PDA

Prikaži potpunu verziju : Vaši gamerski počeci...

Mil00rad
30.5.2007, 17:37
Pišite vaše gamerske početke(smešne).Evo mog primera:Svake godine idem u Niš kod babe i dede.Bilo mi dosadno i odem ja sa burazerom u PC igraonicu.Davno je to bilo,možda tek kada je došao GTA:Vice City(brat mi je pre toga toliko pričao da je to extra igra...).Vidim ja taj šareniš na monitoru,i iz prve ubodem pravu ikonicu.Igram ja,krcam se u kolima,vozim PCJ 600-padam...I vidim ja u gornjem desnom uglu-piše 006.Posle par minuta vičem ja:"Evo,još malo pa sam prešao igru,piše još 6%,a za ovako malo vremena sam prešao 94%!"Ovi master-gameri umalo nisu pukli od smeha.Kasnije sam shvatio šta je to 006 značilo.Kakav sam bio lik...:rofl: :rofl: :rofl:

donator99
30.5.2007, 17:40
Prva igra koju sam igrao je bila Kolonizacija na 486-ici sa 8MB RAM-a :D

Rocker
30.5.2007, 17:47
Heh, ja spadam u staru gardu koja pamti igranje na ZX Spectrum-u (Space Invaders) i C64...prva igra koja me baš privukla je bila Wonder Boy, neka simpatična platformica. Posle toga je bila aktuelna Amiga, ali kratko, već sam se premetnuo na PC :to_care: . XT i neke igre čijih se naziva ni ne sećam su obeležile moje prve školske dane...ostalo je istorija! :to_care:

DeCoy
30.5.2007, 17:48
ZX Spectrum...1984 godina...Cookie i Pssst!

nikola87
30.5.2007, 17:53
prvi put sam se susreo sa kompom 92 kod ortaka koji je imao 286 ili 386 nisam siguran u svakom slucaju pikali smo Wolf3D to je bila ludnica,onda se taj ortak odselio i duze vreme nisam video komp da bi 97' moj buraz uzeo neki ludi komp za 4000 maraka i dada sam prvi put video FIFU98 kako sam se samo odusevio kada sam video da je edgar davids crnac odnosno da nisu svi igraci belci.
Sad jedna smesna stvar,.... kupio sam prvi komp 99' i pitaju me 2 ortaka "jeli sta si uzeo?" a ja "uzeo sam tastaturu,misa,monitor i onu kocku(misleci na kuciste) sto ide zajedno sa niima"

eeeeeeee lepih li dana......

ACHTUNG
30.5.2007, 17:54
Prvi put sam se sa igricama susreo kada sam video tada cudesni DOOM na 386-ci. E, to je bila pucacina. Nisam tada imao komp, pa sam se stekao ko drugih.:D
Posle odmah dosla ona prokleta Sega zbog koje su mnogi obnovili razrede (Sonic, sonic, sonic,..... :eek: ), a onda opet povratak kompu (ali sada svom) i instaliranju Dooma pomocu disketa... Jos ih cuvam.:)

mmn2911
30.5.2007, 17:57
Kada sam imao oko 6 godina, lik u firmi je imao instalirane Lost Vikings. I ja to vidim i ukljucim komp (mislim da je bio 486, bese davno) kad on nije tu i igram. Sjajna igra. Imao je mnogo igara, neke koljacine, ali su mi Vikinzi ostali duboko urezani u pamcenju. Kasnije sam kupio PS1, sa kojim sa imao dosta zabave uglavnom na tabacinama... Kasnije je dosao PC, i kao sto Rocker rece, ostalo je istorija... :)

Nergal
30.5.2007, 18:21
Beše to davno, 1985. godine, nisam još znao ni da čitam, kod brata od ujaka na ZX Spectrumu. Ne sećam se koja je od igara baš bila prva (bio sam mali), ali u pitanju su bili platformsko-lavirintsko-pucački klasici koji su dobro poznati predstavnicima stare grade. :dedica:

