Prijavljivanje

Prikaži potpunu verziju : Koje napajanje da uzmem

MiroslavNW
18.5.2007, 10:56
Posto u skorije vreme menjam masinu interesuje me koje napajanje da uzmem za ovakvav komp.
Intel Core 2 Duo E4300
1GB ddr2 800mhz rama kingston
7300gt ddr3 to je samo privremeno dok nekupim nesto jace
Gigabyte GA-965P-S3
SATA2 160GB

E sad napajanja:
LC Power 550W LC6550G V2.0 GREEN Silent Giant
Chieftec GPS-450AA-101A 450W

Pivalica
18.5.2007, 14:05
http://www.sk.co.yu/forum/showthread.php?t=11506

MiroslavNW
20.5.2007, 19:46
http://www.sk.co.yu/forum/showthread.php?t=11506

Znam pogledo sam temu ali problem je u sto mi je budzet samo oko 5000din. za napajanje a i nemam neki izbor napajanj u ovoj mojoj vukoje.... pa me jjednostavno interesuje koje da uzmem od ova 2 navedena.

dexlab
20.5.2007, 19:58
Posto u skorije vreme menjam masinu interesuje me koje napajanje da uzmem za ovakvav komp.
Intel Core 2 Duo E4300
Gigabyte GA-965P-S3
SATA2 160GB

E sad napajanja:

Ja bih se odlucio za Chieftec GPS-450AA-101A 450W, ja ga koristim vec neko vreme i veoma sam zadovoljan.
Jedan drug je kupio LC Power 550W LC6550G V2.0 GREEN Silent Giant, koje se nije bas pokazalo, ubrzo je crklo. Mozda je bio falican primerak, to ne znam, ali kao sto sam rekao imam gorenavedeni Chieftec koji mi radi odlicno, ukoliko ga uzmes sigurno neces pogresiti.
Sta vise Chieftec uopste nije bucan, skoro se i ne cuje.

mad_skillz
20.5.2007, 20:17
ja bih preporuchio LC Power 550W
ima odlichan odnos cena/performanse, ima fan od 14cm ne chuje se uopshte, dobar output, ja sam izmerio kod mene negde oko 460W shto mu dodje oko 83.6%, 19A na +12V grani..sasvim solidno napajanje, na njemu sam gurao i klokovao istu onu konfu koju sad imam samo sa drugom grafichkom, 7900GTO..
ne bih ga menjao da ne moram, a moram jer je preslabo ipak za 8800GTS..
ali za to tvoje je i vishe nego dovoljno

Pivalica
20.5.2007, 20:59

tako da LC je pitanje kolkotje da traje...kao i taj chiftek (hmm...uzgred jel znao neko da to na albanskom ili nekom tako mslimanskom jeziku znachi dan-noc ??)

mislim da je ipak mnogo pametnije da skupish josh oko 2-4k din, pa uzmesh neki tt tp od 600W, ili neki Antec Neo ili TP...
ali ako mora od ova dva, ipak LC...
i ako je kinez, i nije bog zna shta, bolji je od chifteka, a kako se pokazalo i pouzdaniji...

dexlab
20.5.2007, 21:29
tako da LC je pitanje kolkotje da traje...kao i taj chiftek (hmm...uzgred jel znao neko da to na albanskom ili nekom tako mslimanskom jeziku znachi dan-noc ??)

mislim da je ipak mnogo pametnije da skupish josh oko 2-4k din, pa uzmesh neki tt tp od 600W, ili neki Antec Neo ili TP...
ali ako mora od ova dva, ipak LC...
i ako je kinez, i nije bog zna shta, bolji je od chifteka, a kako se pokazalo i pouzdaniji...

