Prikaži potpunu verziju : Koliko ste puta ubili svoj Windows
nighthawk
28.6.2007, 22:38
Dakle, koliko puta vam se desilo da nekim svojim cinom potpuno unustite windows i kako ste to uspeli.
Neracunajuci zbrku koju mi je napravio LILO dok sam imao i Slackware uz win - LILO je prso skroz, a nisam mogao da udjem u Recovery consolu win-a i popravim MBR jer nije hteo da prepozna administratorsku sifru (100% znam da sam kucao tacnu sifru), ja sam samo jednom oborio sistem.
Pre neki dan sam poceo da citam neku knjigu o registry-ju - pisac kaze da su vece sanse da on dobije na lotou nego da ja uradim nesto sto ce potpuno onesposobiti windows. Naravno prvi deo je bio posvecen back up-ovanju i vadjenju iz g***** ako nesto krene naopako. Ovo poglavlje sam uglavnom preskocio i jedini back up koji sam uradio je bila cela baza eksportovana u reg fajl, ali njega sam kriptovao AxCryptom da ga ne bih slucajno aktivirao.
Dalje, ne secam se sta sam tacno uradio, exportovao sam neke kljuceve iz HKCU u hive fajl, i valjda sam taj fajl ubacio preko HKCR, radio sam nekoliko stvari odjednom, tako da nisam mnogo obracao paznju na ono vazno. Sve je radilo lepo do restarta, cak su i asocijacije fajlova bile ispravne, a posle restarta haos.
Izlazi plavi ekran posle pokusaja logovanja, za vreme ucitavanja profila sa poruko REGISTRY_ERROR, pokusam iz safe moda, isto, pokusam iz safe moda sa command promptom - radi ali samo dok ne pristupim HKCR-u, a onaj reg fajl kriptovan.
Sva sreca da je u pitanju virtuelna masina, a ne prava.
Dok sam bio manji, svakodnevno sam zadavao glavobolje svojima:dzavo:
Imali Windows 98, svakodnevno je bio neki belaj zbog mene:rofl:
A, sada od kad imam XP, nije mi se to desavalo.
Samo sam jednom Linux oborio, nesto sam caprkao oko grafike i boom :kreza:
Atena Palada
29.6.2007, 7:02
98 svega 2 puta, dok xp ovo tje biti 4 put :opanachke
Meni je jednom dual but (98+xp) trajao skoro dve godine.Toliko nije bilo problema da sam već počeo biti skeptičan prema ljudima koji su se žalili na njihove prozorčiće.Onda sam se uzoholio pa me je majkro-bog izbacio iz rajskih vrtova stabilnosti u pakao večnih reinstalacija koje traju i dan danas:nov_explo.
Najviše masti sam dobio prilikom instaliranja raznih "pačeva" koji jelda, treba da stvari učine boljim.Kraj priče je da sada gajim go xp+sp2 i nediram ništa dok radi.Iskustvi je čudo:dedica:.
Uz rizik da ispadnem notorna lažovčina ili bezveznjak koji i ne uključuje svoj PC, moram da vam kažem da je moj kompjuter za Ginisa.:)
Pre svega, radi se o mašini iz (pazite sad!) - januara 1999! Operativni sistem je tada instaliran (Windows 98, verzija 4.10.1998 - nije čak ni SE!), i, verovali ili ne, do dana današnjeg nije reinstaliran!:eek:
Ni sam ne znam kakav sve softver za ovih 9 godina nisam instalirao, i opet sve radi kao sat. Sad, jeste da mi se sistem ruši skoro svakog dana, ali samo restartujem i teram dalje.:dzavo:
Tajna dugog veka mog OSa je (mislim) u redovnom održavanju. Koristim ScanDisk, Norton SystemWorks 2001 i Registry Medic 2.41 i svakog od njih toplo preporučujem.
Zbog opšte slabosti mašine (procesor AMD K6-2 na 333 MHz, 192 MB RAMa, 5 GB hdd) nije mi na pamet padalo da pređem na XP, a i "ovaj moj mali izanđali", što bi rekli "Rokeri", savršeno odgovara mojim (skromnim) svakodnevnim potrebama: obrada teksta, Internet, stare igre.