M.Silenus
30.5.2007, 18:32
Moja priča ide nekako ovako:
Odemo mi onako porodično kod rođaka koji je imao PC (i guess, beše to davno nekada), i uz to monohromatski ekran. I tu pusti čovek meni da se zanimam neku igricu u kojoj u ulozi nekog čikice istražuješ piramidu. Naravno, bio sam sav oduševljen. Sledeći put kada sam bio tamo, sednem sam za računar i gledam u prompt. Ukucam:
Aladin
program or internal command not found ( ili nešto tako )
Posle nekoliko pokušaja, poludim i zovem rođaka da vidi koji se moj događa, i on čovek dođe i ukuca
Alladin
i igra krene. Go figure.
Tada krenem da gnjavim roditelje da mi kupe kompjuter, i oni mi kupe c64 u vreme kada je Amiga žarila i palila ( ako se uzme u obzir da je to bila 93, srećan sam što sam uopšte dobio i c64 ). Enivej, priče o c64 ostavljam za neki drugi put ( kad budem imao živaca možda i napišem moje doživljaje sa tim čudom ).
A onda dođe dan da na svom PC-u probam Hexen ( otprilike je u to vreme Quake 2 bio popularan ), i naravno oduševio se.
And, rest is, as they say, history...

Nash Knight
30.5.2007, 20:27
Ja sam svoj prvi komp video kad sam bio jako mali, oko 4 godine, kad sam isao kod caleta u firmu ('EI Informatika') da primim paketic i tad sam igrao svoju prvu video igru, Tetris (koja mi uopste nije bila jasna, ja lepo sve popunim a ono se srushi? :rofl: ). Prvi komp koji sam imao je bio neki C64 koji u stvari ni nije bio moj nego od mog brata od strica ali je igrom slucaja zaglavio kod mene skoro 2 godine. Pricao bi dalje, ali ne vidim poentu, kad sam i ovako skoro 80% svesnog zivota proveo ispred nekakvog kompa (1m 73h 1337 :cool: )

Belfegor
31.5.2007, 23:02
prvo je bila sega!!! a tek kasnije i prvi komp pentium 3 i to prilicno dobar u to vreme, ali slabo sam igrao, nije bilo ljudi koji su bili zinteresovani za komp, secam se tad sam zavrsi sedmi razred i za rodjendan komp, dosao drug gleda i pita: a jel pravi!!!??? ja umro od sveta, i tu se zalepim za civilization pa unreal... a tek kasnije u srednjoj negde druga godine kad je pocelo bezanje sa casova isli na sony i dodje jedan lik i kaze: ma kakav sony ajmo na kanter, mi svi zinuli ali 'ajd da probamo i od tada 400 izostanaka i puno potrosenih sati u igraonici, lik nam ostavljao kljuceve u frizerskom salonu pored jer smo dolazili u 7 a on radio od dest, ma ludnica! sad je tuzno u Sapcu igraju samo klicni, i to slabo, ali zato u BG-u sa drustvom...

Remedy
31.5.2007, 23:15
Wonder Boy
Ovo mi je strasno poznato, al ne mogu da se setim sta bese... Dakle krajem 80-ih, C-64, secam se Green Beret-a, neke igre sa helihopterom i dzipicem, pa onaj crveni ferari kad vozis zensku... Sva imena sam pozaboravljao.

genius
31.5.2007, 23:20
Prvi komp mi je bio ZX Spectrum. Tata mi ga je kupio par meseci pre nego sto sam se rodio :D.

Medjutim, kao prve igre za PC koje se secam se da sam probao:
1. DOOM na 486-ici kod nekih prijatelja koji su imali 486-ice dve godine pre svih ljudi u mom gradu jer im je trebao za posao.
2. Colonization - isto na 486-ici sa 8 mb rama :)
3. TIE Fighter - isto na 486-ici

U to vreme moj prvi PC je bio 386 (pogledaj u profilu) i prve igre na njoj su bile:
1. Civilization
2. Commander Keen
3. Duke Nukem (ne 3d nego onaj stari od Apogee)

Shlaymara
31.5.2007, 23:34
Moja prva masina je bila Oric (http://www.old-computers.com/museum/computer.asp?c=1186) (ako neko ne zna, to je "nasa" masina). To je bilo negde 84-5, bio sam dovoljno velik da "usnimim" igre sa obicnog kasetofona (sa sve specijalnim podesavanjima Volume, Balance i Bass). Imao sam samo dve kasete sa igrama, a od imena se secam samo Xenon, Invaderse, jednu tabacinu (mislim da se zvala Karate Devils), neku simulaciju letenja Delta nesto i to je otprilike to.
Nedugo zatim sam dobio C64 i igrao milioni igara:). Najvise se cepao Wizard of Wor, Pit Stop, Gauntlet, Rambo 3 i slicne.
Pocetkom `90 je pocelo sra*e u drzavi pa se nije imalo para za Amigu, i sad mi je jako zao sto sam propustio Amiga eru. Negde 95 sam dobio prvi PC (486icu na 133MHz, prava zivotinja za ono vreme). Prva igra koju sam igrao na PCju je bio Tie Fighter i I Have No Mouth and I Must Scream.