Pricas gluposti, LC je gore napajanje od Chieftec-a, i gde se to LC pokazao kao bolje napajanje?
Chieftec je sasvim solidno napajanje za te pare, burazer ima 400w Chieftec koji radi besprekorno vec 6 godina, a on taj komp skoro da i ne gasi. Koliko puta je samo nestajala struja (nema UPS niti bilo kakvu zastitu), a napajanje i dan danas daje skoro idealne napone.
Pa kolega ima Chieftec od 420W koji takodje godinama radi, takodje ima odlicne napone, skoro da nema odstupanja.
Ja imam Chieftec za koji decko pita, i meni on radi besprekorno, takodje skoro idealne napone daje, vrlo mala odstupanja.
A sto se tice LC-a, kazem da je kod druga crkao posle 3-4 meseca.
A i TT je precenjen, uopste ne vredi novca koji nasi prodavci traze za njega.

Pivalica
21.5.2007, 0:33
pa chovek netje da kupuje chieftec OD PRE 6 GODINA!
chovek tje kupovati nove stvari...a nove chieftecove serije su daleko od onoga shto su bile!!!
tako da ja uopshte ne pricham gluposti...
to shto je kod nas tt precenjen, odnosno preskup to je druga stvar, ali realno za 80e moze da se nadje tt tp 600W (ja tt od 750W platjam 105e!)

a to shto je tvom drugu crko lc ne mora nishta da znachi...
kakvu struju ima? kako se ponasha prema rachunaru (agresivna gashenja i tako to), kolko je potroshacha nakachio na isto... pa i na kraju mozda je i losh primerak...
daleko od toga da ja hvalim lc, ali je svakako bolji od novih chiefteca!
da je chovek ima vetji budzet, ja bi mu svakako predlozio da se ispruzi za neki seasonic...

mad_skillz
21.5.2007, 1:16
Pricas gluposti, LC je gore napajanje od Chieftec-a, i gde se to LC pokazao kao bolje napajanje?
Chieftec je sasvim solidno napajanje za te pare, burazer ima 400w Chieftec koji radi besprekorno vec 6 godina, a on taj komp skoro da i ne gasi. Koliko puta je samo nestajala struja (nema UPS niti bilo kakvu zastitu), a napajanje i dan danas daje skoro idealne napone.
Pa kolega ima Chieftec od 420W koji takodje godinama radi, takodje ima odlicne napone, skoro da nema odstupanja.
Ja imam Chieftec za koji decko pita, i meni on radi besprekorno, takodje skoro idealne napone daje, vrlo mala odstupanja.
A sto se tice LC-a, kazem da je kod druga crkao posle 3-4 meseca.
A i TT je precenjen, uopste ne vredi novca koji nasi prodavci traze za njega.
hajde prochitaj shta sam ja terao i teram na tom napajanju..
ne mozesh prichati tako kad ima gomila ljudi koji ce potvrditi suprotno, napajanje je sasvim solidno za taj novac..
vec sam naveo sve gore..

MiroslavNW
21.5.2007, 10:01
Gledacu da iscupam jos 3000din pa cu uzeti Cooler Master Extreme Power 650W posto posle ove 7300gt ddr3 planiram da uzmem neku 8800 kartu pozz svima

Garson
21.5.2007, 16:59
Gledacu da iscupam jos 3000din pa cu uzeti Cooler Master Extreme Power 650W posto posle ove 7300gt ddr3 planiram da uzmem neku 8800 kartu pozz svima
Moja preporuka je ipak ANtec NeoHE 500 (High Eficiency- 500W) ili ANtec TPII 550W.Oba koshtaju oko 80e i po meni su bolji izbor od tog CM-a.

dexlab
22.5.2007, 0:55
pa chovek netje da kupuje chieftec OD PRE 6 GODINA!
chovek tje kupovati nove stvari...a nove chieftecove serije su daleko od onoga shto su bile!!!
tako da ja uopshte ne pricham gluposti...
to shto je kod nas tt precenjen, odnosno preskup to je druga stvar, ali realno za 80e moze da se nadje tt tp 600W (ja tt od 750W platjam 105e!)

kakvu struju ima? kako se ponasha prema rachunaru (agresivna gashenja i tako to), kolko je potroshacha nakachio na isto... pa i na kraju mozda je i losh primerak...
da je chovek ima vetji budzet, ja bi mu svakako predlozio da se ispruzi za neki seasonic...

