PDA

Prikaži potpunu verziju : F.E.A.R VS Quake 4

Chaos
1.11.2005, 12:55
E , pa ovako:
Mio&draze Kuzmanovicu uz svo postovanje,da li si koristio oci,a pre svega pamet,dok si testirao Quake 4?
Ides,ides,ides,pucas,pa pritisnes prekidac,pa pucas,pa opet ides,ides,pa malo pucas,pa prekidac ,pa opet …Sam si rekao da od protivnickog AI nema nit raga,grafika –vec vidjeno (vise puta samo sada malo kvalitetnije),zvuk hehe(bljuahh,grafff,bljuah,trrrrrrrffff,klik,trfff ff,bljuah,klik,klap klap….),prica macki o rep bukvalno, SK daje ocenu 80,i jos joj zabijete titulu IGRA MESECA, e ljudi razocarenje od vas,da niste malo polupali loncice?
A gde je bio F.E.A.R. kao jedan od mogucih kandidata za igru meseca? Glavna zamerka je ponavljanje izgleda nivoa, a gde je grafika uopste ili ZVUK, prica koja je moze se reci solidna,protivnicki AI (sta reci),pa atmosfera same igre,bolesni efekti,umalo nisam umro dok je nisam zavrsio…
Po ko zna koji put jedan covek u SK favorizuje nesto sto nije mestu koje zasluzuje a to je u ovom broju SK quake 4. BRUKA & SRAMOTA!!!!!!!!!!!!!

KIBLA`s
1.11.2005, 13:07
sad sam krenuo po SK na trafiku, al reko da vidim sta se pise
Q4 igra meseca UZAS!!!!! ali ne blagi nego naopako, sto bi mi sapcani rekli.
pored F.E.A.R. igra meseca moze da bude samo F.E.A.R.
za Q4 treba mozak musice...
bilo bi lepo kada bi mi koji smo na forumu mogli da glasamo za igru meseca i da uzmete nase misljenje na razmatranje, naravno igre koje su se pojavile u toku meseca
a bilo bi isto tako lepo da se glasa za igru godine
odoh da platim danak SK-u :)

Nenad Vasovic
1.11.2005, 14:17
Odluku o Igri meseca nije donosio Kuzma. Onoliko koliko se on pitao, upinjao se iz petnih zila da F.E.A.R. bude Igra meseca. Ovaj mesec, slicno kao i sledeci, je jedan od onih perioda kada je odluku o Igri meseca najteze doneti, jer ima puno ravnopravnih kandidata. U mesecu koji je pred nama imacemo podjednako tesku situaciju - Civilization IV (favorit cele redakcije) ili Call of Duty 2 (omiljeniji u sirem krugu igraca)? (not to mention da bi mnogi rado videli i PES 5 na tom mestu) Nas rezon je da je Igra meseca najpopularnija medju najsirim krugom igraca, ne uvek i najbolja po raznim drugim karakteristikama. Zato je proglasen Quake i to je odluka koja, kao i uvek, izaziva "navijacke" reakcije sto je sasvim u redu. F.E.A.R. je po svemu bolji, tim pre sto ovaj Quake ne donosi nista revolucionarno novo. Ali, svako ce hteti da ga pogleda i o njemu ce se mnogo vise pricati. Kao sto ste svakako primetili na naslovnoj strani, stavili smo vise igara nego uobicajeno, jer je bilo mnogo hitova prethodnih mesec dana. Smatrajte da je Quake samo "prvi medju jednakima", nista drugo.

Ogi
1.11.2005, 14:48
Ovde moram apsolutno da se slozim sa Chaosom. Prosto je neverovatno i nelogicno da igra koja je ocenjena sa 80 bude igra meseca u odnosu na igru koja je ocenjena sa 92 posebno sto u opisu Quake 4 u onim isechcima iz teksta koji stoje sa strane nema AMA BAS NIJEDNE pozitivne stvari a kamoli odusevljavajuce za razliku od opisa igre Fear.

Mora da je u pitanju stamparska greska. :)

Nenad Vasovic
1.11.2005, 14:51
Mora da je u pitanju stamparska greska. :)

Da, potkrala nam se na tri strane... :D :D :D

Chaos
1.11.2005, 14:58
... U mesecu koji je pred nama imacemo podjednako tesku situaciju - Civilization IV (favorit cele redakcije) ili Call of Duty 2 (omiljeniji u sirem krugu igraca)?...Smatrajte da je Quake samo "prvi medju jednakima", nista drugo.
1.Kakve veze ima mesec pred nama radi se o igri meseca novembra?
2.Samo je quake 4 prvi medju jednakima,nista drugo-to je glupost al' stvarno

Nenad Vasovic
1.11.2005, 15:05
1.Kakve veze ima mesec pred nama radi se o igri meseca novembra?

Da, ali mi vec razmisljamo o decembarskom broju, Civ i CoD ce biti u njemu.

Chaos
1.11.2005, 15:07
Da, ali mi vec razmisljamo o decembarskom broju, Civ i CoD ce biti u njemu.
pa kakve veze ima FEAR opisan u nov broju sa igrama koje ce biti opisane u dec .broju

Nenad Vasovic
1.11.2005, 15:12
pa kakve veze ima FEAR opisan u nov broju sa igrama koje ce biti opisane u dec .broju

procitaj pazljivije sta sam napisao na pocetku...

Chaos
1.11.2005, 15:25
Nenade ti i tvoje kolege stvarate SK i to jako dugo ( i svakog meseca:) )
Objektivnost to je sve sto sam hteo a i dalje hocu u mom omiljenom casopisu
i ne radi se o navijackom zaru vec o prethodnom redu!!!
Respect

sErGiO
1.11.2005, 15:34
First Encounter Assault Recon je igra godine, a ne meseca i tu nema price. Q4 mu nije ni do kolena!!!!!!

Ji 4Tze
1.11.2005, 16:42
jel vi chitate nesto ili samo iznosite svoj, lichni, navijachki, manjinski stav, ogranichen i subjektivan?
lepo chovek napisao:
Nas rezon je da je Igra meseca najpopularnija medju najsirim krugom igraca, ne uvek i najbolja po raznim drugim karakteristikama.

Chaos
1.11.2005, 16:54
Nas rezon je da je Igra meseca najpopularnija medju najsirim krugom igraca, ne uvek i najbolja po raznim drugim karakteristikama.
Pomenuo si popularnost.
E,sto se tice iste :kako to Quake 4 koji je po vasem opisu zahtevniji(hardverski naravno) od F.E.A.R.-a ,moze privuci vise ljudi (“dece” kako kaze Kuzma u opisu)da ga igraju.
Popularniji je i pristupacniji sirem krugu igraca samo zato sto iza njega stoje tri nastavka(jel to u pitanju neka tradicija pa ste i vi pokusali da nam kazete isto)?
Zar F.E.A.R i Quake 4 nisu opisani u odeljku “Test Play”(akcenat na single player-u); Quake 4 modovi i njihova popularnost su istina tema za odeljak “Net play” a ,tu nema proglasavanja multi-player igre meseca, koliko ja znam:confused:
Molim lepo ,receno i ucinjeno.