Magneto
31.5.2007, 23:36
Posle svih Sega, raznolikih Nintendo i Super Nintendo iskustava (uglavnom na šlep kod drugih :)), najrađe se setim prvog encountera i fascinacije 3D grafikom i pravim 3D endžinom na PC-iju. Thunder Brigade (http://www.bluemoon.ee/thunder/b_shots.html). Futursitička arkada letenja.

"Starboard shield failing" - Nezaboravno.

SirDuck
31.5.2007, 23:43
Huh, prva igra mi je bio Prince of Persia, original, prvi.
Zatim Incredible Machines, opet prvi, a prva 3d igra Crock 2:D

MG-RAY
31.5.2007, 23:44
Hm...pa vidi ti to... Metal Gear SOLID ... sa PS1... ostajem pri tome da je najbolja igra ikad napravljena... :) ... jer -- igram je i dan danas...

Rocker
1.6.2007, 0:14
Ovo mi je strasno poznato, al ne mogu da se setim sta bese... Dakle krajem 80-ih, C-64, secam se Green Beret-a, neke igre sa helihopterom i dzipicem, pa onaj crveni ferari kad vozis zensku... Sva imena sam pozaboravljao.

Sećam se i ja tih, sve sam ih igrao, a ova je bila popularna u otprilike isto vreme! :aplauz:

Oggy
1.6.2007, 0:40
Helikoptercic i dzipic mora biti SilkWorm, a crveni ferari i zenska su naravno OutRun izasao je i rimejk skoro.

Ja sam bas kao kliiinja kod nekih prijatelja vidjao c64, ne secam se tacno koja mi je igra prva koju sam video. Znam samo da sam '86 za rodj. dobio c64. Sto su to bila srecna vremena bez obaveza. Po ceo dan napolju smo pikali fudbal, suge oko spomenika i zmurke, ili unutra na komp. I tako godina za godinom! Prva igra je ja mislim koju sam igrao bila Moon Shuttle, ali tu su bili i Fort Appocalypse, Forbidden Forest itd. itd. Nikada nisam imao Amigu uprkos isecenim nagradnim igrama i slagalicama iz SK-a, pa sam zatim presao na 286-icu sa VGA monitorom i tu prvo sto sam video je bio Prince. Aaaa.... jedna od najboljih igara koje sam igrao!

NjegovaWisost
1.6.2007, 2:07
Prvo sam obrnuo super mario tamo negdje 1994. a imao sam 6 godina, al onda misije idu isponovke... A uvjek ću pamtiti Resident Evil i Alone in the Dark za Ps one. A PC sam dobio relativno kasno, kada se pojavio Operation Flashpoint.... E to je bila igretina... Maltene šteta što hladni rat nije bio u oružiju, kakvih bi igra danas igrali:aplauz: Ako bi postojali, naravno:D

Eni
1.6.2007, 2:08
Vožnje motora na automatima 80ih, atari i formule, c64 i formule, amiga i wormsi, 386 i PoP, NES i SEGA sve živo :D , PC THIEF, TOP GUN 98- hornets nest, NFS2, NFS4, ...

Covenant
1.6.2007, 2:13
C64 koji sam dobio u 4-om osnovne i Silicon Skyboards i Internationl Soccer koje sam sa nekim sahom dobio na ketridzu uz njega:n_klanja:
To su bile prve kompjuterske igre koje sam odigrao u zivotu-zatim je dosla gomila kaseta...
U 7-om osnovne sam presao na visi nivo i pazario Amigu 500(koja je tada vec polako pocinjala svoj pad '94 godine)i to su mi zajedno sa C64 bili najomiljeniji trenuci uz kompjuter,gaming koji se nikad ponoviti nece:(
Takodje,dok sam imao Amigu i C64,dosta vremena sam proveo i za automatima
U drugom srednje sam pazario PSX koji je zamenio Amigu,tada sam i odigrao jednu od najboljih igara ikad zvanu Final Fantasy 8,a tek u prvoj godini faksa negde 2001 godine sam dobio svoj prvi PC na kome sam i danas(nazalost....)
Eh dobra stara vremena...

