Prikaži potpunu verziju : NVIDIA G92 will push 1 Teraflop
Predrag Stankovic
25.5.2007, 2:15
Ovo deluje obecavajuce:
http://www.guru3d.com/newsitem.php?id=5361
http://www.theinquirer.net/default.aspx?article=39829
http://www.itx.ba/index.php?option=com_content&task=view&id=1211
Ovo je glupo!!! Kad nVIDIA izbaci na trziste kartice 9xxx, niko jos (u velikoj meri) nece imati ni 8xxx karticu (barem ne u Srbiji). I u vreme izbacivanja 9xxx na trziste, nijedna igra nece moci da pristojno iskoristi pun potencijal ni najjache 8xxx kartice. Stoga ovo je glupo.
Slicno se desilo kad se pojavljivao GeForce4, u to vreme skoro niko nije imao ni GeForce3 (cak ni na zapadu).
pa ne gledaju oni da li je tebi glupo nego gledaju da uvek imaju bolju karticu nego sto ATI ima.Ako su ovaladali nekom tehnlogijom sto da ne iskoriste njen potencijal.Opet ce da izbace neku karticu koja ce da kosta ko atijev model a ima da bude 2x bolja.Naravno to je kako oni razmisljaju a meni se to u opste ne svidja jer se tako unistava konkurencija, i pravi nepotrebno zastarevanje poizvoda sto je postalo glavna karakteristika savremenog poslovanja.
mad_skillz
26.6.2007, 18:39
meni iskreno zanima jedna stvar..ATi je na broju X2xxx, imaju josh 7 redova...shta ce nV da radi kada predje broj 9..bice GeForce 10k...:D
Verovatno će izmisliti novu oznaku, kao što postoje HD Radeoni. Biće na primer GeForce NA 800GTX (New Age :D) ili tako nešto, pa će da se broji od početka...
pa ne gledaju oni da li je tebi glupo nego gledaju da uvek imaju bolju karticu nego sto ATI ima.Ako su ovaladali nekom tehnlogijom sto da ne iskoriste njen potencijal.Opet ce da izbace neku karticu koja ce da kosta ko atijev model a ima da bude 2x bolja.Naravno to je kako oni razmisljaju a meni se to u opste ne svidja jer se tako unistava konkurencija, i pravi nepotrebno zastarevanje poizvoda sto je postalo glavan karakteristika savremenog poslovanja.
Ovako povoljne cene kartica iz generacije GF 7000 i ovako veliki broj modela i podmodela je upravo posledica žestoke konkurentske borbe i pokušaja nVidiae da dotuče ATI. Od toga naravno profitiraju korisnici, ali samo dok jedna strana ne pobedi. Ukoliko bi ATI/AMD kapitulirao tj. povukao se iz proizvodnje grafičkih čipova onda bi nVidia ostala monopolista a ne treba nikome pričati kako se monopol odražava na cenu, kvalitet i razvoj proizvoda (jel' neko rekao Microsoft? ;) ). Nadam se da će R630 i R670 biti konkurenti čipovi, kao i R700, to je dobro za sve nas.
pa ne gledaju oni da li je tebi glupo nego gledaju da uvek imaju bolju karticu nego sto ATI ima.Ako su ovaladali nekom tehnlogijom sto da ne iskoriste njen potencijal.Opet ce da izbace neku karticu koja ce da kosta ko atijev model a ima da bude 2x bolja.Naravno to je kako oni razmisljaju a meni se to u opste ne svidja jer se tako unistava konkurencija, i pravi nepotrebno zastarevanje poizvoda sto je postalo glavan karakteristika savremenog poslovanja.
Itekako ima smisla ovo sto pricas, mada meni ipak nesto govori da ATi nece tek tako da sedi skrstenih ruku i da ceka da ga nVidia presisa. ;)
Itekako ima smisla ovo sto pricas, mada meni ipak nesto govori da ATi nece tek tako da sedi skrstenih ruku i da ceka da ga nVidia presisa. ;)
i ja se nadam,ali tako samo govorili i ovaj put pa vidi sta se dogadja..
Naravno, ali pitanje je da li AMD ima dovoljno snage da prati zestok tempo koji namecu Intel (sa procesorima) i nVidia sa grafickim. Cinjenica je da kaskaju na oba fronta, na polju procesora vremenski a na polju grafickih i vremenski i po performansama.;)
mad_skillz
26.6.2007, 20:20
velika je to kompanija ne mogu oni tako lako da propadnu..samo su na prvim A64 zgrnuli dovoljno novca a i sada prodaju uprkos loshijim performansama(kako za shta) a uskoro ce novi AMD procesori..
intel i nvidia će tek da pojačaju tempo tako da "amd/ati" nema šta da traži na tržištu ;)
A ako Intel počne da proizvodi svoje grafičke kartice, kao što se priča?
Predrag Stankovic
26.6.2007, 23:36
Naravno, ali pitanje je da li AMD ima dovoljno snage da prati zestok tempo koji namecu Intel (sa procesorima) i nVidia sa grafickim. Cinjenica je da kaskaju na oba fronta, na polju procesora vremenski a na polju grafickih i vremenski i po performansama.;)
Sto bi rekao Charles Barkley "Shto ulazish u frku kad si slabiji"
A ako Intel počne da proizvodi svoje grafičke kartice, kao što se priča?
Intel treba josh da sisa d bi pravio konkurentne graficke kartice
Sto bi rekao Charles Barkley "Shto ulazish u frku kad si slabiji"
Intel treba josh da sisa d bi pravio konkurentne graficke kartice
Nemoj dva put reći ;). Onolika sredstva i onoliko stručnjaka (veća kompanija od AMD i nVidiae zajedno), ko zna šta se tamo kuva i planira.
Da, da... Jos samo korisnici trebaju da imaju dosta para da kako-tako prate svo to fancy njesra. Daj bre covece jos se ni 8800GTX Ultra nije spustio na razumnu cenu!!!
A i kad smo kod toga, vec imaju bolju karticu nego sto ATi ima.
Jos nam samo fali da ATi bude izbacen iz trke...:n-cc2::n-cc2::n-cc2::n-cc2::n-cc2:
nisam razumeo sta ti se nije svidelo u mom(citiranom) postu?
Predrag Stankovic
29.6.2007, 2:01
Ovo (http://www.vr-zone.com/?i=5092) mi malo deluje zbunjujuce, izgleda da ce se za nV seriju 9 prvo pojaviti srednja klasa pa tek onda Top modeli
mad_skillz
29.6.2007, 13:03
konachno bi imalo smisla sve to projektovanje...mozda ce da se urazume..
Predrag Stankovic
22.8.2007, 21:40
New details:
http://www.theinquirer.net/default.aspx?article=41836
Sad mi nije jasno, razumeo sam prema prethodnim najavama da će G90 biti prosto elaboracija G80 tehnologije (viši taktovi, više shadera i sl.), posebno s obzirom da ga konkurencija još nije stigla. Sada ispada da će biti nešto sasvim novom. Šta je istina? :confused:
mad_skillz
23.8.2007, 1:47
G92 gunning for 800 MHz+ clock (http://www.legionhardware.com/news.php?id=5184)
Predrag Stankovic
23.8.2007, 14:53
Sve u svemu bice to zverina od Kartice sa duplo jacim performansama od Ultre, tek to AMD?ATI nece moci da stignu
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.