Prikaži potpunu verziju : Kakvu konekciju za internet koristite?
6am3 Fana71c
11.4.2006, 20:04
Zanima me kakav pristup internetu imate, i koliko ste zadovoljni sa njim? Takodje bih hteo da cujem neke preporuke, jer ja sam imao modem, pa sam presao na bezicni kod vodvodine, pa sad imam problema i sa tim jer su skoro ceo grad stavili na jedan predajnik, pa je ocajna veza... nego, da cujem VAS :D
Grimm_SBL
11.4.2006, 20:11
Pa ovako:
Ja imam Kablovski (Broadband, je li) preko SBBa. Sad, iako kaze da se brzine krecu do 512 kbit/sec, ja imam srece ako predje 15 kbit/sec. Mozda kad uzmem mreznu karticu i umesto USBa povezem na UTP moj Webstar (kablovski modem koji dubijas za DZ) ce mi brzina skociti, ostaje da se vidi...
Pa da li je najbolji naznam, ali da je bolji od Dial-Up, Nego sta je.
Ja jos uvek imam mutavi dial-up,ali trebalo bi uskoro da predjem na ADSL,nemam vise zivaca za ovoliko cekanje da mi se ucita strana :nov_mad2:
Wireless 64kpbs.
Koliko kosta nije los...
Imam Wireless
brzina? pa kako kupim vecinom uzmem na 384k(shto je kod mog ISP-a duplo pa onda imam 768kbps;) )
ono zadovoljan sam od kako imam bolju opremu mada cene kod nas su mnooogo velike
http://www.sk.co.yu/forum/forumdisplay.php?f=32 - Ovde možete naći puno tema o internet uslugama(kablovski, adsl, dial-in...)
Sto se tice mene ja imam 64kbs vezu (kablovski net) sa flat tarifom, posto mi je isti provajder i za kablovsku televiziju neplacam tv uopste (Inace je 300din), internet mesecno placam 1400din i super mi je. Naljbolje je to shto sam interet uzeo za 60e kada je bio na popustu pre nove godine (u cenu se uracunava modem, kablovi, instalacija, busenje plafona:kreza: ...), tako da mislim da sam dobro proso. Osim toga bilo kad mogu da menjam tarifu.
striderXIII
11.4.2006, 22:07
Pa ovako:
Ja imam Kablovski (Broadband, je li) preko SBBa. Sad, iako kaze da se brzine krecu do 512 kbit/sec,... ja imam srece ako predje 15 kbit/sec.
Mora da si mislio na 15KB/s...
Ja sam na dial-upu:(
Shadowfax
11.4.2006, 22:12
Ja imam dial-up jos uvek,od mogucnosti imam samo isdn i mislim da se ne isplati.
Ron_Jeremy
11.4.2006, 22:14
Mi ovde u mestu imamo mrezu od oko 200 racunara i zakupljen wireless link koji delimo,brzina neta je u proseku 200 kbps mada zna da varira.
Najbolja je optika pa VDSL2, VDSL, CAble, ADSL2+, ADSL, ISDN, analog :)
Osobno VDSL i nije lose.
Najbolja je optika pa VDSL2, VDSL, CAble, ADSL2+, ADSL, ISDN, analog :)
Osobno VDSL i nije lose.
Normalno, ali uporedi Sloveniju sa Srbijom i sve će ti biti jasno. Kod nas se tek ADSL2+ testira u nekim delovima Beograda (izvor: najnoviji broj SK-a), a ADSL je za sada najviše takođe u Beogradu. Što se tiče kablovskog, tu je malo bolja situacija. Lako je Vama, u Sloveniji :)
Ja koristim dial-up.Mada bi trebalo da u bliskoj buducnosti da stigne do mene i adsl i wireless.
Trenutno imam SBB Flat Home @ 128 ali kako kad menjam pakete tj neki mesec uzmem 256 u zavisnosti od finansija. Inace mislim da je najbolji net koji neko moze da ima i da priusti jeste wireless ethernet tj kad ti je AP blizu i mozes da se povezes kablom, naj jeftinije i najbolje.
Shlaymara
12.4.2006, 15:16
Vec sam postavio temu sa istim pitanjem ali niko nije odgovorio:( , pa eto da pitam opet.
