PDA

Prikaži potpunu verziju : Chieftec 450w

Maverick78
5.6.2007, 1:43
Hocu da kupim ovo napajanje,ali mi kazu da chiefteci u zadnje vrijeme nisu bas kvalitetni. da li je to tacno? napajanje kosta nekih 58 eura i sto je najgore nemam neki izbor osim bas taj chieftec,ustvari firma gdje kupujem ima samo njega od ,da kazem, kvalitetnih napajanja i to je to. sta da radim? dal da uzmem ovo cudo? konfa je iz potpisa.

Garson
5.6.2007, 1:54
Bice dovoljno za tu mashinu, a i izbora nemash.Inace, Chieftec u zadnje vreme nije bash kvalitetan (kao shto je nekad bio) ali nije ni losh.Ako mozesh da nadjesh LC Power 550W, on je 50e a tu je negde po kvalitetu sa Chieftecom.

Maverick78
5.6.2007, 2:11
E to me jedino malo brine sto nije vise ko nekad kvalitetan,a precjenjen je... uh taj LC Power 550 zvuci odlicno,ali tesko da cu ga naci ovde kod mene. gledam u BG-u ima antec od 500w za iste pare koliko je i ovaj chieftec,ali dzaba kad nisam gore. mislim moglo bi da se naruci,ali najgore mi je ako se nesto desi, zbog reklamacije, jer bi se moralo slati nazad,opet ovde mi je radnja gdje kupujem ispred nosa pa mogu da vratim ako nesto nije ok,jedina mana sto imaju samo chiefteca,ne racunajuci shit napajanja tipa zito,ms industrial,JNC....
i da,da li bi ovaj chieftec mogao da gura neku jacu kartu,sutra ako bih zamjenio za recimo neku od ovih 8600gts,2600xt,1950pro ili 7900gs...? cisto sumnjam da cu kupovati 8800gts jer mi je to preskupo,zasad...

Garson
5.6.2007, 2:33
E to me jedino malo brine sto nije vise ko nekad kvalitetan,a precjenjen je... uh taj LC Power 550 zvuci odlicno,ali tesko da cu ga naci ovde kod mene. gledam u BG-u ima antec od 500w za iste pare koliko je i ovaj chieftec,ali dzaba kad nisam gore. mislim moglo bi da se naruci,ali najgore mi je ako se nesto desi, zbog reklamacije, jer bi se moralo slati nazad,opet ovde mi je radnja gdje kupujem ispred nosa pa mogu da vratim ako nesto nije ok,jedina mana sto imaju samo chiefteca,ne racunajuci shit napajanja tipa zito,ms industrial,JNC....
i da,da li bi ovaj chieftec mogao da gura neku jacu kartu,sutra ako bih zamjenio za recimo neku od ovih 8600gts,2600xt,1950pro ili 7900gs...? cisto sumnjam da cu kupovati 8800gts jer mi je to preskupo,zasad...
Pazi, dobra je to cena za Chief 450W, malo je i pojeftinio.Shto se tice graficke, bez problema moze da vozi X1950Pro, 7900GS i sl., ja na ASUS 360W teram klokovani 7900GS a na tom napajanje moze da radi i 7900GTX.
Mada cudno mi je da ne mozesh da nadjesh LC Power, njega ima prakticno svuda zbog popularnosti.Bar je tako u BG-u.

Maverick78
5.6.2007, 2:54
Pazi, dobra je to cena za Chief 450W, malo je i pojeftinio.Shto se tice graficke, bez problema moze da vozi X1950Pro, 7900GS i sl., ja na ASUS 360W teram klokovani 7900GS a na tom napajanje moze da radi i 7900GTX.
Mada cudno mi je da ne mozesh da nadjesh LC Power, njega ima prakticno svuda zbog popularnosti.Bar je tako u BG-u.