Imam u kući i (mnogo) jači PC (dual-boot Win 98SE/XP), ali ga koristim samo za novije igre i zahtevnije obrade zvuka i slike. Toliko sam navikao na stari komp, leži mi kao rukavica, da ne znam kako ću preživeti prelazak na Vistu (koji se neumitno približava, zajedno sa kupovinom novog Pece).
A ima i onih koji svaki čas i za svaku sitnicu reinstaliraju OS...:p
Master Neo
30.6.2007, 18:18
Hehe, neko je nekad rekao da se uchi na greshkama. Hehe, e vala ja sam ih toliko napravio da je nezamislivo... Pa reinstalirao sam sistem sigurno preko 100 puta, nekad iz potrebe, jer je poceo da se vuce, nekad zbog greske, nekad eto radi reda, da ga osvezim.
@zoran845: Na toj mašini bi te mnogo bolje služio Windows 2000 + Service Pack 4. A pritom se ne bi ni rušio, već bi mogao da ga držiš upaljenog po mesec dana.
Secam se prvog obaranja sistema i to Win95 (i nije neki izazov)...
E sad sta sam uradio: Ukljucio sam opciju da se vide skriveni i sistemski fajlovi i na C:-u sam video Recycle bin??? i rekoh sta ce ovo ovde ovo stoji na desktopu!!! :kreza: I ja to fino obrisem, ali on i dalje stoji tu! Probam ja opet i onda su u "pravom" Recycle bin-u na desktopu poceli da se javljaju neki nebulozni fajlovi... i ja njih fino obrisem... i tako nekoliko puta sam brisao RB sa C-a i praznio sa desktopa dok mi nije dosadilo...
Sledeci put kad sm upalio komp Windows se nije upalio! :rofl:
Jednom sam oborio WinXP i Ubuntu 6.06 prilikom ubacivanja moje nove graficke :)
Hteo reinstaliram XP jer je prso skroz na skroz i nekako ubijem Ubuntu i sredim WinXP (koji je vec sredjen), i posle me mrzelo ponovo da instaliram Ubuntu :D
Odgovor na pitanje je: previše.
Ali vredelo je, svaki put ... samo se tako uči :)
PixelTerror
1.7.2007, 17:19
Svaki put kada formatiram hard disk na kome je Windows osećam se kao Shang Tsung kada sakupja duše :dzavo:
Atena Palada
1.7.2007, 19:20
Ja sam se oko 1vog formatiranja 98ce ubagovala i skratila sebi zhivot za 5 godina, pametna ja formatiram disk, ubacim boot 98icu i chekam da sam digne sa diska.
Kad ono osh malo sutra, on ne registruje disk, 1no 15-20 minuta sam se ja cimala oko diska, da bih na kraju ukapirala da je cd-rom E, a ne D. posle toga je samo nasto hladan znoj i kez na licu:kreza:
Odgovor na pitanje je: previše.
Ali vredelo je, svaki put ... samo se tako uči :)
Potpuno si u pravu. Ja nikad nisam reinstalirao Windows i (skoro da) nemam pojma kako se to radi.:( Imam odlično "step-by-step" uputstvo u "PC Answers" broj 92 (tema broja) za zlu ne trebalo.
Najkomplikovanija stvar koju sam sa svojom kantom radio bilo je flešovanje BIOSa matične ploče iz DOSa.:D
Teši me to što se još nije desilo da nešto ne uspem da uradim kad zatreba.;)
Ja imam komp cetiri godine i za to vreme Windows nijednom nije pao, cak ni kad me je napao virus koji mi je zarazio sve exe fajlove na kompu (uspeo sam da ga se resim posle dva meseca, a za to vreme je svako pokretanje kompa bilo pravo smaranje).
polarnimeda
2.7.2007, 14:38
hmmm... mozda mi se 3-4 puta za 10-ak godina koliko dugo imam kompove desavalo da je pukao win. ali sam ga reinstalirao jer me je smarao.... barem 50 puta! da ne preterujem.
Za 4 godine na XPu sam imao 3-4 reinstalla, jedan zahvaljujuci genijalnom system restoreu koji sigurno spasava stvari, a ostali, "cek samo da skinem ovaj krek... oops mislim da mi firewall i av nisu bili ukljuceni..."
Ali stara "dobra" vremena sa 95 i 98micom. Blagi Boze, pa to sam reinstalirao skoro jednom mesecno. Cisto dobar dan i plavi ekran i zdravo djaci.
