Prikaži potpunu verziju : 1dvd=???gb
Psihijatar
3.1.2006, 23:10
Evo susrecem se s istim problemom vec mesecima.Pocev o quake 4 do Novog Prince of Persia! kaze ima 1DVD.OK. al ja bi tu dodao josh samo malo smeka tako sto bi u zagradi napiso kolko to iznosi gb. npr: Velicina: 1DVD(4.15) GB! zasto ovo da se uradi? ja sam mislio da ovo zauzima jedno 2 GB al kad sam ja saznao da to ima ogromnih 4.15 gb zamalo da me srcka nije strefila.Aliii... to kod cd da neradite (mislim kako ocete) zato sto kad su cd-ovi u pitanju ja imam predstavu kolko zauzimaju. Ovo je mozda glup zahtev al bih vas zamolio da vec od februarskog broja pocnete s ovim.UNAPRED HVALA:icon_wink
1 DVD ima 4,4 GB (ili 4,7 GB marketinški) o čemu je već bilo reči u ranijim brojevima SK (prelistaj).
1 CD može da ima 650 MB (ne prave se više?), 700 MB i 800 MB.
urke je zaboravio MINI-CD koji je "marketinški" 200MB i DVD DL od 8.5 GB. :icon_smil
Evo susrecem se s istim problemom vec mesecima.Pocev o quake 4 do Novog Prince of Persia! kaze ima 1DVD.OK. al ja bi tu dodao josh samo malo smeka tako sto bi u zagradi napiso kolko to iznosi gb. npr: Velicina: 1DVD(4.15) GB! zasto ovo da se uradi? ja sam mislio da ovo zauzima jedno 2 GB al kad sam ja saznao da to ima ogromnih 4.15 gb zamalo da me srcka nije strefila.Aliii... to kod cd da neradite (mislim kako ocete) zato sto kad su cd-ovi u pitanju ja imam predstavu kolko zauzimaju. Ovo je mozda glup zahtev al bih vas zamolio da vec od februarskog broja pocnete s ovim.UNAPRED HVALA:icon_wink
Misliš, da napišu koliki je image pa da znaš odma' koliko još igara možeš da narežeš na DVD?:icon_mrgr
Psihijatar
4.1.2006, 13:03
Jao pa ja nisam trebo ovu temu ovde da postavim al ajde.al samo da kazem jednom je 1DVD bio i 2 GB tako da bi vas ponovo zamolio....
@Psihijatar:
Da, jednom nisu postojali ni optički medijumi, jednom nije postojao ni ENIAC, jednom nije postojala ni struja... ali sve je to bilo jednom.
@Marko93:
Da, oprosti, na njih sam zaboravio :)
1 DVD ima 4,4 GB (ili 4,7 GB marketinški) o čemu je već bilo reči u ranijim brojevima SK (prelistaj).
1 CD može da ima 650 MB (ne prave se više?), 700 MB i 800 MB.
Zaboravio si CD od 900MB tj to je cd od 800 snimljen u XA2 modu. Ovo isto vazi i za 700MB tako sto se dobija 800MB
Zaista - ne bi bilo lose da se u testovima igara navede koliko zauzimaju na HDD-u posto se instaliraju ( min i max ).
Zašto bi to radili? Ako nemaš tih par giga za igru, onda je vreme da uradiš nešto od sledećeg:
1. Izabereš jednu do dve igre za igranje, jer igranje deset igara u isto vreme ždere prostor na hardu a i bezveze je :D
2. Kupiš veći hard
3. Kupiš DVD rezač
Voodoo_NBGD : ne vidim zasto to ne bi radili ( to je prilicno cesta praksa u raznim casopisima i na sajtovima ).
Eto - mene BAS zanima koliko zauzima neka igra (pre nego sto procitam njen "read me" file). To je korisna informacija ( mozda je ne bih ni kupio da sam znao da ima 9,7 GB ( na pr. ) ) - i nije stvar u prostoru na HDD-u ili u snimanju DVD-a ( to mi nije nikakav problem ).