Znaci ovo je cak i ok cjena za Chieftec... pa uzecu onda njega i bice valjda sve ok. graficku bih eventualno zamjenio za neku jacu,ali to vremenom,zasad moze i ova 7600gt,sa ovim e4300 i na defaultu se primjeti ubrzanje,jos kad se klokuje bice jos bolje.
Ma ovde kod mene ove prodaje rade samo sa jednom firmom,mislim od njih nabavljaju robu iz BG-a,a bas gledam na sajtu te firme,imaju samo chiefteca od kvalitetnijih napajanja,a inace firma nije tako losa,od ostalog imaju poprilicno ok izbor hardevra.. sto se tice napajanja izgleda da cu se morati zadovoljiti za chiefom. Hvala u svakom sluacaju Garsone :)

Garson
5.6.2007, 3:02
Znaci ovo je cak i ok cjena za Chieftec... pa uzecu onda njega i bice valjda sve ok. graficku bih eventualno zamjenio za neku jacu,ali to vremenom,zasad moze i ova 7600gt,sa ovim e4300 i na defaultu se primjeti ubrzanje,jos kad se klokuje bice jos bolje.
Ma ovde kod mene ove prodaje rade samo sa jednom firmom,mislim od njih nabavljaju robu iz BG-a,a bas gledam na sajtu te firme,imaju samo chiefteca od kvalitetnijih napajanja,a inace firma nije tako losa,od ostalog imaju poprilicno ok izbor hardevra.. sto se tice napajanja izgleda da cu se morati zadovoljiti za chiefom. Hvala u svakom sluacaju Garsone :)
Ovde je taj Chieftec oko 60-65e, znaci to je super cena i sve ce raditi super.Znaci ne brini nishta i uzimaj.:ciao:

tomas
5.6.2007, 8:22
taj što ti je rekao da je ćiftek loš neka ide da skoči sa mosta,ja zadnjih 5 god koristim ćiftek i sve radi savršeno. A što se tiče cene ja sam recmo pre 2 meseca za 550w platio 75e.

DukeofSerbia
5.6.2007, 8:31
Hocu da kupim ovo napajanje,ali mi kazu da chiefteci u zadnje vrijeme nisu bas kvalitetni. da li je to tacno? napajanje kosta nekih 58 eura i sto je najgore nemam neki izbor osim bas taj chieftec,ustvari firma gdje kupujem ima samo njega od ,da kazem, kvalitetnih napajanja i to je to. sta da radim? dal da uzmem ovo cudo? konfa je iz potpisa.

U Srbiji se raširio mit o tome kako Chieftec ne valja. To je krenulo onoga trenutka kada se počeo uvoziti Cooler Master (inače napajanja sa jaaako lošom reputacijom, sem par top modela) i tada je počelo plaćanje srpskih kompjuterskih časopisa da ga proglase za top ovo, top ono. To je bio jedini način da se otkine tržišni udeo Chieftec-a od strane Cooler Mastera. CM ima odlična kućišta, a onda su istom analogijom i njihova napajanja počela da se hvale... Prijatelj se bavi prodajom hardvera, i do sada nije imao ni jednu žalbu na Chieftec, a prodao ih je na stotine, čak ih ugrađuje u mini servere.

