PDA

Prikaži potpunu verziju : Board games - stoni role play

Anakin
11.12.2005, 17:55
U poslednjem broju SK-a, prostor uz ivice poslednjih nekoliko stranica zauzele su reklame za Trading card igru Izvor magije. Ljudi fino ostavili adresu gde se moze naci vise obavestenja (www.izvormagije.com), ali ne radi. :confused:
Probao sam i sa pretragom na google-u, ali nista.
Tako sam se nalozio na svu onu pricu; te slovenska mitologija, te ovo, te ono... Pomagajte! Kako i gde da saznam nesto vise o ovome?!

Highlander
11.12.2005, 18:01
Nemam pojma!!! Probaj da tražiš na pogodak.co.yu ili preko Krstarice, možda ti se posreći!

MilanSM
11.12.2005, 22:52
procitaj ponovo adresu u sk-u... malo si se zeznuo. :D ccc

zleetherius
11.12.2005, 23:45
meni je stranica radila. evo ja da ti objasnim. magic the gathering preveden na srpski! nazalost!

ElastoManiac
12.12.2005, 15:35
Niposto. MTG se mnogo raslikuje od ovoga. ( pogotovo po okviru )
Ali lici...

Romero
12.12.2005, 16:49
Sajt radi samo dodaj "i" tamo gde treba...

Ja sam već naručio dva špila...slike izgledaju na prvi pogled super...samo se nadam da će i kvalitet štampe biti dobar...

SK fan
11.5.2007, 20:02
Može li da mi neko iz Šabca ili ko poznaje grad da mi kaže kakvo je stanje sa klubovima društvenih igara
i postoji li ljudi koji igraju Izvore magije?

Shadowfax
11.5.2007, 20:13
Puž, prodavnica "Magarence"
Kneza Lazara 2a

Na netu sam nasao, tako da nemam pojma da li ovo jos uvek postoji.

Nego, jel si poceo da igras, kako ide?
Ja Izvore batalio pre jedno mesec dana, usred navale kvalitetnijih TCG i board game igara.:)

SK fan
12.5.2007, 9:42
I ja sam prestao ali pošto prelazim u Šabac hteo sam da ponovo probam da
počnem

SK fan
12.5.2007, 9:49
Misliš li da je WarHammer40K previše skup nigde nisam našao cene kod nas?
Znam da ima ljudi koji ga igraju
a mislim da je ta prodavnica zatvorena

genius
12.5.2007, 10:38
Ako nekom bude trebao WoW TCG imam ja dva kompleta, ne trebaju mi posto nemam sa kim da igram :(

Shadowfax
12.5.2007, 15:58
SK fan,
www.dragon.co.yu
www.jednorog.co.yu
www.anteam.com/hobi/index.htm
i jedan odlican forum u vezi svih non-comp. igara:
www.klubzmaj.org.yu/forum

Mislim da je Warhammer skup, barem za mene jeste. Obicno ne igram igre "na skupljanje", izuzev Warmashine/Hordes.

SK fan
14.5.2007, 17:22
Hvala nešto sam našao predložio sam moderatoru da ne bude board games već nešto malo opštije
da bude mesta i za igre sa kartama

Ulmawen
14.5.2007, 19:08
Malo poznat, ali sjajan klub, ljudi se bave farbanjem figurica, naravno board game-ovi, kartaroške igre, frpovi i sve što uz to ide. Inače zvanični uvoznik Rackam-ovih figurica (mnogo bolje od GW-ovih) i Confrontation frpa... Pa koga zanima:
http://klub-grifon.atspace.com/

Shadowfax
14.5.2007, 20:16
Interesting, za Grifon znam odavno ali nisam znao da ima sajt.Thanks
Koje su vam igre omiljene, nevezano da li je u pitanju rpg, b. game, tcg, ccg..?

Ja volim Warmashine/Hordes, Vampire TCG, i voleo sam MERP.:)

Ulmawen
14.5.2007, 20:22
NP. Sajt je novina, konačno su se nakanili da ga naprave...
Ja od board gejmova najvise volim Risk LOTR i Godstorm i stari dobri Talisman, od frpova definitivno Warhammer, kartice baš nešto ne volim mnogo. Igrao se WarCry jedno vreme, ali nije nešto...