Chaos
1.11.2005, 16:56
jel vi chitate nesto ili samo iznosite svoj, lichni, navijachki, manjinski stav, ogranichen i subjektivan?
lepo chovek napisao:
Koji bre krug igraca , ko je leba ti Quake 4 u Srbiji docekao i odigrao sa odusevljenjem ko? :mad:

Chaos
1.11.2005, 16:59
Ji 4Tze kazes da ja imam stav koji je lichni, navijachki, manjinski , ogranichen i subjektivan.
Prosaraj malo svetskim sajtovima koji se bave opisivanjem i kritikom igara pa se onda vrati ovde!
No ljutish:)

Ogi
1.11.2005, 19:11
Sada, posto sam procitao kompletan Kuzmin opis Quake 4 igre jos vise mi je nejasno zasto je ta igra igra meseca. To je ogromna greska. Mislim, bas mene briga koja je igra meseca, to je ona igra koja se meni licno najvise dopada ali ipak ako vec dajete takve ocene onda bi trebalo da one budu objektivne. Iz prva dva pasusa mi je sve bilo jasno. Covek je jednostavno napljuvao Quake 4 i tu nema sta da se prica. I ne samo on, nego i ljudi koji su pisali 5 dodatnih komentara. Znaci, svi od reda. I sad' kao to je igra meseca, a hvalospevi za Fear i AOE III to nisu. To jednostavno nije logicno. U opisu za Quake 4 nema ni jedan ali bukvalno ni jedan element za koji je autor rekao da je sjajan, bajan, fenomenalan itd.

A to da je najbolja igra ona igra koja je najpopularnija medju korisnicima po meni najblaze receno ne pije vodu. Zna se sta je najbolja igra. Najbolja igra je najbolja igra i tacka. Oko toga nema diskusije.

100% sam siguran da Kuzma zna sta je najbolja igra. I isto tako sam 100% siguran da on nije stavio ovu igru za igru meseca.

Ji 4Tze
1.11.2005, 19:23
Chaos, ajde prvo smiri se i postuj chitljivo, ne 20 postova za redom.
Drugo, ne znam kakvo opravdanje uopste ocekujes od SK kad bolje nisi mogao da dobijes. Recimo, sutra ja instaliram f.e.a.r. i vidim da je zesci krsh (subjektivno, naravno) i sad treba tebe da pravim debilom i ubedjujem da je tako?
Ne, tome i sluze novine i njihovo je apsolutno pravo koju ce igru proglasiti za najbolji naslov meseca, i posto ne postoji neko glasanje pre biranja, ti rezultat njihove odluke vidis na papiru, jednom primerku od 100k ili kolko vec (nebitno) odstampanih u tirazu.
I onda dodjes na forum (ovaj ili neki drugi, nebitno) i bacas im dokaz u vidu 'svetskih sajtova' i kojechega, ne radi se to tako. Ili ces reci ok, i pitati zasto nije f.e.a.r. kao sto si uradio, ali ne na takav vrlo neozbiljan, pogresan i uvredljiv nachin (koji ne znam iz kog razloga modovi tolerisu).
Sad, da li ce se oni u redakciji klati oko toga sta je ili nije igra meseca, sta tebe ima to da zanima, ako mislis da si bolji od njih, pravac redakcija i ponudi im svoje usluge :)

I ne znam uopste chemu toliko ostrascenosti sto fear nije uzeo tu smesnu titulu igre meseca, ajde bre, pored toliko dobrih igara koje su izasle zadnjih dana, zar nije bolje igrati ih nego *******iti po forumima i prichati o objektivnosti?

no ljutis ;) samo skapiraj koliko tvoje misljenje nema nikakvu tezinu, cak i da ima, pogresno si ga izneo, do toliko mere pogresno da bi sa svakog normalnog foruma bio momentalno udaljen zbog odsustva svakog vida normalne net komunikacije.

Chaos
1.11.2005, 20:33
Aplauz....... koji dugo traje,sta da kazem ti si na pravoj a ja na krivoj strani:)

Sasa
1.11.2005, 21:35
Ljudi obozavaju da mesaju babe i zabe, krajnje subjektivno i cesto bez rezona, ili tako da je samo njima to jasno.

Sto se mene tice F.E.A.R. i Q4 su igrice slicne po izvodjenju i to je to.
Prvu razliku koju pravim jeste sto je prva prvo SP, dok je kod druge naglasak na MP. Q4 tek reda radi ima pricu, ljudi ce preci SP i bataliti.
F.E.A.R. ce preci i bataliti, ali ce malo ko da igra MP.

Grafika ? Drugacije. Stil ? Potpuno drugacije. Postojanje price ? FEAR je ima (mrzi me da cukam tackice) i vazna je za igranje, dok je u Q4 ona nebitna.

Da se nisu pojavile u isto vreme, ljudi ih ne bi nikada poredili. FEAR je nesto poput HL2, dok je Q4 slican UT serijalu i Painkilleru.

F.E.A.R. je po svemu bolji, tim pre sto ovaj Quake ne donosi nista revolucionarno novo.

Meni FEAR ni po cemu nije bolji. Vise volim trigger-happy-mozak-je-na-off fazon Quake-a koji ni u kom slucaju ne zeli da bude realan nego psyho bolest FEAR-a, kretanje po ukletim dvoristima i zgradama uz neku pricu i "flert" sa realnoscu.

Q4 je bolja igra, subjektivno misljenje, naravno. Trajace duze, ovo je subjektivno misljenje ali ko se sa njime ne slaze neka se zabrine za svoje poznavanje industrije igara i trendova u njoj ;).

Sasa
1.11.2005, 21:44
I da, obavezni aksiomi koje covek treba poznavati pre nego sto se upusti u bilo kakvu komunikaciju. Ne znam

- svako ima pravo na svoje misljenje.
- svako ima pravo da iznosi svoje misljenje
- svako ima pravo da se ne slaze sa tudjim misljenjem
- niko nema pravo da neistomisljenika naziva budalom, a posebno ne zato sto misli drugacije

I par preporuka:

- ne smarati coveka zato sto ima drugo misljenje, nikad nista neces postici
- ko misli da moze bolje da radi, neka proba
- ne pricati u prazno prica "ja/mi/vi/oni bi to uradili ovako/onako/tako", uzmi pa uradi ako mislis da mozes

Pozdrav!

p.s. Chaos, ti si "prvi medju jednakima" od dosadasnjih clanova foruma koji su me naveli da ovo napisem ;)

G.G.
1.11.2005, 22:01
Da se ne zove Quake siguran sam da ne bi bila igra meseca.

grdja
1.11.2005, 22:18
Igra meseca bi trebalo da bude najbolja i najpopularnija igra koja se tog meseca pojavila. Svi koje znam jure F.E.A.R. i upgradeuju kompove za njega. Jedini ljudi koji su culi i primetili izlazak Quake4 je sacica FUSE-ovaca koji gledaju iskljucivo MP aspetk igre. Koji jos nije na potrebnom nivou i ceka se expanzija.

Stvarno ne vidim kako je do dileme doslo. A sto se tice CoD2 i Civ4 najverovatnije ce CoD2 poneti titulu, mada ce ga hardverska zahtevnost takodje ucitiniti pristupacnim malom broju ljudi. Civ4 ce igrati probrana elita koja ume da ceni civ serijal.

Ovog meseca imamo dva shootera FEAR i Q4 gde je skoro po svima FEAR bolji. Dilema izmedju Civ4 i Cod2 je dilema izmedju globalne turn based strategije i ultra adrenalinske akcije koja se prelazi za jedno popodne.

voodoo_
1.11.2005, 22:23
Koji bre krug igraca , ko je leba ti Quake 4 u Srbiji docekao i odigrao sa odusevljenjem ko? :mad:
Evo ja :)
Q4 čekam otkad sam čuo da se radi, jer sam znao da će biti nastavak dvojke. I šta fali igri? Nije dosadna ko D3, nivoi su dovoljno raznoliki, protivnici dovoljno glupi (našta bi ličilo da se sa svakim gruntom ganjaš pet minuta oko burića dok ti on demonstrira revolucionarni AI, umesto da ga prosviraš "on sight"), sve je totalno old-school. Verovatno spadam u onu definisanu ciljnu grupu iz još jednog mišljenja :) ali je sramota što je igra dobila 80% kad zaslužuje 85 :)
I multiplayer nije toliko loš. Patchevi će ispraviti sve što ne valja, u igraonice će doći jače mašine i svi deathmatcheri će biti zadovoljni. Ko ne voli krljanje rocketlauncherima, eto mu Battlefield 2 :)

