PDA

Prikaži potpunu verziju : Cyber 2 Real Life Date/Meeting Converter v1.0

PixelTerror
18.6.2007, 6:04
Pozdrav forumaši i dragi moderatori :D!

Pošto imam mnogo poznanika koji koriste IM, tj. Instant Messanging (Trenutna Poruka, npr. MSN, Chat itd...) aplikacije... većina njih su ženske osobe :p ... dobro dobro, činjenica je da svi mi volimo malkice da "tračujemo" ;)

No, pitanjca glase:

1.) Da li ste sa nekom osobom koju ste prvo upoznali preko interneta upoznali i u realnom životu? Bilo to radi druženja ili ljubavne veze... i podpitanje, ako ste tu osobu upoznali da li ste se prevarili/razočarali?

2.) Da li se može emotivno vezati za nekoga preko interneta kao što se daaavno to dešavalo sa romantičnim/ljunavnim pismima?

Ako se ne varam bio je Kuzma pisao o ovome jednom davno u Ja igrač kolumni ako me memorija
(UltraDDR999 od 1 BB, tj. 1 Brain Byte :kreza:) dobro služi... :dedica:

p.s. No postoje stvarne pretnje kao neke "Ali Babe" iz nepostojeće iztočno-afričke zemlje kojima treba BAŠ VAŠA pomoć da sredi nasledstvo i naravno treba da odputuješ tamo pa te odvedu u Organ Chop Shop... svakakvi ljudi postoje, i ovo van kažem NAJOZBILJNIJE, ja sam se zamalo u5rao kad me pre pomenuti "Ali Baba" nazvao NA KUĆNI TELEFON IZ INOSTRANSTVA!!! (proverio sam kod Telekoma broj, zvao je iz Holandije) jer zam mu iz zayebancije napisao da mi pošalje novac za "putne troškove", yeah right, znao sam da neće pasti na taj fazon ali ko zna... trebao mi keš za novi raćunar, hehe... a ono i da dođu ćalac mi ima Kalaš za "safety" razloge i po koju sačmaru...

Let 'em come!!! This is my Boomstick, now DIE MUDAFUDAS!!! http://world-of-smilies.com/wos_gewalt/Bumsmile.gif

Inuyasha
18.6.2007, 7:38
WTF? Zvao te Ali Baba?! Hahaha, dobra fora, dobri ljudi :D Nego shto se tice main pitanja, da nalazio sam se sa ljudima ovako preko chata (uglavnom MSN, forumi...), i ono shta reci, shto bi se razocarao? Svako sa kim sam se upoznao su bili sasvim ok i evo i dan danas smo priljatelji. Na srecu nisam upoznavao Ali Babe i razbojnike, tako da sam ok po tome pitanju.
Love preko neta? Hm...diskutabilna tema, ali se pojedinac po mom miskjenju nemoze "u potpunosti" zaljubiti u nekoga samo preko chata ili ljubavnih pisama...love is a far more complicated thing ;)

PixelTerror
18.6.2007, 9:36
WFT? Zvao te Ali Baba?! Hahaha, dobra fora, dobri ljudi :D

Jel me ti to zezaš malkice ili me zezaš malkice više :kreza:?

Koji WFT??? Warcraft Frozen Throne možda? :p šalu na stranu, this is serious stuff.

Rekao sam "Ali Baba" ne Ali Baba... ne sećam mu se imena, bilo je nešto nebulozno, izmišljeno garant... veruj mi nisu dobri ljudi, ako ti smatraš ljude koji su spremni da nekog raskomadaju i da mu prodaju organe kao rezervne delove onda nešto nije u redu...

Nego shto se tice main pitanja, da nalazio sam se sa ljudima ovako preko chata (uglavnom MSN, forumi...), i ono shta reci, shto bi se razocarao? Svako sa kim sam se upoznao su bili sasvim ok i evo i dan danas smo priljatelji. Na srecu nisam upoznavao Ali Babe i razbojnike, tako da sam ok po tome pitanju.

Da isti slučaj i ovde... osim što me cimao "Ali Baba" dnevno i do 3 puta na fixni dok mu nisam rekao da sisa limun i nađe nekog najivnog pajsera tamo...

