PDA

Prikaži potpunu verziju : problem sa ICS-om

dbaja
7.6.2007, 20:29
Problem koji me zeza ogleda se u tome što u mreži od 3 računara koji su ranije konfigurisani da jedan ima wireless konekciju deljivu svima više ne pušta drugima internet konekciju ali prenos podataka je moguć između njih - mreža funkcioniše.
Sam računar koji ima wireless karticu i dalje ima internet konekciju. Properties wireless konekcije kaže da je shared, ali ništa od toga. :n-cc2:
Probao sam mnogo uobičajenih stvari ali ni jedna nije uspela.
Pomoć!

GoranSTX
7.6.2007, 21:18
A da probas da ponovo napravis konekcije na racunarima koji preko ICS-a treba da idu na net? Ako o5 nece problem je na kompu koji je gateway. Probaj na njemu da ponovo napravis konekciju i da je podelis.
Ja bih ostavio da DHCP sam dodeli IP adrese racunarima u mrezi (sporije ali sigurnije), ali ako je tu problem, probaj da im rucno upises parametre (IP, SNM, Default Gateway...)

Lord
8.6.2007, 0:31
Probaj na ovaj način, možda jeste banalan i bez smisla, ali kad je išta imalo smisla u windowsu?
Na ostalim kompjuterima pokreni wizard za setup lokalne mreže i čekiraj da oni imaju konekciju preko drugog kompa u mreži... Ja sam na ovaj način znao rešavati probleme, koji su nastajali bez ikakvog vidljivog razloga...

dbaja
8.6.2007, 12:29
Ništa, problem je rešen vraćanjem particije iz backup-a od pre nekih 2 nedelje i pravilnim skidanjem "Bonjour" servisa (koji sam ručno skidao i brisao iz registryja).
Inače, ovaj servis instalira CS3 (bez ikakvog pitanja da li ja to uopšte hoću - a neću) i koristi ga jedino još iTunes (koliko znam). Taj servis se ugnjezdi i u DynDNS komponentu sistema i odatle nemogućnost ICS-a kada ga ubijem ručno.