Sasa
1.11.2005, 22:40
Evo ja :)
Q4 čekam otkad sam čuo da se radi, jer sam znao da će biti nastavak dvojke. I šta fali igri? Nije dosadna ko D3, nivoi su dovoljno raznoliki, protivnici dovoljno glupi (našta bi ličilo da se sa svakim gruntom ganjaš pet minuta oko burića dok ti on demonstrira revolucionarni AI, umesto da ga prosviraš "on sight"), sve je totalno old-school. Verovatno spadam u onu definisanu ciljnu grupu iz još jednog mišljenja :) ali je sramota što je igra dobila 80% kad zaslužuje 85 :)
I multiplayer nije toliko loš. Patchevi će ispraviti sve što ne valja, u igraonice će doći jače mašine i svi deathmatcheri će biti zadovoljni. Ko ne voli krljanje rocketlauncherima, eto mu Battlefield 2 :)

Evo ja da se jednom slozim sa tobom :D

Nenad Vasovic
2.11.2005, 11:33
Da se ne zove Quake siguran sam da ne bi bila igra meseca.

Da se ne zove Quake, ni 30% ljudi je ne bi nabavilo i trudilo se da je uopste pokrene...

dkdnt
2.11.2005, 15:35
ok, josh nisam igrao ni f.e.a.r. ni quake4 ali po recenziji iz sk jasno je koja igra je bolja. nije mi jasno kako je uopste quake 4 igra meseca, ali to je stara pricha za sk, kako vi uopshte birate igru meseca? i zashto je uvek favorit fps u odnosu na rpg_ove, rts tbs strategije. kapiram da je fps jedan od najjachih zanrova u igrama, ali ne kapiram zashto je bash toliko favorizavan u odnosu na sjajne i po pet puta bolje strategije koje se pojavljuju.
ako se neko ne seca i doom3 i half life2 i farcry(dodushe on zasluzeno) su bile igre meseca iako su u principu velika razocharenja.

black&white2
myst5
ageofempires3
niburu
...

i vi izabraste konfekcijsko smece?

Reloader
2.11.2005, 17:09
kako vi uopshte birate igru meseca? i zashto je uvek favorit fps u odnosu na rpg_ove, rts tbs strategije.

Citaj covece, citaj...

ako se neko ne seca half life2 su bile igre meseca iako su u principu velika razocharenja.

Preterujes. HL2 je daleko od razocarenja... Ja ne znam sta si ti ocekivao - video igru ili svetsko cudo?

voodoo_
2.11.2005, 18:16
Po čemu je HL2 suštinski bolji od Kvejka 4?

Reloader
2.11.2005, 19:07
Prica, atmosfera, izvodjenje, fizika, skripte...

Zadovoljan?

voodoo_
2.11.2005, 20:33
Atmosfera je manje-više ista ko u Kvejku.
Izvođenje isto. Skripte takođe.
Fizika ne čini igru, a priča em ništa specijalno em se glupo završi...
Tako da eto. Ne kažem da Q4 zaslužuje 95%, ali nikako ne zaslužuje 80, jer onda ispade da je ista ko Doom, što je naravno daleko od istine.

Reloader
2.11.2005, 20:56
Atmosfera je manje-više ista ko u Kvejku.
Izvođenje isto. Skripte takođe.
Fizika ne čini igru, a priča em ništa specijalno em se glupo završi...
Tako da eto.

Just your opinion... o ukusima ne treba raspravljati...;)

Wolverine
2.11.2005, 23:03
Quake is going down........but in a BLAZE OF GLORY!!!!!Fear ROCKS!!!

Rocker
4.11.2005, 15:20
Baš niste ispali fer u opisu ove dve igre. Quake ste prilično ocrneli a Fear ishvalili. (Primer pamfleta i panegirika, stručno rečeno). Nerealno je reći za Q4 da je 60% zahtevniji od Doom-a. Ja sam ga igrao i završio u 1280x1024 pri svim setovanjima na maximumu i uključenim AA 4x. Nikakvih seckanja niti usporenja. Fear je već druga priča: 1024x768 na maximalnim setovanjima bez AA jedva održava upoterbljivi frame rate na mašini P4(Prava "4"), na 3.6ghz hyper-threadingom, 1GB kingston hyperX rama i asusovom 6600 sa 256 Vrama i to klokovanom sa 300/500 na 520/620. Sramota je još veća za autore igre što u read me fajlu kažu da igranje nikako ne preporučuju u višim rezolucijama od 1024x768 na BILO kojem sistemu koji danas postoji. Šta to znači? Treba kupiti najnovij P4 EE koji košta k"o polovan auto i 7800GTX koji košta još toliko da bi igrao u bednih 1024x768? Igra čak ni ne nudi izbor rezolucije od 1280x1024, nego neke izmedju koje nisu standardne. Zbog čega ja sve ovo pišem? Zato što ste nerealno ocenili FEAR tako visoko. Čak ni priča nije ništa posebno a grafika a i zvuk (jednolična šatro-horor muzika u mračnim budžacima i isto tako jednolična "turbo" varijanta za vreme napucavanja) su ipak daleko ispod Quake-a. Mislim, nije ni Quake ništa posebno, ali je kako ste to vi dobro rekli old-school pucaljka, bez mnogo predaha. FEAR može da uplaši u prvih pola sata igranja. Posle toga ionako svuda vidite onog malog akrepa i kad ga ima i kad ga nema. A ne služi apsolutno ničemu sem da vam potroši ono malo municije koje može da se nadje za sačmaru, jer u ovakvim igrama važi jednostavno pravilo:pucaj na sve što se mrda.

Rocker
4.11.2005, 15:21
Ipak, najviše mi je krivo što ste "zakinuli" na oceni igri ACT OF WAR, opisanoj u 4 ili 5 broju ove godine (Izvinite, ali nisu mi ovi brojevi pri ruci). Zar samo 86 za igru koja će definitivno biti GAME OF THE YEAR bar kada su real-time strategije u pitanju? Npr. za nju ste rekli da je ekstremno hardverski zahtevna, što je delimično tačno kada se sve uključi na max, ali isto tako dobro radi i na low-end mašinama uz odgovarajuća podešavanja. Da ne tupim više o pojedinačnim primerima vaših opisa. Lično mislim da nijednu igru ne odigrate do kraja pre nego što je opišete u SK. Znam da je neki put potrebno mnooogo vremena za završavanje nekih igara, ali onda se bar potrudite da odigrate što više pre nego date svoj sud. Kažete da je konačna ocena zbir ukupnih utisaka članova redakcije. Baš me zanima kako toliko ljudi može da posveti dovoljno vremena svakoj igri da bi o njoj doneo sud. A ako se ovo odnosi na čisto posmatranje nekoga kako igra, onda to ne može da bude "realna" ocena. Znam da je svaka ocena, naravno, subjektivna, ali isto tako je potrebno posvetiti se nečemu u dovoljnoj meri da bi bila potpuna.
Nemojte sve ovo shvatiti kao neku gadnu kritiku, ovo vam pišem da bih dao svoj doprinos poboljšanju tekstova u SK a ne da bih vas pljuvao.

Lično, voleo bih da pored vaše ocene, stoji paralelno i ocena čitalaca ili da bar glasovi čitalaca udju u konačnu ocenu (mada smatram da su odvojene ocene ipak bolje) Zar je tako davno bilo vreme kada se glasalo za top 25 u SK? Tada igre nisu bile podeljene žanrovski, pa su se Mortal Kombat i FIFA otimali za prvo mesto, ali mogli bi ste i sada da uvedete neki vid glasanja u kome bi čitaoci izneli svoj sud o nekoj igri!

