Prikaži potpunu verziju : 3d Challenge - dogovor
Evo, da ne mrsimo mnogo.
Prvo i osnovno da vidimo koliko je ljudi zainteresovano, i koja vrsta chalengea.
1. Modeling challenge, u kome se rade samo modeli, bez textura i velikog zezanja sa svetlima, znaci da se vidi model. To je chalenge kratak, verovatno lakshi, ali ce rezultat biti manje zanimljivi radovi.
2. Opshti challenge, u kome se zada opshta tema (tipa "sneg", "krosnja", "soba", "prolazak"...) i tu se rade modeli, texture, renderi, post-prepravke na renderu, bilo sta, i onda se gleda final kako izgleda... to je mozda teze (mada moze i lagano da bude, zavisi kako se zapocne rad i kakvih je razmera) ali ce rezultat biti zanimljiviji radovi.
Ono sto bi u svakom slucaju vazilo je da su svi programi za 3d dozvoljeni, zatim da svi mogu da ucestvuju, i najverovatnije da bismo isli u ciklusima od 7-14 dana + nedelja za glasanje...
To bi bilo to...
Glasajte, pa da vidimo.
I da, neka glasaju samo oni zainteresovani da ucestvuju, da bismo ujedno i videli koliko ljudi bi ucestvovalo.. da ne pravimo challenge za 3 ucesnika :D
Ajd uzdravlje :qliranje:
P.S. ja sam tek od skoro moderator, pa malo nesrecno radim ovo organizovanje, no ajd, naucicu se valjda... ako ne, uvek mozete da me savatate negde kad vam pobrisem bez potrebe poruke i rasturim teme pa me malo :boxing: :boxing: :D
Glasao sam za opshtu...nekako mi sam model deluje kao nedovrsena prica, tako da uvek mora da bude deo neke "price" na slici...moje misljenje bar :)
DarkNemos
29.4.2007, 21:27
I da, bajdvej, DarkNemos, i Max ima paint deformationI šta bi ovo trebalo da znači a???
Pošto vidim da su ljudi nesložni ovde ja ne upadam u chalange. Isuviše se komplikuju stvari. Ja započeo temu koja je trebala da traje dok traju chalange-ovi i tu da se dogovaramo oko svega kad ono locked. Vi se takmičite... ja ispadam:n-cc2:
btw bobi i goksi i ostali se uopšte ne uključuju i šta mi neznalice i neiskusni da modelujemo? Bar ja nemam pojma
cekaj sta ti je? ja samo stavio glasanje da se malo reda uvede... mislim ono je mnogo konfuzno bilo...
a ja samo napomenuo da i max ima neku vrstu vajanja...
sto se naljuti? :paranoia: :(
DarkNemos
29.4.2007, 21:48
cekaj sta ti je? ja samo stavio glasanje da se malo reda uvede... mislim ono je mnogo konfuzno bilo...
a ja samo napomenuo da i max ima neku vrstu vajanja...
sto se naljuti? :paranoia: :(
Ajde mi opet objasni ovo:
I da, bajdvej, DarkNemos, i Max ima paint deformation
a pa samo sam hteo da kazem da i max ima vajanje? sta je tu uvredljivo?
DarkNemos
29.4.2007, 21:56
a pa samo sam hteo da kazem da i max ima vajanje? sta je tu uvredljivo?
Nema ničeg uvredljivo nego nisam razumeo šta si rekao. bajdvej??? dok sam ja ukapirao prodje voz. Nešto sam spor večeras... Nisam ni znao da max ima vrstu vajanja pa baš zbog toga nemogu da učestvujem u chalange-u. Mogu samo da sramotim sebe i ništa drugo...