aRTi
1.6.2007, 3:52
Imao sam 4-5 godina kad je ćale kupio C64.To je znači bilo '89,ili '90.Ne sećam se tačno kad.Sećam se samo da sam čekao da TATA dođe sa posla samo da bi pritisnuo "Strelicu","el","Return".Dijalog je često izgledao ovako:
-Tata ajde da mi pustiš kompjuter.
-Šta ?
-Ajde da mi pustiš kompjuter.
-Pa ne držim ga ja,kako da ga pustim (NAMERNO me je za****vao)
-Ajdeee tata! Pusti mi kompjuter.
-Evo sa' ću.
Sestra je starija od mene dve godine,i ona je znala ceo postupak,Turbo 250,i "strelica,El,Return".Najbolja igra nam je bila Bubble Bobble,ali nikad nismo uspeli da stignemo do kraja jer je blokirala na tačno određenim nivoima.Neke od tih nivoa smo uspeli da preskočimo skupljanjem Ljubičastog Kisobrana (Ko je igrao buble boble,taj zna za šta kišobran služi ;) ),međutim kasnije je nailazio nivo pre kog nije imao da se skupi kišobran...
A onda sam pre neku godinu,skinuo sa neta emulator za C64,i prešli smo Bubble Bobble.Razočarali smo se što ima "samo" 100 nivoa.Ćale nam je pričao kad smo bili mali,da postoji 200 nivoa,a čak ni on nije stigao ni do 100.

Maverick78
1.6.2007, 5:23
Turbo 250,strelica,El,Return... jao sad si me podsjetio :) kako je to davnoooo bilo,pa kasete sa koijh instaliras igre.... Space Invaders-i,cini mi se da sam imao i Test Drive ili Out Run i da onaj ketridz crni sto se usteka pozadi na njemu dolazile neke tri igre,tacno bas fudbal je bio i sah to se sjecam,trece se ne mogu sjetiti.... bilo je jos igara ali stvarno sam zaboravio imena,ma nema sanse da bih se sjetio... da, C64 moj prvi komp,a nemam pojma ni kako je zavrsio...
posle toga nisam dugo imao komp,ali sam izmedju c64 i sledeceg kompa imao Nintnedov Game Boy,negdje 93-94,i to je bila masina tada,tu se sjecam Super Maria,uh koliko muke dok se to dalo zavrsiti :) jos uvjek mi je tu negdje u nekoj fioci i znam da je u funkciji..... a 96, tako nekako, sam dobio P1,tacnije Cyrix na 200mhz,cini mi se 8mb rama da je imao ili tako nekako,za graficku se i ne sjecam koja je bila... ali sjecam se Quake2,NFS Hot Pursuit,NBA97.... eh,a sad nam nije dovoljan ni c2d ni par kila rama,pa zvjeri od grafickih nego jos klokujemo i tako to :)

DeCoy
1.6.2007, 17:12
Kad reče Miloorad smešni počeci sećam se da sam upisao prvi osnovne kad su moji prodali Spectruma i kupili C64...

Bio je to početak školske godine i još smo učili da pišemo u one sveska sa malim i velikim linijama...i ja sam imao domaći zadatak da ispišem ne znam koliko strana raynih lulica, krompira i šta ti ja znam još kojih egzibicija sa olovkom, a dok sam to radio slušam moje u susednoj sobi kako igraju Jet Set Willy-ja...Hteo sam da poludim:n-cc2: oni se igraju a ja ne mogu...

Inače baš zbog onoga "Tata pusti mi kompjuter" sam prvo naučio latinicu da bih mogao sam da učitam igricu...pa tek onda ćirilicu redovno u školi:D

Eh...šta bih dao da se vratim u osnovnu pa da imam vremena po ceo dan da pikam igrice:rolleyes:

NjegovaWisost
1.6.2007, 18:09
Sjetio sam se! Najstarija igra (prije tetrisa) bila je negdje 91-92 (baš sam mali tada bio:D ) je ručna igrica, vuk kupi jaja koja padaju sa 6 različitih strana.... Eh ta vremena...