Ogi
5.11.2005, 4:22
Ipak, najviše mi je krivo što ste "zakinuli" na oceni igri ACT OF WAR, opisanoj u 4 ili 5 broju ove godine (Izvinite, ali nisu mi ovi brojevi pri ruci). Zar samo 86 za igru koja će definitivno biti GAME OF THE YEAR bar kada su real-time strategije u pitanju?

Pored Age of Empires trojke? Nema sanse.......

Ivan1981
5.11.2005, 19:13
Nije valjda da je neko ocekivao da ce quake4 biti nesto u stilu FC-a ili HL-a.Quake je bio i ostace obicna pucacina gde se vecinom puca i malo razmislja tj. idealna igra za opustanje.Mislim sta reci onima koji su ocekivali nesto drugacije.Kada je izasao i q3 i njega su pljuvali, kao nema SP kao dvojka isl....a na kraju je postigao ogroman uspeh.
Takodje ista prica vazi i delimicno za doom3.Ako je neko igrao d1 ili d2 pretpostavio je da nece d3 doneti nista novo vec ce da nastavi tradiciju i da bude relativno ok nastavak prethodne dve igre sto je za mene i uspeo.Samo mi je zao onih koji su od doom-a3 i quake-a4 ocekivali svetsko cudo, promenu gameplay-a isl...jer sto bi oni to menjali ako gomili ljudi odgovara takav gameplay.

Sto se tice f.e.a.r-a igrao sam demo i nije mi se preterano svideo jer iako ja AI odlican, sami okolina je jednolicna i dosta se ponavlja(to su rekli i gomila ljudi koja su igrali doticnu igru).

Kao sto je Sasa rekao u nekom od postova ukusi se razlikuju i to ponekada drasticno, i to se mora shvatiti.Sto se tice igre meseca to su ljudi iz SK-a ovde vec rekli o cemu se radi.A meni se cini da su price kako je f.e.a.r bio ocekivaniji od q4 ko za malu decu.Uvek je quake bio igra koju su ljudi sa nestrpljenjem cekali mesecima i oko koje se lako moze stvoriti ogroman hype(u ovom slucaju veci od hype-a za igru f.e.a.r) pa je stoga iako ima sitnih nedostataka sasvim zasluzila titulu igre meseca.

dkdnt
6.11.2005, 22:47
Citaj covece, citaj...

Preterujes. HL2 je daleko od razocarenja... Ja ne znam sta si ti ocekivao - video igru ili svetsko cudo?

to sam prochitao i nism mislio na bukvalnu tehniku ocenjivanja nego na zaista chudne ocene(dakle ne na proces nego na rezultat tog ocenjivanja).

a da li su razocharenja ili ne to ste vi napisali u sk_u kad je igra izashla prvo za doom pa za hl2, mislim da je bilo pod "i josh jedno misljenje"

ja igram strategije i rpg igre pa ne mogu da sudim o fps ali mogu da se chudim forsiranju istih.

Reloader
8.11.2005, 21:32
ja igram strategije i rpg igre pa ne mogu da sudim o fps ali mogu da se chudim forsiranju istih.

Kao sto sam pre rekao - to je zbog popularnosti doticnih. Sta mislis, sto na konzolama nema strategija? :rolleyes:

Guliver
8.11.2005, 22:25
strategije su najbolje igre koje vrede igrati ih a ne pucachine u kojima samo furash napred i bijesh sve redom ovog meseca za igru meseca trebali su da izabeu AOE III a ne glupi quake

Reloader
8.11.2005, 23:24
strategije su najbolje igre koje vrede igrati ih a ne pucachine u kojima samo furash napred i bijesh sve redom ovog meseca za igru meseca trebali su da izabeu AOE III a ne glupi quake

Ok ali tako ne misli 90% ljudi.;)

Guliver
9.11.2005, 22:44
u pravu si da ne misle zato sto kada neko pazari novi komp njega prvo uche da igra CS i samo je ta igra instalirana i svako se navuche (i ja ) ali sam kasnije shvatio;)

dkdnt
10.11.2005, 5:06
Kao sto sam pre rekao - to je zbog popularnosti doticnih. Sta mislis, sto na konzolama nema strategija? :rolleyes:
onda vi u svetu kompjutera ne donosite ocene kako kazete, vec u obzir uzimate i za kvalitet igre efemerne cinioce.

po toj logici da se fps igra najvishe vi bi onda trebalo da stavite 90% pucachina ili je marine gunner(ili sl. ugflavnom igra sa najmanjom ocenom koju ja pamtim u sk -20 ili 24) mogla biti igra meseca zato shto ce 90 % ljudi tako misliti.

da li vi uopshte uzimate u obzir chinjenicu da fps pucachine nisu toliko dominantne na pc_u(inache vi pishete recenzije za te igre) kao na konzolama, i da dobar deo tu chine rpg i strateshke igre.
ne zelim da se svadjam sa vama nego samo dajem kritiku koji mozete i ne morate sda uvazite ali budite sigurni da ljudi koji kupuje sk u velikom broju igraju druge igre pored fps_a.

Reloader
10.11.2005, 11:22
onda vi u svetu kompjutera ne donosite ocene kako kazete, vec u obzir uzimate i za kvalitet igre efemerne cinioce.

po toj logici da se fps igra najvishe vi bi onda trebalo da stavite 90% pucachina ili je marine gunner(ili sl. ugflavnom igra sa najmanjom ocenom koju ja pamtim u sk -20 ili 24) mogla biti igra meseca zato shto ce 90 % ljudi tako misliti.

da li vi uopshte uzimate u obzir chinjenicu da fps pucachine nisu toliko dominantne na pc_u(inache vi pishete recenzije za te igre) kao na konzolama, i da dobar deo tu chine rpg i strateshke igre.
ne zelim da se svadjam sa vama nego samo dajem kritiku koji mozete i ne morate sda uvazite ali budite sigurni da ljudi koji kupuje sk u velikom broju igraju druge igre pored fps_a.

LOL nisam iz sk-a :D

BTW. polemika je krenula oko titule "Igre meseca" a ona nju dobija najpopularnija igra, sto je u 90% slucajeva FPS.
Log out :)

Fisher
11.11.2005, 13:08

Mislim da je ovde tema F.E.A.R vs Quake 4 ?! Strategije su ok, ali mi se stancanje jedinica do iznemoglosti zarad unistenja neprijatelja ne cini bas toliko superiornije od furanja napred i pucanja na sve redom.:cool:
Definitivno glasam za F.E.A.R., mada ni Quake 4 po meni nije katastrofa. Kada se osvrnem na posno leto sto se tice PC igara, mislim da ce mi dobro doci i Quake 4 kad zavrsim sa F.E.A.R.-om.

Reloader
11.11.2005, 13:16
Strategije su ok, ali mi se stancanje jedinica do iznemoglosti zarad unistenja neprijatelja ne cini bas toliko superiornije od furanja napred i pucanja na sve redom.:cool:

Pa da si malo vise igrao doticne, ne bi tako zakljucivao.
Umesto Genralsa, bolje ukljuci Starcraft...

Fisher
11.11.2005, 13:36
Pa da si malo vise igrao doticne, ne bi tako zakljucivao.
Umesto Genralsa, bolje ukljuci Starcraft...

Moja poenta je da se ti kompletno nalazis u pogresnoj temi, ovde se diskutuje o necemu drugom:D

dkdnt
11.11.2005, 21:16
LOL nisam iz sk-a :D

BTW. polemika je krenula oko titule "Igre meseca" a ona nju dobija najpopularnija igra, sto je u 90% slucajeva FPS.
Log out :)

pa onda to nisu najbolje igre nego najpopularnije.

rest my case...