Ljudi izgleda da sam se ja pogresno izjasnio ili ste me vi pogresno razumel.Evo sad dok sam cito naiso sam na mozda samo 2 coveka koja su me shvatila.Naime ja nisam hteo da znam kolko moze nejvishe da stane na jedan dvd nego kad napisu za igricu da ima 1 DVD onda da u zagradi napisu i njenu velicinu. npr: radi se od prince of persia (ovaj novi deo) i velicina: 1 DVD i samo da u zagradi napiste kolko ona krade memorije znaci: velicina: 1 DVD (4.15 GB)
Ljudi izgleda da sam se ja pogresno izjasnio ili ste me vi pogresno razumel.Evo sad dok sam cito naiso sam na mozda samo 2 coveka koja su me shvatila.Naime ja nisam hteo da znam kolko moze nejvishe da stane na jedan dvd nego kad napisu za igricu da ima 1 DVD onda da u zagradi napisu i njenu velicinu. npr: radi se od prince of persia (ovaj novi deo) i velicina: 1 DVD i samo da u zagradi napiste kolko ona krade memorije znaci: velicina: 1 DVD (4.15 GB)Eletrica vidim da se ti jedini slazes s mojim potrebama ajde sad cu ja ovu temu postaviti na pravo mesto tako da vidim kolko ce uticati na druge
:icon_wink
Psihijatar
5.1.2006, 10:10
Evo ja pre nego sto sam postavio ovu temu u test play ja sam je postavio u test drive sopstvenom greskom zato sto nisam poznavao forum al najvaznije je da ga sad poznajem.Naime da kazem sta ocu s ovom temom.U tekstovima SK o igrama ja pre nego sto procitam onaj ceo text ja procitam onaj info sa strane. I imam nesto samo malo da dodam kod tog info.Sta?Paaa ima ona opcija Velicina: 1 DVD ili 3 CD.e sad ja i josh neki na forumu bi zeleli da kad pise VELICINA: 1dvd pise u zagradi kolko to zauzima na hdd-u? zasto pitali mi se mnogi.Pa zato pojedini od nas se oduseve igrom kad procitaju sve o njoj a kad je kupe il skinu sa DC++ -a razocaraju se.kad se ima velicina 3CD netrazimo da stavljate zato sto imamo predstavu kolko zauzima a kad je DVD onda moze biti 3 GB 4GB 2GB i onda gde ces ti znati koja je.Evo ovaj moj zahtev nije ni velik a bogami ni mali.Pa bi vas zamolio ako je to moguce da vec od februarskog ili martskog broja pocnite s ovim.UNAPRED HVALA I kad bi sve bilo kako ja ocu tj vi da prihvatite moj zahtev samo da kazem to bi izgledalo ovako: velicina: 1DVD (4.15 GB) mislim moze i na druge nacine s zagradmom al da ima ovaj mali zarez:icon_wink
Ja MISLIM da ce da te poslusaju... ;)
Psihijatar
6.1.2006, 10:53
Voleo da mi jedno lice koje radi u SK da mi odgovori dal je moj zahtev i josh nekih pojedinaca prihacen.
Ja igre nesto mnogo i ne igram (:icon_mrgr ), al' eto ne moze da skodi i moje misljenje... Poslusajte ljude, napisite koliko zauzima (kao sto radite kad opisujete programe i think?). Vama nece ukrasti mnogo vremena, a nekome ce mozda i da znaci :)
Psihijatar
8.1.2006, 10:56
Molim vas odgovorite mi da znam koji caspois da kupujem.Necu da kupujem SK sigurno ako tamo nema ono sto mi najvishe treba al naravno ja ga moram kupiti iz ciste navika kupujem ga od 5/2003 pa steta da neki broj preskocim. i nerazumem vase ljudi zasto sad lepo neodgovore na ovu temu da mi vitaoci znamo na cemu smo
101st Airborne
8.1.2006, 12:59
Molim vas odgovorite mi da znam koji caspois da kupujem.Necu da kupujem SK sigurno ako tamo nema ono sto mi najvishe treba al naravno ja ga moram kupiti iz ciste navika kupujem ga od 5/2003 pa steta da neki broj preskocim. i nerazumem vase ljudi zasto sad lepo neodgovore na ovu temu da mi vitaoci znamo na cemu smo
Izvini, ti govori u svoje ime, ja vitalac nisam:icon_mrgr
Salim se, ovo nije losa ideja, i stvarno ne kosta nista.
A da li ste možda pomislili da je redakcija SK trenutno na kolektivnom novogodišnjem odmoru i da zato još uvek nema pouzdanog odgovora?! Ajde nemojte više da smarate nego sačekajte odgovor u toku naredne nedelje.
Da se ja pitam, ne bih stavljao tu informaciju jer smatram da je nepotrebna. Recenzija u SK služi da te informiše o samom proizvodu i adresi gde ćeš da nađeš dodatne informacije. Ako te mrzi da se potrudiš i saznaš dalje šta te interesuje, onda ne zaslužuješ ni toliko da dobiješ. NHF, ali stvarno mi ljudi niste jasni.
