Pjanovic
3.5.2007, 22:02
Mene zanima da li se negde ovde na forumu postavljaju rezultati overclockovanih procesora, pre svega u igrama i kakve rezultate postizu u istim ? Znam da je poredjenje GHz za za razlicite generacije (single, dual core, core 2 Duo) kao i za razlicite proizvodjace (AMD, Intel) potpuno besmisleno, ali poredjenje medju istim generacijama i proizvodjacima svakako nije. Ovo poslednje je i svrha post-a.
Ako neko ima E4300 (default 1,8 GHz) i podigne FSB na 333 i dobije procesor na 3GHz, da li je ovaj procesor brzi u igrama npr od E6600 (koji je na default-u 2,4 GHz), naravno ostatak kompa je isti. Pod uslovom da dodje do 3 Ghz, posto ne uspeva bas svima.
To je za mene svrha oc-a, stabilnost i rezultat.
------------------------------------------------------------------------
U narednih par meseci planiram da kupujem comp, sa Asus P5B i E6420. Mozda bih se m a l o igrao oc-a, kazem malo jer sigurno ne bih dizao napone cpu, gpu, memorije... Skracuje radni vek komponenti, a nemam bash para da svakih par meseci menjam pomenuto. Znachi blago dizanje FSB-a:
E6420
Default: 8 x 266,66Hz = 2,13Ghz
OC: 8 x 333,33Hz = 2,66Ghz.
Da li bi u ovom sluchaju ovako oc-ovani procesor nadmashio E6600 (na defalutu) ?
Ako neko ima E4300 (default 1,8 GHz) i podigne FSB na 333 i dobije procesor na 3GHz, da li je ovaj procesor brzi u igrama npr od E6600 (koji je na default-u 2,4 GHz), naravno ostatak kompa je isti. Pod uslovom da dodje do 3 Ghz, posto ne uspeva bas svima.
To je za mene svrha oc-a, stabilnost i rezultat.
------------------------------------------------------------------------
U narednih par meseci planiram da kupujem comp, sa Asus P5B i E6420. Mozda bih se m a l o igrao oc-a, kazem malo jer sigurno ne bih dizao napone cpu, gpu, memorije... Skracuje radni vek komponenti, a nemam bash para da svakih par meseci menjam pomenuto. Znachi blago dizanje FSB-a:
E6420
Default: 8 x 266,66Hz = 2,13Ghz
OC: 8 x 333,33Hz = 2,66Ghz.
Da li bi u ovom sluchaju ovako oc-ovani procesor nadmashio E6600 (na defalutu) ?