ma daj bre covece! :D ajd, dogovoricemo temu, pa uleci.. pa ti si i poceo temu za challenge :D nema sad odusajanja... :p
taj paint se nalazi skroz dole, skrajnut, tako da nije nista cudno ako nisi nikad naleteo na to.. a i ne zove se sculpt nego "paint deformations" tako da, opusteno :D :D
a i nije poenta challengea da pobedish nego da ucestvujesh :D :)
a nije sramota ko ne zna, ako oce da nauchi :)
DarkNemos
29.4.2007, 22:05
ma daj bre covece! :D ajd, dogovoricemo temu, pa uleci.. pa ti si i poceo temu za challenge :D nema sad odusajanja... :p
Ups... al tema koju sam započeo je zaključana. Mogao si da tamo postaviš glasanje jer je tema za to bila i namenjena... No dobro...
taj paint se nalazi skroz dole, skrajnut, tako da nije nista cudno ako nisi nikad naleteo na to.. a i ne zove se sculpt nego "paint deformations" tako da, opusteno :D :D
Nisam nikad video nešto tako slično...
a i nije poenta challengea da pobedish nego da ucestvujesh :D :)
a nije sramota ko ne zna, ako oce da nauchi :)
Ma daaaaaaaaa.....
pa cisto sam hteo da malo organizujem... kazem ti, ja sam mod nekih nedelju dana... a ne mogu se snadjem u velikim temama punim razgovora, pa sam onda stavio ovu da lepo prebrojimo glasove, vidimo ko je zainteresovan i tako...
a nisam hteo da tamo secem, brishem postove i gnjechim ti temu, pa sam je lokovo i stavio ovo...
ajd nemoj me muchish, treba da me grize savest da sam te oterao sa challengea, i to pre nego sto je pocheo :D
DarkNemos
29.4.2007, 22:15
pa cisto sam hteo da malo organizujem... kazem ti, ja sam mod nekih nedelju dana... a ne mogu se snadjem u velikim temama punim razgovora, pa sam onda stavio ovu da lepo prebrojimo glasove, vidimo ko je zainteresovan i tako...
a nisam hteo da tamo secem, brishem postove i gnjechim ti temu, pa sam je lokovo i stavio ovo...
ajd nemoj me muchish, treba da me grize savest da sam te oterao sa challengea, i to pre nego sto je pocheo :D
Ma nisi me oterao... Samo si mi zaključao temu, pobio svo moje zalaganje, naterao da shvatim da nemam pojma o 3D-u, ishvalio sebe kako sve znaš, i rekao mi da imam deformaciju boja:dzavo::dzavo::dzavo:
Ma šalim se...
3dM@nijak is my best friend:):n_klanja::a_bleh:
lol :D :D :a_bleh:
ajmo sad svi na glasanje! :D :p
GOKSIMASTER
29.4.2007, 22:18
Goksimaster has enter the building. muahahaha:D opsta naravno necemo valjda dozvoliti maniaku da da modeluje pukotine na zidu :D :D
DarkNemos
29.4.2007, 22:21
Goksimaster has enter the building. muahahaha:D opsta naravno necemo valjda dozvoliti maniaku da da modeluje pukotine na zidu :D :D
Gde ti je večiti rival bobi? Njega nema ko vodovoda u pustinji... Nije se prijavio za chalange... Ako neučestvuje onda nije zanimljivo... Oduvaćeš nas ko košava...
Ja ne mogu da glasam jer ne razumem u potpunosti značenje "opšteg chalengea".
Šta je to "izmodelovati sneg"? Ili krošnja ili prolazak? Kakav prolazak? Kakav sneg?
Pa sneg se ne modeluje, nego uzmeš particles i prosipaš na ekranu, ili uzmeš combustion ili after effects i odradiš sneg u post produkciji. "Prolazak" tek ne razumem.
Nebitno.
Ako se radi o bilo kakvom chalengeu, ne bi bilo loše da se odradi chalenge u prvobitnoj formi kao na Goksijevom onom forumu Simply Maya. Oni su odustali od te prvobitne forme i ja sam zbog toga odustao od tog chalengea.
Znači, zadati prvih nedelju ili dve dana da se izmodeluje neki prost objekat... zatim zatvoriti chalenge objaviti rezultate glasanja i onda ide chalenge u kome se teksturiše taj model...