VlaK
1.6.2007, 19:11
LOAD ""
.....
LOADING "JET SET WILLY"

naravno na ZX-u

daco kralj
2.6.2007, 22:14
prvo sto sam igrao jeste kad sam imao 3 godine 1995 kad mi je tata kupio onu prvu segu,tada sam igrao SUPER MARIA I ONE PATKE STO LETE A JA IH PUCAM :D ,onda sam za odlican u uspjeh u trecem razredu 2003 dobio cuveni PS1,tada sam igrao FIFA 2002 ,TEKKEN 3 ,FORMULA 98,WINING ELEVEN ,NFS PORSHE UNELSHED ,cak i HARRY POTTER :to_care: ,onda sam 2005 poceo da molim ove moje za comp. neceti mi vjerovati kako sam bi fasciniran grafikom sa compa. i te godine sam ga i dobio i prva igra mi je bila
TMNT turtles

Inuyasha
3.6.2007, 1:45
Pri put sam se, koliko se secam, igrao na nekom starom racunaru, na kome se ni win nije mogo instalirati...secam se da smo igrali sa drugom Prince of persia i OutRun, ako se dobro secam...
Svoju intezivnu"gaming karieru" sam poceo na segi...idemo
Super Mario, "Tenkici", Duck hunting, (igra sa patkama i pistoljem, mada sam voleo da igram i onu sa kaobojima ^^), Trke gliserima (naznam kako se zove igra)...
Pose kada sam ugledao PS1...hm
Ace Combat 2, Fighting Force, Tekken 3, Crash Team Racing, Gran Turismo...
I onda moje oci ugledashe pc...mmm
Red Alert, Red Alert 2, Max Payne, Blood Omen 2, Emperror - Battle For Dune, CS, HL, NFS - Hot Pursuit 2...

Ulmawen
3.6.2007, 2:14
Nekada davno u jednoj dalekoj zemlji bio jedan debeljko zvani Commodore 64... I bila igrica "Centurion". I "BC quest". I "Boulder dash". I "Crackout 2001". I naravno "Tetris". Da ne pominjem "Karate ovo i ono"! I i i... Onda je bila Amiga, sa "Master blaster"-om i ostalim Blasterima. I "Perihelion"-om. A onda je izašao "Eye of the beholder ", prvi, pa drugi. Pa "Warlords". A onda se pojavio veliki zli saboter PC na kome se EOB brže učitavao i to bez kasete i diskete! I eto, tako je propao rock n' roll.:D

SK fan
3.6.2007, 21:32
Posle raznih Sega, raznolikih Nintendo i Super Nintendo sećam se moje prve strategije zvala se Godzila potezna ništa posebno ali me je orjentisala u tom pravcu dugo pošto sam kupio prvi comp
na PCu prva igra mi je bila velinčanstveni StarCraft kada sam ga prvi put video mislio sam da je to vrfunac grafike :D(priča je i dalje jedna od najboljih) posle Warlords:Batle Cry2 pa Ground Control(nikada nisam našao nastavak prvog
dela:( ) itd

LoneWolf
3.6.2007, 21:38
ZX Spectrum.Pa Commodore."Kaseta" pod nazivom NINJA SABOTEUR dusu mi je kidala koliko je zakon bila,TOTALNI VRH jbt :cool:
Volio sam jos bruku igrica za ZX i Commodore,ali ne mogu da se sjetim imena...
God damn,ali jedna mi je BAS ostala u sjecanju,a opet joj ime ne znam :(
Uglavnom,fazon u igri je da se KRADE NEKOJ BABI VES SA "SHTRIKA" i tako skupljaju poeni,a ako vas baba uhvati u "djavoljem poslu",dobijate batine metlom i slicnim rekvizitima...Kako je bilo cool :cool: eh...

Bokile
3.6.2007, 22:47
PONG!!!!
Moja prva igra koja sam igrao(1989 bese valjda),jedna igra na jednoj konzoli sa nemackim slovima i dva "dzojstika" koja su isla samo gore i dole.
E posle je dosao Commodore,pa Atari i tako dalje....

JCDenton
4.6.2007, 1:08
Ja poceh jos davne 1988. (dakle, sa 4 godine!) na Amstrad Schneider CPC464 sa zelenim ekranom i kasetama kao nosiocima podataka. Prve igre koje sam "ljustio" sve do 1991. (kada sam dobio 386-icu) bile su Fruity Frank, Barbarian 2, Ghost Busters, Match Day, Saboteur, Super-pipeline, Rocky Horror Show...... Na 386-ici sam picio Mortal Kombat, Street Fighter, Duke Nukem...

