Prijavljivanje

Prikaži potpunu verziju : Prljavi monitor!!

oOknelovOo
6.5.2007, 19:16
Zna li neko cime mogu da skinem onu prljavstinu sa monitora od cigareta ili ko zna cega i da mu vratim prvobitnu belu boju??! Hocu da ga prodam pa ne bih bas da ga ljudi gledaju tako zutog! Inace u pitanju je Compaq p910:)
Pozdrav!

Highlander
6.5.2007, 19:38
Probaj alkoholom, ili nečim za čišćenje stakla i sličnog. Samo nemoj kiselinom... :D

oOknelovOo
6.5.2007, 20:03
Probao sam sa vodkom,nisam imao alkohola:) ali nije uspelo. E da,ima i neki natpis markerom...
Drugar je nedavno nosio svoj stari stampac hp 6L na servis i vratili su mu ga kao novog,uopste ne znam cime su ga cistili!

todos
6.5.2007, 20:19
Razredjivacem,valjda.Ako neko ume nesto da skine,to je to,SALA.Bas bih i ja voleo da znam sa kakvim se sredstvom najbolje moze vratiti belina.Ostaje mozda jos cilit za probu???

Dreamfall
6.5.2007, 20:22
Zna li neko cime mogu da skinem onu prljavstinu sa monitora od cigareta ili ko zna cega i da mu vratim prvobitnu belu boju??! Hocu da ga prodam pa ne bih bas da ga ljudi gledaju tako zutog! Inace u pitanju je Compaq p910:)
Pozdrav!

Probaj sa prontom i krpom uz mnogo trljanja(ja sam tako ocistio :Hansol 510A zver koja me je sluzila 8 god a sad mesto njega je tu Samsung SyncMaster 710N sivi jer se lakse cisti):Freddy:

Lord Elendil
6.5.2007, 20:40
Probaj Feri(Feary) deterdzent.... Skidao je mnoge masne fleke od zejtina, ulja i slicnog... trebalo bi i da ti procisti monitor.... naravno trljanje ti ne gine :) Sretjno sa brisanjem

genius
6.5.2007, 20:45
Uvek mozes da zastitis otvore i staklo novinama i da ga prefarbas lakom za auto... i to u bilo koju boju. Zamislim da imas ruzicasti monitor. Devojke bi te obozavale :)

[Imzadi]
6.5.2007, 20:54
Oh God...:)
Zašto muškarci uvek imaju problem sa tim...:a_whistli
Bilo koji deterdžent, magična krpa, muška ruka i to je to... Kako je meni monitor uvek čist i beo?:)
Ako ne napišeš u roku od 24 sata da si uspeo, tema ide pod ključ ;)

Ćaoo:ciao:

holodoc
6.5.2007, 21:04
Idi u bilo koju trgovinu i trazi alkoholni "Mer glass". Samo pazi da ti ne uvale obican koji je plave boje i koji ne sadrzi alkohol. Tecnost treba da bude zuckasta. Iako je namenjena staklu odlicno cisti pomenute mrlje. Sa razredjivacima, posebno onima baziranim na nitro bazi nemoj da se igras.

ACHTUNG
6.5.2007, 21:10
Zuckasta? Kupovao sam u C-marketu i opet je bila plava... Taj tvoj "Mer glass" iz Iraka ili nesto slicno?

Inace bas razbija. Cistim sve sa njime (i ono sto ne treba). Nije agresivan tako da ne ostecuje povrsine. A da li si probao novi sa dodatkom ferija? :D :kreza:

Master Neo
6.5.2007, 21:35
Ako nista od navedenog ne upali, uvek mozes da kupis finu smirglu, i da ga lagano ismirglas, cisto da bude ociscena povrsina, a onda kao sto je neko spomenuo ranije, lepo uzmes onu traku za izolovanje prilikom farbanja, malo novina, izolujes povrsine koje ne farbas, kupis lak za kola, i prefarbas monitor. To zaista lepo moze da izgleda. Radio sam to sa kucistem pre par godina. Ako resis da ga farbas, ofarbaj ga u neku normalnu boju, da ne dreci mnogo, jer posle vise sati rada nije prijatno za oci... poz:ciao:

oOknelovOo
6.5.2007, 22:03
Uvek mozes da zastitis otvore i staklo novinama i da ga prefarbas lakom za auto... i to u bilo koju boju. Zamislim da imas ruzicasti monitor. Devojke bi te obozavale :)

he,he,do skoro je bio oblepljen crnom folijom posto se bavim reklamama pa sam hteo da probam neke nove tehnike:) ali glupo je da ga tako ostavim jer se vide preklopi! ...nista,sada je kasno a i jos divim novom 971p ,pa cu ribanje sa ferijem,bonuxom i merom ostaviti za sutra,a farbanje ako nista ne uspe,javljam rezultate!

p.s. Kako se zove madjar koji pere sudove? Fery:)

Bond_007
6.5.2007, 23:46
autolakovi su pravljeni za metal ali prionuce i za plastiku. ako radis cetkom prajmar ti i nije obavezan ali ako ces sprejom vrlo je pozeljan.

holodoc
7.5.2007, 9:41
Zuckasta? Kupovao sam u C-marketu i opet je bila plava... Taj tvoj "Mer glass" iz Iraka ili nestm slicno?

Inace bas razbija. Cistim sve sa njime (i ono sto ne treba). Nije agresivan tako da ne ostecuje povrsine. A da li si probao novi sa dodatkom ferija? :D :kreza:
Bre da li je iz Iraka ili iz Pirota ne znam ali znam da možeš da ga nađeš skoro "svude". Znači ima plavi i ima žućkasti. Ovaj drugi sadrži alkohol i dobar je za čišćenje svega i svačega što ide uz komp. Ja sam recimo imao problema i sa naslagama lepka koje sam razmazao po radnom stolu a koji se stavlja na one male teflončiće što obezbeđuju klizanje miša. Probao sam sve živo da skinem te fleke i na kraju sam uzeo pomenuti Mer. Ko rukom odnešeneo.

simakosmos
7.5.2007, 10:38
samo ne zaboravi na cilit beng i na mr.propera :)

imash u kompujterski radnjama da kupish "tecnost za ciscenje" , al mislim da se bash ne razlikuje od slicnih sredstava sto se koriste u kuhinji.
ako je monitor BASH zut, tesko cesh ga izbeliti, ali probaj sa onim sundjerom sto je sa jedne strane zut, sa druge strane zelen (grublja strana) i bilo koji "deterdzentom" sto zadrzi alkohol. samo nemoj razredjivachima, neki razredjuju plastiku (bash kao i aceton).

a ako imash ostatke lepka od raznih nalepnica, verovao ili ne najlakse se skida zejtinom (godine iskustva) ili neki slicnim uljem. posle samo speresh to ulje.

CENTROPEN
8.5.2007, 13:29
Samo da niko ne proba da čisti staklo ekrana nitro razređivačem!Lično sam video takav podvig, kasnije je kolega saznao da je gore fabrički nanešen sloj nečega što baš nevoli "agresivu":tapsh: .Ja sam par puta koristio (za kućište) žicu za pranje suđa+neki sudol.Sve to fino pobeli i ako ste pažljivi ne vide se potezi.Pošto sam pušač odustao sam, naime poenta je da ako sve ravnomerno požuti uopšte ne izgleda tako loše:) .

Master Neo
8.5.2007, 14:03
Samo da niko ne proba da čisti staklo ekrana nitro razređivačem!Lično sam video takav podvig, kasnije je kolega saznao da je gore fabrički nanešen sloj nečega što baš nevoli "agresivu":tapsh: .Ja sam par puta koristio (za kućište) žicu za pranje suđa+neki sudol.Sve to fino pobeli i ako ste pažljivi ne vide se potezi.Pošto sam pušač odustao sam, naime poenta je da ako sve ravnomerno požuti uopšte ne izgleda tako loše:) .

Imao sam ja taj problem, keva mi pusi ko turcin! Monitor kuciste, tastatura sve zuto! I onda lepo kad sam uzeo novi komp, zabranio sam cigare u mojoj sobi i nema problema. Da vidis kako je sve lepo i cisto! :D