Uvode mi kablovsku tv(u naselje) ali rekli su da nema nista od interneta:( .ali mene zanima da li moze da se napravi neka lokalna mreza preko istih kablova?ako moze sta nam treba od opreme?pretpostavljam da treba neki server, a sta bi svako od korisnika morao jos da ima(neke kablovske kartice,modeme ili sta vec)?
sistem je samostalan tj. ima svoje prijemnike i ostale dzidza bidze.
ako ne moze ova varijanta onda idemo na bezicno ali tu imamo velikih problema sa optickom vidljivoscu pa treba puno para.
@Shlaymara mrezenje preko koasialnog kabla je moguce mada za to bi ti trebali SBB-ovi modemi i neki server, e sad stavljanje servera na njihovu instalaciju ne znam kako mozete da izvedete, posto je suvise komplikovano kao i bezicna umrezavanja ja ti savetujem da se batalis corava posla i odustanes od svega. Ja sam imao slicnu misao da umrezim moj i jos dva solitera oko mene i kad sam sve to stavio na papir i video koliko para treba, pocepao sam papir i zapalio ga.
Shlaymara
12.4.2006, 15:48
Ne bi mi to na svoju ruku pravili, nego bi sa izvodjacem to sredili,neka oni naprave a mi da platimo.ne moze to biti preterano skupo kad se razbaca na 30-40 ljudi.
hvala za info
DorianGrey
12.4.2006, 17:55
Imam Sbb, od danas,:alealeee: i iskljucivo cu kupovati flat, uglavnom na 128
http://img140.imageshack.us/img140/5181/1243rk.jpg (http://imageshack.us)
Slikano danas oko 10h na lokalnom dc hubu :)
Dusan Despotovic
12.4.2006, 18:34
Imam Wireless !Protok 256k radi lepo.Oprema Cisco ok.:a_whistli
Wireless 64/128/256 kb/s i baš sam zadovoljan.:aplauz:
Wireless 64/128/256 kb/s i baš sam zadovoljan.:aplauz:
sta....download, upload i shitload??
SBB kabl 256/128, bez primedbi. :)
Nije on nepismen nego vi niste lepo rastumacili sta je hteo da kaze, covek je mislio da neki put uzima paket od 64, neki put 128 i neki put od 256kbs inace Wireless obicno ima odnos 1:1 za down/upload.
Nije on nepismen nego vi niste lepo rastumacili sta je hteo da kaze, covek je mislio da neki put uzima paket od 64, neki put 128 i neki put od 256kbs inace Wireless obicno ima odnos 1:1 za down/upload.
Tačno.:aplauz: Kad se konektuješ biraš jednu od tri brzine.:)
6am3 Fana71c
14.4.2006, 17:35
kod mene mislim i da nema adsl-a ali da pitam vas koji imate: chuo sam da vecina kompanija natrpa mali milion korisnika na "na isti kabl" pa da je veza loshija? i, izgleda da ovde niko nema SATELITSKI INTERNET??
Monk Psycho
14.4.2006, 22:54
imam prokleti dial up!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
RED CROSS
14.4.2006, 22:58
Budjavi diul-up!!!
Grimm_SBL
14.4.2006, 23:04
Mora da si mislio na 15KB/s...
Ja sam na dial-upu:(
Da, u pravu si, greska moja, poludi covek ponekad...
@Grimm_SBL ja imam SBB @ 256 ali retko kad prelazi 20 i povezan je preko mrezne karte, tako da ne vidim kakvo bi ubrzanje dobio kada bi umesto usb presao na lan.
@Grimm_SBL ja imam SBB @ 256 ali retko kad prelazi 20 i povezan je preko mrezne karte, tako da ne vidim kakvo bi ubrzanje dobio kada bi umesto usb presao na lan.
Pa vredi pokusati... valjda...
Uostalom jedan je jedan...
Pa vredi pokusati... valjda...
Uostalom jedan je jedan...
Go Ahead
Dial-ap,radi ko stari fap i uvek dodje do cilja.52kb/s.;)
Svi govorite 64k,256k,512k.Zanima me koja je brzina downloada preko tih paketa,moj ortak ima kablovski internet na 128k i download mu je oko 16kb/s.