1992. sam nabavio SEGA Master System II, a godinu i po dana kasnije SEGA Genesis (Mega Drive). Tih godina je i moj buraz dobio Game Boy, a ja Game Gear (on Nintendo, ja SEGA fan);)

1995. sam pazario komp za ~3000 DEM. Zverina tog doba je bila Pentium 120MHz, 16MB RAMa, 1,3GB HDD, Acer 6X CDROM (koji je ocajno citao pirate), S3 Virge 3D sa 4MB (prva PC DEkceleratorska kartica - kada igru pokrenes u D3D modu, ide sporije nego u softverskom modu).:eek:

Od 1995. na ovamo se uglavnom igram na PC-ju (uz, manje-vise, redovne upgrade-ove).

Željko
4.6.2007, 1:15
Počeo sam na Segi igrajući Super Maria, posle sam prešao na Super Nintendo, na kojem sam igrao Doom...

Shadowfax
4.6.2007, 1:34
Svoju prvu PC igru sam igrao '98.
Pentium 1 75 mhz, 32 mb ram, 1mb. integrisana graf.

Ne mogu da se setim kako se zove ali izgledalo je otprilike ovako:
Ti si u ulozi tenka, i gadjas neke zmijice koje je pojavljuju odozgo, statican ekran ispunjen nekim "orasima".

Pivalica
4.6.2007, 2:17
ja sam relativno mlad, pa sam malo kasnije pocheo da se bavim rachunraima i tako to...
tako da je prva stvar na koju sam 'naishao' bio p1, tj amd k5 @ 100MHz, 16 (a posle josh 16 :P) MB rama, hdd od 850MB, S3 Trio V64 1Mb, Mitsubishi Cd-rom 4x, i neko raspalo kucishte na prekidach (ne dugme!).
Na zalos taj kompjuter je stajao nekorishtjen oko dve godine jer je situacija bila dosta teshka, pa nismo imali para za mnonitor...
(komp je cale dobio, jer mu je neko dugovao neke pare... a radio je za MS recimo... i onda smo ga dobili dok su josh bile aktvine 286/386ice)
:D

prva igra koju sam igrao bila je warcraft, i uz nju worms2! :)

i imao sam neki cd (i dan danas ga imam), sa nekim kompilacijama: Sega, PCengine i MAME32 :)

jonathan
4.6.2007, 2:38
hmmmmm... jako davno je to bilo, pre nekih 11-12 god kad sam dobio 386 i na jednoj disketi bio je Prince of persia

ne mogu verovat, evo nasao sam sliku
http://takegame.com/arcade/pictures/princepersia.gif

e kako je to davno bilo
inace pre tog racunara isao sam po igraonicama i visio po aparatima, dosta je bilo igara,.. naj vise se secam onih galaksija ali naj vise sam igrao jednu, nesto kao mozes birat izmedju dva momka i dve cure, moze i u dvoje i vi idete po gradu udarate neke likove prelazite itd ..ono standardno

a prva igra koju sam odigrao na konzoli, tacnije igre "Betmen" sa onim zutim disketama bila je battletoads :
http://smackdown.myrmid.com/smackdown/articles/battletoads.png

ni jerdna igra nije uradjena na ovaj kalup, ama bas ni jedna nije slicna njima, ovim zabcima.. toliko je bila unikatna i originalna i sa dosta fazona da bi je i sada mogao igrat

e ..prva igra na konzoli PS1 bila je twisted metal :
http://www.glideunderground.com/articles/musings10/tm2.JPG

ono, nikad uzeo joystiq u ruke a odma na ovaku pucacinu... e kad je to bilo.. jos znam sifru za onog transportera.. cini mi se: L1, gore, dole, levo.. a za onaj autobis sto prodaje sladoled: gore, L1 trokut, desno

i onda naravno obilje igara

eto ja malo detaljno, nadam se da ne zamerite

poz

CENTROPEN
4.6.2007, 13:53
Konzole iz luna parkova, sećam se pakmena, feniksa, betlzone-a, popaja, donki konga, kengura, skrembl-a, defender-a, centiped-a, miliped-a pa sve po spisku...Bio je i fliper "pakmen" koji je na tabli za igranje imao i kao neku video igru: kvadratnu tabelu od oko 6x6 sijalica, levim tasterom si šibao napred (ti si žuti kružić) a desnim menjao smer (gore, dole, desno, levo) i bežao od crvenog kruga:) Para otišlo ne pitajte...:D .Kada sam u školici prvi put video zx spektrum (16kb) nastavnik je šibao kuglu što lupa o cigle i lomi ih (to i džet-pak je valjda išlo u paketu sa gumenkom) i nije mi se svidelo što je grafika bila lošija od automata.Posle mi je stalno smetalo što je grafika na zx-u, komodoru i amstrad/šnajderu uvek bila lošija u odnosu na mašine:mad: .A sredinom 80-tih sam bio u Beču u Prateru (valjda jedan od većih zabavnih parkova)...to je vala bio "FLEŠ":eek: :) ...