Jesi li ikada otvorio neki Chieftek, u njihovim napajanjima ima vadljivi osigurac, koji crkne ukoliko dodje do velikog napona koji bi spalio napajanje.
I taj osigurac se izvadi i zameni novim, kupis na pijaci osigurac za 50 din. i napajanje nastavi da radi. Dok sam na tom LC-u video da ima osigurac ali je zalemljen za stampanu plocu, znaci jako tesko ga je promeniti vec mora da se kupi novo napajanje ukoliko osigurac pregori. I Chieftek i LC su sasvim solidna napajanja, samo sam rekao da mislim da je taj model Chiefteka za nijansu bolji u odnosu na pomenuti model LC, a decko je pitao za ta dva modela napajanja.
Za TT nisam rekao da je los,njihova napajanja su odlicna, samo mislim da nasi prodavci duvaju cenu, ipak TT ne vredi toliko para koliko nasi traze za njih.

dexlab
22.5.2007, 1:11

Struju ima odlicnu, a decko zna da koristi racunar, inzinjer el.teh. i Cisco CCNA... njegovo koriscenje kompa ne dolazi u pitanje. Opterecenje nije veliko Barton 2500+, neka MSI KT400 ploca, 2gb Kingston DDR 400, rezaljka, 6600GT... znaci nista posebno.
Moguce da je bio i los primerak, ne poricem, ja sam samo rekao svoja iskustva sa oba pomenuta napajanja.
Tvoj zajedljivi komentar koliko ce i LC i Chieftek trajati nije na mestu, oba napajanja mogu da traju godinama, kao i mnogo skuplji modeli. Ako ti izvarira napon (u nasoj zemlji je to cest slucaj), spalice ti napajanje koje vredi i 500e, da se ne lazemo. Sva napajanja imaju isti prag tolerancije, i LCi Chieftek i TT.... ako napon izvarira preko praga tolerancije spalice ih.
Ja imam Chieftek koji je decko pomenuo, i on radi vec duze vreme bez ikakvih problema, iako je XYZ puta nestala struja dok je komp bio ukljucen. I napajanje je i dalje savrseno, odlicne napone daje.
A da ima vise para mogao bi decko i da se ispruzi za Fisherovo napajanje od 2KW (doduse nema ih kod nas) koje je bolje od Seasonica, kad vec lupamo :)

VojaM
22.5.2007, 2:55
Jesi li ikada otvorio neki Chieftek, u njihovim napajanjima ima vadljivi osigurac, koji crkne ukoliko dodje do velikog napona koji bi spalio napajanje.
I taj osigurac se izvadi i zameni novim, kupis na pijaci osigurac za 50 din. i napajanje nastavi da radi. Dok sam na tom LC-u video da ima osigurac ali je zalemljen za stampanu plocu, znaci jako tesko ga je promeniti vec mora da se kupi novo napajanje ukoliko osigurac pregori. Bilo bi lepo kada bi osigurač rešavao sve. Nažalost, video sam previše napajanja koja su svaršeno zaštitila osigurač od crkavanja... time što su sama crkla, a osiguraču nije bilo ništa.

Drugo, odakle ti ideja da zbog zalemljenog osigurača moraš da kupuješ novo napajanje i da je to trašno teško da se zameni? Naprotiv, takva varijanta se vrlo lako krpi tako što nov osigurač direktno zalemiš za stari. Ili, ako baš ne voliš budževine, za stari osiguraš zalemiš podnožje i u njega ubaciš novi osigurač. Iako to izgleda kao strašna budževina, sve će raditi kako treba.