SirDuck
14.5.2007, 20:51
@SKfan

Aha, skup je :)
racunaj 250 din. po kantici boje, 300-500 za cetkicu. Za jedinice zavisi od jacine u igri, dreadghnout je oko 2500- 3200, nisam siguran...

Za funkcionalnu armiju treba da izdvojis oko 15000-20000 din. min.

zone2403
14.5.2007, 22:06
Pa ako igras Izvore pretpostavljam da znas za ovaj forum ali svejedno evo adrese www.valhala.org.yu/forum

Shadowfax
14.5.2007, 23:30
Ulmawen, reci mi gde si nasla risk LOTR, bilo je rasprave o tome na ne znam ni ja kom forumu, i dosli smo do zakljucka da tako necega u nasoj zamlji nema?:)
Za Talisman vec pretpostavljam da ga imas godinama, jer ja to ne videh u prodaji odavno.

Od novijih igara koje sam imao prilike da igram preporucio bih Arkham Horror, odlicna je.
U slucaju da igrate sa najboljim ortacima, uvek je tu fenomenalni Illuminati.
Upozorenje: Ova igra moze da posvadja i dva najbolja fruga, vidjao sam to vise puta.:D

Ulmawen
15.5.2007, 0:13
Čula sam to za Iluminate, zato me strah da probam. :D Mada, mi se obično svađamo oko Game of thrones, uvek svi hoće da vode Starkove, iako imaju ubedljivo najgori strateški položaj.
Risk LOTR bio da se kupi (tako da ste došli do pogrešnog zaključka :)) i još par Middle Earth tabelarnih igara koje nisu Riskovi, ali te nisam igrala, pa ne znam kakve su.. Mada je realno Godstorm bolji od LOTR-a, mnogo gadne kartice ima. :icon_evil
http://www.anteam.com/hobi/index.htm (http://www.anteam.com/hobi/index.htm)
Pročačkaj malo po ovom sajtu, možda nađeš nešto zanimljivo. Ako ne nađeš, probaj da pozoveš i naručiš. ;)
Što se Talismana tiče, koliko ja znam, postoji jedan jedini u Beogradu i to onaj bazični bez dodatnih tabli, koje nismo uspeli nigde da nađemo, a taj jedan smo, normalno, svi igrali i ljubomorno ga čuvamo. I da, datira iz datuma dok su mi godine još počinjale na 1. :D

Shadowfax
15.5.2007, 0:34
Ma znam ja za Hobby S., eno gore sam naveo njihov sajt, nema tamo nista vezano za LOTR, videcu da pozovem, mada ionako nisam pri parama at the moment.
Slobodno probajte jednom Iluminati, pa ako ide jednom, uvek ce biti ok. Sa dovoljno grickalica i sokova, dovoljno mastovitim drustvom, za mene bolje zabave nema.

Ja licno Talisman nikad nisam igrao, i ne zelim, jer cu onda 100% da padnem u iskusenje da ga narucim sa neta... sto nikako nije dobro.:D

Dio37
15.5.2007, 0:59
@Shadowfax: U stvari, ipak bih dodao jos nesto. :)
Da sam i ja imao izbor izmedju Magica i Yu-Gi-Oh, svakako bih pre odabrao Magic, ipak je to najpopularniji TCG na svetu. Problem je bio u tome sto su Yu-Gi-Oh karte mogle lako da se nabave kod Kineza (naravno, kopije, ali ipak...), tako da su ih svi tamo masovno kupovali. Nekolicina nas je skupljala originale, ali nam je bilo manje-vise svejedno sa kakvim kartama igramo. Pored te Yu-Gi-Oh zaraze, tesko da smo mogli da igramo bilo sta drugo.
Uzgred, citao sam nesto o jednom specijalnom Magic spilu "Unhinhed", je li to moglo da se kupi kod nas? Zivo me zanima kako bi izgledala igra sa njima. :)
I jesi li probao duhovnog naslednika Magica, Dual Monsters? Takodje ih pravi ekipa Wizards of the Coast, kazu da su reseni neki nedostaci MTG-a.