Pa oni zive od toga sto im mi kupujemo casopise.Ja evo uzivam u citanju. I samo bi dodo to malo i da bude sve kompletno.A vidi se neki citaoci su za to.Mnogi broj od njih nema net il ga ima al nema flat pa ne moze da dodje da nebi trosio vreme. imash svakakvih.I napiso sam vitalaci zato sto sam omasio taster.Zar nevidish da je V odma pored C:icon_razz
Psihijatar
21.6.2006, 7:53
Ljudi ja sm ovaj post pisao odavno.. Stara 3.1.2006. 21:10.. ali nisam dolazio na forum dugooo vremenaaa... zato bi vas zamolio da se vratimo malo na ovu temu... proslo je dovoljno vremena da vidim dal ce moja molba iz ovog posta biti ostvarena za sada nije... ali ako vas mrzi da citate ceo post evo sta trazim...
post kaze 1 DVD= ??? GB.. neki su pomislili kolko moze da se narezen na taj jedan dvd.. ali ne... evo uzecu najnoviji broj kao primer i igrice The da Vinci code i Rogue Trooper. i kaze i tamo sa strane gde pise info... velicina: 1DVD kod obe igrice... a ja sada trazim da tu pise i kolko je to gb.. mislim da nije problem da to stavite kod svake igre.. kod koje se spominju u velicini dvd... npr. kod 1. mog primera da pise:
Velicina: 1 DVD ( 1.53 GB )
kod mog drugog primera
Velicina: 1 DVD ( 3.94 GB ) velicine sam saznao kada sam malo upalio dc klijent i poceo da skidam... u lokal fino.. mislim da je to za vas malo... ako nabavljate sta je potrebno a sta pozeljno, adresu i platforme sto nebi malo dopunili? unapred hvala !
Nema potrebe za tim. Ti kad odeš da kupiš igru, bez obzira da li ona zauzima 2GB ili 4GB, dobićeš je na jednom DVD-ju. Zato i piše 1DVD. To što bi ti da skidaš igru preko p2p-ja, time kršiš zakon i tražiš od časopisa da ti pomaže u tome je zaista smešno.
Psihijatar
22.6.2006, 8:07
E da je ovo neki drugi casopis rado bi se s tobom posvadjao npr ma je PC magazin.. al zato sto je ovo casopis od kada sam ga slucajno kupio 5. 2003. necu.. a ajde mi reci i nadji tu budaletinu koja ima flat paket i plus moze da koristi lokal da ide da kupuje i to dc hub od 900 usera... i znaci sve ima... jel su zakonom zabranjeni dc++ klijenti i sta se s njih skida... jel je zakon zabranio da vi stavite kolko to ima GB? Sto ja da pucam za jednu igru kod vaseg sponzora 5 iljada lazem 2-3 iljade za neku igru ako mi se uopste ne svidja kao sto je Da vinci code a mogu ceo mesec da uzivam za samo 1430 din?ako je to zakonski zabranjeno onda nas na iljade ljudi krsi zakon.. ko zna kolko njih ne zna za to... ili nece da dodje tu..
Zakonom JESTE zabranjeno deliti i umnožavati copyrighted materijale. O, da, ne krši kod nas zakon samo hiljade ljudi, već i stotine hiljada... I nisu sve igre 5000, imaš ti i mnogo jeftinijih, starijih, a fobrih igara... Kako je neko rekao, prosečan Srbin MORA da ima 3ds max, photoshop i ostalo iako ih nikad neće pokrenuti (ili će samo jednom). Ista situacija je i sa igrama, kada neko čuje zasuper nabudženo novu mega ultra giga pucačinu, jednostavno je mora imati, iako će je možda pokrenuti jedanput i neće mu se svideti...
No, da ne idemo mnogo offtopic, ko hoce da diskutuje, vec postoji tema o pirateriji. Samo htedoh da kazem da casopis daje sasvim dovoljno podataka ako zelis da kupis igru.
Psihijatar
23.6.2006, 8:08
A sta ako ocu da je skinem?
Samo ne trazi da ti casopis "pomogne" u tome... :D
Psihijatar
29.6.2006, 8:05
a necju bre zbog autora i ljudi koji pisu o grafickim da se svadjam i da zbog njih ne pokrenem lazhnu prichu kako bi vam spala popularnost...
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.