Love preko neta? Hm...diskutabilna tema, ali se pojedinac po mom misljenju nemoze "u potpunosti" zaljubiti u nekoga samo preko chata ili ljubavnih pisama...love is a far more complicated thing ;)

Slažem se... sećate se šta je na ovo rekao pajser Agent Smith is Matrixa?

p.s. kod masnih slova imaš krešku Grasshopper, you have a lot to learn :dedica:

Ulmawen
18.6.2007, 9:47
@Pixel: Sam si kriv, deliti svoje podatke naokolo kad već znaš da je prevara!
A što se tiče glavnog pitanja.. Ja imam par prijatelja koje sam upoznala preko neta, kakve verovatno u životu ne bih srela negde u gradu. Valjda to ide po sistemu- sa nekim se ispričaš pa vidiš da li ste na istoj talasnoj dužini, pa ako jeste onda se i upoznate. A vezano za ljubav, sećam se jedne genijalne anegdote od pre mnogo godina, kada jedan moj prijatelj sedi u internet kafeu i "muva" neku žensku. Mi treba negde hitno da idemo te ga nagovaramo da krene, a on će na to: "Ma bre, nemojte da me smarate! Naišao sam na super žensku "Cica2579"(parafraza)!" Na to se devojka do njega okreće, zblanuto ga pogleda, pa kaže: Ti si "Angel Reaper 798" (parafraza)?!?!" I eto, toliko o tome...

Corwin
18.6.2007, 10:37
@Pixel: Sam si kriv, deliti svoje podatke naokolo kad već znaš da je prevara!
A što se tiče glavnog pitanja.. Ja imam par prijatelja koje sam upoznala preko neta, kakve verovatno u životu ne bih srela negde u gradu. Valjda to ide po sistemu- sa nekim se ispričaš pa vidiš da li ste na istoj talasnoj dužini, pa ako jeste onda se i upoznate. A vezano za ljubav, sećam se jedne genijalne anegdote od pre mnogo godina, kada jedan moj prijatelj sedi u internet kafeu i "muva" neku žensku. Mi treba negde hitno da idemo te ga nagovaramo da krene, a on će na to: "Ma bre, nemojte da me smarate! Naišao sam na super žensku "Cica2579"(parafraza)!" Na to se devojka do njega okreće, zblanuto ga pogleda, pa kaže: Ti si "Angel Reaper 798" (parafraza)?!?!" I eto, toliko o tome...

Ko je od njih dvoje bio više razočaran?

Ovaj, nisam još nikog upoznao preko neta. Žao mi je što sam propustio onaj sastanak na Kalemegdanu, jer ima par osoba sa ovog foruma koje bih htio da upoznam.
A što se tiče muvanja preko neta, znam ovu anegdotu. Mlađi brat jednog mog druga je prije nekoliko godina skenirao sliku drugarice iz odjeljenja i slao je napaljenim likovima sa čata. Na kraju se dogovorio sa trojicom da se pojave u jednom lokalu. Svoj trojici je zakazao sastanak u isto vrijeme, a znak raspoznavanja je bila crvena ruža. Naravno, on i on sam je spucao tamo pola sata prije ugovorenog vremena i svo vrijeme najnevinije pio koka kolu u ćošku. Nisam tu bio, ali kaže da nema para kojima se mogu platiti izrazi njihovih lica kad su shvatili da su trojica u lokalu sa crvenom ružom.

MilanSM
18.6.2007, 10:51
Ja nadjoh devojku preko neta, ali više nismo zajedno. Nisam se razočarao, ali se ni ne družimo više. Tako da nisam glasao ni za jedno od ponudjenih. Možda dodati novu kategoriju...

Inače mislim da se situacija može uporediti sa nekadašnjim pisanjem pisama. Ja sam se zaljubio pre nego što sam se "za stvarno" upoznao sa devojkom. Naravno video sam slike i dopisivali smo se intezivno mesec dana. Razgovarali smo i preko telefona. Tako da nam je prvi sastanak započeo poljupcem (kao iz filmova sa J. Lo. i sl. :D)

Ali sve je počelo kada mi je poslala svoju sliku. Baš sam tada čitao "Blago cara Radovana" i Dučićevu ljubavnu poeziju, tako da sam bio baš inspirisan za komplimente i "udvaranje". :opanachke

A u ljubavi "preko interneta" najbolje se vidi da:

"sve što ljubimo, stvorili smo sami"

Još od Dučića što me je tada (a i sada) oduševljavalo i bilo potpuno u skladu sa situacijom:

„od mog prividjenja ti si cela tkana“

I još:

„I ja kome ne zna, imena ni lica,
sve sam njene misli ispunio sade...“

Hvala Bogu da nije bila toliko idealna koliko sam je doživljavao dok smo se samo dopisivali.

Eto ,trajalo dva meseca... Čovek se promeni u ljubavi, i onda više nije onaj u koga se ona zaljubila.

