PDA

Prikaži potpunu verziju : Plextor PX-800A - uzeti ili ne

tommasr
8.5.2007, 22:36
Tražeći meni najmiliji optički uređaj, DVD rezač marke Plextor nabasao sam nedavno na sajtovima naših dilera na model PX-800A koji me je oborio sa nogu svojim mogućnostima.

Brzina čitanja: DVD 16x, CD 48x
Brzina snimanja: DVD+R 18x, DVD-R 18x, DVD+R DL 8x, DVD-R DL 8x, DVD+RW 8x, DVD-RW 6x, CD-R 48x, CD-RW 32x
Veličina medija: DVD 12cm, CD 8cm / 12cm
Boja: Izmenjiva maska
Garancija: 12 meseci
Interfejs: IDE

Pošto sam posedovao jedan primerak starijeg brata Plextora tj. PX-716 koji je narezao više diskova nego neka diskografska kuća (štaću kad ljudi vole da imaju svadbe na DVD-ima) i dan danas radi bez problema, mene interesuje vaše mišljenje o tome da li je vredno uzimati takav jedan primerak hardvera super kvaliteta i ne tako male cene. Apropo cene i kvaliteta. Jeste da je duplo a možda i 3 puta skuplji od onih običnih "šljakatorskih" rezača ali mi je ortak do sada promenio 4 obična rezača (a rezao je manje od mene), dok ja još uvek radim sa mojim Plextorom.

Otvoren sam za vaše sugestije i razloge za i protiv kupovine.
:ciao:

Shang Tsung
9.5.2007, 0:06
Ja licno ne bih dao tolke pare. No ako ti je to potrebno da ti kupi mir, onda pretpostavljam da je bolje da novac bacis na plextora nego na negog psihica :)

illidan
9.5.2007, 0:27
ne vredi davati tolike pare, trenutni rezaci su sasvim dovoljni za rad dok su pod garancijom. a uskoro ce i BRD i HDDVD writeri.

Sasa90
9.5.2007, 20:24
Posto vidim da ti narezujes svadbe na DVD ove jeste da ti treba odlican rezac ali po meni nema potreba za promenljivom maskom i takvim glupostima. U svakom slucaju tebi nije bitna brzina rezanja DVD ova jer ako narezes nekom ko ima DVD citac koji cita samo sa 8x a ti narezes 16x onda znas sta ce se desiti. Nista. Tako da nema potrebe davati toliko para na taj rezac. Dotle ti ovaj stari ne pravi problema dotle ga ostavi jer mozda ako kupis neki novi nece ni pola tolko izdrazati kao ovaj tvoj.

ivan79
19.5.2007, 21:14
brate moj ti se savet uzmi ti lepo plewtor 760a ili s sve jedno kazem ti iz licnog iskustva( pazario pre 2-3 meseca) ima sve karakteristike kao i taj samo nema promenljive maskice reze ko zmaj i sasvim sam zadovoljan radom istog tako da ti je gorepomenuti model moja topla preporuka ( btw moj prvi rezac je bio plextor i drzim ih se od tad ko pijan plota:alealeee: :kreza: )

dace
2.11.2009, 5:03
Plextor PX-800A nece da reze diskove, sta da radim?

veseliburek
2.11.2009, 9:23
Zameni ga tamo gde si ga kupio.

dace
3.11.2009, 21:16
Plextor PX-800A cita sve ali nece da reze dvd diskove,bufer uredjaja nemoze da ispuni ,dali ja problem u rezacu ili sistemu,koristim windovs7......