Prest'o sam da brojim, odaaaavno:kreza:
Ma, jok XP ne puca ni izbliza toliko cesto koliko mi je pucala "devedesetosmica".
mohahahaha, dovoljno je reci da od silnih reinstalacija znam napamet cd-key za xp:dedica:
U pravu si nickey, ko zna koliko puta! Ja to radim cim racunar pocne malo da koci i usporava, znaci svakih par meseci! To je bolje i za racunar i za mene pa zasto ne udovoljiti sebi i drugima!
Master Neo
5.7.2007, 14:59
mohahahaha, dovoljno je reci da od silnih reinstalacija znam napamet cd-key za xp:dedica:
Bravo, isto i ja! ROFL Ne samo to, znam napamet svaki klik tokom celokupnog postupka instalacije, sve znam, tako da ono za sta bi nekome trebalo 1h ja to odradim za 30min. Naravno tu racunam i sve drajvere i ostale vazne programe.
Jedno vreme sam to radio cesce (XP) kad mi je HDD pravio neke probleme.
Kada sam svatio da je to od fush napajanja i zamenio ga, od tada reinstalacija vise nema. Mozda jednom system restore i to je to.
Uf, ne mogu se sada setiti brojke koliko sam putao reinstalirao komp od kada imam PC ('97), ali koristim programe koji mi znatno olaksavaju taj posao, pa je reinstalacija sistema prava zabava. Kuci na kompu uvek drzim dualboot Win98 i WinXP. Radim reinstall svega na svakih godinu, godinu i po dana. Za tu priliku koristim Norton Ghost (neka bajata verzija), a od prosle nedelje Norton Ghost 2003 :)
Program je za svaku preporuku. Instalirate Windows i pratece programe na jednu particiju i pomocu Ghost-a napravite image te particije na neku drugu. Ghostovanje traje u zavisnosti od kolicine podataka i da li se radi (ne)kompresovani image. Cim vam nesto crkne, napadne vas virus, vratite taj image i... voalla... imate reinstaliran Win sa svim programima u roku od 15min :) Program mozete naci na internetu... ISO velik 6mb, koji narezete na CD. On je naravno butabilan i sam se startuje, a da biste ga koristili morate imati minimum 2 particije. Ako imate puno podataka za backup, Ghost vam image cepa na fajlove velicine 2GB, tako da ih lako mozete baciti i na DVD. Nisam probao jos uvek da narezem image na dvd, pa da probam odatle da vratim backup, ali logicno bi bilo da moze i to.
Evo kako sam ja organizovao svoj racunar, pa mozda nekome bude od koristi. Sto se hardvera tice, obicno menjam komponente na svakih 5 godina. Ovo kazem zbog drajvera; jedinu graficku menjam nesto cesce, mada nije problem reinstalirati drajvere za nju. Dakle:
1. Instaliram WinXP SP2.
2. Instaliram najnovije drajvere za: plocu, graficku + directx, (ostale komponente prepozna XP)
3. Konfigurisem WinXP (sitnice tipa start meni, power managment...itd)
4. Uradim Ghost (bude velik oko 2GB).
---
5. Instaliram veeelike pakete (oni koji su > 1GB kada se instaliraju; Office, Adobe, Visual Studio...itd)
6. Konfigurisem sve te programe do sitnih creva
7. Uradim Ghost (bude velik oko 6GB).
---
Vec sada imam spremljen racunar i za posao i za igranje i znam da je 100% virus free; i sto je zgodno oba image-a mi staju na 2 DVD-a. Ostalo je jos samo da se instaliraju third party programi i zezalice (Total Commander, WinAMP, BSPlayer i goomila sitnih programa). Njih ostavljam za kraj, jer se cesto pojavljuju nove verzije. Instalacija tih programa traje kratko, podesavanja za iste cuvam na drugoj particiji. Eventualno mogu posle napraviti jos jedan image, ali mislim da nema potrebe :D
The mighty Boo
7.7.2007, 10:30
Svega dva, tri, puta. Najjace je bilo kad sam imao 12 godina pa sam zipovao windows system folder. :D Radio je dok ga nismo ugasili :D :D
mnoooogoooo puta..otprilike 7-8 puta mesecno..sta cu kad volim da cackam po svemu... :)
prvi put sam oborio sistem dok imao 98-icu,i kao sam sredjivao foldere u root-u,preko Norton Commandera,i sad da bi lepse izgledalo,sistemske fajlove iz root-a iskopiram u neki drugi folder,i posle prvog restarta:boodala::icon_scra:eek:
Pisao sam ranije o svom starom PC-u za "Ginisa" (videti ovu temu i moj profil). Da dodam da sada imam(o) u kući još dva PC-a: desktop i laptop. Kanta iz decembra 2004. došla je sa Win XP SP1 - OS je reinstaliran tek jula 2007. (zato što ga je virus, tačnije AVG u pokušaju da ga ucmeka, nepopravljivo oštetio), i od tada (hvala Frešku!) nije menjan.
