PDA

Prikaži potpunu verziju : Nekada davno, kada su igre imale dušu, karakter...

PixelTerror
21.5.2007, 1:42
Pre nego što je monopolski pajser Microsux penetrirao našu opuštenu software scenu ;) , bilo je nešto u SK kao samo 2% Srbije koristi legalan software, da li je to istina i kakve su sadašnje statistike?

Da li se neko od vas seća kada su emitoval C64 igre preko radio emisije? Ili kada su u radiju nas zamolili kao nemojmo snimati pesme na kazete jer to "nije lepo" :D

Po mom mišljenju kada bi se globalna programerska scena ujedinila, Linux i Windows programeri npr. dobili bismo uber-OS, slično i u game sceni, da svi budu pod jednim šeširom... ali ljudi su ljudi, ako meni umre krava nek i tebi i oko za oko, zub za zub, pa neverutem da će ova moja naivna fantazija da se realizuje... VIVA LA DIGITAL FREEDOM REVOLUTION!!! :alealeee:

I stara dobra vremena "pidžama programera"... :dedica: ...

Nekada davno, kada su igre imale dušu, karakter.
Kada nije sve bilo u grafici, nije sve bilo u kapitalizmu.
Nego o experimentisanju, zabavi i učenju novih stvari.
Sve što nam je ostalo je nostalgija o vremenu koje smo voleli...
Ali se još sećamo muzike, i muzika je bila moć iznad svega!

Ovaj kratak film je baš o ovome:
C64 music tribute @ YouTube (http://www.youtube.com/?v=t5_ZiNXsA5c)

PixelTerror
22.5.2007, 15:09
Gde ste veterani starih C64 :to_care: vremena?

todos
22.5.2007, 20:03
Evo me.Al'comodorea sam mogao samo da sanjam.Jedino sam trosak cips i napolitanke ostavljao na automate.

Marko_L
22.5.2007, 20:27
Tu smo, ne boj se. Samo mi se klip nije činio ništa posebno, pa nisam imao ni potrebu da komentarišem. Viđao sam mnogo boljih na youtube-u, a otkad sam na kablovskom svaki dan pogledam barem jedan LP :)

sasha vukelic
22.5.2007, 20:31
i ja sam tu. film nije los, al eto opet nista posebno...

PixelTerror
23.5.2007, 8:11
pa dajte koji link za neki OK film onda sa C64 :D

CENTROPEN
23.5.2007, 12:15
:PixelTerror, kažeš...Nekada davno, kada su igre imale dušu, karakter.
Kada nije sve bilo u grafici, nije sve bilo u kapitalizmu...

...Alaj smo pesnički raspoloženi;) .Valjda smo i mi nekada davno bili malo mlađi što je period života kada ti ne nedostaje duše i karaktera pa ti dosta stvari tako i deluje:).A neki "junajted fridom fridoma" slobodno zaboravi:rolleyes: .Sada svakako svi kukaju za nečim: muzikofili za istinskim R`n`Rolom, filmofili šize zbog Holivuda, matori žale za socijalizmom, nutricionisti za zdravom hranom koje nema, tradicionalisti za starim dobrim vrednostima ljudskog bića, programeri za pidžama party-jem i spisku nema kraja...:icon_stud.Dakle, definitivno se bliži smak sveta i neće nas spasiti ni 8800gtx sve sa direktiks10.Spektrum(spek=spržiti, speći), Amstrad(strad=stradati), Amiga(intimna prijateljica, bludnica) i naravno holesterolizirani C64:fastfood: su bili (davno predskazani) jahači apokalipse, sigurni predznaci kraja svega.U prilog tome govori i informacija sa super-tajnog Nvidia sajta da je serija GF6000 u stvari trebala da se zove "GF666 series" ali je naziv promenjen jer su svi računari u koje su uboli prototipove crkavali iz nepoznatih(!) razloga.Ipak, nije sve tako crno.Jedan moj prijatelj iz Holly PC church-a mi je pokazao da kad u voter-kuler procesora sipaš svetu vodicu temperarura se spušta za 30-ak stepeni a virusi nestaju sami od sebe!:opanachke
Ajd, pozdrav ljubiteljima oldtajmera!:)

