Prikaži potpunu verziju : Koja matična-Asus vs Gigabyte
Dugo planiram upgrade, prvo sam želeo da samo uzmem proc, ali za starog athlona xp nema nove ploče, nove matične nemaju smisla bez pci-x, kao ni bez ddr2 slotova.. Prvo je u igri bio 3200+, 3500+, 3600+x2,4600+x2; ali bez obzira što sam veliki fan AMD-a, ipak sam se odlučio za C2D (oc). Duga priča...
Planiram da uzmem sledeće:
Core 2 Duo E4400 (najviše zbog 10x množioca)........140 e
MSI RX1950PRO-T2D256E....................................164 e
PQI 2x 1 GB ddr800 (presudio tekst u SK)................76 e
Matična ????????
Što se tiče matične razmišljam se između:
-Gigabyte 965p-ds3 (http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Overview.aspx?ProductID=2424&ModelName=GA-965P-DS3)2,0 revision
-Gigabyte 965p-ds3p (http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Overview.aspx?ProductID=2418&ModelName=GA-965P-DS3P) (118e) 2,0 revision
-Asus P5B (http://yu.asus.com/products.aspx?l1=3&l2=11&l3=307&l4=0&model=1178&modelmenu=1)
-Asus P5B-E (http://uk.asus.com/products.aspx?l1=3&l2=11&l3=307&l4=0&model=1347&modelmenu=1)...
Zasad je ds3p favorit zbog crossfire podrške, ispravite me ako grešim.:D
Budžet - dao bih možda malo više od 450e (toliko je i ovo sa 8% pdv)
Nisam ništa definitivno odlučio ni što se tiče prethodnih komponenti(pdv..), tako da je svaka kritika i preporuka dobrodošla..:ciao:
ps Živim u NS, tako da nebih išao u BG za kupovinu.:dedica:
Definitivno DS3P ne samo zbog dva PEG slota, ploca je malo veca od DS3, bolji raspored itd.
Definitivno DS3P ne samo zbog dva PEG slota, ploca je malo veca od DS3, bolji raspored itd.
Šta misliš o ostalim komponentama, koje planiram da kupim?:ciao:
Sve je OK, moze i 4300 umesto 4400 ako nameravash da klokujesh (a i ushtedecesh 20-ak evra), a moze i neki 7900GS ako volish nvidia kartice i ako hocesh da klokujesh jer je 7900GS veoma raspolozen za klokovanje.
:ciao:
Sviđa mi se ovaj 4400 najviše zbog 10x množioca. Postavim fsb na 300 i eto 3GHz za svaki dan, možda i više, pošto gledam da uzmem Cooler Master Hyper TX..:D
Grafu ne bih baš voleo da mnogo klokujem, možda malo, što može i ati, koji je brži po defaultu i ima veći klok mem/proc i više pixel/vertex shadera..
BTW thanks:ciao:
Sviđa mi se ovaj 4400 najviše zbog 10x množioca. Postavim fsb na 300 i eto 3GHz za svaki dan, možda i više, pošto gledam da uzmem Cooler Master Hyper TX..:D
Grafu ne bih baš voleo da mnogo klokujem, možda malo, što može i ati, koji je brži po defaultu i ima veći klok mem/proc i više pixel/vertex shadera..
BTW thanks:ciao:
OK, mada i 4300 mozesh da stavish na 9x333 i dobijesh 3Ghz.:biglaugh:
Taj ATI moze mizerno da se klokuje, na defu jeste brzi od 7900GS mada klok mem/proc se tu ne gleda kao i broj pixel/vertex shadera.Dok s druge strane 7900GS prosto vapi za klokom i tada shije X1950Pro.:)
Što se tiče klokovane 7900gs, pogledaj link (http://www.techspot.com/review/28-radeon-x1950pro-vs-geforce-7900gs/page3.html), ona vodi u prey i quake, ali su to uglavnom starije igre i u njima one vuku iznad 100 frejmova i kol'ko ja znam daju prednost nVidia karticama, dok far cry test procesora. Po meni je mnogo važniji fear, u kome se vrši gomila proračuna, kakve bi jelte trebalo da budu buduće igre..