Reloader
11.11.2005, 22:54
Pa jel umes ti da citas?

http://www.sk.co.yu/forum/showpost.php?p=1630&postcount=27

Bart Starr
13.11.2005, 3:35
pucachine su najbolje igre koje vrede igrati ih u kojima samo furash napred i bijesh sve redom a ne strategije.
ovog meseca za igru meseca trebali su da izabeu quake a ne glupi AOE III
:D :D :D
Koliko je samo besmislen ovaj tvoj post. Ako su tebi najbolje ne znaci da i ostali vole da igraju strategije.

Fisher
13.11.2005, 19:35
pucachine su najbolje igre koje vrede igrati ih u kojima samo furash napred i bijesh sve redom a ne strategije.
Koliko je samo besmislen ovaj tvoj post. Ako su tebi najbolje ne znaci da i ostali vole da igraju strategije.

Potpuno si u pravu. Besmisleno je raspravljati o tome koji zanr igara je najbolji. To je potpuno subjektivna stvar. Nije bitno kog je zanra igra, ako je tehnicki dobro uradjena i ima dobru atmosferu.

Guliver
14.11.2005, 20:54
pa koliko sam ja mogo da primetim quake je bar 60% zahtevnija od Duma 3 btw ocenjena je sa 80 poena u ostalom koliko vi dobre mashine imate pa igrate tako preterano zahtevne igrice i u kojoj rezoluciji samo da nije 300x200 kao jedno vreme kada je izashao quak 3:D

voodoo_
14.11.2005, 22:30
Ja skoro prešao Q4 u 640x480 low-low, i ništa mi nije falilo...

Highlander
14.11.2005, 22:46
I da, obavezni aksiomi koje covek treba poznavati pre nego sto se upusti u bilo kakvu komunikaciju. Ne znam

- svako ima pravo na svoje misljenje.
- svako ima pravo da iznosi svoje misljenje
- svako ima pravo da se ne slaze sa tudjim misljenjem
- niko nema pravo da neistomisljenika naziva budalom, a posebno ne zato sto misli drugacije

I niko nema pravo da se ne slozi sa adminima!!! :)

The Dark Gamer
16.11.2005, 22:12
Quake 4,je po mom mislenju, najzahtevnija igra,izdata ove godine,a uz to nije nista posebno...Kopija Doom-a 3,sa nesto boljom grafikom.Stvarno vam treba zaverina od racunara,da biste ga poterali k'o svet...F.E.A.R je mnogo bolja igra.

hr0nic
16.11.2005, 22:15
Meni je bolji Q4.!!!! F.E.A.R. SMARA :)

danez
17.11.2005, 1:19
Ja skoro prešao Q4 u 640x480 low-low, i ništa mi nije falilo...
I nista od uzitka u grafici, a cemu onda sva tehnologija i napredak, 640x480 low-low, onda bolje frogger

Nikola Milosavljevic
18.11.2005, 18:51
I jedna i druga mi umaraju oci, Far Cry je zakon:)

Guliver
20.11.2005, 1:28
ljudi vi niste videli kako ce izgledati Far Cry 2 ja sam odgledao trejler i ostao bez teksta sigurno ce biti potreban 6600 za minimum

Master Neo
30.11.2005, 17:41
SK nemate osecaj za DOBRO!!! Pa F.E.A.R treba da bude igra godine a ne igra meseca, a vi kazete:pogledajte kako neki predmeti nisu lepo uradjeni... A sta je sa efektima, savrsenim AI, odlicnom atmosferom, bruka pricom... Pa vi stvarno ne znate za osecaj za DOBRO!!!Mozda ste strucnjaci ali ne za ocenjivanje igrica...

VojaM
30.11.2005, 17:47
SK nemate osecaj za DOBRO!!! Pa F.E.A.R treba da bude igra godine a ne igra meseca, a vi kazete:pogledajte kako neki predmeti nisu lepo uradjeni... A sta je sa efektima, savrsenim AI, odlicnom atmosferom, bruka pricom... Pa vi stvarno ne znate za osecaj za DOBRO!!!Mozda ste strucnjaci ali ne za ocenjivanje igrica...
Kaže se:
100 ljudi - 100 ćudi.

Nema potrebe da vređaš.

F@n@T!c_KV®
30.11.2005, 21:10
Svako ima svoje misljenje...ali za mene je Quake 4 samo novija verzija Doom-a...

FEAR je stvarno zapoceo nesto brilijantno.. ipak efekti, revolucija sa maestralnim AI, samo ta prica i zaplet...da li Q4 moze da se pohvali sa necim takvim???:confused:

Slick
3.12.2005, 1:55
FEAR No.1
Quake 4 mi po meni nije ni u prvih 5 sto se tice igre godine, dok cemo za FEAR videti hoce li biti.

mmilos085
3.12.2005, 10:38
Sa moje tacke gledista...uvek su postojale 2 vrste FPS...
oni koji su Trigger-Happy
i oni koji to nisu..(velika mudrost je upravo izrecena :D :D )

F.E.A.R i Quake 4 nemaju dodirnih tacaka, osim sto su oba FPSovi...

Ako oces Single Player...zna se F.E.A.R...
Ako oces MultiPlayer ... zna se Quake 4...

...ja mislim da je F.E.A.R po atmosferi u toku igranja prevazisao mnoge FPSove pre njega..osim Far Cryja...i to samo zato sto non stop ubijam 2 vrste protivnika...

lijenština
7.12.2005, 6:10
Jeste da je to nepravda. Ali to je samo hype ocena, znate to je jako poznata frašiza pa ćemo joj dati titulu igre meseca iako to ne zaslužuje. Par interesantnih nivoa je sve što je u toj igri.
Fear jeste bolji ali nije ni on bez mana, (kao što su jednoličnost), ali on je doneo velike pomake na polju ai, dok je quake sama generična pucačina kakvih ima na tone. (I will get U, pa korak desno to je quake 4).
Ovo je najbolje iz quake-a

Grond
23.1.2006, 10:54
Ponekd se tacno zapitam otkud Karmak ima za 'ljeb???

voodoo_
23.1.2006, 17:34
Možda zato što je skoro sam razvio jedan od najboljih endžina današnjice?
Šta se pržite na FEAR, Quake je igra s pedigreom i kakva god da je ispala, dobro je ispala. Q4 je FPS u pravom smislu reči, old-school za sve pare i svako ko je igrao Doom i Quake voli i Q4. Fear je pokušaj kombinovanja horora i još koječega, a to nije u old-school duhu.

lijenština
24.1.2006, 3:17
Možda zato što je skoro sam razvio jedan od najboljih endžina današnjice?
Šta se pržite na FEAR, Quake je igra s pedigreom i kakva god da je ispala, dobro je ispala. Q4 je FPS u pravom smislu reči, old-school za sve pare i svako ko je igrao Doom i Quake voli i Q4. Fear je pokušaj kombinovanja horora i još koječega, a to nije u old-school duhu.
Old school je i da se ljudi voze kočijama a ne automobilima.:D

drgonzo
4.2.2006, 2:04
Quake 4 je po meni sasvim dobra igra, mnogo zabavnija od Dooma 3, mislim da se angazovanje Ravena na njenoj izradi pokazalo kao dobar potez.
FEAR - bolji od Quake-a, ali ipak ima mana. Ja razumem da dizajn u FEAR-u ide na neki real life ugodjaj, za razliku od Quake-a koji je mnogo sareniji, ali dizajn u FEAR-u je siromasan, a igranje posle duzeg vremena postane monotono. Sami modeli vojnika su izvrsni, AI fantastican, igra je nenormalno brza ( sto je super ), a pored uticaja filmova kao sto je Ring, primetan je i snazan uticaj Half-life-a ( sto je takodje super ).