SFRJ-Forever [CG]
22.5.2007, 13:12
Intel Core 2 Duo E4300
Gigabyte GA-965P-S3
SATA2 160GB

E sad napajanja:

Ja imam LC LG6550G i radi perfektno, ne cuje se, ne zagreva se [pri normalnom radu], savrseno napajanje. Nisam ga testirao u non-stop rezimu rada, ali sam ga drzao 3 dana i sve je bilo OK.
Kada picim neku graficki masu zahtevnu igru, zagreje se [8800GTS vuce masu struje], ali se i dalje ne cuje, kupuj definitivno [garancija 2 godine].

P.S. Sta ce ti 650W za 8800 covece?!

Mario Pavićević
22.5.2007, 13:27
Sa Chieftec GPS serijom je bilo problema mada malo drugacije prirode odbija saradnju sa nekim UPS-evima(i to APC koji je prilcno dobar).
http://www.sk.co.yu/forum/showthread.php?t=14871

KOLOS
23.6.2007, 18:13
Kakvo li je ovo napajanje - THERMALTAKE 700W-11500din???

mad_skillz
23.6.2007, 19:23
za taj novac(i manje) ti je bolji izbor Corsair HX520W ili Antec TP-Trio 650W..oba su tu negde oko 110evra..
taj TT je u principu isto shto i LC Power Metatron 700W, praktichno ista napajanja, dobar im je peak ali im je efficiency loshiji nego kod Corsair-a i Antec-a, onih gore..

Garson
23.6.2007, 19:32
TT Toughpower je najbolja TTova serija a LC Metatron je ustavri tajTT.Napajanje je odlicno, mada bih ja pre uzeo Corsair 620W.

KOLOS
23.6.2007, 20:56
Pa dobro,još merkam opušteno!Mada bih najradije Anteca TP-TRIO 650W,jer ima 3 grane 12V - 19A,mislim da je bolje od Corsair-a HX520 koji ima 18A po grani!A i zbog brenda,jer bih uzeo Antec900,lepo će da zvuči-sve od Anteca!

Garson
23.6.2007, 21:04
Pa dobro,još merkam opušteno!Mada bih najradije Anteca TP-TRIO 650W,jer ima 3 grane 12V - 19A,mislim da je bolje od Corsair-a HX520 koji ima 18A po grani!A i zbog brenda,jer bih uzeo Antec900,lepo će da zvuči-sve od Anteca!
Jeste, ali je TP Trio i skuplji.A neshto skuplji od tog Anteca je Corsair 620 koji ima isto tri grane sa po 18A kao i ono od 520W ali ocigledno je jace i kvalitetnije.

KOLOS
23.6.2007, 21:15
Ne bih ništa skuplje od 100-110e!Jer ja u principu menjam mašinu ili komponente na nekih 6 mes(nekad i manje) do godinu dana,tako da ću recimo sledeće godine ili kasnije juriti neko brand napajanje od 700-800 do 1KW u zavisnosti od zahteva tadašnjih grafa i mašina u opšte(QX6xxx)!

Garson
23.6.2007, 21:22
Ne bih ništa skuplje od 100-110e!Jer ja u principu menjam mašinu ili komponente na nekih 6 mes(nekad i manje) do godinu dana,tako da ću recimo sledeće godine ili kasnije juriti neko brand napajanje od 700-800 do 1KW u zavisnosti od zahteva tadašnjih grafa i mašina u opšte(QX6xxx)!
Antec TP Trio 650W je oko 130e, tako da onda uzmi Corsair 520.;)

KOLOS
23.6.2007, 21:26
Sad si me istripovao!Pa ja našao tog Anteca za 8954,87din. / 107,89€,Corsair 520 je u istoj firmi 9058,62din. / 109,14€!A Corsair 620 je 13545,6din. / 163,2€!
Antec najjeftiniji!

nikolam
26.6.2007, 11:52
Ma meni ne pada na pamet da kuciste sa napajanjem placam vise od 60 evra.
Negde oko 2000 god. (:dedica:) toliko je kostalo solidno 250/300W napajanje zajedno sa
kucistem pa ne razumem zasto moram danas da placam vise samo za napajanje?
:Freddy:

Ako neko normalno napajanje od 400 il 450W ne moze da odradi posao
za 2 HD, 2 DVD i prosecan C2D racunar sa grafickom i par GB memorije,
onda takvo napajanje to mora da izdrzi. :boxing:
Ako ne izdrzi neka crkne i treba da crkne. :dzavo::)
(na skoro sve komponente ionako dobijam garanciju 3 godine)

Postoji li neko napajanje koje ima garanciju 3 godine?
Mozda bih ga platio vise ako ima duzu garanciju. I nije bucno.

mad_skillz
26.6.2007, 12:02
'al si ti optimista...a shta cesh kad budesh morao da ubacish jachu grafu zbog viste/igara/ko zna chega i onda budesh morao da menjash napajanje..
ko je spomenuo overklok...:D

KOLOS
26.6.2007, 12:30
Ma meni ne pada na pamet da kuciste sa napajanjem placam vise od 60 evra.

Kad dajem za mašinu 1000-1500e,sigurno neću uzeti kućište+napajanje=60e!Prava mera je kućište+PSU=200e za takav komp!(zamisli da na BMW-a stavim Tigrove gume-pre bi se ubio):a_whistli Komponente treba da budu srazmerne po ceni i kvalitetu(ovo važi i za komp od 500e)!
I da,postoje napajanja sa garancijom i od 5god.!Koliko para,toliko muzike(W),uvek bilo...

Zooo
26.6.2007, 13:09
@Kolos - potpuno ispravno razmišljanje, nažalost malo ljudi ovako misli.

Da smo malo ozbiljnija država i da atest nije samo puka formalnost, ne bismo ni
čuli za 3/4 raznoraznih 400 - 500 - 600W (lepi po potrebi) kung fu napajanja!

PAIN
26.6.2007, 14:57
Sad ga pretera, pa da njih nema sta bi ljudi kupovali.Najjeftinije a brandirani je Trust kod nas koje kosta ~40e-sto je ipak skupo za nekog ko kupuje komp od 300e.

mad_skillz
26.6.2007, 16:20
Kad dajem za mašinu 1000-1500e,sigurno neću uzeti kućište+napajanje=60e!Prava mera je kućište+PSU=200e za takav komp!(zamisli da na BMW-a stavim Tigrove gume-pre bi se ubio):a_whistli Komponente treba da budu srazmerne po ceni i kvalitetu(ovo važi i za komp od 500e)!
I da,postoje napajanja sa garancijom i od 5god.!Koliko para,toliko muzike(W),uvek bilo...
na BMW-a...samo Michelinke...;)
ljudi greshe kad ne pridodaju paznju napajanju koje je jedno od bitnijih stavki..

VojaM
26.6.2007, 18:08
@Kolos - potpuno ispravno razmišljanje, nažalost malo ljudi ovako misli.

Da smo malo ozbiljnija država i da atest nije samo puka formalnost, ne bismo ni
čuli za 3/4 raznoraznih 400 - 500 - 600W (lepi po potrebi) kung fu napajanja!
Trebalo bi prvo da se informišeš čemu služi i u čemu se sastoji atest, bar onaj državni o kojem ti pričaš.

Atest ti garantuje jedino to da uređaj ne emituje smetnje i da nije opasan po zdravlje korisnika. Atest se ne bavi kvalitetom izlaznih napona napajanja niti proverom tačnosti deklarisane snage.

Garson
26.6.2007, 20:36
Sad si me istripovao!Pa ja našao tog Anteca za 8954,87din. / 107,89€,Corsair 520 je u istoj firmi 9058,62din. / 109,14€!A Corsair 620 je 13545,6din. / 163,2€!
Antec najjeftiniji!
Taj Antec shto si ti video (znam u kojoj firmi) je TP Trio 550 a ne 650.;)
A Corsair 520 ima za 8800 din.;)

Mozda bih ga platio vise ako ima duzu garanciju. I nije bucno.