Ne. Neću završiti stihovima: "Vaj ne recite mi nikad: nije tako..." :)

hacker_aca
18.6.2007, 15:58
Od ljudi preko interneta jedino sam upoznao ove ludake sa ovog foruma na okupljanju i još jednog možda godinu pre okupljanja. :)

Na IRC veoma slabo idem zato što ima previše... Hmm, ne znam kako da ih nazovem ali valjda znate šta hoću da kažem. Npr. ja na crnogorskom IRC-u i samo me odjednom cimne slatka_mala. Konverzacija:

Ćao
Ćao
Koje si god?
90
Ti?
90
Odakle si?
BD, ti?
PG

I tu samo stanemo. Pre sam pokušavao na sve načine da se zezam i pričam i šta već ali kada druga strana nije pričljiva, šta ima ja da se lomim oko nje. Ili ima neko nepisano pravilo na CG IRC-u da ne smije muškarac sa muškarcom da priča. Zašto? Zato što si odmah ped*r, IRC samo služi za muvanje... A uvideo sam od brata da čat uopšte nije dobar za upoznavanje srodne duše pošto se duže dopisivao sa jednom iz BG-a i na kraju on dođe u BG da se upoznaju i ona njega iskulira i sve daje neke momke, braću ili koga već na telefon... Zašto nije mogla da se javi? Malo banalan razlog ali ipak neću reći, obećao sam bratu... I brat, šta će, vrati se kući... Nije da uopšte ne valja ali ipak je rizično zaljubiti se u nekoga tako.

Meni su forumi nekako sigurniji. Ko će sada da se lažno predstavlja i šta već da radi na ovom forumu i da nakupi 2000 poruka? Npr. sada sam ja tamo neki levi lik i ništa nije tačno što sam rekao u vezi sebe...

A na čatu ima svakakvih likova (ipak je dobro otići malo radi zezanja) i tu je prava igra sa identitetima. Oprez... :Freddy:

Master Neo
18.6.2007, 16:17
Od ljudi preko interneta jedino sam upoznao ove ludake sa ovog foruma na okupljanju i još jednog možda godinu pre okupljanja. :)

:kreza::rofl: Jel i on bio ludak, taj od pre godinu...;)

pyost
18.6.2007, 17:56
Upoznao sam pozamasan broj ljudi preko Interneta, i to uglavnom na forumaskim okupljanjima :D I nikada do sada se nisam razocarao - verovatno sto osobe koje sam tako upoznao imaju ista interesovanja kao i ja.

Sto se tice ljubavnih veza, dotle nije doslo, ali zato znam jedan par koji se upoznao preko foruma, a zajedno su vec nekih godinu i po. Tako da, sve je moguce ;)

Inuyasha
18.6.2007, 18:03
Jel me ti to zezaš malkice ili me zezaš malkice više :kreza:?
...
Koji WFT??? Warcraft Frozen Throne možda? :p šalu na stranu, this is serious stuff.
...
Rekao sam "Ali Baba" ne Ali Baba... ne sećam mu se imena, bilo je nešto nebulozno, izmišljeno garant... veruj mi nisu dobri ljudi, ako ti smatraš ljude koji su spremni da nekog raskomadaju i da mu prodaju organe kao rezervne delove onda nešto nije u redu...
...
Da isti slučaj i ovde... osim što me cimao "Ali Baba" dnevno i do 3 puta na fixni dok mu nisam rekao da sisa limun i nađe nekog najivnog pajsera tamo...
...
Slažem se... sećate se šta je na ovo rekao pajser Agent Smith is Matrixa?
...
p.s. kod masnih slova imaš krešku Grasshopper, you have a lot to learn :dedica:
^^ shta reci, sam si kriv...sisa limun lol...shto se tice greske...hm, sve je u navici i datom izgovoru u odredjenom kraju. Neshto slicno bunjevcima :D
Agent Smith....je pajser?!?, hm zanimljivo zapazanje :D:to_care:
Sala naravno, uzivaj i dalje u alibabama i razbojnicima and yea mnogo vishe te zezam :a_bleh:

NjegovaWisost
18.6.2007, 20:28
Eeeee nećete vjerovati kakvih je sve riba (i koliko) dolazilo na chat koji je išao preko tela (GPRSa) na en.chat.... Kada je bio GPRS džabe. Tu sam ja upoznao jednu djevojku:qliranje::opanachke:rolleyes:
Čat i sad postoji, preuređen je, nema starih likova, nema ni desetina nekadašnje populacije, užas...

Ulmawen
18.6.2007, 22:10
Ko je od njih dvoje bio više razočaran?