PS.Molim za preporuke za neke dobre provajdere (Cable,ADSL ili nesto drugo)
zanima me samo ako nije mnogo skupo(do 50evra max) da se ukljuci i oko 256k brzinu(a da mesecna pretplata ne prelazi preko 2000 din.)i naravno da je flat rate,kao i da mu je dobra brzina downloada
Pozdrav!!!!!!!!!!!!!!!!
kod mene mislim i da nema adsl-a ali da pitam vas koji imate: chuo sam da vecina kompanija natrpa mali milion korisnika na "na isti kabl" pa da je veza loshija? i, izgleda da ovde niko nema SATELITSKI INTERNET??
Imam ja satelitski internet koji koristim u kombinaciji sa wireless-om! Uzimam 1Mb/s kod Astre a wireless mi je besplatan jer je ovde kod mene u Lazarevcu 64K besplatno!
Ja imam naj, naj, bolji pristup internetu!!MODEM 56K:kreza: :kreza: :kreza:
Ja imam takozvani Windows pristup(56k), svi ga mrze a vecina ga ima
Misliš modemski?;) Ne možeš da kažeš Windows pristup, to ništa ne znači.;)
Dial-up na ptt-u i konektuje se UVEK na 115.2kbps.Zadovoljan sam
Stvarno postoje neki ljudi koji žele da se razlikuju od drugih... :rofl: :rofl:
Ovo zasluzuje postovanje :icon_scra
Misliš modemski?;) Ne možeš da kažeš Windows pristup, to ništa ne znači.;)
Ne.Kada sam rekao Windows pristup mislio sam na to da dial-up ima reputaciju kao windows, dakle svi mrze windows a vecina ga koristi isto ti je i sa dialup-om
Ne.Kada sam rekao Windows pristup mislio sam na to da dial-up ima reputaciju kao windows, dakle svi mrze windows a vecina ga koristi isto ti je i sa dialup-om
Да, али Windows не мрзе сви и већини је супер. Dial-up већина људи не користи зато што жели, већ зато што су приморани на то.;)
Pripadnik sam lokalne wireless sekte koja se isto tako kaci preko lokalnog (Novi Sad) provajdera na net i zadovaljan sam. Jedino bolje od ovog bi bio ADSL ali da sam jedini na prikljucku ili fiber ali to ce da bidne u Srbiji za jedno 10 godina otprilike.
ISDN 64kb/s flat mesecno. Za 128kb/s moram da placam sate.
6am3 Fana71c
29.4.2006, 16:05
eh da, zaboravih da pitam ove wireless-momke/cure: jel vam se desava da kad igrate preko mreze, veza se prekine na tren ali dovoljno da vam igra "pukne"? na primer kad sam igrao WoW, veza se prekine samo na 2-3 sekunde [mozda je neki golub proleteo ispred antene :D :n-cc2: ] pa u igri ne vidite nove chat poruke, i ne mozete da radite nista osim da se krecete, znaci kao da ne primate informacije sa servera... i moram onda da izadjem iz igre i da se ponovo ulogujem...
madhatterYU
29.4.2006, 17:00
ne razumem sta si time hteo da kazes, to je normalna problematika bezicnog neta.
K'R' HooD
18.6.2006, 23:27
Ja imam smrdljivi dialup, posto od wirelessa i ADSLa nema nista (bar za iducih 5god)... a uzeo sam SS2 karticu i tanjir i sve namontirao, pa cu jos malo da uplatim 256kbps kod Astre pa da koristim SAT+GPRS pa da vidim i to cudo
256k flat AD[S]L ;)
radi super, veoma sam zadovoljan...
ahahaha... super si :)
teorijski maximum dialup-a je 56k - preko toga NIJE moguce :)
Tih 115,2 kbps nije brzina konektovanja, nego brzina serijskog porta.
Klasična greška je u tome što je modem podešen da pri spajanju prikaže tu brzinu, a ne brzinu konekcije.
Vojo,zasto pokopa coveka??
Pre 7 dana sam dobio kablovski (u Smederevu) .64Kb/s , besplatno 3 meseca,posle moze da uzme i brze.Po prvi put u zivotu ne razmisljam o telefonu.Znaci nema vise "E moram da idem odose mi sati" ili "Ajde bre ucitavaj
se...".