Dr Zoidberg
15.5.2007, 3:52
MTG smo uglavnom ortaci i ja pikali po ceo dan :) sada i vise neigramo [puno obaveza, nece vise niko da igra :(] Probao sam Yu-GI-Oh ali mi se nekako nesvidja.Neki veliki boards game nisam ni pomislajo da uzimam jer je i MTG oduzeo puno para a kamoli nesto onakvo :)
A ko je igrao MTG nek postavi svoje boje spilove i strategije :D

SK fan
15.5.2007, 9:44
Znam za njega bio sam čest na njemu bar dok sam ih igrao
kod nas nije bilo puno igrača a i oni su odustali pa sam i ja bio prisiljen na
isto

@SirDuck

znači moraću da uzmem kredit

Ulmawen
15.5.2007, 10:18
@Senko: Hoćeš da kažeš da si našao i ostale table? Imaš link možda?

A kineski Yu-Gi-Oh ima tako genijalan engleski prevod, da ti je prosto žao da ne kupiš špil. :)
@Dio: A koji su to nedostaci MTG-a, pa on je bar prost za igranje. :icon_scra

Dio37
15.5.2007, 10:51
Dobro, vecina kineskih karata je bila uzasno odstampana. Medjutim, mogle su se naci i neke koje su bile vrlo slicne originalima. Magic jeste jednostavan, ali DM je jos laksi za ucenje. A svaka igra ima mane.

Dr Zoidberg
15.5.2007, 11:53
Mogu samo da vam kazem da je MTG u pocetku jednostavan tj ako se igra sa ne predefinisanim spilovim i ako se ide samo na cudovista, posle i nije tako lak kao sto izgleda.

Shadowfax
15.5.2007, 11:53
Ulmawen, potrazi malo po netu, ima puno ponuda, ali uglavnom polovnih igara, pa i Talismana. Nemam sad vremena ponovo da trazim ali ako bas ne mozes da nadjes, javljam se veceras.:)

Ma sta znam, ja sam batalio i Magic i Yugija, igram samo Vampire TCG, i Munchkin, mada to nije colectable igra.
Board gameove igramo najvise, to je barem lako kupiti, skupimo pare, i gotovo nema ni bustera, ni startera, eventualno neka exp. ili slicno.

O prostoci Mtg-a ocigledno imamo razlicito misljenje, mnogo je slozenija od Yugija, barem meni. Zbog toga, i vecim delom zbog edicija koje izlaze na svakih mesec dana, pa samim tim i velikih troskova, odustali smo od toga. Da ne pricam da je Magic vise prerastao u neko takmicenje, nije to vise igra.

Ulmawen
15.5.2007, 11:59
Ma znam za te polovne.. Bah, nije ni bitno. Nove se verovatno odavno ne prave.
A sve kartične igre su preskupe, naravno da možeš da ih igraš i sa starterom, ali obično svi žele da naprave unikatan špil pa kupuju booster-e k'o ludi. Vrlo skup hobi.

zone2403
15.5.2007, 13:32
Čula sam to za Iluminate, zato me strah da probam. :D Mada, mi se obično svađamo oko Game of thrones, uvek svi hoće da vode Starkove, iako imaju ubedljivo najgori strateški položaj.
Risk LOTR bio da se kupi (tako da ste došli do pogrešnog zaključka :)) i još par Middle Earth tabelarnih igara koje nisu Riskovi, ali te nisam igrala, pa ne znam kakve su.. Mada je realno Godstorm bolji od LOTR-a, mnogo gadne kartice ima. :icon_evil
http://www.anteam.com/hobi/index.htm (http://www.anteam.com/hobi/index.htm)
Pročačkaj malo po ovom sajtu, možda nađeš nešto zanimljivo. Ako ne nađeš, probaj da pozoveš i naručiš. ;)
Što se Talismana tiče, koliko ja znam, postoji jedan jedini u Beogradu i to onaj bazični bez dodatnih tabli, koje nismo uspeli nigde da nađemo, a taj jedan smo, normalno, svi igrali i ljubomorno ga čuvamo. I da, datira iz datuma dok su mi godine još počinjale na 1. :D

Moram da pitam, Gde si nabavila i koliko kosta Game of Thrones?

Shadowfax
15.5.2007, 21:33
zone, www.jednorog.co.yu, pod Fantasy Flight Games valjda.