A ati podržava zajedno HDR i Anti Aliasing.:to_care:
Mali off-topic:
Da li ove naše prodavnice ukidaju garanciju za overclock proca i grafe?
Mali off-topic:
Ilustrovano: ako ti rikne cpu zbog over overclocka i ti odes i kazes da ti je crkao zbog klokovanja na ravno da da.:D
Inace u vecini ugovora koje sam ja video stoji da se usled klokovanja ponistava garancija.
Još jedno pitanje..
Šta mislite da li će ova konfiguracija imati problema sa napajanjem. Napajanje je 400w codegen, došlo sa briza kućištem, a planiram da proc kloknem na oko 3 GHz.
Pretpostavljam da neće biti problema, pošto vidim da E4440 na load troši samo 32w, a 1950pro 65w, ali eto da pitam pošto znam da klokovani procesori mogu da troše dosta više struje..:ciao:
Što se tiče klokovane 7900gs, pogledaj link (http://www.techspot.com/review/28-radeon-x1950pro-vs-geforce-7900gs/page3.html), ona vodi u prey i quake, ali su to uglavnom starije igre i u njima one vuku iznad 100 frejmova i kol'ko ja znam daju prednost nVidia karticama, dok far cry test procesora. Po meni je mnogo važniji fear, u kome se vrši gomila proračuna, kakve bi jelte trebalo da budu buduće igre..
A ati podržava zajedno HDR i Anti Aliasing.:to_care:
Mali off-topic:
Test je zivi ocaj.(ispade da je 1050Pro 50% brzi u FEARu):rolleyes: Mada imash na netu (i na benchu) gomilu linkova gde mozesh videti da je 1950Pro brzi za oko 10% od 7900GS-a, ali klokovani GS ubija 1950Pro.
Npr. na ovom (http://www.techreport.com/reviews/2006q4/radeon-x1950-pro/index.x?pg=6) linku cesh videti da je default 7900GS u FEAR-u egal sa 1950Pro.
Slicno je i ovde (http://www.techreport.com/reviews/2006q4/radeon-x1650xt/index.x?pg=5).
HDR+AA necesh imati prilike da koristish.;)
Ma dobro, necu da te odvracam od kupovine 1950pro, dobra je to karta.:)
Još jedno pitanje..
Šta mislite da li će ova konfiguracija imati problema sa napajanjem. Napajanje je 400w codegen, došlo sa briza kućištem, a planiram da proc kloknem na oko 3 GHz.
Pretpostavljam da neće biti problema, pošto vidim da E4440 na load troši samo 32w, a 1950pro 65w, ali eto da pitam pošto znam da klokovani procesori mogu da troše dosta više struje..:ciao:
Hm, ne bih ti nikako preporucio Codegen 400W za klokovanog 4300+ 1950Pro koji troshi debelo vishe od 65W (da troshi toliko ne bi imao dodatni konektor).Uzmi bar LC Power 550W za 50e.
Hm, ne bih ti nikako preporucio Codegen 400W za klokovanog 4300+ 1950Pro koji troshi debelo vishe od 65W (da troshi toliko ne bi imao dodatni konektor).Uzmi bar LC Power 550W za 50e.
Nemoj da me razočaraš da moram da kupujem i napajanje. U tom slučaju ostaje mi samo da se..:n-hang:
Šalim se,:) jesi li siguran da ovo napajanje neće moći da izgura, valjda je ovaj C2D štedljiv. Pre oko godinu dana sam to kućište platio 50-ak evra.
Nemoj da me razočaraš da moram da kupujem i napajanje. U tom slučaju ostaje mi samo da se..:n-hang:
Šalim se,:) jesi li siguran da ovo napajanje neće moći da izgura, valjda je ovaj C2D štedljiv. Pre oko godinu dana sam to kućište platio 50-ak evra.
Pa i sada je slicne cene.
Klokove tesko da ce s lakocom izdrzati sa svim tim sto planiras.
Psyho_Whisper
3.7.2007, 16:22
JA mislim da ce da izdrzi, moj drug ima ovo kuciste, i u njemu ASUS P5B i C2D E4300, isto klokovan, i GF 7900GT graficku, sve radi perfektno. A ima i 2 harda, 2 opticka uredjaja, 2GB rama...kod njega ni najmanja naznaka nestabilnosti!!!