Garson
5.6.2007, 9:26
taj što ti je rekao da je ćiftek loš neka ide da skoči sa mosta,ja zadnjih 5 god koristim ćiftek i sve radi savršeno. A što se tiče cene ja sam recmo pre 2 meseca za 550w platio 75e.
Niko nije rekao da je losh, ali je izvikan i precenjen, mada je ranije bio kvalitetniji nego sada.;)
Pazi ima ljudi koji koriste kineze godinama bez problema.Da li je to dovoljno da se napajanje proglasi kvalitetnim? Ja bih rekao da nije.
Za 75e si mogao da uzmesh Antec NeoHE 500W koji je klasa za tog Chiefteca.Da je koshtao 60e mogao bi biti dobra kupovina.
U Srbiji se raširio mit o tome kako Chieftec ne valja. To je krenulo onoga trenutka kada se počeo uvoziti Cooler Master (inače napajanja sa jaaako lošom reputacijom, sem par top modela) i tada je počelo plaćanje srpskih kompjuterskih časopisa da ga proglase za top ovo, top ono. To je bio jedini način da se otkine tržišni udeo Chieftec-a od strane Cooler Mastera. CM ima odlična kućišta, a onda su istom analogijom i njihova napajanja počela da se hvale... Prijatelj se bavi prodajom hardvera, i do sada nije imao ni jednu žalbu na Chieftec, a prodao ih je na stotine, čak ih ugrađuje u mini servere.
Pre bih rekao da Srbijom vlada mit kako je Chieftec kvalitetan ali izgleda stvari polako dolaze na svoje mesto.A zashto je to tako? Pa zato shto ne preterano upuceni korisnici znaju samo za kineska no-name napajanje i Chieftec. Kad bi im pomenuo Seasonic, Silverston,Tagan i sl. bilo bi ono:"What the hell is that?":icon_scra
Koji trzishni udeo Chiefteca? Ja npr. na americkim forumima i na americkim on-line radnjama nisam video Chieftec.
Da CM nije Bog zna shta, nije ali je bolji od Chiefteca.
A shto se primedbi tice, pa nema ih jer ih uglavnom kupuju ljudi koji nisu okoreli overklokeri ili sl., pa ta napajanje ne rade u ekstremnim uslovima gde bi do izrazaja doshao njihov (ne)kvalitet.;)

tomas
5.6.2007, 18:40
ja samo oću da kažem da je ćifteck najprostranjeni i naj postojani od tog anteca i tih napajanja sto si naglasio u zadnjih 5 godina. Teško će ko da prihvati nove brendove,mislim za nas u srbiji su novi.

Pivalica
5.6.2007, 18:51
uh...pa ja bih se pre slozio sa Garsonom da je mit da je cheaftec extra napajanje...
Nazalost on deli slichnu reputaciju sa CM-om... da je extra napajanje, da dobro izgleda i zbog svega toga je skupo... tj mnogo skuplje nego shto bi trebalo...
Dalje, kad se kaze da je Cheaftec losh, rekao bih da se misli da je losh u odnosu na ostala napajanja u tom cenovnom rangu, a koja su visha klasa po kvalitetu... antec, tt, silverstone, neki slabiji modeli seasonica i tagana, pa i hiper...
jedini je problem shto je nashe trzishte preplavljeno dotichnim kompanijama (pa shta tje ljudi, sve shto ne valja shalju ovamo :D) i onda su shire mase upoznate samo sa njima, i nekim jncovima, ansovima itd...
i onda je normalno da neki prosechan kupac kaze da je cheaftec ili cm extra...

no...tako nam je kad zivimo u zabiti raspaloj...
da nam nije i ovo malo interneta shto nam daju, ne bi mi saznali i za ostale stvari (jbg...ja sam tako saznao za neke stvari, pa ih nabavljao i isprobavao...)

Garson
5.6.2007, 18:53
ja samo oću da kažem da je ćifteck najprostranjeni i naj postojani od tog anteca i tih napajanja sto si naglasio u zadnjih 5 godina. Teško će ko da prihvati nove brendove,mislim za nas u srbiji su novi.
To je apsolutno netacno.Kod nas jeste najrasprostranjeniji od brand name napajanja, ali kao shto sam rekao u SADu ni traga ni glasa oc Chiefteca.
A za nas u Srbiji bi bilo bolje da prihvatimo te druge brendove i da shvatimo da je vrhunski kvalitet Chieftec napajanja samo mit.;)

PAIN
5.6.2007, 18:57
@tomas Pa valjda smo tu da ispravimo to.Chief je stakao rep slicno kao i Intel tj. Pentium. I dalje sam zacudjen koliko je narod ne upucen. Ne mora sve sto je skupo da je dobro(a verujte mi Chief je precenjen), 100% bih uzeo pre LC 6550GP nego Chief od 460W.Prvo zbog razlike u ceni a drugo jer prica o crkavanju all non-chief napajanja ne pije vodu.Chieftec u zemljama gde se prodaje npr. Silverston ne nalazi mesta medju kupcima.

Edit:dosta kasnim sa odg.prakticno su garson i pivalica sve rekli sto sam hteo i ja.

