PDA

Prikaži potpunu verziju : Filmovi koje svako voli osim vas

Jaguar
4.5.2007, 16:04
Postoji li neki film koji se svima sviđa,
svima osim vama? Neki film koji vas je oduvek živcirao,
a vašim prijateljima, rođacima, poznanicima se sviđa?

Neki film za koji se prosto plašite da kažete šta stvarno mislite,
jer vas većina definitivno neće razumeti?

Moja lista:

1. Saving Private Ryan:
Prvih 20 minuta filma je fenomenalno! Nešto najbolje što postoji među ratnim filmovima. E, onda kreće američka moralistička trtljarija... i ne prestaje do kraja.
Ja sam crk'o od dosade i prevrtanja očima.
Dobro je što su se producenti kasnije iskupili i izbacili seriju Band of Brothers,
jednako vizuelno kvalitetnu, ali sa daleko boljim scenariom.

2. Mi Nismo Anđeli:
Domaća komedija koja mi je uvek bila negledljiva. Pokušao sam u više navrata,
ali me uvek odbijalo gotovo sve u vezi filma. Na par scena sam se stvarno nasmejao, ali je tajming humora očajan, film je očajno snimljen, muzika koja prati sve totalno uništava bezveznu atmosferu.

3. Mi Nismo Anđeli 2:
WTF?! Šta je ono? :paranoia:

4. Kill Bill:
Tarantino je bog. Pokušao je da napravi trash-camp Kung-Fu film koji će
pokupiti sve najbolje od atmosfere akcionih filmova 60'ih i 70'ih... ali nije uspeo. Gods fail too. Kill Bill vol.1 ajd' i nekako... bar je donekle zabavan
i ima par fenomenalnih sekvenci, među kojima se po kvalitetu izdvaja ona animirana o O-Ren Ishii... ali drugi deo je čista destilovana dosada.

Jaguar
4.5.2007, 16:05
5. Lord of the Rings: The Two Towers i Return of the King.
Knjigu sam voleo. Nije neko delo velike dubine i nekog mega-značaja,
ali je bilo divno iskustvo čitati ih.
Prvi deo Fellowship of the Ring je bio odličan film. Ceo set-up za priču
je delovao kao da će se nešto stvarno monumentalno izdešavati. Sve scene
su na mestu, ritam filma je odličan, atmosfera je odlična, gluma je uglavnom OK.

E, ali onda stiže TTT. Nemam šta da kažem. Scenario počinje da deluje preterano naivno i isforsirano. Bitke koje su stvarno lepo urađene,
ali traju i traju i traju. A tu su i govori. Ne znam ko je Petera Jacksona
ubedio da film treba da izgleda kao skupština, ali je očigledno naseo,
tako da u 20 minuta filma imamo dva duuuga govora... a razvoja likova nigde.

Kao da je scenario pisao osnovac, likovi su dobri ili loši, na prvu loptu.
Nema razmišljanja o tome, nema dubine u likovima. Kralj je arhetip kralja,
svi su smrtno ozbiljni, jahači Rohana su smrtno ozbiljni, čak i klinci su smrtno ozbiljni i sa nekom lažnom setom u očima uzimaju mačeve i idu u rat, tu negde dođu i Vilenjaci, bezizražajni kao androidi, niko ih ne ponudi ni sa ratlukom.
Dakle, totalno neubedljiv svet... bez i jedne životne scene... makar nešto što
bi udahnulo neku uverljivost, da se gledaoci makar malo zabrinu za likove,
da se sažive sa likovima. Jok. Više vremena je potrošeno na Orlanda Blooma
koji surfuje niz stepenice.

Return of the King... tu se već ničega posebno i ne sećam osim par nategnutih scena sa ludim Denetorom i mnogo CGI... previše CGI. Slonovi, duhovi, zmajovi. Jedina upečatljiva scena u toj papazjaniji mi je bila ona kada Eowyn zabode mač nazgulu u vugla. Ostalo je totally forgettable.

BONUS film
300:

300 x 6 trbušnjaka = 1800 politički korektnih trbušnjaka protiv CGI zombija i nosoroga. Zaplet počinje i završava se kada Leonida upozna Persijskog glasnika sa svojim Staaaartaaaaaaaas patikama.

Ceo film je snimljen u slow motion, da nije, trajao bi 15 minuta.
Scene borbe su tu i tamo razdvojene sekvencama u kojima Leonidina supruga
ima svoje Hallmark TV momente.

Dakle, ko vam kaže da je film o 1800 trbušnjaka baziran na stripu, laže.
Strip je odličan, film nije.

:a_bleh:

polarnimeda
4.5.2007, 16:19
Zanimljiva tema, ali ne mogu sada da izdvajam ni jedan konkretan film. Ne volim:
- Ni jedan koji vestern/krimic koji svi vole
- Ni jedan film sa jako tuznim krajem koji svi vole

Covenant
4.5.2007, 16:38
Super tema:)

1.Aleksandar-svi kazu da je njesra,ali meni je film odlican,jer Oliver Stone nudi celu stvar sa aspekta same licnosti/karaktera velikog osvajaca i tu pogadja pravo u metu:D
Verovatno su se ljudi zato i razocarali,jer su izgleda ocekivali neko macho njesra u stilu (P)Troje :a_bleh:

2.Blade Runner-mozda ce delovati cudno,ali celoj mojoj blizoj okolini je ovaj film dosadan i nezanimljiv
A samo poruka,filozofija koju treba skapirati kao i Vangelisova muzika,te fenomenalna Shauna Young svrstavaju ovaj film u sam vrh SF-a i kinematografije uopste

3.Romper Stomper-opet malo ko je odusevljen od mog drustva-film je kranje dobar pokusaj davanja one druge strane medalje jedne zemlje kao sto je Australija
Totalno underground ostvarenje,za rezijom,kadrom i sirovim nasiljem koje prosto odusevljavaju,plus vrlo dobra rola Rasella Crow-a

E sad ono cime su svi odusvljeni,a meni je bilo njesra i dosadno

1.Usual Suspects iliti Dezurni Krivici-prosto je iznenadjujuce koliko je film prosecan a svi ga dizu u nebesa-samo sam se smarao....
Kevin Spacy daleko ispod svog nivoa...

2.Talentovani Gospodin Ripli-jednostavno receno-trash!

3.Sva tri LOTR-a i takodje Saving Private Ryan kao sto rece prijatelj Jaguar-istina,odusevio sam sam kada sam ih prvi put pogledao,ali cim sam dobio prilike da ih detaljnije i na miru pogledam na TV-u i kompu odmah sam skapirao da je u pitanju klasicna holivudska limunadica koja je vesto zabasurena u gomilu specijalnih efekata

Ocelot
4.5.2007, 16:51
Sve je to lepo, ali ova tema nema ama baš nikakve veze sa kompjuterima. Uostalom, već postoji mesto gde možete da date svoje mišljenje o filmovima koje ste gledali: Dnevnik gledanja filmova (http://www.sk.co.yu/forum/showthread.php?t=1915)