za jedan stepenik nize u rang 7600GS.
Tebe neko placa da navijas za nV ili to cisto da bi ostale zezao:D...
Sto se tice ostalih kartica, ATI ima problem samo sa 2600XT.2600PRO je ~85e a za te pare jedva da ima i 8500GT, od koga btw je brzi.A 2400PRO je trenutno najjeftinija DX10 karta posto kosta 50e tako da tu ATI trenutno nema konkurencije.2600XT moze sasvim lako da se nosi sa 8600GT a za GTS ce oni vec nesto smisliti.
Identicna situacija kao od prosle godine kada je 1600xt sisao za jedan stepenik nize u rang 7600GS.
Ma jok, kaze lik koliko ima 8600GTS pa reko' da mu skrenem paznju na 2600.:D
Opet ne razumesh. Ako tebi nije problem shto DX10 karte srednje klase imaju ~10fps u DX10 igrama, onda OK, pazari sebi jednu.:p
Ne brini, pojeftinice 8600GT na ~100e, a 2600XT tu i tamo gubi od 8600GT.A 2400Pro je DX10 isto onoliko koliko je 5200 bio DX9. Problem za ATI ce biti shto nemaju prostojnu DX10 kartu srednje klase.;)
Smislice oni neshto za GTS, u to ne sumnjam, ali verovatno za pola godine :p, slicno kao i sa X1650XT jer je X1600XT bio sve samo ne konkurencija 7600GT-ju.;)
Ne pa slazem se ja sa tobom ali ne mozes reci da je ATI bas i ovog puta zabrljao, posteno podosta kasni.Iako nije trebalo da bude tako evidentno je da je 2600PRO konkurent 8500GT a ne 8600GT.
Ne pa slazem se ja sa tobom ali ne mozes reci da je ATI bas i ovog puta zabrljao, posteno podosta kasni.Iako nije trebalo da bude tako evidentno je da je 2600PRO konkurent 8500GT a ne 8600GT.
Hm, nisam siguran da nisu zabrljali, kasne pola godine, 2600XT ne moze da se nosi sa 8600GTS-om, 2900XT ne moze da parira 8800GTX. Da sam fan ATIja, bio bih razocaran.;)
Opet nVidia vs ATI/AMD, nekome je baš dosadno... ;)
Moj utisak je da su i jedni i drugi podbacili u srednjoj klasi, mada je ATI podbacio značajno više. Pomenute tri DX10 igre baš jedu resurse novih kartica a ne donose nikakav pomak u odnosu na DX9 igre. Proveo sam nešto vremena iznad onih screenshootova i stvarno ne vidim u čemu je poboljšanje. Mislim da će značajan skok u grafici i fizici doneti tek Crysis, koji se možda i neće pojaviti ove godine. A da li će i 8800Ultra terati Crysis kako valja u, recimo, 1600x1200. Čisto sumnjam, kada vidim ove rezultate.
Za sada, bar dok cene ne padnu, ne isplati se kupovina ni jedne DX10 karte srednje klase. Dve prednosti u odnosu na starije o kojima nVidia i AMD galame po reklamama, HD hardverski dekoding i DX10 podrška, ne znače u ovom trenutku ama baš ništa. Kada budu značile, GeForce 8500/8600 i Radeoni 2400/2600 će biti već na putu za Muzej tehnike. :)
'Alo bre, nemjte se prepirati oko nV i ATi, kad ovaj topik nije za to:).
Morali ste znati da ce oba proizvodjaca izbaciti dx10 seriju sa dve kartice koje mogu lepo da poteraju dx10 igre, i da ce sve ostale grafe biti navlakusha za one koji nemaju para za 8800... i 2900..., a zeleli bi da probaju dx10 sto pre.