Dusan Despotovic
3.7.2007, 16:33
Sto ne bi uzeo Asus P5K plocu sa novim chipsetom.Ona ti je skuplja samo 10 evra od DS3P.Od Gigabyte 965p-ds3,DS3P kupuj samo rev 3.3 !Revizije ispod 3.3 nemaju podrsku za magistralu 1333mhz(negde sam procito)Asus P5B,P5B-E imaju podrsku 1333mhz(flesovanjem biosa,bilo koja starija rev.)
JA mislim da ce da izdrzi, moj drug ima ovo kuciste, i u njemu ASUS P5B i C2D E4300, isto klokovan, i GF 7900GT graficku, sve radi perfektno. A ima i 2 harda, 2 opticka uredjaja, 2GB rama...kod njega ni najmanja naznaka nestabilnosti!!!
Too!!!:D
Sto ne bi uzeo Asus P5K plocu sa novim chipsetom.Ona ti je skuplja samo 10 evra od DS3P.Od Gigabyte 965p-ds3,DS3P kupuj samo rev 3.3 !Revizije ispod 3.3 nemaju podrsku za magistralu 1333mhz(negde sam procito)Asus P5B,P5B-E imaju podrsku 1333mhz(flesovanjem biosa,bilo koja starija rev.)
Da li je važnije po tebi da mi matična podrava crossfire ili fsb1333? Ja mislim da je bolje imati crossfire, jer ako u budućnosti budem želeo novu grafičku, mogao bih da samo dodam još jedan 1950pro. Ovaj E4400 @3GHz bi trebao da ostane duže, pretpostavljam da će intel uvesti novi socket, kad odlučim da ga menjam..
BTW Teško da nađem rev 3.3, sve su rev 2.
Dusan Despotovic
3.7.2007, 17:20
Podrzavace osim 65nm i 45nm procesore novije generacije koja treba tek da izadju
http://benchmark.co.yu/modules.php?name=BenchmarkNews&file=article&sid=12725
Gigabyte ploce ispod revizije 3.3 nemaju tu podrsku za nove procesore (ni flesovanjem biosa)
Da li je važnije po tebi da mi matična podrava crossfire ili fsb1333? Ja mislim da je bolje imati crossfire, jer ako u budućnosti budem želeo novu grafičku, mogao bih da samo dodam još jedan 1950pro. Ovaj E4400 @3GHz bi trebao da ostane duže, pretpostavljam da će intel uvesti novi socket, kad odlučim da ga menjam..
BTW Teško da nađem rev 3.3, sve su rev 2.
Uzimaj onda P5K pljuno 10 -15 evra vise i imas OK plocu
http://www.asus.com/products.aspx?l1=3&l2=11&l3=534&l4=0&model=1637&modelmenu=1
Evo ti link pogledaj je malo, ima ATI CrossFire Technology npodrsku P5K
Ovako na prvi pogled prednost Asusa P5K je što podršava FSB 1333 MHz, pa samim tim i te nadolazeće 45nm C2D procesore. Drugo ima novi P35 čipset i ima 12 usb-ova u odnosu na 10 gigabajtovih(što je zanemarljivo).
Prednost Gigabyte 965p-ds3p je što ima više sata portova- 8, dok asus ima 5 (4+1eksterni), što nije zanemarljivo. Najveća gigabajtova prednost je cena-118e, dok je asus 132e. Sad ću da pogledam testove kako se klokuju. Šta mislite vredi li dodati za ovaj Asus, ako je baš puno boji, pošto nisam baš pri parama ?
Ja ipak ne bih rizikovao, pitanje je koliko ce to dugo da izdrzi.A i 1950Pro vuce vishe struje od 7900GT.
Ja ipak ne bih rizikovao, pitanje je koliko ce to dugo da izdrzi.A i 1950Pro vuce vishe struje od 7900GT.
Ako ga ne kloknem sigurno će izdržati, video sam ima nekih programa koji mere snagu u vatima, pa ako ne bude dovoljno za klok kupiću novo napajanje.;)
Ako ga ne kloknem sigurno će izdržati, video sam ima nekih programa koji mere snagu u vatima, pa ako ne bude dovoljno za klok kupiću novo napajanje.;)
Ne postoji program koji meri potroshnju, a takodje je nepoznata realna snaga tog Codegen napajanje.