darthmajor
4.2.2006, 10:47
Ja sam pre dva dana poceo da igram FEAR, i posle Riddick-a mi je najbolji FPS. Doom i Quake sam igrao sat-dva, ali su me smorili, narocito quake sa zvucnim efektom koji ispustaju 'strogi' kada sa briliantnim AI-om iskoce pred mene.
FEAR sa druge strane ima nevidjeno dobar AI, genialnu atmosferu, super pricu, i sposobnost da ne samo uplasi igraca, nego da uzrokuje strah. Super su uradili da ne drze dinamiku igre (pucnjava, plasenje, pucnjava) vec ponekad se covek spremi kao "sad ce da me uplase" a ono nista...to ima puno bolji efekat i ne postaje monotono.
E sad, po meni najgora mana FEAR-a je zahtevnost. Quake mi radio na high-u relativno dobro, a ovde vecinu settinga imam na low-u :( Ali ni tako ne izgleda lose, i i nisam mogao odoliti medium efektima :) Neke scene me podsecaju na Silent Hill! Dobra fizika isto pomace, bas volim zakucati klonove za zid sa onim HV penetratorom...i kao sto je receno, uticaj japanskih horora je evidentan, sto je meni nio jedan od glavnih razloga nabavke igre...sve u svemu, drugi [novi] FPS koji bih kupio u originalu!

player1
27.5.2006, 16:40
Ja licno mislim da je najveca mana FEARa preterana upotreba slow-motiona.
Totalno ubija ugodjaj ako po automatizmu svaki put kada ugledas protivnika predjes na slow-motion.

Jes da izgleda lepo ali posle nekog vremena smara...

Posle par sati igranja potpuno zaboravis kako se normalno puca i nisani u FPSovima.

Sto se tice Q4 vs FEAR, Fear je bolji, ali sam kvejk4 obrnuo dvaput a Fear samo jednom. Q4 ima dobru atmosferu za ono sto daje, i pravi je FPS a ne slow-motion FPS.

P.S.
Lepa stvar kod FEARa je i da je super radila na mom starom Radeonu9000, samo treba podesiti detalje kako treba.
Dajem 100tku za video opcije.

ddak
28.5.2006, 1:14
Meni je F.E.A.R. nesto najbolje sto sam ikad odigrao, i mislim da je greota porediti ga sa jednolicnim Quakeom 4, koji nije los - ali pored FEAR-a nema sta da trazi...
A sto se tice izjava kako je Quake dobio titulu igre mjeseca zato sto ima istoriju (legendarni Quake 1, i drugi i treci dio)i sto je poznatiji medju sirim krugom igraca od FEAR-a to je bezveze...Mislim da je Tomb Raider mnogo poznatiji i rasprostranjeniji od Elder Scrolls serijala i mnogo rasprostranjeniji (mislim da rijetko ko ne zna za Laru Croft), dok je ipak Oblivion igra mjeseca! Ne kazem da ne treba da bude, jer Oblivion je neuporedivo bolji, ali ipak je Lara poznatija siroj masi tako da izjava kako ocjenu daju igri koja je najrasprostranjenija medju igracima nije istina! Po njihovoj prici, TR:Legend bi trebao biti igra mjeseca a ne Oblivion!!!

player1
28.5.2006, 7:56
Mislim da SK redakcija hoce da kaze da igre sa najvecim "hypeom" postaju igre meseca.

Dimo
28.5.2006, 12:27
Mislim da SK redakcija hoce da kaze da igre sa najvecim "hypeom" postaju igre meseca.
To sigurno nije presudno,ali je verovatno jedan od bitnijih faktora.

player1
28.5.2006, 14:27
To sigurno nije presudno,ali je verovatno jedan od bitnijih faktora.

Kolka ja vidim, to je najpresudniji faktor.
SKovci, ispravite me ako nisam u pravu.

JANISKO
17.8.2006, 3:10
Za mene Quake 4 je nastavak Doom-a. Potpuno sam se razocarao kada sam uljucio Quake 4!!! Ma Quaku 4 moze da "ljubi" noge F.E.A.R-u!!!
strasno F.E.A.R IN Quake 4 OUT!!!

Dimo
17.8.2006, 11:27
Za mene Quake 4 je nastavak Doom-a. Potpuno sam se razocarao kada sam uljucio Quake 4!!! Ma Quaku 4 moze da "ljubi" noge F.E.A.R-u!!!
strasno F.E.A.R IN Quake 4 OUT!!!
E pretjera ga vala i ti!Neko ko nije igrao ovo nakon sto procita ovo tvoje bi rekao da je Quake 4 neki amaterski projekat(ili jos gore,neki mod za popularnu igru :eek: ).F.E.A.R je kvalitetniji od Quakea 4,ali ne toliko k'o sto pricas(ako si se ti odusevio FEAR-om,to je druga stvar).Da ne govorimo o tome da Quake serijal zauzima jedno od najzacajnijih mjesta u istoriji igara.Daleko iznad Dooma,kad si ga vec pomenuo.

ForceWare
17.8.2006, 12:14
Ja licno mislim da je najveca mana FEARa preterana upotreba slow-motiona.
Totalno ubija ugodjaj ako po automatizmu svaki put kada ugledas protivnika predjes na slow-motion.

Jes da izgleda lepo ali posle nekog vremena smara...

Posle par sati igranja potpuno zaboravis kako se normalno puca i nisani u FPSovima. itd.

Ja u celom fearu nisma 2-3 puta ukljucio slowmotion (samo kad su bili oni oklopnici)
Fear vs Quake mozda F.E.A.R (nekako mi quake previse saren ispao)
a kad bi se odlucivao izmedju fear-a i Doom 3 DEFINITIVNO DOOM. (posebno mi se svidela expanzija za doom3 "resurection of evil" koja mi je bolja od originala mozda duplo.

Rocker
18.8.2006, 1:09
Quake serijal zauzima jedno od najzacajnijih mjesta u istoriji igara.Daleko iznad Dooma,kad si ga vec pomenuo.
Ko je bio prvi? Doom 3 je samo bleda kopija Doom-a koji je kada se pojavio bio najpopularnija igra bez obzira na žanr. Slično je bilo i sa D2 i svim ekspanzijama. Posle je taj Hype nestao, jer se na D3 čekalo preko 10 godina. Pa mnogi ljudi smatraju Doom prvim FPS iako je to bio Wolfenstein 3D, ali je tek sa Doom-om FPS žanr procvetao!

Rocker
18.8.2006, 1:25
Za mene Quake 4 je nastavak Doom-a. Potpuno sam se razocarao kada sam uljucio Quake 4!!!
To je zato sinak što imaš 15 godina i što si bio bebica kad je izašao Doom a nisi krenuo ni u školu kad je izašao Quake! (nemoj da se uvrediš zbog ovoga, to je samo činjenica ;) ) Quake i Doom serijali imaju potpuno različite priče. Tebi možda izgledaju isto zato što koriste isti engine i što ih je obe pravio id software. Sledeći put se malo udubi u priču (koliko god ti smešna bila) i videćeš razliku!

player1
18.8.2006, 9:23
To ne menja cinjenicu da q1 izgleda ko nastavak d3, bio upoznat sa starim naslovima ili ne.