Ako bi po nedelju dana imali (tačnije po 5), prva nedelja bi mogla da bude za model, druga za teksturisanje, treća za svetlo, a četvrta za specijalne efekte ili sređivanje slike u photoshopu.
To je po meni najbolja varijanta za takmičenje.
Time objedinjujemo formu jednostavnog i malo komplikovanijeg.
Ipak, sa druge strane, nikako da shvatite da nas ima premalo na ovom podforumu. Takmičenje nije takmičenje ukoliko nema bar dvadesetak učesnika. Ko će ovde da se takmiči? Nas par, šaka jada?
Nebitno, ispoštovaću vas ako organizujete takmičenje i uzeću učešća.
Ipak, sa druge strane, nikako da shvatite da nas ima premalo na ovom podforumu. Takmičenje nije takmičenje ukoliko nema bar dvadesetak učesnika. Ko će ovde da se takmiči? Nas par, šaka jada?
Bobi, nemoj tako to da gledas. Na primer u temi Programming chalenge se isto takmici nas nekoliko a tema je ipak aktivna, zanimljiva a pre svega poucna. Zasto ne bi tako i ova mogla da bude. Bitan je kvalitet a ne kvantitet;)
nesonjacc
29.4.2007, 23:27
Znači, zadati prvih nedelju ili dve dana da se izmodeluje neki prost objekat... zatim zatvoriti chalenge objaviti rezultate glasanja i onda ide chalenge u kome se teksturiše taj model...
Ako bi po nedelju dana imali (tačnije po 5), prva nedelja bi mogla da bude za model, druga za teksturisanje, treća za svetlo, a četvrta za specijalne efekte ili sređivanje slike u photoshopu.
.
Ovo je definitivno mnogo bolje resenje. Dok je sa druge strane OPSTA tema malo besmislena.
A sa trece - Evo i ja najavljujem svoje ucesce :cool:
Bice ovo zanimljivo.
Ovo je definitivno mnogo bolje resenje. Dok je sa druge strane OPSTA tema malo besmislena.
A sa trece - Evo i ja najavljujem svoje ucesce :cool:
Bice ovo zanimljivo.
Svi bi chalange a nikako da krene... bobi, goksi, nesonjacc... sada sam definitivno odlučio da ne upadam u chalange... mnogo jaka konkurencija za mene...
:n_klanja: :n_klanja: Vrlooo mudro zborish :D
Tako cemo, mislim da je to ubedljivo najbolje reshenje...
Sta mislite o nekoj standardnoj temi za pocetak, tipa fantasy, ili roboti neki, ili tako neshto, uobicajeno... za srecan pocetak?
Mislim, mozemo bilo shta shto se mene tiche..
Znachi ishli bismo:
5 dana modelovanje
2 dana glasanje
5 dana texture
2 dana glasanje
i tako dalje, kao sto je bobi rekao....
Dakle, moj predlog za temu je fantasy... Imate neki predlog? Ovo je samo prvo sto mi je palo na pamet, a uvek ima sta da se radi na tu temu :D
e da, predlazite do jutra, pa cu ujutru da postavim temu pa da odma krecemo, s neba pa u rebra... taman ponedeljak, lep dan za lep pochetak :D
Moj predlog - kutija šibica
@Dark Nemos
Kapiraš li ti poentu chalengea? Poenta je da se nauči, a ne takmiči.
Tako da... što gori model, bolji saveti će da dođu i čovek može više da nauči.
e moze! to je kul.. ja sam za... zanimljivo, a nije opterecujuce...
Moj predlog - kutija šibica
@Dark Nemos
Kapiraš li ti poentu chalengea? Poenta je da se nauči, a ne takmiči.
Tako da... što gori model, bolji saveti će da dođu i čovek može više da nauči.