A ako ga ne kloknesh bice dosta sporiji, ipak je u pitanju 1.8Ghz vs 3Ghz.;)
Probaću da ga klokujem u sitnim koracima pa ću videti gde mu je granica, nadam se da mu neće biti ništa, valjda ima zaštitu..:D
BTW Šta misliš o ovim matičnim iznad?:a_whistli
Poslednja navedena Asus bi lepo legla, jos samo da ima 6 sata konektora.
Probaću da ga klokujem u sitnim koracima pa ću videti gde mu je granica, nadam se da mu neće biti ništa, valjda ima zaštitu..:D
BTW Šta misliš o ovim matičnim iznad?:a_whistli
Logika kojom bi trebao da se vodish je da ne shtedish na napajanju ne bi li uzeo bolju graficku ili slicno. Moja preporuka, uzmi E4300, razliku u ceni dodaj u fond za pristojno napajanje (LC Power 550W).
Prednost ploce sa P35 cipsetom je po meni samo u podrshci za 45nm procesore (mada klokovani 4300 moze da potraje par godina), Crossfire podrshka je nebitna (dodavanje josh jedne 1950Pro nema smisla u eri DX10 grafickih karti), FSB1333 podrzavaju i 965 ploce.
Logika kojom bi trebao da se vodish je da ne shtedish na napajanju ne bi li uzeo bolju graficku ili slicno. Moja preporuka, uzmi E4300, razliku u ceni dodaj u fond za pristojno napajanje (LC Power 550W).
Prednost ploce sa P35 cipsetom je po meni samo u podrshci za 45nm procesore (mada klokovani 4300 moze da potraje par godina), Crossfire podrshka je nebitna (dodavanje josh jedne 1950Pro nema smisla u eri DX10 grafickih karti), FSB1333 podrzavaju i 965 ploce.
Znam da nebi trebalo da štedim na napajanju, zato sam i kupio ovo kućište briza 400w pre godinu dana. Pre toga sam imao neko no name 300w, koje sam dobio uz komp kad sam ga kupio (pre 4-5 god) kad nisam imao pojma o kompjuterima..:boodala:
Novo napajanje sigurno neću kupiti zajedno sa ostatkom mašine, ali posle 15-30 dana, ponovo će porasti budžet, pa ću uzeti u razmatranje novo napajanje i ukoliko bude realne potrebe za istim, kupiću ga.
Što se tiče matične, razmišljao sam o p35 čipsetu. Kad već kupujem novu, nema smisla da ne podžava nove 45nm Intel procesore, koji stižu na novu godinu, tako sam i u budućnosti spreman za upgrate bez menjanja matične. Gledao sam ovaj Asus p5k, ali kao što sam rekao iznad, vidi se da ds3p ima prednosti. Sad sam najbliži kupovini Gigabyte P35-DS3P (http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Overview.aspx?ProductID=2533&ModelName=GA-P35-DS3P), koju bi trebao da nađem za oko 135e, bez sniženja pdv. Šta mislite o ovoj ploči? Meni izgleda kao best buy: 12 usb, 8 sata, crossfire i ostalo što donosi p35..
Ne znam sto si se uhvatio za tih 8 serial ata prikljucaka, zar ti je potrebno svih 8? Ili bi ti i 3-4 vrsila posao, sigurno neces da kacis 8 hard diskova na tu plocu...
Psyho_Whisper
5.7.2007, 1:06
Mozda coveku trebaju terabajti ;) ...
Ali stvarno, nema svre dodavati X1950, za cenu te dve graficke, ima jedna koja em podrzava DX10, em je brza od ove dve zajedno u DX9...a pogotovo za par meseci.
Dobro momci, verovatno necu koristiti svih 8 sata i 2 x 1950pro (mada nikad se ne zna:dzavo:), ali ako situaciju pogledamo iz drugog ugla:
Asus P5B je pandan novom P5K, a Asus P5B-E je pandan P5K-E (sa izuzetkom wifi adaptera- sta ce mi).