PixelTerror
23.5.2007, 20:13
...Alaj smo pesnički raspoloženi;) .Valjda smo i mi nekada davno bili malo mlađi što je period života kada ti ne nedostaje duše i karaktera pa ti dosta stvari tako i deluje:).A neki "junajted fridom fridoma" slobodno zaboravi:rolleyes: .Sada svakako svi kukaju za nečim: muzikofili za istinskim R`n`Rolom, filmofili šize zbog Holivuda, matori žale za socijalizmom, nutricionisti za zdravom hranom koje nema, tradicionalisti za starim dobrim vrednostima ljudskog bića, programeri za pidžama party-jem i spisku nema kraja...:icon_stud.

Summa summaorum: U pravu si. Mora se pomalo pesničariti :D Ne kukam ja brate mili, samo me zahvatio "moment of true nostalgy" :qliranje:

Dakle, definitivno se bliži smak sveta i neće nas spasiti ni 8800gtx sve sa direktiks10.Spektrum(spek=spržiti, speći), Amstrad(strad=stradati), Amiga(intimna prijateljica, bludnica) i naravno holesterolizirani C64:fastfood: su bili (davno predskazani) jahači apokalipse, sigurni predznaci kraja svega.U prilog tome govori i informacija sa super-tajnog Nvidia sajta da je serija GF6000 u stvari trebala da se zove "GF666 series" ali je naziv promenjen jer su svi računari u koje su uboli prototipove crkavali iz nepoznatih(!) razloga.

Iako mi je ime Atila, nisam veliki fan ATI-ja, koji su ovom "cover up story"-jem želeli da skrene pažnju sa svojih paranormalnih experimenta koji su počeli nazad u vreme svetskog rata, u vreme kada je Hellboy pronadjen :D

Ipak, nije sve tako crno.Jedan moj prijatelj iz Holly PC church-a mi je pokazao da kad u voter-kuler procesora sipaš svetu vodicu temperarura se spušta za 30-ak stepeni a virusi nestaju sami od sebe!:opanachke

Neverujem ja ničemu tečnom u mom kompjuteru makar to bilo i sveti azot :dedica:

Ajd, pozdrav ljubiteljima oldtajmera!:)

Pozdrav i od mene, digitalnog veterana :D

rudar
23.5.2007, 20:59
U prilog tome govori i informacija sa super-tajnog Nvidia sajta da je serija GF6000 u stvari trebala da se zove "GF666 series" ali je naziv promenjen jer su svi računari u koje su uboli prototipove crkavali iz nepoznatih(!) razloga.Ipak, nije sve tako crno.Jedan moj prijatelj iz Holly PC church-a mi je pokazao da kad u voter-kuler procesora sipaš svetu vodicu temperarura se spušta za 30-ak stepeni a virusi nestaju sami od sebe!:opanachke

Sad cju ispasti glup ali moram da pitam, je li ovaj quote-ovani dio istinit?:confused:

Andross
23.5.2007, 21:03
Veruj mi da nije :to_care:
But maybe....

rudar
23.5.2007, 21:09
Veruj mi da nije :to_care:
But maybe....

Pa i ja sam se na prvi pogled nasmijao a onda :eek: mozda je isitinito...

Rexferitus
25.5.2007, 18:52
Neke stvari sa C64 demo scene (http://www.google.com/search?q=c64+demo&sourceid=opera&num=100&ie=utf-8&oe=utf-8)

SirDuck
26.5.2007, 23:31
Sad cju ispasti glup ali moram da pitam, je li ovaj quote-ovani dio istinit?:confused:

Pa naravno, sta mislis kako popovi hlade svoje besne gejmerske masine?:D