Covenant
5.6.2007, 19:41
Ja sam pre nekih par godina kupio Chieftec DG01-W Dragon Black kuciste sa napajanjem od 300W
Platio sam ga tada oko 66e i nijednog trenutka se nisam pokajao:)
Do dana danasnjeg radi savrseno-a preziveo je i kolebanja napona i naprasne nestanke struje vise puta...
Imam ustekana dva hard diska i dva opticka uredjaja(DVD i CD rezac),te Radeon 9600 karticu,uostalom pogledajte moju konfu u profilu;)
Kao sto rekoh sve radi odlicno,bez i najmanjeg problema-overklok me ne interesuje:p
Ne treba posebno naglasavati da je materijal od koga je napravljeno kuciste prosto odlican,jedino sto mu zameram je sto je ogranizacija unutrasnjeg prostora mogla biti nesto bolja,ali boze moj...
A da "kinezi" od napajanja rade,rade-ali znate na kojim konfiguracijama?
Sa integrisanom grafikom,jednim hardom i jednim optickim uredjajem kakvi se za "narodsku" cenu stancju na kilo od strane dilera
Medjutim,cim se ubaci jos koji uredjaj ili malo bolja graficka u AGP/PCIE slot-eto odmah veselja(uverio sam se licno u to na mojoj prvoj konfiguraciji),a vrlo verovatno i buduceg crkavanja napajanja
Ja sam imao dva JNC krsa(najgori trash,zaobilazite u sirokom luku)koja su riknula u roku od godinu i po dana,pritom mi ostetivisi i staru(Radeon 8500)graficku...
Tada sam odlucio da se okanem coravog posla i da kupim Chieftec...
Kakav god bio,za kineze,no-name,halfname i drugu kompaniju je alfa i omega:)

Garson
5.6.2007, 20:04
Covenante, niko ovde ne kaze da je Chief trash, ali je izvikan i precenjen.Bolji je od kineza ali i nije bash neki brand poput Enermaxa, Anteca i sl.
A tvoja konfa troshi prilicno malo za danashnje pojmove, njoj je 300W prepuna kapa tako da ne cudi shto sve radi OK.

tomas
5.6.2007, 22:59
@Grason
ok druže:qliranje:

@Pain
uzmi ti LC i vozi druže:qliranje:

Covenant
5.6.2007, 23:15
Covenante, niko ovde ne kaze da je Chief trash, ali je izvikan i precenjen.Bolji je od kineza ali i nije bash neki brand poput Enermaxa, Anteca i sl.
A tvoja konfa troshi prilicno malo za danashnje pojmove, njoj je 300W prepuna kapa tako da ne cudi shto sve radi OK.

Sve je to u redu;)
Ne kazem da je Chieftec najbolji i naj,nego da je u globalu OK za te pare i da radi posao
Ja licno sam zadovoljan :)

tomas
6.6.2007, 0:46
Sve je to u redu;)
Ne kazem da je Chieftec najbolji i naj,nego da je u globalu OK za te pare i da radi posao

ako hoćeš kvalitetnu stvar ima da platiš, pre dve godine sam dao 80e za pionir 109 a sad je sića i narezao sam preko 1000 diskove i dan danas radi savršeno. A danas kupuju ove od 3000 din i zale se posle mesec dva...

A M G
6.6.2007, 1:45
ako hoćeš kvalitetnu stvar ima da platiš, pre dve godine sam dao 80e za pionir 109 a sad je sića i narezao sam preko 1000 diskove i dan danas radi savršeno. A danas kupuju ove od 3000 din i zale se posle mesec dva...

Off topic:

Ja sam za taj isti Pioneer pre isto toliko godina dao isto toliko novca i otkazao je poslusnost posle 6 meseci umerene upotrebe... :kreza:

Garson
6.6.2007, 1:55
Sve je to u redu;)
OK jeste, ali bi trebalo da je mali jeftiniji.Njihovo napajanje od 550W je koshtalo oko 75e shto je ekvivalentno ceni nekog Antec od 500W koji je bolje napajanje.

tomas
6.6.2007, 8:31
OK jeste, ali bi trebalo da je mali jeftiniji.Njihovo napajanje od 550W je koshtalo oko 75e shto je ekvivalentno ceni nekog Antec od 500W koji je bolje napajanje.