Gigabyte 965p-ds3p je cenovno i po perfomansama bio u rangu asusa p5b-e.
Novi model gigayte p35-ds3p ima novi p35 cipset i unapredjene mogucnosti, dok je cena minimalno porasla(139e), sto se ne moze reci i za novi asusov p5k-e, koji kosta tricavih 196e. Logicno je da je asus precenjen, right?
BTW Sta fali gigabajtu?:to_care:
Psyho_Whisper
5.7.2007, 11:01
Dakle, definitivno je ASUS precenjen!!! Bar po meni...A GIGABYTE-u, valjda nista.
Dusan Despotovic
5.7.2007, 15:33
Ne znam sto si se uhvatio za tih 8 serial ata prikljucaka, zar ti je potrebno svih 8? Ili bi ti i 3-4 vrsila posao, sigurno neces da kacis 8 hard diskova na tu plocu...
Upravo sam i ja hteo to da ga pitam.
Dusan Despotovic
5.7.2007, 15:39
Dobro momci, verovatno necu koristiti svih 8 sata i 2 x 1950pro (mada nikad se ne zna:dzavo:), ali ako situaciju pogledamo iz drugog ugla:
Asus P5B je pandan novom P5K, a Asus P5B-E je pandan P5K-E (sa izuzetkom wifi adaptera- sta ce mi).
Gigabyte 965p-ds3p je cenovno i po perfomansama bio u rangu asusa p5b-e.
Novi model gigayte p35-ds3p ima novi p35 cipset i unapredjene mogucnosti, dok je cena minimalno porasla(139e), sto se ne moze reci i za novi asusov p5k-e, koji kosta tricavih 196e. Logicno je da je asus precenjen, right?
BTW Sta fali gigabajtu?:to_care:
Prijatelju bilo koju da kesiras od te dve neces pogresiti.:kreza::dedica:
Verovatno cu uzeti ovaj gigabyte cim padne pdv. btw Crko mi tft (sreca sto je pod garancijom) pa sad pisem na operi mini.
Psyho_Whisper
7.7.2007, 1:55
He he...imas srece, a?
A gigabyte uzmi slobodno, uzeo ga pre 2-3 dana jedan moj drug, i bas mu nista ne fali...
Jos jedno pitanje.. Da li postoji sata to ata adapter, i ako postoji koliko kosta i gde ima da se kupi, posto bih ovako morao da bacim stari hard (40) i dvd rom. Danas bi trebalo da pane pdv (proslo 8 dana), jeste li gde vec videli snizenje?
Dusan Despotovic
7.7.2007, 12:58
Jos jedno pitanje.. Da li postoji sata to ata adapter, i ako postoji koliko kosta i gde ima da se kupi, posto bih ovako morao da bacim stari hard (40) i dvd rom. Danas bi trebalo da pane pdv (proslo 8 dana), jeste li gde vec videli snizenje?
Postoji takav adapter evo ja ga imam od prosle ploce (asus).sata to ata -ata to sata...Samo ne znam gde ces ga naci
kakav bre crni gigabyte :)
asus p5k
http://www.xtremesystems.org/forums/showpost.php?p=2294724&postcount=139
kakav bre crni gigabyte :)
asus p5k
http://www.xtremesystems.org/forums/showpost.php?p=2294724&postcount=139
Lepo, ali na ploci je radjen Vcore i Vddr mod, a tu je i Cellshock memara.;) I CPU na naponu od 1.95V.:eek:
Jel je izglasan ovaj zakon o smanjenju PDV-a na racunare u Srbiji na 8%?
Da ne bude spamm ja sa za ASUS.
;)
izglasan je zakon i stupa 10.og -za tri dana na snagu, jeste ovaj OC extra, ali cime ce on da uposli to, i sta sad treba da mu crkne procesor zbog toliko preterivanja -cemu to?Cenim da je Asus mozda bolji, ali ja za svoj novi komp za par meseci planiram P35 DS3
http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Overview.aspx?ProductID=2544&ModelName=GA-P35-DS3
zato sto mi se ne svidja raspored pci slotova na asusu, jer mi graficka zauzima dva slota(8800 gts 320) tako da bi mi ostao samo jedan upotrebljivi, a to nije prihvatljivo, a ova ploca je dobra i pouzdana i jeftina:cool::cool:
Lepo, ali na ploci je radjen Vcore i Vddr mod, a tu je i Cellshock memara.;) I CPU na naponu od 1.95V.:eek:
nema veze, nesto ne vidim WR-s na gigabyte plocama....
