PDA

Prikaži potpunu verziju : Koji je testsetup?


InLimbo
25.6.2007, 10:40
Kada se testiraju procesori nije mi jasno koja graficka se koristi,a kada se testiraju graficke kartice nije mi jasno koja konfiguracija se koristi (prvenstveno procesor)?Znam da imaju one dve test masine,ali da li se na njima testira i ,ako da, na kojoj od te dve?:cool:

Inace bi bilo ok kada bi se detanjo opisalo na koi nacin su testirane graficke ili procesori (game tests) ,tj kakvi setings (detaljno) i da li je u pitanju nekakav built in test ,ili klasicno igranje te igrice? :cool:

I finnaly,bilo bi ok da se stavi koji je minimalan Frame Rate,koji Avrage,i koji MAx:cool:

The coolest smiley is :cool:

nikola87
25.6.2007, 12:16
koliko sam ja shvatio one 2 masine im sluze za testiranje softvera i hardvera ali ne ukljucujuci memorije,graficke kartice i procesore.Mada ni meni nije jasno na kojim se to masinama testira zato sto skoro nikad ne kazu sta koriste.

Chivan
25.6.2007, 14:35
Kada se testiraju procesori nije mi jasno koja graficka se koristi,a kada se testiraju graficke kartice nije mi jasno koja konfiguracija se koristi (prvenstveno procesor)?Kada radimo test procesora, nabavlja se odgovarajuće ploča za njega, memorija, kao i grafička karta. Grafička karta je uvek neka od jačih (nije najjača na tržištu), tako da je u poslednjih nekoliko brojeva, recimo, korišćena nVidia 7600GT.

Kada se radi test grafičkih kartica, nabavlja se procesor, ploča i memorija, nije naročito bitno koja samo da njene performanse ne utiču na performanse grafičke. Nekad saradnici koriste i svoje konfiguracije, ukoliko su dovoljno dobre. Nabavlja se i referntna grafička kartica (možeš je naći u dijagramima performansi, obično je bez oznake proizvođača), pa se svi testovi vrte na istoj konfiguraciji. Na taj način možeš da imaš predstavu koliko je testirana grafička brža ili sporija od referentne, iako bi cifre dobijene u testovima bile različite na različitim konfiguracijama.

InLimbo
25.6.2007, 14:43
Dobro.

A da li bi postojala mogucnost da se u buduce stavljaju tacne konfiguracije na kojima je testirana graficka karta?Mislim da to nije tesko (valjda) ,a bilo bi skroz ok znati zbog poredjenja.Kada gledam ove strane reviews svi jasno nazance svaki detalj test masine.

I last but not least, da li postoji sansa da se pored (1600x1200 ,no AA, i sl) stave malo detaljnije informacije o tome na koji nacin je testirana neka igra,kao i jasan minimalan ,prosecan i maksimalan frame rate?

Chivan
26.6.2007, 14:53
A da li bi postojala mogucnost da se u buduce stavljaju tacne konfiguracije na kojima je testirana graficka karta?
I last but not least, da li postoji sansa da se pored (1600x1200 ,no AA, i sl) stave malo detaljnije informacije o tome na koji nacin je testirana neka igra,kao i jasan minimalan ,prosecan i maksimalan frame rate?Videćemo šta može da se uradi.

InLimbo
26.6.2007, 16:28
Ja mislim da bi to bilo sjajno. :cool:

Hvala.