U mojoj terminologiji reč chalange znači nadmetanje (ko je bolji). Nekapiram šta ima da se modeluje u kutiji šibica???
materijal pre svega igra veliku ulogu, i moze lep render da se uradi...
konkretno primer:
grickalica za nokte
:D
sad zamisli kako mozes da uradis grickalicu za nokte...
a onda pogledaj ovo, rad sa Dizajn Zone :D
klik za infarkt (http://apu3design.3dk.org/members/gallery/grickalica.jpg)
U mojoj terminologiji reč chalange znači nadmetanje (ko je bolji). Nekapiram šta ima da se modeluje u kutiji šibica???
Ne radi se o terminologiji, nego o poenti.
Pretpostavljam da nije poenta da se utrkujemo čiji je rad najbolji, pošto najbolji rad neće da osvoji kao nagradu stan u beogradu.
E sad, ako nisu nagrade poenta, pretpostavljam da učenje jeste, inače chalenge ne bi imao smisla.
btw. prava kutija šibica nije laka da se izmodeluje.
nema stana u Beogradu? a bar u nekom manjem gradu? moze i kuca na selu? ...nema....?
shmrc :( nishta od challengea onda... :(
nema stana u Beogradu? a bar u nekom manjem gradu? moze i kuca na selu? ...nema....?
shmrc :( nishta od challengea onda... :(
Ćut' bre, ili će te shvate da stvarno nema ništa. :)
Ajde sad, kad ste pokrenuli, isterajte do kraja.
Ja sam se baš naoštrio da isprašim Goksimastera :D
Highlander
30.4.2007, 0:32
I ja se slažem. Onda, modelujemo šibicu ili šta... :)
@Manijak: Ovo je garantovano VRay...
Ja sam se baš naoštrio da isprašim Goksimastera :D
Ja to čekam da vidim već dva meseca... Biće pravi melem za oči:D
ok, otvaram temu Challenge #1 - Modeling :D
Shibicari svih zemalja ujedinite se :D
postavio sam temu, da ne zvalavimo mnogo :) Mnogo price - malo radova :D
hvala svima na savetima i konsultacijama, espeshli bobiju :) ajd sad bobi VS goxy
(bobi razbi ga)
(goxy :p :p)
(bobi razbi ga)
Jok, ti ćeš? :D
Verovatno ću da krenem u petak u 20 do 12. Ne treba mi više vremena za Goksija. :dzavo:
Highlander
30.4.2007, 0:52
Jok, ti ćeš? :D
Verovatno ću da krenem u petak u 20 do 12. Ne treba mi više vremena za Goksija. :dzavo:
Do not underestimate your enemy! :D
Pa vi ste otpisali sve ostale u startu... Da vidite kad od nekud ispadne Lučić i sve nas pokopa! :D
Do not underestimate your enemy! :D
Pa vi ste otpisali sve ostale u startu... Da vidite kad od nekud ispadne Lučić i sve nas pokopa! :D
Ma jok bre...
Nisam ja nikog otpisao, samo Goksija smatram najgorim ovde, pa zbog toga. :kreza:
Nego Manijače, ne bi bilo loše da preciziramo, da li se misli na praznu kutijicu ili sa šibicama?
Moj predlog je da bude bez šibica za sada, zbog Goksija. :dzavo:
Highlander
30.4.2007, 1:41
Nego Manijače, ne bi bilo loše da preciziramo, da li se misli na praznu kutijicu ili sa šibicama?
Moj predlog je da bude bez šibica za sada, zbog Goksija. :dzavo:
I verovatno da bude zatvorena...:D
a da bude spaljena? :D lol
OMG pa nemojte bash da se shegacite sad.
Umesto kutije shibica mogli ste lepo da kazete challenge - uzeti BOX sa dimenzijama 100x100x100 i postaviti ga u viewport. Mislim da je to malko tezhe a ;)
Oj BOBI na kojim si ti mukama bio pa predlozhi nesto ovako izazovno ? Nekad me bash iznenadjujesh.