Dimo
18.8.2006, 11:30
Ko je bio prvi? Doom 3 je samo bleda kopija Doom-a koji je kada se pojavio bio najpopularnija igra bez obzira na žanr. Slično je bilo i sa D2 i svim ekspanzijama. Posle je taj Hype nestao, jer se na D3 čekalo preko 10 godina. Pa mnogi ljudi smatraju Doom prvim FPS iako je to bio Wolfenstein 3D, ali je tek sa Doom-om FPS žanr procvetao!
Mislio sam na to da po meni Quake zauzima znacajnije mjesto "u povijesti" od Dooma,ovaj jeste legendarna igra,ali mi se cini(a i slusajuci druga misljenje i iskustva) da je Quake uvijek bio malo ispred po svim elementima gameplaya i ostalog(sjeti se Quakea 2 koji je u to vrijeme,a i dugo posle toga bio nenadmasan u single playeru i Quakea 3-myltiplayer legende).Naravno,ovo ne govorim zbog toga sto smatram da je Doom 3 upropastio citav serijal jer nije tako,igra je dostojan naslednik prethodnih djelova "unatoc" tome sto je svi osporavaju,ko je ocekivao brda i doline,malcice se razocarao...Doduse,tome su i kumovale izjave celnika id softwarea koje nisu imale puno veze sa mozgom...:)

PS:Sto sam udario sa hrvatizmima,nesto mi naislo tako :dzavo:

Beagle
18.8.2006, 21:54
Old school je i da se ljudi voze kočijama a ne automobilima.:D
old school, podrazumeva detroitske misice, a ne japanske prdavce, koji sebe nazivaju automobilima :-)

drgonzo
18.8.2006, 23:24
Moje misljenje: Fear je bolji, ali obe igre su jako dobre.

Atila
19.8.2006, 23:04
По мени је F.E.A.R далеко бољи, расна пуцачина на нивоу FC, док је Q4 мало изнад просека са SF причом која је такође само мало изнад просека.
Тако да се у потпуности слажем да је FEAR био заслужио да буде игра месеца у SK 11/2005.

Lord
20.8.2006, 5:51
Iako sam fan Quake-a, ovaj deo me je razočarao... Možda zato jer sam previše očekivao... Quake 3 Arena rulezz :alealeee: FEAR me je prijatno iznenadio kad je izašao, skinuo sam ga na nagovor kolege, i to 2 nedelje pre zvaničnog izlaska, i odavno me nije jedna igra "uplašila" kao FEAR... AI je fenomenalno odradjen... Neznam da li ko primećuje, ali grafika je dosta slična NOLF-u (možda jer je obe radio monolith)

wow master
27.10.2007, 22:34
Quake4 je prilicno plitka igra bez ikakvih novina i zanimljivosti.Multi player koji je najavljivan kao da ce napraviti revoluciju je bezveze

voodoo_
27.10.2007, 23:17
Singleplayer kampanja je sasvim na nivou. Totalno old-school igra. E sad, ko očekuje kombinaciju žanrova od jednog čistokrvnog FPS-a, taj se zeznuo.

WhenDarknessFalls
27.10.2007, 23:38
FEAR mi je totalno razocarenje. Najavljen je kao hardkor horror igra, da bi se sveo na klasicno napucavanje, i klishe-devojcicu iz japanskih filmova.
Kvejk je nekako monoton, kao da igram Q2 opet, samo sa boljom grafikom...
Al opet mi je Strah bolji. Da je najavljen kao normalna pucacina, ostao bi mi u lepom secanju, al ovako... :paranoia:

donator99
28.10.2007, 11:36
Odigrao sam obe igre...vise mi se svideo Quake4 zato sto stvarno ne volim horror igre...Mada, F.E.A.R. je stvarno brilijatna igra.

ACHTUNG
28.10.2007, 15:34
Ja cu ladno tek ove nedelje da nabavim Q4... Ako je nalik Q2 onda sreci nigde kraja... Kakva je muzika? Jel opet autor Sonic Mayhem?:D

zdravkelja
28.10.2007, 18:00
F.E.A.R mi je pored Half Life-a 2 najbolja igra koju sam igrao, najbolji osecaj u borbi, savrsenstvo.

Quake 4 nisam ni igrao tako da necu glasati.

LukaCcc
29.10.2007, 14:58
Meni se F.E.A.R vise svidja!!!

ACHTUNG
6.11.2007, 23:44
Ma koji F.E.A.R. ... E koliko sam ja propustio,... Old style pucacina, doduse, modernizovana da odgovara danasnjoj mladezi... Ali, i dalje je sve tu...

Onaj baja sto juri da vas nabode (sad ima u buzdovance!), sobe za preradu i mucenje, nailgun, Q3 fizika,... Ma sve!

Ono sto nedostaje jeste Sonic Mayhem muzika, definitivno. Kako je samo bilo dobro rokanje u Q2 dok u pozadini pici elektro-industrijal. Ma nema mu premca!

Takodje, rail je malo preslab za moj ukus. Sacmarica je odlicna, brza. Mnogo dobar osecaj kada razvalite one bednike iz blizine...

Dosta je bilo sminkerice - F.E.A.R. , Far Cry,... Ovo treba narodu!! Po meni, Far Cry je bolji od F.E.A.R.-a, ima bolju atmosferu i znalacki koristi grafiku. Ali nema otkidanja delova tela, nema te esencije dobre makljaze.

Eh, ponovo znam za sta zivim.... :kreza::D

Iilija64
7.11.2007, 14:58
quake 4 je najbolja pucačina. FEAR mi je iskreno glup. dosadni neprijatelji, nema boseva, grafika ok. 5 tipova neprijatelja. glupo.

donator99
7.11.2007, 18:05
quake 4 je najbolja pucačina. FEAR mi je iskreno glup. dosadni neprijatelji, nema boseva, grafika ok. 5 tipova neprijatelja. glupo.

Istina da ima malo neprijatelja, ali im je AI prokleto fantastican i ako si igra na tezim nivoima stvarno mora dobro da se misli.Quake 4 im ok AI, ali su Far Cry i F.E.A.R. po tom pitanju bolji...Meni je bas super sto nema bossova.Iskreno, glupo mi je da se na kraju svakog nivoa sibam sa nekim dzinom koji bez problema moze da popije 100 raketa u glavu i nastavi da siba neometano...Nekako, to mi najvise unistava osecaj realnosti u igrama...

ForceWare
7.11.2007, 18:13
Iskreno, glupo mi je da se na kraju svakog nivoa sibam sa nekim dzinom koji bez problema moze da popije 100 raketa u glavu i nastavi da siba neometano...Nekako, to mi najvise unistava osecaj realnosti u igrama...
Ne bi bilo zanimljivo da mu ispališ 100 raketa u vuglu i da lipše.
Uvek moraš na neki drugi način da mu skineš oklop ili ga učiniš da bude ranjiv.

ps
O'kle ti 100 raketa, cheateru? ;)

YBear
7.11.2007, 18:56
A sta onda dodju oni oklopljeni likovi i roboti u FEAR-u?
Uzgred, jel probao neko da "opravi" robota sacmarom?

Red Dragon
7.11.2007, 21:20
Jeste da sam davno presao oba naslova, ali cini mi se da je ovo malo nerealan VS okrsaj. Ljudi ce uglavnom da se klanjaju FEARu, dizu ga u nebesa, dok o Quake 4-ci ce uglavnom reci, kao hmm...da.. nije los naslov...mada mi je Q3 mnooogo bolji i te gluposti. Pogotovo sto igre imaju dosta razlicit pristup igri(ako negde gresim u nastavku teksta, slobodno me ispravite, posto sam dosta zaboravio).
- FEAR je forsirao dosta mracnu i jezivu atmosferu(uh, sto sam prepao :rofl:) i uglavnom borbu u zatvorenim prostorima(e vala, nigde se nisam nasetao po raznoraznim sobama kao ovde), oruzja su uglavnom bila OK(mada sam strasno gotivio ono cudo sto ispaljuje neke eksere, cackalice, sta li su vec, zaboravio sam i ono veliko cudo, koje sam odmila zvao dezintegrator, sto posle jednog pucnja od protivnika ostane prasina), dosta jednolicnih protivnika(ima i izuzetaka naravno), ali je AI vojnika bio bas dobar. Atmosfera... pa priblizna nekom hororu(mada me je ona mala klinka stvarno nervirala,pogotovo kad se onako iznenada pojavi i nestane uz onaj BU efekat, doslo mi je da uzmem kais i posteno je premerim). I na kraju hardverska zahtevnost... masina mi se ponasala kao da ce svaki cas da izdahne i to sve nasmesteno na ultra minimum. Ali sve u svemu, stvarno dobar naslov, koji se prelazi u jednom dahu(naravno, ne bukvalno:kreza:)
- Quake 4 je sa druge strane forsirao borbu i u zatvorenim i u otvorenim prostorima, i mogucnost upravljanja raznoraznim vozilima i kojecime. Oruzja su bila zanimljiva, protivnivici dosta raznolicni(uz par uvrnutih komada), AI...paaaa.... ima ga, nije da ga nema. Sto se tice atmosfere, imao sam utisak kao da sam u nekom skroz opustenom akciono-futuristickom filmu, jednostavno, zabavljao sam se igrajuci. A i hardverska zahtevnost je bila malo podnosljivija. Mislim da nije u redu se ova igra poredi sa Q3, jer su ipak razlicite. Pre bi trebalo porediti Q3 vs Quake Wars. Ali to je samo moje misljenje.