Senad
15.6.2007, 17:40
kada sam imao oko 6 godina(89/90),tada su bili aktuelni saloni za zabavu i legendarne igre na zetone.prve su mi bile Pac-land,mustaffa,hammer,cuvena formula...I dan danas bacim koju partiju hammer-a i pac-land-a preko emulatora:o

Srlandand
15.6.2007, 19:12
Ja sam poceo sa Segom, i to sa Super Mariom, tenkicima i Duskom Dugouskom. Kasnije sam presao na PS One i Mortal Komabat, ISS Pro,...U to vreme komp i tastaturu naisam mogao da smislim. PC igre sam poceo da igram pre nekih sest godina kada su brat i sestra kupili Pentium keca. Kako sam tada przio Wolf 3D. Posle sam u igraonici poceo da igram CS, ostalo je istorija...

NjegovaWisost
18.6.2007, 2:48
A sad da vas pitam: dal vas nervira neko kada odete u igraonicu, i taj neko igra neku trku recimo na PS2 i svo vrijeme trza džojpedom u lijevu ili desnu stranu.. Nevjerovato je koliko to ljudi radi, a kako sam mogao da primjetim, najviše početnici :D

Master Neo
18.6.2007, 3:09
Ja sam poceo davno... Prva konzola mi je bila Rambo :D Zakon!

Dru1D
16.7.2007, 14:55
Sega, i super Mario.... Posle toga Pentijum 1. i emulator sa 256 igara i NFS III.... sad igram WoW, THAW, i (!) GTA-VC...:to_care:

Sarmica
16.7.2007, 23:47
A sad da vas pitam: dal vas nervira neko kada odete u igraonicu, i taj neko igra neku trku recimo na PS2 i svo vrijeme trza džojpedom u lijevu ili desnu stranu.. Nevjerovato je koliko to ljudi radi, a kako sam mogao da primjetim, najviše početnici :DMozda su umislili da drze SIXAXIS.:)

PeTkO
16.7.2007, 23:54
A sad da vas pitam: dal vas nervira neko kada odete u igraonicu, i taj neko igra neku trku recimo na PS2 i svo vrijeme trza džojpedom u lijevu ili desnu stranu.. Nevjerovato je koliko to ljudi radi, a kako sam mogao da primjetim, najviše početnici :D

Zasto?Ja dok sam cepao PS1 u igri "Nato" (joj da nisam prodao PS1 (nazalost), cepao bih ovu igru jos DUGO) u svakoj kriticnoj situaciji sam trzao tako dzojstikom.I nisma bio pocetnik.Pa i sad neki put kad igram nesto na kompu pocnem da trzam glavom u stranu u koju zelim da idem.Jbg

101st Airborne
17.7.2007, 0:17
Sa jedno 4-5 godina igrao sam sa burazerom International Soccer na C64 i jos par igara kojih se bas i ne secam najbolje...neke platforme al da me ubijes ne znam kako sad da ih opisem...onda 286 kod caleta na poslu, pravi pocetak - Nibbles i neke Gorille programirane u QBASICU (!), pa North & South (zakon igra!), neki NBA basket, odlican...e onda sam dobio 386 i od tada stotine i stotine igara :)

Srlandand
17.7.2007, 20:16

Ja sam to u pocetku svoje igracke karijere stalno radio.

Daky
18.7.2007, 14:19
Prva igra je bila pucacina na Segi kad sam imala 5-6 godina. Imala sam pistolj povezan na segu kojim sam pucala u neke patkice... To je bila jedina igra koju sam igrala na Segi, posle ove nisam ni htela da pogledam ostale...:D Par godina kasnije, kad sam dobila komp, prva igrica je bila naravno The Sims...