Ako hocete challenge bolje da se malo posteno svi oznojimo. Uostalom ne vracaj ljude na fundamentals 101 kad je poenta da napreduju( brzhe)
Ako hocete challenge bolje da se malo posteno svi oznojimo. Uostalom ne vracaj ljude na fundamentals 101 kad je poenta da napreduju( brzhe)
Nisam baš razumeo ovo... mož sam glup al... može obrazloženje?
Fundamentals 101 = OSNOVE
Umesto kutije shibica mogli ste lepo da kazete challenge - uzeti BOX sa dimenzijama 100x100x100 i postaviti ga u viewport. Mislim da je to malko tezhe a ;)
Kutija šibica je sve, samo nije box sa 100x100x100 u viewportu.
nesonjacc
30.4.2007, 10:36
u svom izlaganju nisam nigde rekao da jeste.
Box 100x100x100 je tu samo primera radi a potpuno nevezano da kutiju sibica.
A kutija sibica je KUTIJA sibica. Bash jedna obicna kutijica. Koju i covek koji jedan dan radi u nekoj 3d aplikaciji moze da napravi za 2 minuta.
A sam pojam CHALLENGE - Znachi nesto sasvim drugo.
A kutija sibica je KUTIJA sibica. Bash jedna obicna kutijica. Koju i covek koji jedan dan radi u nekoj 3d aplikaciji moze da napravi za 2 minuta.
e ako je napravi da render izgleda ko fotka - skidam kapu, taj ima svetlu buducnost...
chalenge ovakav (tim pre shto je prvi) omogocuje svima da malo provezbaju sve skillove, modelovanje, texture, materijal, osvetljenje, render...
sledeci challenge moze da bude tezi... ali ajde da pocnemo sa necim lakshim, a ne isprepadamo i oteramo sve potencijalne ucesnike...
nesonjacc
30.4.2007, 11:17
omogucuje svima da malo provezbaju sve skillove, modelovanje, texture, materijal, osvetljenje, render...
Bash zbog toga sam misljenja da chalenge i treba da bude tezi - Jer kao takav omogucuje ucesnicima da usavrsavaju svoje skillove - i dalje pomeraju granice svojih mogucnosti........ i tako svakim novim IZAZOVOM
Izradu kutije shibica svako moze da ocas posla da provezba u privatnosti svoga doma...... A onda to sto je provezbao primeni na izradu necega sto je zaista izazovnije... pa onda malo MOZGA da bi uspeo da odradi ono sto je zadato
hajde da vidimo koliko ce ljudi da sedne i napravi tu kutiju...
ne mislim da je to neshto teshko... ali da vidimo ko ce od ljudi koji su prichali o challenge-u, stvarno i da uchestvuje.
Ako ne bude bilo bar 5-6 gotovih kutijica za nedelju dana - onda nema smisla prichati o challengeu...
tako da cemo sad lepo videti koliko je realno ljudi spremno da se ukljuchi, jer ne mogu reci da je tema bila preteshka, pa su zato reshili da izostanu....
nesonjacc
30.4.2007, 11:40
Ok to vec ima smisla. ;) Lets see
DarkNemos
30.4.2007, 14:56
Ok to vec ima smisla. ;) Lets see
Kutija šibica je preteška bre:dzavo: Neka,neka... Ipak je ovo početak... Nego ja znam par vrsta kutija za šibice pa neznam koju da izaberem...
Pošto sam ja pokrenuo ovo nesmem da izostanem nego sam kratak sa vremenom al neće mi trebati više od dva dana za tu kutijicu...
Ima sve da vas isprašim:dzavo:
Its perhaps a stupid question but... Kakav render treba da bude za kutijicu... odnosno kakvi materiali... jel to jednobojni box? Koje boje? Siva? Kakva pozadina? Siva?
Samo što sam završio model i neznam kako da ga renderujem i obojim...
moze screenshot iz viewporta, za potrebe modela... posto je ovo sad model, a bice posle osvetljenje i tako to... a mozes i neki obican setup za svetla. I da, najbolje da bude siva kutija.