Teško je reći, tu su negde bili..hm.. podjednako razočarani...
Tih je anegdota za muvanje bilo milion i sve su bolja od bolje, ali ne znam za slučaj da je neko tome ozbiljno pristupio; sve su neki fazoni na isti kalup kao taj sa ružama...Al' zato znam da su se dvoje ispaljenih smuvali čekajući svako svog chat Godoa.:D

Corwin
19.6.2007, 8:38
Al' zato znam da su se dvoje ispaljenih smuvali čekajući svako svog chat Godoa.:D

Da, očajanje učini takve stvari logičnim.

PixelTerror
19.6.2007, 14:07
odjednom cimne slatka_mala. Konverzacija:

Ćao
Ćao
Koje si god?
90
Ti?
90
Odakle si?
BD, ti?
PG
...
pravilo na CG IRC-u da ne smije muškarac sa muškarcom da priča. Zašto? Zato što si odmah ped*r, IRC samo služi za muvanje...
...
Meni su forumi nekako sigurniji. Ko će sada da se lažno predstavlja i šta već da radi na ovom forumu i da nakupi 2000 poruka? Npr. sada sam ja tamo neki levi lik i ništa nije tačno što sam rekao u vezi sebe...

A na čatu ima svakakvih likova (ipak je dobro otići malo radi zezanja) i tu je prava igra sa identitetima. Oprez... :Freddy:

Da, NAŽALOST živa istina... zato i ne koristim IRC chat za razgovore nego za nalaženje rezWa i ackCr-ova :dzavo: lol

Radi istraživanja sam juče probao na u novi-sad sobi na Krstarici da nađem nekog da se može inteligentno chetovati... NEMA ŠANSE, ma ama svi razgovori samo ono "Koje si god" "82" "Odakle si" "NS" i to je to, druga strana neće da piše...

...ali MSN mi je nekako druga stvar, tamo su ti već drugari i može se normalno voditi razgovor.

A i forumi su dobra svar... samo što ima puno flejmovanja i spama... kuda vodi ovaj svet... we are all doomed I say! DOOMED! :dedica: :dzavo:

DeCoy
19.6.2007, 15:49
Ma o ovome imam samo da kazem da pogledate tekst iz SK-a od pre par godina http://www.sk.co.yu/2003/01/skin04.html ustvari samo ovaj deo teksta...

Mana je što to mogu i one, pa se živci i vreme (a na Netu, više nego bilo gde, vreme je novac) gube samo na otkrivanje pola, starosti i lokacije sagovornika. Pregledajte ženske nickove a onda „hermafroditske”: čuveno „Da li si m ili z?” rešiće dilemu. Najpametnije devojke uz nick stavljaju lokaciju i godište čime nam znatno olakšavaju posao. Kod ostalih pomaže Whois: kucanje ’/whois nick_devojke’ (bez navodnika, ali sa kosom crtom na početku) prikazaće (kod mIRC-a u Status prozoru) nešto ovako:

*** [User of gola_plavusa ~preplanul ISGF.grf.bg.ac.yu * :Vanja Turajlic]
*** [Channel of gola_plavusa: #serbiancafe ]
*** [Server of gola_plavusa verat.serbiancafe.ws: serbiancafe.ws IRC Network – Serbiancafe Chat]
*** End of /WHOIS list.

Iz ovoga se vidi da se gola_plavusa zove Vanja Turajlić i studira Građevinski fakultet u Beogradu. Često neće biti svih podataka, no prva linija sa devojčinim serverom kazaće iz koje je zemlje (ako želite da se bogato udate u određenoj zemlji, lista domena je www.iana.org/cctld/cctld-whois.htm). Ako je u pitanju .com, .net, .org... domen, moguće i da nije (aol.com) i da jeste (verat.net) odavde, ali ako ne znate za provajdera ili vidite samo IP broj, morate je pitati. Nekad je moguće doznati i užu lokaciju: devojka sa bg5-073.ptt.yu je iz Beograda (uočite bg na početku), sa ns.ac.yu iz Novog Sada, ona sa bankerinter.net iz Niša...

Ta "devojka" sa nickom gola plavusa aka preplanula je ustvari bot koji je bio vrlo aktivan te godine na serbian cafe-u...secam se...hvatao je i po 50 tipova za noc:D Jos su posle donosili i cokolade na Gradjevinski:rofl:

To je sve sto mislim o "romansama" preko chat-a, mada ima i izuzetaka jer se par mojih drugarica udalo u inostranstvo bas preko chat-a

PixelTerror
21.6.2007, 13:30
...mada ima i izuzetaka jer se par mojih drugarica udalo u inostranstvo bas preko chat-a

slažem se, a bila jedna pametna žena koja je pevala (da li znate o kome se radi i dali ima neki dobar HC remix ovog? :D:dzavo:)

...
Que Sera, Sera,
Whatever will be, will be
The future's not ours, to see
Que Sera, Sera
What will be, will be
...