PDA

Prikaži potpunu verziju : Intel Entering Graphics Card Market

PAIN
8.6.2007, 16:56
Zanimljivo:).Sta bi ovo trebalo da znaci.

At this stage all plans are still rather vague, according to the sources, with Intel scheduled to deliver a more complete roadmap and specifications in the fourth quarter of this year. However, according to most of the sources, Intel will aim for the mid-range market in the initial stages with pricing targeted around US$300.

www.hardocp.com (http://www.hardocp.com/news.html?news=MjYyMjQsLCxoZW50aHVzaWFzdCwsLDE=)

www.digitimes.com (http://www.digitimes.com/mobos/a20070606VL207.html)

donator99
8.6.2007, 17:09
Hmm, pa ako nista drugo barem ce naterati nVidiu i AMD da malo razmisle o svom nacinu pravljenja low/mid range kartica tj. mozda prestanu da ih toliko usporavaju.
A s obzirom da su Matrox i S3 odavno odustali od ove trke(mada je S3 bas nedavno izbacio na trziste S25 i S27 cipove) nVidia i AMD ce (konacno) dobiti 3 rivala.

PAIN
8.6.2007, 17:11
Mozda ovo znaci pocetak saradnje Intela i nVidije.Jer kako znamo bilo su i neki pregovori medju njima.

Nergal
8.6.2007, 17:39
Mozda ovo znaci pocetak saradnje Intela i nVidije.Jer kako znamo bilo su i neki pregovori medju njima.

Vest nije zvučala tako, već kao da Intel razvija neke svoje grafičke čipove. Intelove grafičke kartice do 300$ početkom 2008, što da ne? Red je bio da u tu priču uđe i treći igrač, konkurencije nikad dosta a ko bi imao tehnologiju i sredstva za tako nešto sem Intela (možda IBM?). Možda sve to ime neke veze sa činjenicom da je AMD kupovinom ATI-ja mnogo raširio liniju svojih proizvoda (procesori, grafičke kartice, matične ploče, integrisana grafika...).

A možda uskoro i nVidia počne da pravi CPU-e? :D

PAIN
8.6.2007, 17:55
Gotovo sigurno da ce nVidia tu umesati prste.Pregovori su 100% bili zbog toga.

Nergal
8.6.2007, 18:06
Hmmm, Intel kupuje nVidiu, možda? Nisam siguran da mi se dopada kuda bi to otišlo...

Predrag Stankovic
8.6.2007, 21:59
Ne verujem da ce se Intel isprsiti sa 10 milijardi i kusur dolara, kad ce oni te pare da povrate, sigurno ne za nekoliko godina

Sasa90
8.6.2007, 22:21
Ne verujem da ce se Intel isprsiti sa 10 milijardi i kusur dolara, kad ce oni te pare da povrate, sigurno ne za nekoliko godina Intelu 10 milijardi dolara nije nista. Kada se pogleda su oni jedni od vodecih proizvodjaca procesora onda to njima nista ne znaci. Ali ako i misle da "puknu" tolko para u nVidiu mora da vide dobru zaradu u tome.

Predrag Stankovic
8.6.2007, 22:33
Intelu 10 milijardi dolara nije nista. Kada se pogleda su oni jedni od vodecih proizvodjaca procesora onda to njima nista ne znaci. Ali ako i misle da "puknu" tolko para u nVidiu mora da vide dobru zaradu u tome.
ali pitanje je isplati li im se, tj. za koliko vremena bi oni mogli da povrate taj investirani novac, I zasto nisu uspeli iz prvog pokusaja?

zokocx
8.6.2007, 23:02
A možda uskoro i nVidia počne da pravi CPU-e? :D

Mozda trenutno izgleda naivno, ali vec je bila o tome vest da Nvidia razvija svoj 45nm procesor i da ce biti gotov negde 2009 ili cini mi se pre... svasta ce se tada desavati.

Vaci
9.6.2007, 20:22
Meni nije jasno zasto bi se nVidia prodala Intelu (kao ATI AMD-u) kada su graficki cipovi neuporedivo mocniji, komplikovaniji pa i tehnicki napredniji od CPU-a. Zar ne bi nVidiji bilo lakse da pocne da pravi CPU-ove nego Intelu graficke cipove. Ali posto je ATI deo AMD-a, ocigledno mi nesto izmice pred ocima. :icon_scra