Da antec je najbolji moram se složiti sa tobom. Ajmo sad svi da zamenimo svoja napajanja za antec i šta god na garson kaže to da kupimo :rofl: :rofl:
Nemoj se ljutiš ali me stvarno boli uvo za taj antec i ostale američke brendove, ja znam da ću uvek ću pre kupiti ćiftek ili CM napajanje od bilo kog drugog. Maverick druže kupi koje ti misliš da treba da kupiš :)

Garson
6.6.2007, 8:45
Da antec je najbolji moram se složiti sa tobom. Ajmo sad svi da zamenimo svoja napajanja za antec i šta god na garson kaže to da kupimo :rofl: :rofl:
Nemoj se ljutiš ali me stvarno boli uvo za taj antec i ostale američke brendove, ja znam da ću uvek ću pre kupiti ćiftek ili CM napajanje od bilo kog drugog. Maverick druže kupi koje ti misliš da treba da kupiš :)
Ko je rekao da je Antec najbolji?:confused: I ko ovde tera ljude da kupuju ono shto ja kazem? Ne znam cemu onda forum ako necemo razmenjivati mishljenja.;)
Nemam zashta da se ljutim, naprotiv, tvoj je problem shto si cuo samo za "ćiftek" (da,da, sa ć :opanachke ) i CM.:rofl: Upravo je to je slika korisnika racunara u Srbiji, zbog koga je i Chieftec toliko izvikan.;)

tomas
6.6.2007, 8:50
Ko je rekao da je Antec najbolji?:confused: I ko ovde tera ljude da kupuju ono shto ja kazem? Ne znam cemu onda forum ako necemo razmenjivati mishljenja.;)
Nemam zashta da se ljutim, naprotiv, tvoj je problem shto si cuo samo za "ćiftek" (da,da, sa ć :opanachke ) i CM.:rofl: Upravo je to je slika korisnika racunara u Srbiji, zbog koga je i Chieftec toliko izvikan.;)

Ti si glavni krivac za sve na ovom forumu:dedica: ,a to što pišem ćiftek sa ć to ja zato što se za****vam. I samo još jedno pitanje: Da li voliš prženice :D :rofl: :D

Garson
6.6.2007, 8:54
Ti si glavni krivac za sve na ovom forumu:dedica: ,a to što pišem ćiftek sa ć to ja zato što se za****vam. I samo još jedno pitanje: Da li voliš prženice :D :rofl: :D
Mislish da sam krivac jer je forum mnogo dobar?:D
I ja se za****vam, ono ćiftek mi deluje k'o biftek.:p Dodushe Chieftek i jeste dobar za za****nciju ako nishta drugo.;)
Da, obozavam prženice sa domacim sirom.:to_care:

Maverick78
6.6.2007, 18:23
tomas,hvala na pomoci,ali vjeruj mi ja cu uzeti chieftec samo zbog toga jer sam ogranicen sa kupovinom. evo gledam u BG-u u jednoj firmi ima Antec od 500w za nekih 60 eura(tacnije:Antec Napajanje BP-500 500W Activ PFC, Dual +12V-58,55 eur.),sto je sigurno bolja kupovina,ali dzaba kad nisam gore. tako da bicu ja zadovoljan i sa chiefom od 450w. Elem,Garson je u pravu kad kaze da je chieftec kod nas precjenjen,mislim mogu se kupiti bolja napajanja za te pare. Da ne pricam o tome koliko ima boljih brendova od chiefa,bas je garson naveo Tagan,Thermaltake,Silverstone,Seasonic,pa Fortron,pa OCZ-ova i Corsairova napajanja.... ma chief je neka sredina vjeruj mi kakvih napajanja ima,doduse to i kosta,ali to je ono koliko para toliko muzike,ali i ti si sigurno upoznat sa tim :)
Uglavnom,ovaj Antec mi sad bode oci,mislim mogao bih ga poruciti pa da posalju post expresom,ali ako nesto ne bude ok,opet problem sa vracanjem nazad u BG i tako to. pricam iz nekog iskustva koje je moj drugar tu imao,kupio je tako memoriju,narucio iz BG-a,da prodje jeftinije,ono rukovodio se onim "nece valjda",ali ono kad hoce hoce...potrefi se da ne valja,pa je silnu zaebanciju imao dok je sve to vratio nazad,pa dok su to oni isprovjeravali,pa dok su mu opet poslali....u svakom slucaju postarina i ti folovi,izaslo ga skuplje,ali to moras biti i kurate srece:D ma ovako ja kupim ovde chiefa,pa ako nesto nije ok,radnja mi je tu ispred nosa. elem,to je jedini razlog zasto kupujem chiefa,inace to bi bio ovaj Antec :)