Ulmawen, pa nisu bas svi tcg-ovi toliko skupi. Neki se mogu igrati pristojno sa starterom i par bustera. Problem sa Magicom je ima samo takozvanog "power" igranja, odnosno nema igranja ako nemas spil u kome svaka karta vredi minimum 20e.:)

Ulmawen
15.5.2007, 23:53
Mah... Stvar ukusa. Meni je Magic bio super kad se tek pojavio i par narednih edicija. Kamigawa mi i nije nešto. Može da se igra, ja sam igrala samo sa par startera, ali nije mi to to.
War cry bi bio super samo da su ga malo razradili.. Ali, naravno, nisu. :kreza:
Zone, Game of thrones ima na svakom ćošku, ali bukvalno.

Dr Zoidberg
16.5.2007, 3:03
Ja sam moj deck nabudzio za nekih 500din + sam kupio moj prvi booster i tu izvukao Ink-Eyes :D [Najaca karta iz kamigawe]
http://resources.wizards.com/Magic/Cards/BOK/en-us/Card74626.jpg
A deck koji sam budzio je Dark Devotion [black+red] ogre-demon fore

The mighty Boo
28.11.2007, 23:12
Ovo bi trebala da bude tema za opstu diskusiju o tkz. stonim role play igrama, od kojih je mnogima najpoznatiji slavni DnD tj. Dungeons & Dragons.

Ideja iza ove teme je da se oni koji su samo culi za ovaj popularan vid zabave informisu dalje i mozda krenu da igraju, kao i da ovo bude mesto za diskusiju onih ljudi koji su vec uveliko "frpuju".

Dakle, ko frpuje? :D

Shadowfax
28.11.2007, 23:26
Pa sta znam, pre smo se skupljali mnogo vise, sad ako ako se skupimo jednom mesecno, dobro je.:(

I dalje tvrdim da nema bolje zabave od FRP-ova, Board Game-ova, TCG-ova, i svega ostalog sto se igra UZIVO.

The mighty Boo
28.11.2007, 23:33
Istina, nema bolje zabave u drustvu, od FRP-a, naravno ako je drustvo dobro.

Sta igras?

Shadowfax
28.11.2007, 23:40
DnD, ali u manjim kolicinama :D, posto nisam vise u kontaktu sa starom ekipom.
Probao sam i WarHammer FRP, a hteo bih da probam Fallout, cuo sam da postoji?

A u velikim kolicinama Board Gameove, Axis & Allies, Horde, Puerto Rico itd.:)

Od TCG-ova sam nekad igrao Magic, pa me smorio, sad nista aktivno.

The mighty Boo
28.11.2007, 23:58
DnD, ali u manjim kolicinama :D, posto nisam vise u kontaktu sa starom ekipom.
Probao sam i WarHammer FRP, a hteo bih da probam Fallout, cuo sam da postoji?

A u velikim kolicinama Board Gameove, Axis & Allies, Horde, Puerto Rico itd.:)

Od TCG-ova sam nekad igrao Magic, pa me smorio, sad nista aktivno.

Ima, skinuo je jedan moj ortak sa neta, medjutim to su mahom pravila, nema nijedna knjiga za setting.

Postoji i poznati post apokalipticni FRP Gamma World koji mnogo ljudi igra.

zone2403
29.11.2007, 0:58
Ima li neko linkove ka pravilima?

Eni
29.11.2007, 1:35
Ova tema je mogla da se formuliše i sa par linkova na početku, za ljude koji nisu upoznati sa samim "stonim" igranjem ili svim vrstama i podvrstama...

RPG (RolePlaying games) je u suštini igranje uloga, bukvalno. Cilj je osmisliti svog lika i što vernije odigrati njegovu ulogu. Igra se u društvu od najmanje dve osobe, gde je jedna DM/GM (Dungeon/Game Master) a svi ostali su igrači. DM je za stolom ono što vam je kompjuter prilikom igranja kompjuterskih igara - grafika, fizika, priča, likovi, geografija... On vas vodi kroz svet koji je stvorio, i igrate avanture koje je zamislio...