Cenim da je Asus mozda bolji, ali ja za svoj novi komp za par meseci planiram P35 DS3
a ja idem logikom da kupim ono sto je bolje.
nema veze, nesto ne vidim WR-s na gigabyte plocama....
A ja neshto ne vidim da covek kupuje plocu da bi sa njom obarao rekorde.;)
Kad smo kod WR-a, DFI LP P35 (uzorak dodushe) izvlaci FSB632 Mhz.;)
pa nisam rekao da uzima da obara rekorde, ali ako sa njom obaraju rekorde, valjda je bolja od one sa kojom ne obaraju rekorde.
i renou je porasla prodaja odkada je Alonso osvojio sampionat formule 1 :)
a ako vec biramo, ja bih pre uzeo abit ip35-pro :)
Konačno sam naručio komponente:
* Intel Core2Duo E4400.............136 e
* Gigabyte p35-ds3p.................131 e
* PQI 1GB ddr800 X2..................81 e
* MSI rx1950pro-vt2d 512MB......156 e
Nisu imali grafičku sa 256 MB, pa sam uzeo od 512, jer je bila jeftina. Komponente bi trebalo da stignu u ponedeljak, pa ću tada javiti utiske..:)
Još jednom hvala svima koji su mi pomogli pri izboru.:ciao:
lepo, samo ja bih dodao jos 25€ i uzeo c2d e6420 :)
lepo, samo ja bih dodao jos 25€ i uzeo c2d e6420 :)
Podrazumeva se da će 4400 ići na 3 GHz, možda i više kad nabavim hyper tx:D, tako da mislim da će i ovaj biti dovoljan.
pa 6420 bi isao jos vise...
pa 6420 bi isao jos vise...
Moze i 4400 na vishe od 3Ghz, cak i lakshe od 6420 zbog manjeg mnozioca i manje kesha.;)
Mr. Garrison
12.7.2007, 21:01
@ZoranM:
jedva cekam da javis kako se klokuje E4400 sa box kulerom i kolika mu je temperatura u piku :)
pozdrav
BTW šta mislite kolko je brža ova grafička sa 512 MB od 256 MB verzije ? Pretpostavljam da nije mnogo.
kakve veze ima cache za frekvencijom?!
znaci treba mu veci fsb? znaci treba mu bolja memorija?
Mr. Garrison
12.7.2007, 21:16
BTW šta mislite kolko je brža ova grafička sa 512 MB od 256 MB verzije ? Pretpostavljam da nije mnogo.
verovatno ima igara koje cene dodatnih 256MB, ali je pitanje da li je X1950pro dovoljno jaka za njih. u svakom slucaju, od viska glava ne boli :)
kakve veze ima cache za frekvencijom?!
znaci treba mu veci fsb? znaci treba mu bolja memorija?
Direktno sa frekvencijom nema, ali ima sa zagrevanjem.;)
Sa 6420 mu treba FSB400 za 3.2Ghz, a za 3.6Ghz FSB450.Znaci treba mu dobra ploca.Sa 4400 , mu treba svega FSB320 za 3.2Ghz ili FSB360 za 3.6Ghz.;)
U starijim igrama ništa, u novijim uglavnom oko 10% (baziram ovo na jednom testu koji sam nedavno čitao). Najveću razliku između 512Mb i 256Mb verzije X1950PRO je u tom testu pokazao Call of Duty 2, oko 25% ubrzanja (sa 44 na 55 prosečnih fps u 1280x1024, sve na max, AAx2 i ASFx8) ali to je izuzetak.
Ali za tu cenu, što da ne? :)
Pošto ova grafička (MSI RX1950pro-T2D512E) traži dodatno napajanje u vidu 6-pin konektora,i pošto moje napajanje nema takav konektor moram koristiti adapter i tako žrtvovati dva 4-pin konektora za drajvove.
