Prikaži potpunu verziju : Da li biste želeli da vidite mega test procesora u julskom broju SK?
Ajmo gameri! Nikad vise procesora na trzistu, zasto ne iskoristiti. Zamislite na jednom grafikonu Celeron D, Pentium 4, Pentium D, Pentium E2xxx, Core 2 Duo E4xxx, Core 2 Duo E6xxx, Core 2 Quad, Sempron, Athlon 64, Athlon 64 X2... Pre 3 gosine je bilo poslednji put nesto slicno s grafickama, i kod mene je prelomilo da pazarim Radeon 9600 PRO.
tesko da to moze da se odredi kako treba za tako kratko vreme ali predlog nije los.
tesko da to moze da se odredi kako treba za tako kratko vreme ali predlog nije los.
Pa dobro, mozda u julu odem na more. Ostaje avgust...
Zeleli bi da vidimo ali ako toga bude sigurno nece biti u Julskom broju. To pojavljivanja novog SK-a ima svega 2 nedelje tako da mislim da je to neizvodljivo. Ali za Avgustovski broj bi vec bilo moguce...
Insecticide
14.6.2007, 22:23
Bas bi mi dobro dosao taj test...
Jel ovo Uzelac bio prvi protiv? Puno posla, plata ostaje ista... Ko se "navuk'o" na SK, kupice ga opet...
Ne boj se, Uzelac da je video temu, verovatno bi je zaključao :D
test bi bio od velike pomoci, verujem svima! posle samo uporedis cene i oderes kucni budzet za toliko i super!
Nemoras lupas glavu sam!
Insecticide
15.6.2007, 0:47
Ovi sto su glasali za NE su verovatno oni koji bi takav tekst trebali pisati :rolleyes:
Haha ma nek rade sta hoce ja cu opet kupiti SK
Ja ne mislim da je bas toliki test neophodan, meni je dovoljna i citava C2D serija u jednom broju, pa X2 u drugom i na kraju Quad sa paralelom na prethodna dva.
Svaki bolje informisan kupac ce u startu kao opciju iskljuciti Pentium D procesore, tako da bi dilemu, test, trebalo ipak svesti 'samo na klase'...
Ili ne?
I da glasao sam 'ZA', naravno da bih voleo da ga vidim, ali onda opet Pentium 4?
Cemu to...
Mogli bi onda i nekog Bartona da ubace u celu pricu...
I da glasao sam 'ZA', naravno da bih voleo da ga vidim, ali onda opet Pentium 4?
Cemu to...
Mogli bi onda i nekog Bartona da ubace u celu pricu...
Ja sam, npr., pre koji mesec pazario Pentium 4 na 3.20GHz. Sa AGP grafickom i DDR memorijom, nista drugo nije moglo biti dobar izbor. Uostalom, sta bi ti znacio jedan dodatni grafikon? Inace, Barton se ne proizvodi vec gotovo 3 godine, a P4 je i dalje aktuelan. A i s cim bi to poredio Athlon 64?
Ja ne mislim da je bas toliki test neophodan, meni je dovoljna i citava C2D serija u jednom broju, pa X2 u drugom i na kraju Quad sa paralelom na prethodna dva.
Svaki bolje informisan kupac ce u startu kao opciju iskljuciti Pentium D procesore, tako da bi dilemu, test, trebalo ipak svesti 'samo na klase'...
Ili ne?
sve je to lepo, ali onda moras cekati 3 meseca za jedan zajednicki test, ja glasam "DA", jer mi se nesto svidja onaj E7600, pa bi da vidim da li vredi investicije.
Odlichan predlog,ali mislim da je realnije da taj test bude u avgustu,a onda za septembarski broj-veliki test grafickih kartica,pogotovo shto je najavljeno veliko pojeftinjenje grafa u septembru,taman da dodje jedan veliki test i da se zna shta i kako...
Ja sam za... ideja je na mestu, a i bilo bi izuzetno zanimljivo :D
Ma mozda nismo ni svesni da oni to planiraju od ranije, pa metnu test u ovaj broj.:)
Glasao sam za da, jer iz uporednih testova moze najvise da se sazna.
Ja sam za, iako nemam pare nizašta :kreza:
Pa dobro, mozda u julu odem na more. Ostaje avgust...
Misliš septembar?
Ne bi bilo loše videti sve na gomili, mada manje više sve je tu jasno. Nekih većih nedoumica nema...
Kako bi bilo da sve ovo gore uporedite sa jednim starim amd 2000+ procesorom?
I ja sam takodje za! Mislim da bi bilo svima korisno ;)
Nebi bilo lose kad bi se na testu nasli i malo stariji procesori tipa AtlonXP i Celeroni ...
ukimafija
21.6.2007, 21:42
bilo je raznih testova,a u rubrici sta da kupim mogu se dobiti svi odgovori.Pitanje koliko je to potrebno,performanse su se iskristalisale, osim za bas neupucene, ali bi bilo dobro i vitalno da za mesec -dva vidimo uporedni test novih dx 10 grafickih iz oba tabora
daco kralj
24.6.2007, 20:31
svi mi govorimo kako bi zeljeli mega test procesora i grafa ,a u stvari nismo ni razmisljali sta oni misle o tome ,ja sam glasao DA,ali i da svi clanovi foruma glasaju i budu za to oni ce staviti ono sto oni hoce i mi tu nemozemo nista.