mad_skillz
6.6.2007, 19:33

chieftec ili CM pre anteca?...ti si onda bash zadrt jedan momak...

bladerunner
7.6.2007, 10:46

Ja se izvinjavam, ali, ja kažem da je Chieftec trash... :) Nije dovoljno jeftniji da bi opravdao toliko nizak kvalitet...

Garson
7.6.2007, 10:59
Ja se izvinjavam, ali, ja kažem da je Chieftec trash... :) Nije dovoljno jeftniji da bi opravdao toliko nizak kvalitet...
Nisam hteo da uvredim mnogobrojne vlasnike Chiefteca.:D :D
EDIT:
A posebno tomasa.:opanachke

tomas
7.6.2007, 11:22
Nisam hteo da uvredim mnogobrojne vlasnike Chiefteca.:D :D

jaoooo ptico jedna :D :D

tomas
7.6.2007, 12:05

razmisli o ovome,naj prodavanije napajanje na newegg-u. Ne znam da li ima kod nas ali guraće ti sve a i nije skupo
http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16817153023

Maverick78
7.6.2007, 17:54
razmisli o ovome,naj prodavanije napajanje na newegg-u. Ne znam da li ima kod nas ali guraće ti sve a i nije skupo
http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16817153023

Ma brate ovo je super,thermaltake za 40 dolara,ali na newegg-u. kod nas i ako ima,a mozda bi se i moglo naci,cisto sumnjam da je ova cjena. napisao sam gore da bih najradije uzeo onog anteca kojeg sam naveo,stvarno je dobra cjena,nepunih 60 eura za anteca od 500w.... vidjecu jos malo,sad sam uzeo memoriju,pa cu koji dan sacekati,mozda se i odlucim pa narucim ovog anteca,ako nista chief me ceka u svakom slucaju...

Garson
7.6.2007, 19:01
Ma brate ovo je super,thermaltake za 40 dolara,ali na newegg-u. kod nas i ako ima,a mozda bi se i moglo naci,cisto sumnjam da je ova cjena. napisao sam gore da bih najradije uzeo onog anteca kojeg sam naveo,stvarno je dobra cjena,nepunih 60 eura za anteca od 500w.... vidjecu jos malo,sad sam uzeo memoriju,pa cu koji dan sacekati,mozda se i odlucim pa narucim ovog anteca,ako nista chief me ceka u svakom slucaju...
Ima kod nas taj Thermaltake ali od 470W (Thermaltake TR2 Power 470W), cena je 57e mada radi se o najnizoj klasi TT napajanja.Ono od 430W i nije neshto bar po specifikaciji.
Ako ikako mozesh uzmi tog Anteca, i ne brini za garanciju, ne kvari se to tako cesto.;)

Maverick78
9.6.2007, 18:32
E jbg-a ja vec narucio bio chiefa od 450,nisam mogao da rizikujem oko narucivanja sa starne,pa rekoh opet valjda ce da radi posao ovaj chief :) elem danas mi je stigao,prikopcao sam ga i sta znam... radi OK.... jako je tih to mogu reci,maltene ga ne cujes da radi.... za dalji konkretniji rad cemo vidjeti vremenom,mada se nadam da ce biti sve OK :)