Moja preporuka je :>> Sony Play Station 3 je mnogo bolji od ekv. masine za dx10 igre.<naravno sve na max kao i na PS3>
Za Sony je izaslo brdo igara, a za PC samo 3(nisam siguran to sam procitao u predjasnim postovima), i za PS3 ce izlaziti atraktivni naslovi i narednih godina dok za PC ce uvek morati malo da se ceka, i uvek ce morati nesto da se apgrejduje.
PS3 ekv. PC otprilike isto kostaju.:D:D
:a_whistli
Predrag Stankovic
6.7.2007, 15:00
Opet nVidia vs ATI/AMD, nekome je baš dosadno... ;)
Moj utisak je da su i jedni i drugi podbacili u srednjoj klasi, mada je ATI podbacio značajno više. Pomenute tri DX10 igre baš jedu resurse novih kartica a ne donose nikakav pomak u odnosu na DX9 igre. Proveo sam nešto vremena iznad onih screenshootova i stvarno ne vidim u čemu je poboljšanje. Mislim da će značajan skok u grafici i fizici doneti tek Crysis, koji se možda i neće pojaviti ove godine. A da li će i 8800Ultra terati Crysis kako valja u, recimo, 1600x1200. Čisto sumnjam, kada vidim ove rezultate.
Za sada, bar dok cene ne padnu, ne isplati se kupovina ni jedne DX10 karte srednje klase. Dve prednosti u odnosu na starije o kojima nVidia i AMD galame po reklamama, HD hardverski dekoding i DX10 podrška, ne znače u ovom trenutku ama baš ništa. Kada budu značile, GeForce 8500/8600 i Radeoni 2400/2600 će biti već na putu za Muzej tehnike. :)
Dzabe i cene da padnu pa i da ti dzabe daju neku karticu kad ne mozes sa njom pristojno igrasDX10 igre, i to mi je neka srednja klasa bednih 10fps. Totalno razocarenje na obe strane, Ati pogotovu
Ovo za soni je prva stvar, ja mislim da i ovaj DX10 Visti treba da dozivi patchovanje i drajveri da se dobro ispeglaju da moze da se ljudski igra.
Inace da li moze da PS3 spoji na TFT preko DVI ?
Može, al TFT mora podržavati HDCP. Imaš tamo na temi u PlayStationu 3 spisak monitora koji rade.
Prvo na sony-u nema igara koje najvise igram na pc-ju, MP na netu, drugo nije jeftin , trece kolko znam nema jos piratskih igara, tako da otpada:ciao:
2600xt( a i 8600gts) za sve pare radi ok u dx9 modu tako da ko je kupi nece se prevariti. Ono sto bude seckalo u dx10 u dx9 i :boxing:
Ovde su testirali mega zahtevne igre na high, verovatno kada se smanje setovanja mogu da rade 30+ u dx10. ipak su to low med karte a ko hoce high zna se :a_bleh:
Pa koja je onda poenta ultra-detaljnih šejdera i geometrije ako ćeš ih gledati u niskim rezolucijama i osrednjim detaljima? Daleko je bolje kupiti DX9 kartu sad, a DX10 kad bude bilo igara i upotrebljivih kartica.
Predrag Stankovic
9.7.2007, 23:53
Ovde su testirali mega zahtevne igre na high, verovatno kada se smanje setovanja mogu da rade 30+ u dx10. ipak su to low med karte a ko hoce high zna se :a_bleh:
Tebi rezolucija 1024x768 bez AA pretstavlja "High"
Sta bi bilo da se poveca rez, imali bi jednocifren FPS
Bryan Fury
10.7.2007, 9:44
Pa rekli su na kraju teksta šta bi bilo da povećaju rezoluciju:
Even our high-end hardware struggled to keep up in some cases, and the highest resolution we tested was 2.3 megapixels. Pushing the resolution up to 4 MP (with 30" display resolutions of 2560x1600) brings all of our cards to their knees. In short, we really need to see faster hardware before developers can start doing more impressive things with DirectX 10.
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.