Za početak, http://en.wikipedia.org/wiki/Role-playing_game

Postoji više sistema koji omogućavaju da se RPG neometano igra, od čega je najrašireniji d20. d znači kockica (od dice) a 20 broj strana. realno, kockica sa 20 strana nije kockica, ali eto :D

O sistemima, ovde npr. http://en.wikipedia.org/wiki/Role-playing_game_system

Igre koje se vode/igraju na sesionima (okupljanjima) mogu da budu raznih žanrova - epska fantastika (FRP - Fantasy RolePlay - ovde spadaju npr DnD, ADnD, LotR), naučna fantastika (npr. Traveller, Star wars d20 i druge), horor (npr. World of Darkness, po kojem su rađene i PC igre "Redemption" i "Bloodlines"), alternativna istorija/realnost, humor, cyberpunk, ...

Spisak igara po žanrovima, http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_role-playing_games_by_genre

Činjenica je da se većina knjiga (najbolji primer je DnD GM Guide & Players handbook) plaća papreno, ali postoji i dosta besplatnih rpg igara čije knjige sa uputstvima možete da nabavite besplatno sa interneta u PDF formatu i igrate sa društvom...

Alternativa je da se učlanite u neko društvo ljubitelja (U Novom Sadu bih preporučio u samom centru Dragon) gde će te moći da "pozajmite" sve knjige, upoznate iskusnije igrače, nađete društvo...

Takođe, u RPG spadaju i razne kartične igre (gde ste u ulozi čarobnjaka koji priziva bića - Magic the Gathering, Izvori Magije npr.) i storytelling igre (npr hronike Ambera i slične)...

Takođe, kod nas je postojao časopis Hobby master, koji je pokrenuo GM Ranko svojevremeno, ali na žalost, prestao je da izlazi, a pisao je o kartama, maketarstvu, warhammeru, figuricama, radionicama, knjigama... sada se radi na nekoj online zbirci uputstava, http://rpg.eniaroyah.com (nije reklama, pošto ja ne učestvujem u radu te prezentacije)

Nash Knight
29.11.2007, 4:06
Ja frpujem, DM sam vec preko 7 godina, ali iskreno, ne volim da pricam sa drugim ljubiteljima o tome zato sto su 90% njih sociopatski fanatici (bez uvrede)

donator99
29.11.2007, 10:54
Ja nekad sa drugarima iz odeljenja odem u Kostunjak, pa odigramo DnD.
Od TCG-a sam igrao Yu-Gi-Oh! ali nisam vise aktivan.

The mighty Boo
29.11.2007, 11:13
Takođe, kod nas je postojao časopis Hobby master, koji je pokrenuo GM Ranko svojevremeno, ali na žalost, prestao je da izlazi, a pisao je o kartama, maketarstvu, warhammeru, figuricama, radionicama, knjigama... sada se radi na nekoj online zbirci uputstava, http://rpg.eniaroyah.com (nije reklama, pošto ja ne učestvujem u radu te prezentacije)

Prestali su da izlaze taman kad je dosao na red jedan moj clanak o World of Darkness 2.0 :n-cc2::D

Eni, baci pogled na Nobilis - na listi je koju si okacio. Ubio sam se da nadjem knjigu (ima samo jedna za ceo sistem), ali me je zeznuo Amazon, tako da sam ostao bez nje. Sad nema nigde vise da se kupi, jer se ne dostampava a prica se da je to jedan od najkreativnijih sistema ikada napravljenih. :(

Naravno mozete i 90% knjiga za frp skinuti sa raznih torenta ali vi ovo niste ovde procitali, i oci vas varaju jer ova recenica uopste ne postoji :D

zone2403
29.11.2007, 11:42
Ako racunate i TCG-ove, ja vec par godina igram Izvore Magije.

Eni
29.11.2007, 17:08
Ako racunate i TCG-ove, ja vec par godina igram Izvore Magije.

Ja se sa izvorima nikad nisam upoznao, jer su mi previše ličili na rip off MTG-a, a jako mi se sviđaju ilustracije na Ravnica setu... I fora da imam neku kartu koja košta ipreko 100$ a ne želim da je prodam... :)

player1
29.11.2007, 18:15
Nego... Sta mislite o cetvrtoj ediciji DnD-a, koja izlazi sredinom sledece godine?

