PDA

Prikaži potpunu verziju : Flash Avanture


Shlaymara
15.6.2007, 1:07
Ovih dana sam se prilicno navukao na ove flash avanturice. Neke su stvarno maestralno odradjene i komotno mogu parirati nekim non-flash avanturama.
Pa da ih predstavim.

Kao prvo sto sam nasao je Samorost (http://amanita-design.net/samorost-1/) i Samorost 2 (http://amanita-design.net/samorost-2/). Stvarno genijalne igre. Kreatori Samorosta, ceski Amarita Design (http://amanita-design.net/), "odgovorni" su i za dve manje "igrice" za Nike (http://www.amanitadesign.com/rocketman) i americki bend Polyphonic Spree (http://www.samorost2.net/thequestfortherest/). A i spotovi im nisu losi. Skidam kapu:).
Posto sam se primio na Samorost, odmah sam po netu trazio neka slicna ostvarenja. I ubrzo sam nasao Haluz (http://www.haluz.eu/), igra jednog slovaka (haluz je u prevodu grancica). Jos jedno remek delo.
Zatim sam nasao Gwen (http://www.doodoo.ru/flash/gwen/index.html), kineski Samorost. Takodje fenomenalna igra.
I na kraju zadnji klon Samorosta, Wogger (http://www.wogger.de/) a mozda i najbolji.
Sve igre su odlicne, ali i jako kratke (doduse Wogger i Samorost 2 i nisu bas karatke, ali nisu ni skroz free). Pa sam se odmah bacio na potragu za jos:).
Ove igre se ne mogu okarakterisati kao klonovi Samorosta, ali ipak su zanimljive.
Hanamushi (http://hanamushi.under.jp/), japanski dizajner i ludak. Sem sto ima bolestan sajt i animacije (obavezno pogledajte Flash sekciju i animaciju Imagination Girl (http://hanamushi.under.jp/flash/nyoki.htm)), ima i dve igre, Pocku's Friend (http://hanamushi.under.jp/flash/poc01.htm)(steta sto je na japanskom) i Straw Hat Girl (http://hanamushi.under.jp/flash/flash01.htm)(bolestina:paranoia:). Ne bi voleo da mi je komsija, ali pravi cuda u flashu.
Onda sam naleteo na jednu prilicno zanimljivu igru, Alcabrass Escape (http://www.doodoo.ru/modules.php?op=modload&name=FlashGames&file=index&do=showpic&pid=1062&orderby=dateD). Cilj igre je provesti puza osvetnika (:D) kroz kuhinju i laboratoriju. Blesava prica i jos blesavija igra.
I na kraju da spomenem i Hapland. Verovatno ste i culi za njega, ali nije na odmet da ga pomenem. Ima cak tri dela. Hapland (http://www.foon.co.uk/farcade/hapland/), Hapland 2 (http://www.foon.co.uk/farcade/hapland2/) i Hapland 3 (http://www.foon.co.uk/farcade/hapland3/). Cik ako neko ovo prodje iz prve. Isti ljudi koji su uradili Hapland, uradili su i Escape from Rhetundo Island (http://www.foon.co.uk/farcade/efri/).

Dajte neke linkove, zarazio sam se maksimalno:D.

Shang Tsung
15.6.2007, 2:26
Cek, sta je od ovga freeware i da li ima nesto da se igra off-line?

Shlaymara
15.6.2007, 2:32
Sve je freeware, s tim da su Samorost 2 i Wogger nekompletne u free verziji. Sve se igra on line s tim da se Samorost 2 moze kupiti:D i igrati off (~20MB).
Ostale igre se verovatno mogu skinuti, ali to nisam probao.

Shlaymara
5.8.2007, 23:02
Danas san naleteo na jos jednu (kvalitetniju) P&C flas avanturu Covert Front (http://www.arcadetown.com/covertfront/game.asp). MOze i da se skine za DZ. Jos je nisam presao (tek sam poceo sa igranjem :)) ali mogu da kazem da sam odusevljen grafikom i animacijom.