:)
Lako je vama (u BG i ostalim vecim mestima) imate te ekstravagantne konekcije ADSL i kablovski... Ja zivim u Padini (nije neka selendra koja se nevidi na mapi, pogledaj gde je i videces...) uglavnom hvala bogu dial-up sam se otarasi sto je pre bilo moguce, od pre jedno 8 meseci sa postao korisnik wireless neta kod lokalnog "preprodavca" Ubrzanje je visestruko i najvise mi se svidja on sto nema vise "jao ode mi sati" ili "koji ce biti racun za fon". Inace ja imam 200kbps (dl nekih 25kbps) i strasno sam zadovoljan, jedino placam 1500din mesecno za tu konekciju (sad neki kazu sigurno: ale te deru civece, ali imam nas samo desetorica na tom AP a treba placati link od 512kbps) I meni se isto ponekad desav da mi veza pukne tako ali na neki 5min ali ne dasava se cesto i posto bezicna veza ide od Padina=>Debeljaca=>Pancevo (ovako ide bezicno) velike su sanze da neki server pukne. Zato ljudi bezte iz bede dial-up jer to je praistorija i pacenje :ciao:
Vojo,zasto pokopa coveka??
Zato što je čovek pogrešio, Voja ga je ispravio.
Ljudi imam ADSL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Provajder mi je Neobee.1500 mesecno za 256 kilobajta u sec.
Freeloader
20.6.2006, 14:17
ADSL 512/128
vasiljevic
20.6.2006, 19:58
SBB 256/128 Flat i za sad ide dobro ( da ga ne ureknemo).
Zato što je čovek pogrešio, Voja ga je ispravio.
Zbog ove izjave si se izgleda naljutio(mislim na korisnika pod imenom: !ACHTUNG!) ili šta već pa si mi dao crvenu(lošu) reputaciju. Da sam nešto pogrešno izjavio, pa ajde, ali ovako.. :dedica: :eek:
Zbog ove izjave si se izgleda naljutio(mislim na korisnika pod imenom: !ACHTUNG!) ili šta već pa si mi dao crvenu(lošu) reputaciju. Da sam nešto pogrešno izjavio, pa ajde, ali ovako.. :dedica: :eek:
Evo, sad sam ti ja dao pozitivnu, da "ispravimo nepravdu".....;)
Evo, sad sam ti ja dao pozitivnu, da "ispravimo nepravdu".....;)
Meni samo nije jasno zašto mi je dao lošu reputaciju kada sam lepo rekao? Ajde i da je napisao razlog, ovako.. :dzavo:
Ljudi imam ADSL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Provajder mi je Neobee.1500 mesecno za 256 kilobajta u sec.
Претпостављам да мислиш на килобите у секунди, тј. 256 kb/s или 256 kbit/s.:) Килобајти (kB) и килобити (kb) нису исто. Један килобајт има 8 килобита.:)
Претпостављам да мислиш на килобите у секунди, тј. 256 kb/s или 256 kbit/s.:) Килобајти (kB) и килобити (kb) нису исто. Један килобајт има 8 килобита.:)
:tapsh: :tapsh: Bravo,bravo.... zasluzujes 5 iz informatike!
:tapsh: :tapsh: Bravo,bravo.... zasluzujes 5 iz informatike!
Тенк ју, мај френд.:D
Lord_Master
23.6.2006, 17:31
Ja koristim F**** Dial-UP... Radi kao puzzzzzzz... Mada da mogu nesto bolje da uvedem, ne mogu... Mogu SAT, ali je mlogo skup :P i + ide preko Mob-a ili Fix-a i o5 je skup i ne zadovoljava sve uslove, jes ono brz, ali u odnosu na ADSL i Bezicni ili Kablovski je Shit ;)
Ja sam pre oko 2 nedelje uzeo ADSL Home 256/64 Kbps 2000up+2000down kod Sezama koji placam 1290 mesecno i veoma sam zadovoljan. Veza radi besprekorno :)
Lord_Master
25.6.2006, 12:13
Bash te briga... Ma za par godina ADSL ce se valjda prosiriti na celo podrucije Srbije ;) Bra se nadam :)
Ja sam pre oko 2 nedelje uzeo ADSL Home 256/64 Kbps 2000up+2000down kod Sezama koji placam 1290 mesecno i veoma sam zadovoljan. Veza radi besprekorno :)
Ajde molim te pojasni mi ovo napisano crvenim.
Pa ima 2gb DL + 2gb UL... :kreza:
2.000+2.000 MB saobraćaja, nije u pitanju HOME već Basic paket (saobraćaj je ograničen, zato ga je i označio crvenim slovima...)
optimus_prime
26.6.2006, 11:53
Kablovski 1mb/s Flat! nije lose, moze to i bolje!