Atena Palada
19.7.2007, 3:15
maltene sve igrice sa comodore 64, davno to beshe :D

Highlander
19.7.2007, 3:54
Prve igre koje sam igrao su bile one na automatima na raznim vašarima. Zatim su došle "filmske" konzole: Rambo i Terminator. :D
Prva igra na PC-ju je Mumija (The Mummy). Nikad je nisam prešao, btw... ;)

LunaticRS
19.7.2007, 9:47
Ja sam poceo sa aparatima i zetonima.Malo sam kod rodjaka igrao na "tadasnjem" kompu nesto kao Space Invaders i neki Super Mario vs Drakula ili kako god vec se zvala ta igra...Sa Sega Mega Drive 2 sam poceo hard-core playing pa sam malo se igrao i na Nintendo 64 i to najvise Zeldu, a igrao sam se i na Super Nintendu kao i na NES-u prije toga...Onda dolazi Playstation i mnogo obrnutih igara, a na dvojci sam post'o MASTER.Na psx 2 sam pres'o jedno 150 igara.Onda se zaposlim u jednoj igraonici i od tada sjedim ispred monitora!:kreza:

BrutaLiS
20.7.2007, 14:19
prvi put sam se susreo sa kompom mozda 1999 kod druga.a joj secam se,on ga dobio iz nemacke i dobio age of empires I,uf ala smo bili srecni kad smo otkrili kako se kucka ono kamenje,pa brodovi pa cuda.kako je bilo dobro,xex zato nam sad u AoE niko nista ne moze:D:to_care:

M1los
20.7.2007, 15:17
Par godina kasnije, kad sam dobila komp, prva igrica je bila naravno The Sims...

Ja samo ne kontam šta cure vide u tim Simsima... Ovdje kod mene svaka cura koja ima komp po defaultu ima instaliran Sims. Mislim, šta fali igrama poput Company of Heroes, M2TW, Hitman i ostalim klasicima?... :kreza:

LunaticRS
21.7.2007, 4:11
Pa ne vole bas sve cure ratne filmove, trilere i akcije...

zidan grobar
2.8.2007, 22:19
9940
Moja prva igra bila je PRETORIANS strateška igra koja je meni naravno bila zabavna.U toj igri vodite RIMLJANE da se bore protiv varvara.

ForceWare
2.8.2007, 22:26
@ zidan grobar sto si capsov'o rimljane. Da nisi iz Rima?
Mog'o si malo manji screenshot stvarno.

Nikopol
2.8.2007, 22:53
Moja prva masina bejase 486 i to se vise ne secam kolike "snage".Nije bila zverina,ali je bila sasvim dovoljna veselih 90-ih.Secam se da smo se svi tada u ekipi bolesno lozili na Doom.....,a ko nije :D,pa onda na Duke-a i ko zna jos na sta.E,a onda je izasao "Heroes of might and magic 2" koji ja nisam mogao da igram na toj 486-ici,ali je zato moj najbolji prijatelj je nabavio jedan od prvih pentiuma,pa smo onda to kod njega peglali do iznemoglosti.I samo zbog te igre sam dva meseca kukao po kuci da mi kupe nov racunar.A kada je moje novo cedo stiglo,onda je stigao i Quake 1......joj koliko samo nisam spavao zbog te igre,a Heroji su dosli na drugo mesto prioriteta.
Eh da,zaboravih na Warcraft 2 koji sam igrao na toj 486-ici.Kako je to samo bila dojaja igra tada.

b12cky
3.8.2007, 0:07
Kao da je juce bilo...leto 1989 ja, commodore 64 (debeljko) i Giana Sisters igra (nesto poput Mario-ustvari isto to)...to su bila vremena. 1996-cini mi se, prvi maj, dva drugara i ja uz pivu i rostilj umrezimo tri 486-tice i picimo Duke Nukem...

AkulM
3.8.2007, 0:14
Stari dobri dani :D, prva igra mi je bila Doom 2 koji sam tolko hiljada puta presao, pa onda Redneck Rampage (credits to Shlaymara) pa Doom Plutonia (kako se secam :confused:).Kako volim te prastare dos igre :D

WhenDarknessFalls
6.8.2007, 0:28
Eh.. sa nekih 4-5 godina Atari. Secam se vecine igara, tj izgleda/gejmpleja ali naziva nikako :( Onda Sega i majstor MariJo, pa polako na PSX. Jednog dana mi ortak reche "Ajmo na Kanter.." i tu pochinje neka PC "era".. :alealeee: