PDA

Prikaži potpunu verziju : Najgluplje obaranje sistema...

kinteC
31.12.2005, 18:03
Jednom sam probao da overklokujem komp, ali sam preterao, pa posle nije hteo da pokrene windows...ni kada se sve vrati u biosu...dakle C:\format....Ili kada sam stavio za monitor ,,turn off this device,, pa se monitor nije palio posle...mrzelo me da se cimam pa je i to bilo C:\for.... Pa me interesuje da li je neko obarao sistem na jos gluplji nacin.

jovanwolf
1.1.2006, 20:47
Tesko...

urke
2.1.2006, 0:08
Ja sam čuo da je neka čistačica u jednoj firmi akačila zogerom kućište i oborila sistem na pod :D

Master Neo
2.1.2006, 0:30
Ubacio sam pokvareni usb mp3 player i zaboravio da ne radi.Ceo sistem blokirao, restart...isto...restart...isto...10 sekundi je delilo mene i tastaturu od kucanja c:/format c:...

Avenger
2.1.2006, 3:15
hehe, moja pametna rodbina htela da napravi mesta na hdd-u i brisala sve moguce dll i slicne fajlove

komsija me pita zasto mu ne radi racunar posle brisanja igre. nakon nekoliko pitanja saznam da je formatirao c: a na pitanje zasto, ako je samo hteo igru, odgovara: pa ja sam cuo da to brise sve, programe, fajlove, zasto ne bi i igre?

ima ih...

kinteC
2.1.2006, 3:35
Jednom liku se nije dopala uredjenost fajlova na C disku, pa je resio da obrise neke....:icon_mrgr

diablo_
2.1.2006, 11:47
Evo jos jedne gluposti...Igrao sam warcraft 3 TFT sa svim kompovima na mapi od 12 igraca 5 partija i naravno da win nece normalno da se ponasa posle toga.Malo su kasnile komande pa sam otisao start>>shutdown>>restart.format C:\

hacker_aca
3.1.2006, 2:01
Jedna drugarica iz mog naselja samo trpa muziku u svoj komp. kako se harddisk punio i ostajalo manje prostora, ona izbrisala folder WINDOWS da malo oslobodi harddisk.

snoop
3.1.2006, 9:22
jednom sam menjao bootscreen preko stylexp i posto 1 nije hteo da radi ja lepo odem i preprevim boot.ini da bi radio!:D windows naravno nisam digao a ni glupi boot nije radio:mad: :mad: :D

bobi
3.1.2006, 12:47
Pre nekoliko godina, par mojih kolega u dokolici je kliknula na prazno mesto na desktopu, zatim CTRL->A, i naravno enter.
Napomenucu samo neke programe (koji su imali short-cut_ove), kojih se secam:
Premiere 6.0, photoshop 6.0, Maya, Softimage, 3d max 4.0, lightwave, affter effect, sound forge, unreal tournament...

diablo_
3.1.2006, 13:04
Jedna drugarica iz mog naselja samo trpa muziku u svoj komp. kako se harddisk punio i ostajalo manje prostora, ona izbrisala folder WINDOWS da malo oslobodi harddisk.

Znaci brate! :icon_lol: :icon_lol: :icon_lol: :icon_lol:

BigMan
5.1.2006, 19:35

E, to se i meni jednom desilo . . . kad sam bio mladjan lovac jaaaaaa :icon_lol:

absonic
5.1.2006, 23:01
meni su unapred rekli da nikada ne diram folder windows. . .
nisam ih poslusao. . .

Simke
5.1.2006, 23:28
Sinovi mog prijatelja su tri puta uspeli da raspu podatke po disku na misteriozan način.
Jednostavno svi fajlovi su na računaru ali nijedan nema nikakve veze sa ostalima.
Ovo je grub opis.
Nijednom nisu imali viruse na računaru.
Nisam nešto previše ni istraživao ali nisam ni uspeo da saznam kako to rade niti koje akcije preduzimaju pre rušenja sistema.

Imali su zajednički korisnički nalog a moguće da im je i neko od drugara pomagao prilikom brbanja...

Kako sam im uveo različite korisničke naloge i rekao im kako sam nasnimio neke programe koji prate aktivnost korisnika i posle ja to mogu da vidim, nije bilo rasipanja sistema na sve strane.

Master Neo
10.1.2006, 2:44
Znate sta je maler? Uzmem ti ja da napravim particiju preko partition magic-a i sta? Normalno, restartuje se komp krene ti ono da krklja, ja izadjem napolje ostavim sve tako i zaboravim da imam dva windowsa Me i xp a Me mi je prvi bootabilni sistem, naravno komp se morao restartovati vise puta jer imam 4 particije i sta? kad sam dosao kuci pojavi se samo onaj ekran kada je komp restartovan vise puta pa treba da radi check disc...Haos... P.S to se desilo pre nedelju dana...Inace radim na racunarima vec 10 godina, i opet pravim banalne greske....To mi je da se ne pravim pametan ubuduce...

hacker_aca
20.1.2006, 0:33
Dolazi jedna drugarica mog brata (mome bratu): "Ona Krstarica je puna virusa! Piše mi onamo klikni ovde, ja kliknem i izgasi se kompjuter!" :D Kad mi je to brat ispričao, izvaljao sam se od smeha! A ona jadna, kliknula na onaj banner...... :)

Wolverine
20.1.2006, 21:34
pogledajte ispod u slichne teme

Shakal
21.1.2006, 1:17
Jednom liku se nije dopala uredjenost fajlova na C disku, pa je resio da obrise neke....:icon_mrgr
Previse cesta pojava ako mene pitas:p

ledilo
21.1.2006, 23:10
Samo me zanima kako je to uspela?:confused:

dechkotzar
29.1.2006, 13:23
Iskustvo: Uzme moj "pametni" drugar Vlada da napravi particiju na svom sistemu, upali Partition Magic smanji velicinu svoje jedine particije na oko pola (sa 40 na oko 20GB), krene program da pravi drugu (D:\) particiju. Naravno, zatrazi da se restartuje, on potvrdi, izadje plavi ekran i ispisuje procente. Sve OK. U jednom trenutku on skapira da se smorio i reshi da ga PREKINE. Dugme za restart, pali se mashina, za cudo Windows radi normalno i kao da je sve OK. Pali Winamp i pusta svoju omiljenu pesmu (Sindikat - Gorila u magli), program ispisuje da je pesma dugachka oko 1 sat i 40 minuta, na oko 40 sekundi pesme, pocinje polovina neke totalno druge pesme. Mozhda je greshka, restart, winamp, kad isto. Probamo 70% pesama i isto, s tim shto neke se nastavljaju u zvuk iz avi datoteka. Filmovi: do pola tece jedan, a od pola se ili ugasi ili krene neki drugi.

HAOS!
kasnije smo primenili oprobanu tehniku: format C: /q

Ilke
30.1.2006, 12:05
Ja sam isao kod jednog lika da vidim sto nece da mu radi kompjuter.Genije je imao dve particije i posto nije znao kako da instalira igrice na d: sve je instalirao na c: kad je to popunio dosao je na genijalnu ideju da prekopira ceo windows preko total commandera na d: kad je iskljucio total compjuter je misteriozno izgubio sve ikonice i pojavio se zelenkasto-plavi ekran.Kao sto je rekao Ajnstajn svemir i ljudska glupost nemaju granica a za ovo prvo nisam siguran.

Željko
31.1.2006, 20:06
Ja sam jednom stavio shifru na win i onako opushteno je zaboravim pa sam morao da obaram sistem.:) :)

zone2403
6.2.2006, 3:34
Zove me pre nekih dve nedelje trener, njegovim klincima kupio komp. i imaju neki problem. A problem je bio ovo: Posto su probali da na sistemu sa integrisanom grafikom pokrenu HALO on se zakucao i posle restarta slika se okrenula naopako za 180 stepeni. Probam da skinem drajvere, slika se vrati na normalu. Vratim drajvere za graf. slika se vrati naopako. i nista na kraju format C: i reinstalacija. Zasto se slika okrenula ako neko zna nek mi javi!!!

Simke
6.2.2006, 8:07
čemu reinstalacija, što niste okrenuli monitor, dok ne rešite problem??? :)

bilo bi ludo, zamisli goste koji su došli u posetu a monitor naopako... :)

Kum Ruzvelt
6.2.2006, 10:58

AHAAAAAAHAHAHAAAAAA!!!!
Simke, imas pivo za ideju. Nisam se ovako nasmejao... pa ne secam se.

Kum Ruzvelt
6.2.2006, 11:14
"Srce televizije", comp sa reklamama, oglasima, placenim reportazama i ostalim
kesh-onosnim stvarima, a ja u njemu isprobavam neku pucacinu, jer su svi ostali racunari zauzeti. Kad ono, posle instalacije, nagazna mina:
OLI STVARNO DA FORMATIRAS C, D, E I SVE OSTALO? Ja se kao malo iznenadim pa naravno kazem NO. Al' oces, poce djubre da izlistava - deleting ovo, deleting ono, panika, esc,esc,esc, ctrl alt del, reset, skok sa stolice i cupanje kabla iz uticnice. Vracam kabal, dize se sistem, i pojavljuje se poruka:
"Hvala bogu da je ovo samo igra". Mislim da sam izmislio dvadeset novih psovki.

Isti comp imao naviku da se zaglupi bas pred vesti. Mixer izlazi iz rezije i psuje,
zabrinuta sekretarica pita sta se desilo i dobija odgovor: MA PAO KOMPJUTER!

"A jel se razbio?"

sssnake
9.2.2006, 0:28
Jednom ja zurio da izadjem iz kuce i pokrenem shutdown proces, ali kako imam surge protector koji iskljucim nakon iskljucivanja kompa (bez nekog narocitog razloga, po navici), dok je cuvao gomilu podataka na hard prekinem mu struju pa je glava malo drljala po ploci i tako ode dodjavola:nov_mad2: :n-cc2: :icon_evil :odoK: :opanachke :paranoia: :rofl: (fizicki) particija od 50 GB sa XPom(dok je druga sa 98-com ostala netaknuta?!). Bravo za mene:tapsh:

zone2403
9.2.2006, 21:58

Nemoj misliti da nije bilo i takvih ideja!!! :D

kinteC
10.2.2006, 21:28
Ja sam pre neki dan hteo da reinstaliram komp, jer nisam mogao da surfujem netom, izbacivao je neku gresku...reinstaliram operu...nece, explorer, nece...sva sreca da sam izvalio da avast zeza, nesto sam uspeo da izmenim u podesavanju, pa je sve blokiralo...sta ces

Teva
23.2.2006, 22:08
Zove mene komsija negde oko pola 12 uvece,sta je bilo a on obrisao recycle bin(mada mi nije jasno kako je to uspeo al` ga obrisao) ja otisao tamo i pokusam da restartujem komp kad ono kako ga restartujem polako nestaju i ostale komande i ja stacu format c.

Ako neko zna kako se brise recycle bin
nek mi javi.

Tetanus
24.2.2006, 17:42
Ako neko zna kako se brise recycle bin
nek mi javi.
Ako si mislio na uklanjanje ikonice sa desktopa, onda probaj ovako. (Ova opcija postoji i u mnogim tweak programima).

Removing recycle bin from desktop

go to the following key.
{all versions}

[hkey_local_machine\software\microsoft\windows\curr entversion\explorer
\desktop\namespace]

expand that key and a list of clsid values will be displayed.among
that find a clsid value named

{645FF040-5081-101B-9F08-00AA002F954E}

delete the above clisid value.this is the clsid value that
corresponds to the recycle bin.after deleting that value restart the
computer.now the recycle bin icon wont get displayed.

Rakic90
14.3.2006, 1:03
Imam program Audio Convert ver. 2.1.617 i posto nigde ne mogu da nadjem na netu neki cd-key ili generator svaki put kada istekne trial, ja formatiram, a to se desava na 7 dana. S tim sto ja ne kucam format c: , vec formatiram preko winxp setup-a. Kad sam vec spomenuo ovaj program, da li neko ima cd-key ili sajt gde da ga nadjem, al' nemojte da mi dajete web adrese pa da ja sam trazim, jer sam mozda prosao kroz 30 takvih sajtova i nista.

CrowN
14.3.2006, 1:25
@Rakic90
Ti si izgleda bas ljubitelj Audio Converta. Napisi mail firmi koja ga pravi, kad saznaju sta radis zbog njihovog programa, sigurno ce ti pokloniti licencu :alealeee:

Ja sam inace cim sam kupio komp (a znao sam samo da dvaput kliknem na ikonice) ubacio disk sa drajverima i nekako provalio da nemam drajvere za graficku i da je apsolutno neophodno da ih ja instaliram. Normalno ne procitam help i krenem da instaliram i uspem posle 14 ili 15 restarta. Eh to su bili sati srece i veselja. Sutradan sam uspeo da umnozim sve ikone na desktopu u jedno 200 primeraka. Paste, paste, paste - divota.
Posle nedelju dana sam sam reinstalirao sistem, naravno slucajno (sta li radi ovaj setup u win98 folderu)

Posle mesec dana sam spalio napajanje jer mi je na kutiji od kucista pisalo 300, a pozadi na napajanju 230. Pa ja pomislio da prebacim na 300, kad ono 150. Malo sam pomesao vate i volte. :)

DorianGrey
14.3.2006, 1:55
Imam program Audio Convert ver. 2.1.617 i posto nigde ne mogu da nadjem na netu neki cd-key ili generator svaki put kada istekne trial, ja formatiram, a to se desava na 7 dana. S tim sto ja ne kucam format c: , vec formatiram preko winxp setup-a. Kad sam vec spomenuo ovaj program, da li neko ima cd-key ili sajt gde da ga nadjem, al' nemojte da mi dajete web adrese pa da ja sam trazim, jer sam mozda prosao kroz 30 takvih sajtova i nista.

Pobogu covece pa nadji drugi program ili stariju verziju istog :)

>NEO<
14.3.2006, 3:37
A ako vam kazem da je "jedan" moj drug obarao sistem samo zato sto mu se ispod slova na ikonicama pojavila "pozadina" (tj. videla mu se drugacije od pozadine ekrana) pa mu se nije videla pozadina ekrana "cela"... Ako mi neko nadje gluplji primer za obaranje sistema, skidam kapu!

:p :a_whistli :boodala: :n_klanja:

NenadN
14.3.2006, 3:43
Kod mene ima jedan klinac u kraju koji ima dost mali hdd oko 30gb i dosao on jedanput i vidi system32 folder i kaze vidi al ovo zauzima i lupi shift+del i obrisao je sto je obrisao, polse normalno format c:

Rakic90
14.3.2006, 16:32
Pa vezano za audio convert, ja sam trazio bilo kakvu verziju za koju ima neki serijski na netu, ali nista. Nasao sam novu verziju koja radi mnogo, mnogo sporije, ali sve kada trazim serijski uvek mi izbaci za audio converter, a ne za audio convert.

Staronsky
16.3.2006, 5:11
:offtopic: Izvinite ,ali moram reci da sam 5 minuta plakao od smeha:rofl: Pa zar stvarno nema programa koji ti moze zameniti taj Audio Convert!?Zasto ne postavis novu temu u Aplikacije?Siguran sam da postoji Freeware koji je bar slican!I drugo ne trazi na ovakvom mestu serial ili sl.! Neko ce pozvati strazu i zatvorice te :kreza:

Igorco
16.3.2006, 6:38
Come On Man... :O

Master Neo
16.3.2006, 12:26
Imam program Audio Convert ver. 2.1.617 i posto nigde ne mogu da nadjem na netu neki cd-key ili generator svaki put kada istekne trial, ja formatiram, a to se desava na 7 dana. S tim sto ja ne kucam format c: , vec formatiram preko winxp setup-a. Kad sam vec spomenuo ovaj program, da li neko ima cd-key ili sajt gde da ga nadjem, al' nemojte da mi dajete web adrese pa da ja sam trazim, jer sam mozda prosao kroz 30 takvih sajtova i nista. A zashto lepo kada ti posle sedam dana istekne licenca obrishesh program i ponovo instalirash. Ok, znam da nece raditi, ali onda malo cheprkash po registry-u nadjesh gde je instaliran program i obrishesh sve kljucheve dotichnog i opet imash program 7 dana. Nadam se da sam pomogao. Pozdrav!

kinteC
17.3.2006, 13:13
interesantnu temu otvorih...:D Nego, ja sam morao da reinstaliram sistem:( win je totalno pukao, opera se gasila na svakih 10 min...i to bez najave, ili izbaci neku gresku, zatim, komp se restartovao na svakih pola sata, takodje bez najave...A onaj shit od avasta:mad: :mad: :mad: nije nasao nikakav virus...,kao ni spyware blaster...koji kasnije nije mogao ni da se pokrene...I sta cu, sada moram sve ponovo da instaliram...pocev od photoshopa, pa to ftp-a....aaaaaaaaaa:paranoia: :paranoia: :paranoia:
nego, da mi se tako nesto ne desava, koji je najbolji nacin za backup, da iskopiram ceo windows sa svim programima na drugi HDD?

Mario Pavićević
17.3.2006, 13:20
Ja sam imao trip da instaliram service pack 2 i neke silne update-ove za win,i onda pokrenem star wars battlefront i kaze nema direct x9c.ja uzmem reinstaliram ga a on se instalira za sekundu.meni nesto sumljivo,udjemu dxdiag kad ono dx8.1.ja poludim udjem u safe mod i rucno overwrite-ujem sve fajlove dx8.1 sa 9.0c restartujem masinu i vise nisam podigao windows posle toga:) jedva su me posle naterali da ponovo instaliram service pack 2:)

Andross
21.3.2006, 16:39
Jos jedna glupost.Lik dao Format C: jer nije imao vise mesta za igrice i obrisao windows.Koja:boodala:

bachi
23.3.2006, 14:49
/me je jednom skršio Windows tako što je u device manageru obrisao drajvere za S-ATA kontroler i naravno da posle restarta Windows nije mogao da se podigne. :) :)

Suicide samurai
23.3.2006, 23:05
/me je jednom skrsio windows dok se igrao pametnjakovica i pokusavao da pogasi nepotrebne procese iz startup-a. :to_care:
sta drugo reci sem da se sistem dizao, ali i prijavljivao neku gresku i gasio se sam posle nekih 2min od dizanja. problem nisam resio, pa sam ga onako lepo za cas reinstalirao. :qliranje:

P.s. najbrza instalacija windowsa od nule koju sm video - znam da ima i brze, ali ja sam od format c: do desktopa stigao za samo 16min?!?!:D

Phr3ak
23.3.2006, 23:31
Ima i brzhe Norton Ghostom ili nechim slichnim :P
Prosechnom rachunaru sa npr WinXPsp2 boot diskom treba oko 20-30 minuta.
Dodaj tu josh snimanje drajvera i nameshtanje, i zaokruzhi na 45 min.
To je to.
Btw nikad nisam "skrshio" system, nisam lame.

marko1986
3.4.2006, 2:56
NIsam se odavno ovako nasmejao:a_bleh:

VirtualPoP
3.4.2006, 18:42
Neko je pomenuo PM... pre sedam dana podesim spajanje dve particije jedna
logicka druga primarna, izmedju naravno jos jedno 5000 koraka, trazi restart dam
mu ga...Radi do pola prijavi gresku trazi reboot dam mu i to... pri bootu
prijavi disk error..Zakleo sam se da necu vise koristiti PM... po ko zna koji
put ;)Najbrzi nacin da oboris sistem: iscupas tastaturu iz PSa i vratis...i
gotovo... ================
[offtopic]
@phr3ak ko ne pokvari ne ume ni da popravi
Q: why
A:becouse if you want to learn what is good you have to realise what is bed }}:[

firefly
3.4.2006, 22:27
Nisam hteo da odgovaram do sad ali posto sam se uverio da nisam najgori sad mogu.
Naime,posto su kod mene u kuci svi "hakeri" i svi cackaju po racunaru cesto nastane haos.E sad ja sam resio da napokon postavim pass. i konacno resim problem.Tako sam i uradio,lepo postavio pass. video da li radi,i otisao u grad.Vracam se kuci palim makinu kad cvrc on trazi pass.kucam ja reci koje obicno koristim kao user name("legalan" software),NISTA.Posle jedno 20.min.mozganja koji pass. bi mogao da,polako ali sigurno mene zivci napustise.REINSTALACIJA i sve jovo na novo.Instalacija prosla uspesno, kad meni cudnim putem dodje u glavu.Nikola konju password je "NIkola1".

VirtualPoP
4.4.2006, 2:40
@firefly ako je XP mogao si samo alt+ctrl pa 2x del i otvori ti win2K like login
screen ako nisi podesio admin sifru ulogujes se lepo i sa svog naloga skines
sifru.... ;)

Grimm_SBL
4.4.2006, 3:32
Ja jednom formatirao C:... onda instalirao Windows i na C: i na D:, pa onda formatirao D:... onda mi i sistem sa C: pade. NEMA GLUPLJEG.

firefly
4.4.2006, 11:05
@Virtual POP:Kasno prijatelju,kasno.

DorianGrey
4.4.2006, 12:13
Kada sam tek kupio komp, mozda posle petnaestak dana, uzmem ja da prebacim film sa cd-a, na kome je virus. Naravno, ja neiskusan (citaj:glup:kreza: ), ne znajuci da virus napada samo exe, i da je trebalo da prebacim samo film i prevod, uzmem da presnimim sve, razmisljajuci, daj da ga ja presnimim na hard, pa cu ga onda izbrisati antivirusom:n_klanja: . I naravno virus zarazi sve zivo, antivirus obrise sistemske fajlove, kad je zavrsio trazi restart, ja restartujem, pojavi se desktop, i to je to, ni taskbara ni ikonica, nista... i tu je pao moj prvi format c:D

Pile_glodje_kost
27.4.2006, 16:12
Pre neku godinu dodje ortak kod mene i pita me kako da sakrije neki fajl,kako rece 'ono da se ne vidi'.Objasnio sam mu lepo sve ono oko opcije folders,hide i sl....Prodje par dana.Dodje lik ponovo i pita me kako da sakrije sve na particiji,da se nista ne vidi.Ja onako iz zezanja mu rekoh idi u my computer,desni taster na tu particiju na koju zelis da sakrijes fajlove i klikni na format.I tako,opet prodje par dana i lik opet dodje i pita me kako da iskljuci 'nevidljivost' jer ni on ne moze da otvori podatke na toj particiji.Zamislite to :)

GakunGak
17.5.2006, 18:05
Pokrenuo RegCleaner. Ocistio registry od gresaka. Sve normalno.
Ponovo upalio masinu. Nema Nista. FORMAT c:. Y.
Puk'o sam.

Bokile
1.6.2006, 9:55
posto sam trpao sve i svasta u C: (koristio sam total comander,pa kad udjes u C,on ti izlista sve foldere,tako mi je bilo lakse...)
Jednom sam hteo da obrisem neke foldere sa slikama i slucajno pokupim WINDOWS folder.
Poce on da brise i stade(neki fajl.dll,read only,delete?):eek:
Vec je bilo kasno,pojeo je oko 10% foldera,tako da danas svima stavim taj folder na Hide i nema glava da te boli...

Sad koristim Linux,ne moze mi nista!!!!!!!!:dzavo:

Aksic Srdjan
14.6.2006, 19:53
Ja kao ono, advanced user, drzim ceo hdd pod konac, svaki fajl sam znao gde je, redovna defragmentacija redovno... i tako ja odlucim da podesim windows da mi pokazuje SVE sakrivene fajlove, i kad ono, my documents imao preko 50 sakrivenih fajlova, program files brdo install/uninstall ostataka... i tako ja primetim da se povremeno u C: nagomilavaju sakriveni .txt fajlovi, sto mene nervira i ja ih cistim neko vreme, a primetio sam i boot.ini i jos neke, pazim ja: "cemu ovo sluzi?", pa pomislim "ma nicemu kao i ovi .txt-ovi od cijih brisanja sistem nema promena, obrisem ja boot i sve radim normalno, i cak dan posle ja klik masinu, a ona boot not found, insert system disc...

I ode my windows ...

Surovi
16.6.2006, 21:43
jes da niko osim kolege iznad dugo ovde nije postovao al ajd da i ja kazem nesto:kreza:

naime pre jedno 7-8 god moj mali buraz kliktao po kompu i nekako izbrisao mbr(znate svi ali ajd master boot record na hardu) jos na tada 98ci, ja dodjem palim komp kad ono vidim ja nece. probam ja par nekih forica koje sam tada znao tipa sa startapa nesto pa menjam u biosu redosled i slicno ne seca se vec ali sta god pokusah nece. onda zovem tatu posto sam imao 12-13 god i iako sam znao ono dobro staro format c: nisam smeo bez njega nego kao valjda on zna nesto. dodje tata svasta nesto proba i sumnja na mbr vec posle par sati i pita me da li sam nesto cckao, a ja se pravdam. posle jedno par dana i par desetina sati utrosenih od strane moga calca iako je dosta dugo sumnjao na mbr moro' je da padne formattt(glupa 98ca sto mora na primari, a opet glupi win bilo koji al ajde ajde)

purposemaker
7.7.2006, 16:45
Ovo je vrh... imam drugara koji radi format na skoro mesec dana, i zezamo ga da to onako voli uz kaficu svako jutro da sevne nov win :D
Doshao on pre neko veche i pricha kako je gledao film i u sred gledanja nestane zvuk... kaze probam ja opet da pustim film, nema zvuka... probam neki mp3 da pustim, ono nishta... resetujem komp, ono opet. Skinem drajvere od zvuchne i stavim opet, ono nishta...cuti... na kraju poludim i uradim format, ono opet nece.. Na kraju se setim i pogledam kablove kad ono ispao kabl iz zvuchne :rofl:

NjegovaWisost
7.7.2006, 17:08
ja reinstalirao bratu sistem. i sve prošlo okej, i onda instalirao drajvere.
i onda sistem neće da se podigne, piše error boot na početku.
ja opet primaru master cd, instaliram Win kad opet neće sistem da se podigne: ostala mi disketa sa drajverima za miš u PCiju...

tomas
7.7.2006, 20:19
Imam jednog druga koji radi u MediaWorks-u i sad zove ga neka zena,kaze moze te li doci da mi pogledate šta je sa računarom pao mi je sistem,pita on nju "pa dobro šta ste radili,da niste išli na internet,nešto instalirali.." ona kaze "vi ne razumete,pao mi je sistem (kućište) sa stola i sad nece da radi :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:

znači ne verujem kakvih ljudi sve ima :rofl: :rofl: :rofl:

Skols
8.7.2006, 10:42
pre nekih 10-tak godina,kad sam kupio novu 486-icu,smetali mi oni fajlovi u root-u C:/ i ja lepo napravim novi direktorijum i prekopiram ih tu..sve je lepo radilo do sledeceg paljenja :D

kinteC
10.7.2006, 12:39
Meni je bas sinoc otisao system tamo gde ne treba...Jedna zena mi je kukala kako ne moze da nadje crack za neki problem, i ja pametan se nadjoh da joj skinem...(crack jel) A prethodno sam zaboravio da pokrenem antivirus...I skinem fajl, pokrenem ga i otvorih pandorinu kutiju :( Posle ni antivirus nije pomogao, ni gomila programa za ciscenje. Sva sreca da win radi koliko toliko, pa mogu da sacuvam fajlove...pa onda da formatiram sve...ebga. I dok ovo sada kuckam, iskacu mi $#%^&$#^ reklame:nov_mad2:

kinteC
10.7.2006, 18:54
..e sada sam uspeo da otklonim skoro sve probleme, osim sto mi ne radi battlefeld 1942 preko neta :mad: Dakle, format...( ps, ako budem neki put kupio original nekog programa, to ce biti jer me mrzi da jurim neki normalan crack)

AkulM
24.12.2006, 23:54
zabagovao mi se kompjuter i lupim ja glavno dugme za paljenje (i gashenje:dzavo: ) toliko jako da se skroz uvuklo:kreza: i zaglavilo.Vise se nikad nije upalio:)

NjegovaWisost
25.12.2006, 1:16
Davila me drugarica kako joj ne radi štampač te moram da odem da vidim šta je s njim. konačno, odem ja i posle nekolika bezuspješna pokušaja da ga upalim provalim da nije bio uključen u struju...:kreza:

daedalus
25.12.2006, 2:04
pre skoro 2 godine odem do brata sa novim aplikativnim softverom (čini mi se da je bio sistem mechanic i još ponešto) čisto, kao da mu 'sredim' komp. i pustim da mechanic odradi sređivanje celog sistema koji je predhodnu godinu urnisan pisanjem-brisanjem, a nikada sređivan.
posle nekih 30,000 grešaka koliko je sis.mech. ispravio, restartovao sam komp. sve je bilo lepo sem potpuno nestalih cd-romova (uredno podešenih u bios-u), kao i 2/3 programa i igara.nisam se još ni opasuljio, moj bata je kuckao format c:
na kraju sam mu 'sredio' komp doslovce :kreza: :boodala:

Deusdies
30.12.2006, 19:31
Moj drug se sebi pozalio sto mu C:\Windows zauzima mnogo mesta pa je preduzeo odredjene mere. Kako je uspeo da ne obori sistem ne znam, znam da sam morao posle da mu instaliram gomilu driver-a :D

mad_skillz
31.12.2006, 4:43
ja sam kao preventivu drugaru u control panelu iskljuchio vidljivost hidden failova da ne bi chachkao po windowsu mada me stalno pita kako ta particija zauzima toliko mesta a nema nishta na njoj a ja kad mu kazem da ne znam on stalno izjavi:"..eh i ti si mi neki kompjuterash.."...:D

Aksic Srdjan
31.12.2006, 5:42
Moj drug se sebi pozalio sto mu C:\Windows zauzima mnogo mesta pa je preduzeo odredjene mere. Kako je uspeo da ne obori sistem ne znam, znam da sam morao posle da mu instaliram gomilu driver-a :D

Nije ga oborio zato sto je nemoguce obrisati fajl koji se trenutno koristi od strane bilokog programa/systema. U to se mozes najlakse uveriti tak sto ces pustiti neku pesmu u nekom od playera i pokusati da je obrises dok je slusas, windows ce uredno prijaviti da se taj fajl koristi i nece dozvoliti brisanje.

jonathan
31.12.2006, 8:45
Nije ga oborio zato sto je nemoguce obrisati fajl koji se trenutno koristi od strane bilokog programa/systema. U to se mozes najlakse uveriti tak sto ces pustiti neku pesmu u nekom od playera i pokusati da je obrises dok je slusas, windows ce uredno prijaviti da se taj fajl koristi i nece dozvoliti brisanje.

sistem moze radit sa dosta obrisanih sistemskih fajlova ali nakon ponovnog paljenja, nema sanse... a to da, nemogu se programi ili fajlovi obrisat koji su trenutno pokrenuti sto me cesto iznervira jer nekad iskopam neke viruse na kompi al ih ne mogu ubit jer su aktivni :n-cc2:

player1
31.12.2006, 11:21
Ima Windows jos neku zastitu.
Eto jedamput kada sam nesto cackao u tim folderima, bilo je fajlova koje ako obrisesem se ponovo vrate nazad za par sekundi.

Aksic Srdjan
31.12.2006, 18:08
sistem moze radit sa dosta obrisanih sistemskih fajlova ali nakon ponovnog paljenja, nema sanse...

Upravo tako.;)

M1los
14.1.2007, 14:08
Bilo je to davno, kad sam tek dobio komp. Bio sam radoznao i htio sam saznati "kako to funkcioniše", pa sam, čisto iz radoznalosti, obrisao nekoliko fajlova u C:\Windows... :rofl:

Shirley_Manson
16.1.2007, 21:14
Moj se jednom restartovao sam od sebe. I to mi se nije sacuvao milenijumski text koji sam pisala pola sata:mad: . Preopterecenje ram memorije? bilo je u nekom filmu kao zena stavi casu vode pored kompa, zadrhti joj ruka ispoliva sve po tastaturi i misu, a onda joj se pojavi na ekranu (sec kasnije) da ima neki virus koj progresivno deluje. I nemoze da upotrebi ni mis ni tastaturu da nesto uradi.

Simke
17.1.2007, 8:38
... bilo je u nekom filmu kao zena stavi casu vode pored kompa, zadrhti joj ruka ispoliva sve po tastaturi i misu, a onda joj se pojavi na ekranu (sec kasnije) da ima neki virus koj progresivno deluje. I nemoze da upotrebi ni mis ni tastaturu da nesto uradi.
ništa posebno, rekao bih ... ne vidim šta ti je tu čudno... :)
očigledno je da se ovo desilo negde širom belog sveta, najverovatnije na nekom Linux sistemu pošto oni koriste jeftinija mastila za pisanje koda pa se lakše odapiraju :)
da se slučajno desilo kod nas, sa vodom iz vodovoda, srećna korisnica bi ostala bez miša, tastature i parčeta stola a virus bi pokokao sve računare u bližoj okolini...
naravno da ne bi bilo nekih posebnih problema sa programima jer bi mali iz komšiluka, inače član SPZWOS-a (Srpska Piratska Zajednica Windows Open Source) sve rešio za dva i po minuta, 100 posto.

Čitao sam da je neki stranac došavši u Pančevo ili Loznicu, sad se već ne sećam najbolje, izvadio laptop na sto u obližnjoj kafani i naručio kafu...
kada ga je otvorio i upalio isti je odmah počeo da štuca i da preskače, ventilatori nisu ni pokušali da se okreću na onakvom vazduhu, poremetili su mu se svi kodovi, slika počela da bledi pa kada je još konobar na sto stavio čašu vode koja ide uz kafu i ratluk već posle prvog pogleda na vodu nesretni laptop se ugasio trajno i stranac više nije mogao da ga upali niti upotrebi za bilo šta smisleno... takodje čujem da su ga kasnije prodavali na buvljaku u Pančevu ali nisam siguran da li je prodat... :)

Inače, moram napomenuti, očigledno je da se desilo negde drugde jer naše žene osim što se ne približavaju računarima, osim nekih retkih primeraka (osim valjda onih muškobanjastih)... vodu isključivo koriste za fajtanje veša, polivanje bašte, pranje musave dečice i osvešćivanje muža pred vratima kada se ošamućen nekako dovuče do kuće iz obližnje kafančine...

ovo je Balkan, sestro ... ovde važe neka drugačija pravila:

· Nemoj udisati gradski vazduh. (strpi se, strpljen - spašen)
· Nemoj piti vodu iz vodovoda. (nemoj je dirati ni golim rukama ako ne moraš)
· Nemoj puštati ženu blizu računara. (osim ako nema pajalicu i magičnu krpu u rukama)

Sve što od ovoga uradiš činiš na sopstvenu odgovornost.

Nicolas
17.1.2007, 9:54
Pre 5-6 godina je moj drugar instalirao neku igru i nije bilo space-a pa je deletovao Program Files i posle se cudio sto prokletija ne radi!:kreza:

Belfegor
17.1.2007, 23:00
Dodje mi drug iz Rusije, isao da radi, i donese brdo programa. Naravno ja ih instaliram par i sve super. posle par programa u nizu primetim da mi je ceo sistem:ciao: na ruskom. Naravno posle par sati brisanja nisam mogao da otkrijem sta je, krenem da resetujem komp. i vise umesto da ga upali da mi poruku u DOS-u da mi je sitem riknuo i to naravno na ruskom, sa groznim potpisom nekog ruskog hakera i ode sistem....

darko90
20.1.2007, 22:36
Dva puta:

1. pre 2 god zablokirao warcraft 3 TFT i ja pritisnem restart.
2. Čistio kompjuter od prašine i kad sam ga upalio shvatim da nisam priključio kablo za napajanje u dvd-rw, i onako na upaljen kompjuter uštekam napajanje ode windows, rezač, a zamalo da poginem koliko je počelo da varniči.:nov_explo
whoa, nikad ne pokušavajte ovo kod kuće!

Belfegor
21.1.2007, 0:51
Dva puta:

1. pre 2 god zablokirao warcraft 3 TFT i ja pritisnem restart.
2. Čistio kompjuter od prašine i kad sam ga upalio shvatim da nisam priključio kablo za napajanje u dvd-rw, i onako na upaljen kompjuter uštekam napajanje ode windows, rezač, a zamalo da poginem koliko je počelo da varniči.:nov_explo
whoa, nikad ne pokušavajte ovo kod kuće!
Nije to nista, bio mi brat i video kako kacimo hard da prebacimo neke podatke! i tako ode on kuci i skine svoj hard i odnese kod druga, da razmene podatke, ali zaboravi da iskljuci komp kad je prikacio svoj hard:kreza:
Zamisli sta se desilo:rofl:

nighthawk
21.1.2007, 17:58
Uopste nisam sovinista, ali kombinacija zena i tehnike obicno predstavlja katastrofu.

Instaliram ja win, ubacim sve potrebne stvari - NOD 32 (namestim ga da se sam updatuje), Kerio firewall, spybot... Posle jedno mesec dana "Jel mozes da dodjes da mi pogledas komp, ne radi mi tastatura, iako sam kupila novu".

Odem ja, od firewall-a nema ni traga, NOD zamenjen Kaspersky-em koji nije registrovan (tj. "fale mu neki drajveri") pa ne moze da se updatetuje, a tastatura radi samo nekoliko sekundi posle dizanja sistema. Posle toga ne radi ni ona virtuelna (On scree keyboard).

Ona: "Jel moze da se sredi?"
Ja: "Ne, cao"