Dakle, onda mi ostaju samo još 2 konektora za dvd/hdd pa bih u bliskoj budućnosti morao da koristim Y adaptere koji od jednog 4-pin prave dva. Moje pitanje je koliko je to sigurno, može li to napajanje da izdrži i koliko takvih mogu da upotrebim na ova dva preostala pošto verovatno nebih smeo da ih koristim na granama na koje je zakačena grafička?
Pošto ova grafička (MSI RX1950pro-T2D512E) traži dodatno napajanje u vidu 6-pin konektora,i pošto moje napajanje nema takav konektor moram koristiti adapter i tako žrtvovati dva 4-pin konektora za drajvove.
Dakle, onda mi ostaju samo još 2 konektora za dvd/hdd pa bih u bliskoj budućnosti morao da koristim Y adaptere koji od jednog 4-pin prave dva. Moje pitanje je koliko je to sigurno, može li to napajanje da izdrži i koliko takvih mogu da upotrebim na ova dva preostala pošto verovatno nebih smeo da ih koristim na granama na koje je zakačena grafička?
Ne morash da zrtvujesh dva 4 pin konektora vec je jedan dovoljan.;)
Ne morash da zrtvujesh dva 4 pin konektora vec je jedan dovoljan.;)
Jesi li siguran? Pogledaj link. (http://us-dc1-order.store.yahoo.net/cgi-bin/wg-order?ysco_key_event_id=&ysco_key_store_id=power-on§ionId=ysco.cart)
Siguran je. :D Dva priključka na adapteru su tu da bi imao više kombinacija za priključivanje, slobodno priključi samo jedan.
a gde si nasao taj konektor? i koja je cena?
a gde si nasao taj konektor? i koja je cena?
Ovaj adapter dolazi uz svaku kartu koja zahteva dodatno napajanje, ne znam koja je cena kod nas i gde ima da se nabavi. Mislim da to teško može da se nabavi kod nas.
Siguran je. :D Dva priključka na adapteru su tu da bi imao više kombinacija za priključivanje, slobodno priključi samo jedan.
To je već bolje..:D
A, kakvi su ovi Y adapteri koji od jednog 4-pin prave dva? Da li će biti problem za napajanje?
@ZoranM Ja koristim ta dva kako ti kazes Y adaptera vec godinu dana na mom Codegenu od 400W i nikad nije bilo problema.
Evo mene ponovo na forumu...:)
Kupio sam sve gore navedene komponente, osim sto sam uzeo 1 GB ram-a, a dodacu jos jedan u najblizoj buducnosti, pa evo mojih iskustava sa oc :
Kada e4400 nije kloknut temparatura u idle mu je <35C, neznam tacno kolika je kad se optereti..
Ubrzo sam ga klokno na 3 GHz (10x300) i mem. divider sam stavio na 3.2 (3.2x300=960MHz), mada je radilo solidno i na 3.5. Voltazu sam postavio na Auto, i podesilo ju je na 1.325 V za procesor. Sobna temparatura je iznad 30 C. Ostavio sam ukljucen speed step koji u idle obara frekvenciju na 1.8 GHz posto sa njim nisam imao nikakvih problema.
Temparatura na 3GHz u idle je ~ 40C. Procesor sam opteretio sa 2 cpu-burn in (za oba jezgra) i posle 1 h bila je 60C za oba jezgra i nema sanse da predje tu temparaturu, dok u normalnim uslovima ne moze da dostigne tu temparaturu - pokrenuo sam sve i svasta u visti uz Aero i jedva je izguralo 25% - procesor je bukvalno mocan.:D
Temparaturu sam merio sa everestom 4.x i to se podudara sa rezultatima u biosu, pa s obzirom na ovakvu sobnu temparaturu je sam veoma zadovoljan, sta vi mislite ?
Odlicne temperature.Klok takodje dobar.Da li si kojim slucajem probao preko 3.0Ghz?
Nisam posto je i ovako procesor jak, ali cu mozda probati.:D
Ja imam slican problem sa plocama. A modeli su:
Asus M2N-e i Gigabyte ga-m57sli-s4.
Koju i zasto da kupim?
PS. Planiram klokovanje!
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.