GOKSIMASTER
1.5.2007, 19:10
e a gde kacimo slike
e a gde kacimo slike
:rofl::rofl::rofl: Dobri stari goksi...:n_klanja::n_klanja::n_klanja:
edit: http://www.sk.co.yu/forum/showthread.php?t=15206
edit2: Jel to svi čekaju petak da objave radove ili niko nije ni počeo da razmišlja o kutiji...?
Highlander
1.5.2007, 19:53
Ja počeo danas da pravim i nestane struja... :( A max nije sačuvao Autobackup!!!:n-cc2:
edit2: Jel to svi čekaju petak da objave radove ili niko nije ni počeo da razmišlja o kutiji...?
To se i ja pitam. Znajuci ovaj forum ocekivao sam barem vec 10 radova, pogotovo sto je laksa tema. Ali izgleda da svi cekaju petak 23:59h pa ce da napune jedno 20 strana na challenge-u:) Neznam da li cu ucestvovati, ja sam svoj model napravio vec onaj dan kad je objavljen challenge ali jos cu odluciti da li cu da ga postujem...
To se i ja pitam. Znajuci ovaj forum ocekivao sam barem vec 10 radova, pogotovo sto je laksa tema. Ali izgleda da svi cekaju petak 23:59h pa ce da napune jedno 20 strana na challenge-u:) Neznam da li cu ucestvovati, ja sam svoj model napravio vec onaj dan kad je objavljen challenge ali jos cu odluciti da li cu da ga postujem...
Ma daj... Objavi radi i probij led... Jbt ti si 3 puta bolji od mene a nećeš da postuješ rad... Nemoj da si takav:)
Ja počeo danas da pravim i nestane struja... :( A max nije sačuvao Autobackup!!!:n-cc2:
:boodala:Jaaaoooo... Ma neće ti trebati više od 20 minuta da ga opet napraviš...
Ma daj... Objavi radi i probij led... Jbt ti si 3 puta bolji od mene a nećeš da postuješ rad... Nemoj da si takav:)
Jooj nemoj stidim se:a_whistli Šalim se, nije ništa posebno, nisam se nesto trudio mozda kad je jos malo doteram. Znam da svi misle da je laka tema ali opet, ako uzmete kutiju šibica i pogledate videćete da to nije običan box sa za chamferovanim ivicama + svaki štapić se razlikuje i kao što je 3Dm@niak rekao: e ako je napravi da render izgleda ko fotka - skidam kapu, taj ima svetlu buducnost...:nov_mad2: Meni evo na stolu jedno 6 kutijica stoje... keva me gleda čudno, pošto sam kao mali imao običaj da se igram sa šibicama:nov_explo
Highlander
1.5.2007, 20:20
Ma postuj barem kao WIP. Čisto da vidimo sa čime imamo posla... :D
evo, evo, evo... ucinicu vam i to zadovoljstvo, pa se smejte:dedica: :dzavo: :D
7715
Ovo NIJE moj finalni odgovor na challenge... only test...
Evo vam WIP pa crknite:D
Možda bude i finalna verzija ako nestignem da završim... A sad nemoj niko da me je kopirao inače:n-hang:
Smislio sam nešto...
Ajde kad budemo postovali finalne radove da postujemo 3 slike. Svaka iz različitog ugla i svaka u različitom postu.
Nego... Daj da vidimo ostale WIP-ove!!!:D
I za ovakav chalange smo trebali da stavimo 3 dana za modeling i 2 dana za glasanje. Mnogo razvlačimo za prostu stvar. Za neki komplikovaniji naravno ostavimo više vremena...
Ajde kad budemo postovali finalne radove da postujemo 3 slike. Svaka iz različitog ugla i svaka u različitom postu.
A zašto u 3 različita posta:confused:
A zašto u 3 različita posta:confused:
Ma bre mislio sam da postujemo 3 slike u 1 postu a ne u 3. Treba da se vratim u prvi razred i naučim da pišem:D
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.