Dok u Austriji skidam 700-800 kb/s.
fantomacan
27.6.2006, 0:45
Wireless 512 kb\s, i puko sam ko zvecka na njega.
Lord_Master
27.6.2006, 13:00
Kolika ti je pretlpata na njega?
N_i_k_o_l_a
28.6.2006, 23:11
http://img121.imageshack.us/img121/740/josbrze0xg.jpg (http://imageshack.us)
Koristim AD(S)L 256 flat.
Download je konstantan 27.5kb/s nivo agregacije je valjda 16:1
Hocu da predjem kod neobee, jer ima neko iskustva s njihovim
adsl-om????:dedica:
Dream World
2.7.2006, 0:31
Koristim prepaid kod SBB-a, 2 Mbit/s. Zadovoljan sam.
Ja koristim j.e...n.i. DIAL-UP 56KBit/s :mad: :mad: :mad:
akasikovic
4.7.2006, 10:59
Ja imam SBB-ov i jako sam zadovoljan
Ja imam cable kod nekog novog provajdera, bez maila, bez tehn podrške... ali je jedina opcija da se oslobodim dialup-a...
Sad mi je uplaceno na skromnih 64Kbps, al inače dajem 1350din. za 128Kbps. Neograničen dwnload, naravno...
Ja koristim j.e...n.i. DIAL-UP 56KBit/s :mad: :mad: :mad:
ovakvo isto nje..a... :mad: :nov_mad2: :icon_evil
:alealeee: STIGAO JE KABL, STIGAO JE KABL!!! :alealeee:
Flat 256/128. Može i bolje (npr. na poslu :D), ali kako je bilo - sada je odlično...
Ja imam retardirano spori dial-up cija brzina iznosi tacno 28,8 kbps. :n-cc2: Brzina downloada je tacno 3 kilobajta u sekundi! :mad:
Uzeo ADSL 256/64 i za sad resio svoj problem neta!!!!!:alealeee: :alealeee: :aplauz: :aplauz: :) :) :)
NjegovaWisost
7.7.2006, 20:55
mi zaostala CG nemamo wireless.... možda ima negdje na jugu, ali u PV, opština od 40 000 nema...
NjegovaWisost
7.7.2006, 20:56
Uzeo ADSL 256/64 i za sad resio svoj problem neta!!!!!:alealeee: :alealeee: :aplauz: :aplauz: :) :) :)
a koliko imaš protoka? Mislim da skidaš i da šalješ?
Podneo zahtev za sbb 256/128 flat. Za dve nedelje najkasnije uključuju.
a koliko imaš protoka? Mislim da skidaš i da šalješ?
256 kb/s down(32kB/s)
64 kb/s up(8 kB/s) to je to!:)
Cable
128 kbps upload
128 kbps download
Podneo zahtev za sbb 256/128 flat. Za dve nedelje najkasnije uključuju.
To su i meni rekli.................Cekam vec pola godine.
Wireless
256 kbps down
64 kbps upload
To su i meni rekli.................Cekam vec pola godine.
E ja ću sutra da ih zovem i da pitam kada iskreno planiraju da mi priključe. Smoriću ih, tako da neće imati izbora. Ili da daju otkaz na poslu, da ih ne bi zvao više ili da mi priključe, da ih ne bi zvao više. :D
Ja za sada imam samo dial-up a za nekih 1-2 meseca dobijam SBB kablovski.:)
Ja za sada imam samo dial-up a za nekih 1-2 meseca dobijam SBB kablovski.:)
He, ja sam chuo da SBB tako zavlachi, kao bice za mesec-dva, a ne dodju ni posle pola godine...
Od danas 512/256 + lokal 1024/512 (SBB kabl) ..... znaci ludilo.... za 1 sat 700mb... i sve to za 3000 djunti. :alealeee:
E ja ću sutra da ih zovem i da pitam kada iskreno planiraju da mi priključe. Smoriću ih, tako da neće imati izbora. Ili da daju otkaz na poslu, da ih ne bi zvao više ili da mi priključe, da ih ne bi zvao više. :D
Pa i ja sam zvao najmanje pedeset puta, pa sam batalio.