I na kraju, zaista je tesko se odluciti izmedju ova 2 naslova. Mozda bi (bar kod mene) odnos bio 51:49 (mada NAPOMINJEM, davno sam ih igrao, verovatno sam dosta bitnih stvari izostavio) u korist Q4(ako nista, bar zbog hardverske zahtevnosti).
Toliko od mene narode, poz:ciao:

Half-Life boy
7.11.2007, 23:30
Half Life pa onda ostalo. Meni se više svidja FEAR. Što se tiče hardverske zahtevnosti na onom vazdušnom "mostu" ili kako već beše terao je 10fps bez razloga a inače 30-50 na max. Ne sećam se dal taj "most" beše u FEAR-u il u Extraction pointu. Quake je dobra igra takodje a nervira me što kod mene kad treba da se otvore neka vrata igra zakuca na sekund-dva a inače tera ~60 na ultra 1024x768. ae poz

Snipe
10.11.2007, 22:13
A sta onda dodju oni oklopljeni likovi i roboti u FEAR-u?
Uzgred, jel probao neko da "opravi" robota sacmarom?Iskreno mene su nervirali oni "elektricari" sto se cas pojave cas nestanu i skakucu po plafonu. A ako se ne varam bilo je i onih turret-a na plafonu. Davno sam igrao pa sam zaboravio.
Ja licno vise volim Q4 jer mi je vise odgovarao nacin igranja. U dobrom delu igre imas pomocnika i osecaj nazovi timskog rada. Malo je cesca komunikacija sa gazdom i saborcima.
U F.E.A.R-u si prepusten na milost i nemilost protivnicima da ti uteraju strah u kosti, sto je i bio cilj programera. Gazda se javi s vremena na vreme a onda ona malecka proseta i interferise radio vezu. Mada... nisam se nesto uplasio ali je to vec verovatno individualno dozivljavanje igre.

thebluephoenix
24.11.2009, 18:48
Quake 4, definitivno. Mislim da je Condemned bolja Monolith-ova igra od FEAR. Sto ne znaci da je FEAR losa igra.
Quake4 57:43 FEAR

Equilibrium
24.11.2009, 22:11
Volis da ozivljavas matore teme pa to ti je :D

Uros12
24.11.2009, 22:51
Po meni,FEAR je bolji.Volim Mobolithove naslove,mada rispekt za Quake

thebluephoenix
24.11.2009, 23:28
:kreza::a_whistli:eek:

Rocker
25.11.2009, 1:51
A da otvorimo temu: Pacman vs. Space Invaders? :kreza:

doctor
25.11.2009, 2:41
FEAR gazi Quake po akciji koju nudi... Prva igra koja je stvarno izazvala lucenje adrenalina kod mene :)

3LANCER
25.11.2009, 10:52
Kad ste vec oziveli temu - Quake 4 sam kompletirao iveoma lepo se naigrao. Fear nisam imao zivaca da predjem, toliko mi je igra bila dosadna (a i taj horor sto svi spominju je vise bio uvrnut neko horor). I btw Quake 4 je bolje optimizovan, radio mi je na ok detaljima dok sam u Fear morao da ukljucim pixel doubling da bi uopste mogao da igram.

I'm with him ^

Marko Radonjic
25.11.2009, 14:26
Fear ima bolju priču, to mu dajem. Kao i bolji AI i efekte. Grafika im je na istom nivou.
Quake po mom mišljenju ima malo bolje izvođenje.

1. F.E.A.R.
2. Quake 4

dacajak
25.11.2009, 14:45
Ja ne znam kako vama fear lose optimizovan, moj brat je igrao na 1024x768 na low/medium detaljima na grafickoj nv6200, 512 DDR i 1.7Gh celeronu! I na tim detaljima grafika je bila fenomenalna i nije mu seckala. Ko zna kako si ti podesavao grafiku, tamo ima mali milion opcija za podesavanje grafike samo si trebao znati sta treba da ukljucis, sta da iskljucis. Igra uopste nije dosadna, to je prva igra te vrste koju sam ja igrao, pre nje nisam video nijednu slicnu tako da ne vidim kako moze da mi bude nesto takvo novo (za 2005 savrseno) dosadno. FEAR sam presao sve delove i svaki deo sam sa uzivanjem igrao bez obzira sto neki ocrnjuju expanzije i sto ne umeju da povezu pricu. Sto se horora tice, sasvim je dovoljna doza straha i paranoje u igrici, mrzim igre koje su prenatrpane zombijima i kojekakvim kripovima, al normalno ne smeta mi da ih odigram. Doom3 mi je dobra igra, al preterase ga sa hororom, iza svako ugla ti neko izleti, ne mozes jednu sekundu da uzmes vazduha da nastavis da igras. Znam da nije tema o doomu, al dajem primer igre spreteranom dozom straha iliti horora, kakogod. Tako da sve ukupnan utisak mi je da je fear odlicna igra, sa umerenom dozom "straha" i dobrom pricom i gameplayom, moj glas ide F.E.A.R. (First Encounter Assault Recon).

player1
25.11.2009, 15:11
Sa iskljucenim lightningom igra moze da radi sa najvecim krsevima od racunara. Sve sto moze da pokrene prvi Half-Life moze da prodje. Naravno, dosta se gubi na kvelitetu grafike onda, al dobro.

Nergal
25.11.2009, 19:05

Ja mislim Pacman. I bolja priča, i muzika i grafika i efekti... a uopšte nije mnogo zahtevan. :kreza:

Vraćanje ove teme u život je čista nekromantija...

Djordje Turjacanin
25.11.2009, 21:05
Pa mislim stvarno, PacMan se samo drži na staru slavu, F.E....ovaj Space Invaders je jako bolji i priča čak ima i neke elemente pucanja dok je u pacmanu sve tako old-school. Ista tematika SI je sve nekako novo, jako dobra priča i akcija u kojoj sam pucate i pucate.

r0nIn
25.11.2009, 21:06
Chu Quake 4 vs F.e.a.r. nidje veze!

f.e.a.r. je jedno 10x bolji od jadnog i zalosnog Quake-a 4!! Tu nema dileme! To zna svaka tica na grani :D

sad se sjetih da je igra mjeseca bila Quake 4 a ne f.e.a.r. - sramota!!!

DeCoy
25.11.2009, 21:52
"Vlasnici" obrisanih poruka znaće zbog čega je tema zaključana.

Činjenica da je Quake 4 bio igra meseca a ne FEAR je već ancient history, čisto sumnjam da se i postavljač teme više seća da ju je uopšte i otvorio. Uostalom već više puta je rečeno da epitet igre meseca dobija igra o kojoj se najviše priča i ne mora nužno da bude i najkvalitetnija igra tog meseca. A složićete se da je to svakako bio nastavak jedne legende (ma koliko loš on na kraju ispao), a ne tada nova franšiza iz Monolitha.

http://www.sk.rs/forum/showthread.php?t=10520