Edit
Ali nije odusevila duzinom :(. Svega 18 minuta. Nadam se da ce biti i nastavka:p.

nets
10.2.2008, 16:33
Pneznam, meni i nisu neke igre. Draži mi je onaj Nick Bounty kojega sam danas stavio za pogađanje. Ako želiš ovakav tip igara, meni je najdraža: http://www.deathball.net/notpron/ (Not pr0n)
Tier 2 dok sam se bavio takvim logičkim puzlama (to je bilo kad je Google krenuo s prvim logičkim testovima) bili su mi Broken Saints: http://brokensaints.com/blog/ ostale igre su mi sve bile nakako lošije (tj. nisam sačuvao linkove).

crossover
10.2.2008, 18:31
Notpr0n nije igra, nego serija logičkih zagonetki.

nets
10.2.2008, 19:07
Notpr0n nije igra, nego serija logičkih zagonetki.

Ma ok. Meni se čini da je Samorost napravljen po uzoru na nju (community iza not pr0na je napravio mnogo toga nakon njega), dapače, bliže od ijedne igre njemu je not pr0n -> therfore sam mu to predložio. Dapače, mislim da svaki pravi avanturist mora probati not pr0n (bila to igra, serija zagonetki ili mućkalica koja te natjera da formatiraš hard i preseliš se 100 km sjevernije kako bi riješio zagonetku). Igra ili ne, not pr0n rulez.

zidan grobar
15.4.2008, 11:04
Ovu sam nasao u SFunu:
http://tinyurl.com/2eeuu5

Potrebna brza internet konekcija!

Nash Knight
9.6.2008, 1:22
Ovo (http://www.daymaretown.com/) je mozda trebalo da ide u sitne igre. Zanimljiva i jako dopadljiva Flash P&C avanturica

GaleOm
24.3.2009, 17:48
Evo jedne igre u kojoj ste u ulozi Tim Schafera, kliknite na sliku i igra pocinje
http://www.doublefine.com/news.php/site/comments/host_master_and_the_conquest_of_humor/

Dio37
24.3.2009, 19:12
Suvo zlato. :n_klanja:

Nasao 12 sala za sada.

Ketchua
24.3.2009, 21:39
Evo sad vidim ovde, spominjani su Cover Front i DayMare Town, pa mi cudno kako niko nije linkovao maticnu bazu ovih igara, tj. sajt umetnika koji ih je pravio. Mateusz Skutnik (http://www.pastelportal.com/stories/), dame i gospodo. :) Ima tu svakakvih flash igara, nikako da se nakanim da ih sve pregledam, ali svakako preporucujem Submachine serijal. Mada imam utisak da je svaki sledeci deo bio neinventivniji i laksi od prethodnog.

Pjanovic
26.3.2009, 18:42
Mrzi me da trazim, ali evo simpaticne flash avanture, nije laka kako izgleda ;):
http://useloos.com/mediaplayer/?itemid=5314

Ma Shlay ti smesti gde treba ovaj post :).

Moguce da je vec bilo.

GaleOm
22.4.2009, 16:42
Neke Sierrine avanture
http://sarien.net/

Shlaymara
8.9.2009, 11:26
Springtail Studio (Haluz 1 i 2) je izbacio novu igru Alchemia (http://www.alchemiagame.com/). Igra se online za dz.

EDIT
Na kraju igre pise da ocekujemo extended version soon:p.

Ketchua
25.9.2009, 11:48
Skutnik (http://www.pastelportal.com/stories/) pre par meseci izbacio CoverFront 3.:D:aplauz:

Shlaymara
2.10.2009, 17:38
Jos jedna interesantna logicka flash avantura - Windosill (http://windosill.com/). Na zalost, nije free ali moze da se odigra nekoliko nivoa. Za divno cudo, ne postoji "narodna" verzija:confused:.

Ketchua
16.10.2009, 23:10
Iziš'o Submachine 6 (http://www.pastelportal.com/stories/game.php?id=submachine_6).:)

Shlaymara
7.1.2010, 0:05
Danas naleteh na jos jednog klona Samorosta - Helda (http://www.helda.us/play/). Igra nije bas na Samorostovom nivou, ali nije ni losa. Ne znam koliko je dugacka jer ne mogu da je predjem zbog glupave muzicke zagonetke:mad:.