Koliko citam, bice to svasta pretumbano (nadam se na bolje).

donator99
29.11.2007, 19:13
Nego... Sta mislite o cetvrtoj ediciji DnD-a, koja izlazi sredinom sledece godine?

Koliko citam, bice to svasta pretumbano (nadam se na bolje).

Pa, klasika.
Pojasnice pravila, poboljsati ih, dodati nove klase, ispolirati sve i naterati nas da zamenimo knjige novima :)

The mighty Boo
29.11.2007, 20:23
Nadam se da ce biti bolja od trece edicije, koja ima dosta dobrog sadrzaja ali totalno krsh pravila.

zone2403
29.11.2007, 23:49
Ja se sa izvorima nikad nisam upoznao, jer su mi previše ličili na rip off MTG-a, a jako mi se sviđaju ilustracije na Ravnica setu... I fora da imam neku kartu koja košta ipreko 100$ a ne želim da je prodam... :)

U sustini, i jesu rip-off, sa dosta slicnih, ako ne i istih karata, ali ima i sasvim dovoljno razlika da ne moze da se kaze da je u pitanju najprostija kradja. Cak smo probali par puta da igramo sa kartama IM protiv MTG-a! A i plus je to sto ovde karte ipak nisu toliko skupe (najskuplje idu do 1000 din!).

Eni
29.11.2007, 23:54
U sustini, i jesu rip-off, sa dosta slicnih, ako ne i istih karata, ali ima i sasvim dovoljno razlika da ne moze da se kaze da je u pitanju najprostija kradja. Cak smo probali par puta da igramo sa kartama IM protiv MTG-a! A i plus je to sto ovde karte ipak nisu toliko skupe (najskuplje idu do 1000 din!).

Pa nisam nikad kupovao karte na komad, kupim booster pa šta dobijem :D
Ali kasnije odem na net i vidim da imam neku platinastu koja vredi 45$, znaš... nije to loše... Kolekcionarski... lepe sličice, poznati ilustratori...

Ulmawen
4.12.2007, 15:21
Nešto je zamrla tema.:(
Evo ja da kažem nešto korisno.:D
Od stonih rp-ova najviše volim Warhammer, najlepši mi je svet i ubedljivo najbolja atmosfera. Takođe, pravila su, po mom mišljenju, vrlo dobra, kako stara, tako i nova. Kad sve saberem i oduzmem, najviše sam igrala Warhammer i u mlađim danima AD&D. Ova 3 ipo edicija i nije toliko loša (mislim na pravila), mada mi je D&D svet s brda s dola... Nema šta nisu zbućkali.
Call of Chtulhu je po meni, takođe odličan sistem i verno se drži sveta H.P. Lovecraft-a. Veoma interesantan za igranje.
U poslednje vreme igram MERP (Middle Earth Role Play), mada mi se pravila nikako ne sviđaju, kao uostalom, ni pravila za Role Master, čiji je MERP klon. GURPS je prilično zanimljiv i ideja mi se svidela. Daleko od toga da sam isprobala pola svetova koje on nudi. Sa SF sistemima malo lošije stojim, valjda zato što preferiram fantasy. Cyber punk je zanimljiv, ali prebrz za moj ukus, što ubija atmosferu koja je, po meni, najbitnija u role play-u.
Story telling sistemi takođe imaju zanimljivu koncepciju, ali su kod mene ostali na nivou "odigrala 2 sesije i to je to", tako da ne mogu baš da dam neko "znalačko" mišljenje o tome.
Što se tiče svih ostalih vidova rp-ovanja "na sitno", karte, tabelarne igre idr, igrao se MTG (stari mi je bio mnogo bolji od Kamigawe i daljih ideja); War Cry je imao dobru ideju, ali je veoma glupo definisan, ima manjak rasa itd... Vampire je jedna od boljih kartičnih igara, mada ima tu još dosta da se prokljuvi... Izvori magije me nisu impresionarali; previše su klon starog MTG-a, ali pozdravljam ideju da postoji kartična igra na srpskom... Probala sam i Middle Earth: Wizards i Harry Potter kartične igre, ali me nisu nešto impresionirale.
Što se tiče tabelarnih igara: na prvom mestu, tu je Talisman, najstariji i najdraži... Game of Thrones mi je bio veliko razočarenje: čista strategija bez mnogo veze sa Martinovim sjajnim svetom. Tu su naravno i razne varijante Risk-ova, Lord of the Rings, Godstorm idr, koji imaju dosta frp elemenata (pogotovo potonji, u kome mnogo više zavisi od kartica nego od strategije). NE smem ni da kažem svoje mišljenje o WOW-u. :x I na kraju da pomenem Munchkine, za sve rp geek-ove. Odlične parodije i veoma zabavne.:D
Eto, elaborat ukratko. :)

