PDA

Prikaži potpunu verziju : Pravljenje plakata


M1los
14.5.2007, 21:02
Evo me, prvi put se javljam u ovoj temi, ali kad je neophodno... :D
Nastavnica me zamolila da napravim na kompu plakat za neku prestavu, veličine A4, koji bi ona kasnije odnijela na CD-u u štampariju da ga povećaju na A3 i odštampaju. E, sad, problem je u prvom koraku :). NAPRAVITI PLAKAT. Nikako ljudima ne mogu dokazati da ako radim na kompu ne znam baš sve :D, pa mi je uvaljeno ovo :). Dakle, koji je program najbolji za ovo što planiram da uradim, i da li imate neke savjete, jer sam (oh, Bože, kako mi je dosadila ova konstatacija :D) 100% početnik. Dakle, plakat pravim u čemu hoću, kakav hoću.
'Ajde, braćo forumaši, nikad me dosad niste iznevjerili, pa nemojte sad da me izdate :)

BTW, da se ne bi stekao pogrešan utisak, ja ne tražim da mi neko napravi plakat, već samo da me usmjeri. Vremena za učenje nemam mnogo (krajnji rok ponedjeljak), pa mi je frka, al' nisam ja kriv :).

B@NE
14.5.2007, 21:08
Znaci za to je stvoren Phostohop majka za te stvari, ali posto si pocetnik teze ces se snaci u njemu tako da ti preporucujem neka laksa resenja npr. PhotoFiltre(free) , znaci ubaci pozadinu neko na kojoj ces da radis , glavne motive i sam text, font mora da bude privlacan i slova za naziv prestave u prvom planu. Naravno tamo podesis dimenzije papira na kom radis, snimis kvalitetan format i eto gotov posao.

M1los
14.5.2007, 21:09
WOW, ovo ja zovem brzi odgovor :D. Imaš +rep :)