Da, Corsair daje 5 godina na napajanja.:)

illidan
26.6.2007, 22:34
samo da kazem seasonic... naponi su rock stable pri bilo kakvom opterecenju na bilo kom clocku je bio procesor.
kod seasonic (kompanija osnovana 1975 i pravi samo napajanja) ono sto pise ne nalepnici je continous power (za razliku od ovih LCP shit-ova i CM konfekcije) a u peakovima i dosta iznad.
jos jedna bitna stavka je buka, napajanje je jedno od najtisih, mozete pogledati na http://www.silentpcreview.com/

http://seasonicusa.com/s12plus.htm
http://www.silentpcreview.com/article656-page1.html

Garson
26.6.2007, 22:38
samo da kazem seasonic... naponi su rock stable pri bilo kakvom opterecenju na bilo kom clocku je bio procesor.
kod seasonic (kompanija osnovana 1975 i pravi samo napajanja) ono sto pise ne nalepnici je continous power (za razliku od ovih LCP shit-ova i CM konfekcije) a u peakovima i dosta iznad.
jos jedna bitna stavka je buka, napajanje je jedno od najtisih, mozete pogledati na http://www.silentpcreview.com/

http://seasonicusa.com/s12plus.htm
http://www.silentpcreview.com/article656-page1.html
Seasonic kod nas naravno nema, ali ima Corsair HX520 i 620 koji su ustvari Seasonic S12 tako da ti dodje isto.:dedica:

illidan
26.6.2007, 22:39
S-12+ serija je posebna, to se ne ugradjuje u corsair limariju ;)

Garson
26.6.2007, 22:45
S-12+ serija je posebna, to se ne ugradjuje u corsair limariju ;)
To ne bih znao.;) U svakom slucaju i Corsair je ekstra.;)
Nego reci mi gde da kupim Seasonic kod nas? :)

illidan
26.6.2007, 23:07
trenutno jedino nekim privatnim kanalima... tj ako imas nekoga da ti donese ili posalje iz inostranstva

tako sam ja moje nabavio.

Garson
26.6.2007, 23:34
trenutno jedino nekim privatnim kanalima... tj ako imas nekoga da ti donese ili posalje iz inostranstva

tako sam ja moje nabavio.
Znam, moje pitanje je bilo pomalo ironicno.;) Nemoj pogreshno da me razumesh, ali par puta si preporucivao neke stvari koje ovde nema 'leba da se nadju. Ja mogu da dovucem iz USA Seasonic, ali opet zashto bih to radio kad ovde imam Corsair sve sa 5 godina garancije?

illidan
27.6.2007, 10:59
Znam, moje pitanje je bilo pomalo ironicno.;) Nemoj pogreshno da me razumesh, ali par puta si preporucivao neke stvari koje ovde nema 'leba da se nadju. Ja mogu da dovucem iz USA Seasonic, ali opet zashto bih to radio kad ovde imam Corsair sve sa 5 godina garancije?
:)

ja preporucim kvalitet, sada ako neko nemoze da se snadje jbga :)

btw ima u hrvatskoj to nije tako daleko, a ne treba ni viza :D

Garson
27.6.2007, 11:12
:)

ja preporucim kvalitet, sada ako neko nemoze da se snadje jbga :)

btw ima u hrvatskoj to nije tako daleko, a ne treba ni viza :D
Naravno, ali uvoz iz USA je daleko od pukog snalazenja, treba ti neko ko ide/zivi tamo, a josh da je voljan da nosi 3kg teshko napajanje i rizikuje oduzimanje na carini.;)
Lakshe je kupiti u Hrvatskoj ali opet treba ici tamo i juriti to napajanje, a mnogi se teshko snalaze i u nashim shopovima a kamoli Hrtvatskim.
Zato je tu Corsair sa 5 godina garancije, kupish i ne mislish. :)