Kad bi se desilo da to urade bilo bi veoma zanimljivo ,jer bix htjeo procitati test i starijih procesora a ne samo ovih INTEL CORE 2 DUO I AMD ATHLON X2,a sta je sa ATHOLONIMA, ATHLONIMA FX ,pa moja jadna ULI 795 cipset ploca podrzava samo semprone ,i athlone koji su makar malo bolji od semprona ,a i TEST BARTONA I CELERONA NEBI BIO LOS (iako bix samo neko lud kupio a i ne proizvode se vise,jedino sto celerone trpaju u nove konfiguracije) jedino sto bi bilo zanimljivo,i makar bi ljudima pokazalo sta su CELERONI i kakve su njihove performanse.To bi i meni dobro doslo jer moram ubrzo mijenjati moj ubogi SEMPRON 2500
Nigde niko ne spominje Opterone a vidim da ih dosta koriste u inostranstvu kao desktop procesore! Voleo bih da vidim uporedne testove ovih procesora sa X2, Core 2 Duo...
Ja mislim da bi bilo prefenomenalno videti mega test procesora u julskom broju:cool:
ukimafija
27.6.2007, 23:09
Meni bi se svideo test novih P35 maticnih u novom broju,za avgust, uparenih sa ddr2 memorijom, to je prava stvar za novu kupovinu, jos sad sa padom PDV-a.....
Šta će nam test Athlona XP i njemu sličnih procesora namenjenih socketu A (a bogami i 939), koji su se prestali proizvoditi.. :confused:
Danas možemo nabaviti samo polovne varijante istih. Uzgred bilo bi teško skupiti sve njih u redakciju, naći matične sa čipsetovima koji bi se poredili sa današnjim.
Ukoliko se u nekom narednom broju pojavi uporedni test C2D, Pentium D, A64, A64 X2 i možda još nekih bilo bi.. :alealeee::alealeee:
Da,to bi bilo jako dobro.Da vidimo i tu pravu situaciju u moru takvih procesora.
Šta će nam test Athlona XP i njemu sličnih procesora namenjenih socketu A (a bogami i 939), koji su se prestali proizvoditi.. :confused:
Zato što bi onda mogli da se uporede budući i sadašnji procesori
kakva je brzina u odnosu na one ranije.
Mora da postoji referenca
(Dakle, koliko su zaista brži za koje namene, tj da li se nekom BAŠ
isplati da menja mašinu za novu itd..)
Obavezno red je i nemojte ko za grafiku covek da cita casopis pojma ne bi imao sta se desava na trzistu da nije neta jer kada ste predstavili 2900xt 3dmark odlicno za karticu od 400e tada i posle prey i jos nesto pomislio bi neko da i nije mnogo sporija od 8800gtx a recimo pogledajte neke strane testove stvar se menja kad se ukljuci preko 20 igrica znaci male tabele i sto vise testova.:dedica:
NjegovaWisost
14.8.2007, 1:19
Apsolutno se slažem! Mada, to je očigledno teže izmjeriti zbog uticaja svih ostalih komponenti na rad kompa.
Recimo, zašto preći sa svog starog Athlona na nov X2...
Nebi bilo lose kad bi se na testu nasli i malo stariji procesori tipa AtlonXP i Celeroni ...
to bi bio bas ogroman posao :(
ne verujem da ce to uraditi
inace sam glasao ZA
svi mi govorimo kako bi zeljeli mega test procesora i grafa ,a u stvari nismo ni razmisljali sta oni misle o tome ,ja sam glasao DA,ali i da svi clanovi foruma glasaju i budu za to oni ce staviti ono sto oni hoce i mi tu nemozemo nista.
Kad bi se desilo da to urade bilo bi veoma zanimljivo ,jer bix htjeo procitati test i starijih procesora a ne samo ovih INTEL CORE 2 DUO I AMD ATHLON X2,a sta je sa ATHOLONIMA, ATHLONIMA FX ,pa moja jadna ULI 795 cipset ploca podrzava samo semprone ,i athlone koji su makar malo bolji od semprona ,a i TEST BARTONA I CELERONA NEBI BIO LOS (iako bix samo neko lud kupio a i ne proizvode se vise,jedino sto celerone trpaju u nove konfiguracije) jedino sto bi bilo zanimljivo,i makar bi ljudima pokazalo sta su CELERONI i kakve su njihove performanse.To bi i meni dobro doslo jer moram ubrzo mijenjati moj ubogi SEMPRON 2500
Ja bih kupio bartona jer mi bolje ne treba za sada, i ovako mi vrsi posao. (a i ne mislim da sam nesto mnogo lud):dedica:
Pa downloaduj Sandru. Iako je uzasan benchmark, barem su se oko "istorije" potrudili...
ukimafija
18.8.2007, 14:38
Ljudi jednostavno svi mi koji trenutno imamo krseve stare 2.5 ,3 i vise godina nek je i manje mislim na semprone i celerone jednostavno moramo preci na nove dvojezgarne masine ako zelimo da se igramo.Ja sam toga svestan i kupucu nov komp za 2-3 meseca.A ko ne moze da da 120evra za Athlon 4000+X2 i neku solidnu plocu ne mora ni da ocekuje da se igra u buducnosti.Za 400e se sastavi strava masina.JA za moju bar 2,5 puta toliko.Jednostavno, nove igre nisu dobro optimizovane, a ko hoce samo da slusa muziku, ide na net i gleda filmove, ne treba ni da kupuje novi procesor, a razlika je poprilicna.
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.