Na laptopu imam (bez promene) Last XP (kome svi nalaze manu) od decembra 2007. i (da čuknem u balvan!) nema problema.
Dakle, ne mora OS da se ukokava svakog meseca, pod uslovom da se kompjuter pravilno koristi i redovno čisti/održava.
Ja moj windows ne ubijam. Imam image sistema pa ga samo vracam po potrebi. Kao nov, a isti :D
Otkako sam preshao na GNU/Linux i broj reinstalacija windows-a se drastichno smanjio, windows je postao stabilniji (ugledo se na Lindzu) :D
Nash Knight
19.1.2009, 23:04
Ja ne ubijam njega, on ubija mene
Ja jednom mesecno, preventivno...:D Probao sam da koristim razne pakete za odrzavanje, ali svi oni imaju (kao i Win) potrebu da samostalno prepravljaju moja podesavanja, te sam batalio... Izvezbao sam se do te mere da mi za reinstall treba tacno 41 min. 35 sec.:kreza:
@Zoki: je li, kakav je Last XP? Cuo sam samo reci hvale, ali onako "surak mog pasenoga...", pa bi bilo lepo cuti iz prve ruke.
Windows nekad zna da ubije samog sebe...
Mking4ever
19.1.2009, 23:58
sloro svake dve sedmice,jer ga napunim programima i igrama ko lud....dok ne crkne a dve sedmice su rekordi ako duze potraje onda se vec pocinjem brinuti
Nutsbre@ker
20.1.2009, 0:29
Ja sam na starijoj masini dva ili tri meseca drzo windows xp black edition.I mogu vam reci da je to bio hod po trnju stalno su izbijali neki problemi po koji plavi ekran i ko zna koja cudesa jos.Malo je reci da sam ga pokretao (reinstalirao sistem) iz mrtvih barem tri puta NIsam ga menjao jer je moj pametni burazer to drzao po savetu jednog prijatelja ( u stiliu : " on zna bolje ti nemas pojma samo lupetas gluposti"), pa je na kraju valjda i njemu dozlogrdilo pa me je pustio da instaliram regularan xp sp2 i od te reinstalacijie je proslo jedno sest meseci i masina i danas radi ekstra kao i prvog dana ( e sad sto ga on koristi na kasicicu sta da mu radim verovatno ce sistem da mu traje dvesta godina):D. A sto se tice novije masine(moje:dzavo:) na njoj sam instalirao sistem onog dana kada sam je kupio ( jos malo pa ce deset meseci) i od tada radi kao sat ( naravno uz razumnu pomoc avire, comodo-a, malwer bytes-a, i jos nekih programa za fino podesavanje i odrzavanje sistema).
Moj nece da umre (hvala bogu). Do sada sam imao par "kriticnih" problema i nekako je sam sve izdrzao. :)
Mada se nadam da necu imati potrebe da menjam OS (u ovom slucaju XP) dok ne izadje Win7.
Equilibrium
20.1.2009, 14:00
Kad god osetim i najmanje smetnje u radu, prvo windows pada, tako sam radio od dana kad sam kupio komp, windows sam ubio minimum 30 puta.
Pa jednom,sada pre dva-tri meseca,skinuo crack za FC2 poshto sam nekog sajta i morao sam da patim bez svog ljubimca nedelju dana.
Evil_crack
22.1.2009, 1:42
Puuuuu... Ko to jos broji :D Na moje racunare sam instalirao win bar jedno 80ak puta. Instaliram xp... Hmmm.. Mogao bih da probam i Vistu... Auuuu... Vista zahtevna, ne valja... "Olaksam" Vistu... A opet je zahtevna, vraticu se ja na stari dobri XP. Eh... Eto i 7mice... Mora se i to probati... :opanachke
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.