illidan
27.6.2007, 13:35
pa nisam ja rekao da corsair ne valja :)

i daleko od toga, seasonic inside, pozlaceni konektori, modularno, vrhunski finish i naravno 5 godina garancija. vredno svakog eura

dacajak
3.3.2011, 17:54
Nevezano za temu, koje je "bolje" kinesko napajanje Frontier 500w ili JNC 500w, oba dolaze iz kucista, ne kupuju se zasebno?
Jedan od ta 2 polovna bi sluzila za stariju konfiguraciju.

Gledanjem raznih siteova, primetio sam da im se cene krecu 1600 din (nova).

Red_Devil_89
3.3.2011, 18:20
Frontier je kao "bolji":opanachke, mada mu sve to dodje isto.

davidhaker26
3.3.2011, 18:25
Napajanja ovakve "kvalitete" se nikada ne uzimaju polovna.

Uzmi neki Blueberry od 400W 2.5k i budi miran :)

Red_Devil_89
3.3.2011, 18:35
A za 2000din LC Power 420W 12cm fan, ne vidim sta tu ima da traze borovnica napajanja.:D:kreza:koja su pritom i skuplja:facepalm

dacajak
3.3.2011, 18:36
Znam da su krsevi i sve to, al to je za jako staru konfiguraciju iz 2003 god.
Al gledao sam komentar na gigatron siteu ispod tog napajanja da je jednom liku crklo napajanje i bio je prinudjen privremeno frontier 500w da koristi, tacnije nedelju dana i da je na njegovo iznenadjenje drzalo dok nije kupio kvalitetnije.
On je imao x4 procesor, 4gb rama i 5770 graficku.
Valjda ce je drzati..

davidhaker26
3.3.2011, 18:36
A za 2000din LC Power 420W 12cm fan, ne vidim sta tu ima da traze borovnica napajanja.:D:kreza:koja su pritom i skuplja:facepalm

Hvala na ispravci ;)

Red_Devil_89
3.3.2011, 18:39
Ako je za komp iz 2003 uzmi Frontiera, meni stari komp sljaka vec 6 godina sa Frontierom od "400"W, i da kucnem u drvo jos radi.

ShinY
6.3.2011, 13:45
Kakvo je sledeće napajanje po kvalitetu ?

LC POWER Metatron Prophecy LC8750 750W

http://www.pakom.com/photos/products/2/8912/thumbnails/250x250/LC-Power-LC8750-Metatron-Prophecy-750W-1.jpg

Da li bi uspelo da napaja sledeću konfiguraciju..?

ASUS Crosshair IV Formula
AMD Phenom II X6 1055T
Exceleram 4GB (2x2GB) 1600MHz
Sapphire Radeon HD 6950
Samsung 1.5TB HDD
CD/DVD+RW
i još neke periferije tipa hlađenje, osvetljenje, i CPU cooler..

?

Red_Devil_89
6.3.2011, 13:51
nije lose napajanje, ali za te pare ili manje imas bolje kao sto je Seasonic 620W SS-620GM ili Chieftec 650W BPS-650C ili ako bas hoces da se obezbedis za buducnost onda Chieftec 750W BPS-750C, mislim da je cena oko 11500din.

EDIT: Taj LC Power malo laze za realnu snagu, to napajanje nema 750W.

aconi
6.3.2011, 13:51
Dobro napajanje ,moze to da gura ali za te pare je best buy chieftec iz cft serije,ili neki Seasonic

Otis.Driftwood
10.3.2011, 9:17
Ima li neko od vas Blueberry napajanje i kolika je voltaza i kakvi su ?

Znam da su po ceni dobri i da su srednja klasa ali me interesuje misljenje kupaca.

Doomche
10.3.2011, 16:06
Oni su prilichno daleko od srednje klase... za iste pare cesh uvek imati bolji LC Power.