Sheridan
7.1.2010, 4:44
Gde moze da se pogleda kako ljudi igraju? Sve lepo zvuci na papiru, ali zanima me kako je uzivo.

Eni
7.1.2010, 6:27
U bre, gde iskopa ovu temu :)

Odeš u neki klub i pitaš jel možeš da gledaš, ne sećam se da je iko ikog odbio... osim ako ne naletiš baš na nekog nervoznog lika, u tom slučaju samo promeniš sto i pitaš ponovo.
U kom si gradu, i ako si u nekom manjem, koji veći ti je "na dohvat ruke"?

Sheridan
7.1.2010, 13:09
U Beogradu sam. Koji klubovi, gde?

Eni
7.1.2010, 18:57
http://www.klubcrnizmaj.com/
http://www.klubzmaj.org/

Ima ih više, ali za ove sam na brzinu iskopao sajtove...

Ketchua
9.1.2010, 3:55
Sigil (http://fgsigil.blogspot.com/).;)

Sheridan
11.1.2010, 23:31
Bio sam na par mesta ali samo jednom sam video ozbiljniju partiju. Generalno mi se svidelo, ali mene najvise zanima jedino world of darkness i sve sto ide uz njega. Pa me zanima dali neko u beogradu organizuje tako nesto. Vec procitao 3 najosnovnije knjige, ali zanima me gde bih mogao da nabavim nesto opsirnije. Ako su putevi nabavke nelegalni posaljite na pm

zone2403
12.1.2010, 2:13
Poslusaj Ketchuu (zanimljivo zvuci u ovom padezu :)), Sigil ima povecu kolekciju raznih knjiga a cesto tamo mozes da naletis na ljude koji igraju razne stvari pa ako budes imao srece, il' mozes da pitas ljude koji tamo rade dal' ce biti neki turnir uskoro ( a mislim da imaju svaki vikend turnir u nekom Board game-u),
a mogu i da ti pomognu ako zelis da narucis nesto sto mozda trenutno nemaju (sad sam ih bas fino izreklamirao, mozda dobijem lizalicu sledeci put kad svratim :D)

Eni
12.1.2010, 3:03
Koliko sam video Sigilov katalog na sajtu (Ketchua je linkovao blog), za WoD nude naručivanje samo 2-3 knjige. Ja imam celu kolekciju za vampire, magove, vukodlake i to, ali samo stara pravila i lore. Ovo novo, nakon Gehene, me nikad nije ni zanimalo. Nema mog klana :kreza:

Sheridan
12.1.2010, 3:24
Kako si ih nabavio? Koji ti je klan?

Eni
12.1.2010, 5:39
Klan (http://www.sk.co.yu/forum/showthread.php?p=412532#post412532). Šaljem ti PM.

Sheridan
16.1.2010, 23:54
Trenutno sam se preorjenitso. Posto je nekog ko igra stari Wod tesko naci, odlucio sam se dok se uhodavam, nalazim ljude, knjige i generalno proucavam celu situaciju uzeo sam da se zanimam Vampire: the Eternal Struggle. Posto vamo nemogu da stavim zahvalnicu hvala svima za preporuke i pomoc.

Boris djurovic
24.3.2010, 1:40
Da li je neko cuo za novu karticnu igru Ratnici svetlosti?Uradili su je likovi iz Novog Sada.I trebalo bi da je ni nalik na Izvore i Magic.
Na Zmajevom forumu sam naisao na njih i njihov sajt www.hrabrivitez.com
Je to neko igrao?

zone2403
24.3.2010, 14:36
Ovde mozes naci ljude koji su probali igru:
http://izvorimagije.forumotion.net/forum.htm