Ja sam imao srecu da sam kablovski dobio nedelju dana od podnosenja zahteva ;) 128/64 flat
Imam vec 2 godine kablovski internet kod SBB-a, jos od prvih dana kada je stigao u Nis. Najvise sam uplacivao 128/64 Kb/s flat, mada nisam bio bas zadovoljan njime. Od pre par meseci sam na 512/256 Kb/s, za 1800 dindzi dobijem 3.500MB na raspolaganju i TEK SAM SADA zadovoljan. :D
Trenutno 128/128 Wireless .... radi ocajno ..... lik koji im je administrator nama korisnicima tog wireless provajdera napravi da se kacimo preko VPN Koneckije ... aj to sto radi ocajno ko da imam 14400bps modem nego bilo koja stranica gde treba da se ulogujem tipa microsoft.com...gmail...msn...yahoo maill...vrlo cesto ne funkcionise...tuga jedna .... od 15.8 menjam provajdera....
Mannibalseat
22.7.2006, 2:47
Ja imam SBB-ov i jako sam zadovoljan
Preko dial-up i trenutno zadovoljan-gledam ADSL da uzmem......papirologija me najvishe muci :icon_stud
Evo uključili mi sbb 256/128 sa pojačanim lokalom 768/384. :) Sad sam happy. :alealeee: :alealeee: :alealeee: :alealeee:
Pa ovako:
Ja imam Kablovski (Broadband, je li) preko SBBa. Sad, iako kaze da se brzine krecu do 512 kbit/sec, ja imam srece ako predje 15 kbit/sec. Mozda kad uzmem mreznu karticu i umesto USBa povezem na UTP moj Webstar (kablovski modem koji dubijas za DZ) ce mi brzina skociti, ostaje da se vidi...
512 kbit/s paket = 60kB/s
15kbit/s = 1.8KB/s (zar mislis da bi ova veza mogla otvoriti ovaj forum ???)
nauci da razlikujes kbit/s (koje ti navodi provajder) od kB/s (koje ti pokazuje komp) razlika je oko 7.5 puta
Ja imam kablovski flat 128 kbit/s koji svicerom delim s ortakom i lepo radi da cuknem u drvo
Zna li neko možda o tome da li neka firma kod nas razmišlja o uvođenu WiMAX-a?
Inače ja sam trenutno na dialup-u ali strašno razmišljam o satelitskom linku.
ljudi, kada me nije strefio slog...Sada sam u svedskoj, kod sestre, samo pogledajte ovo...
2450
neki bezicni net...neam pojma sta je, tj moja sestra nema pojma da mi kaze...
ljudi, kada me nije strefio slog...Sada sam u svedskoj, kod sestre, samo pogledajte ovo...
2450
neki bezicni net...neam pojma sta je, tj moja sestra nema pojma da mi kaze...
Civilizovana Evropa...
Pitaj je nek ti objasni sta je to ili idi u neki servis da ti objasne(ako razumes svedski :) ).
Mislite na ovo 100.0 Mbit/s??? Pa to i meni piše.... to je valjda brzina izmedju modema i lan kartice.
to svima pise koji su konektovani preko UTP kabla pa i meni, 100Mb/s je maksimalan moguci protok koji kartica moze da primi na svoj UTP port a server tvog provaidera ADSL/Cable/Wireless te ogranicava :n-cc2: koliko ce da primas/saljes
evo ti moje slike, isto pise a imam 128 kbps
meh...bruka, nisam znao... Pitao sam sada srestu, kaze, veza je 8.0 mbps
meh...bruka, nisam znao... Pitao sam sada srestu, kaze, veza je 8.0 mbps
...samo...:love:
imam wless , nisam zadovoljan ponudom provajdera u gradu tako da razmisljam da posle godinu i po predjem na cable , mada i to mi se cini lose jer ce sbb da stavi oko 300 korisnika na link od 2 mb :eek:
uzas videcu sta cu da radim cekam pa kad istekne flat za ovaj mesec videcu sta cu da uradim :icon_stud
imam wless , nisam zadovoljan ponudom provajdera u gradu tako da razmisljam da posle godinu i po predjem na cable , mada i to mi se cini lose jer ce sbb da stavi oko 300 korisnika na link od 2 mb :eek:
uzas videcu sta cu da radim cekam pa kad istekne flat za ovaj mesec videcu sta cu da uradim :icon_stud
Koji grad?
Wireless 128kb/s mada mislim da je kabl najbolji izbor ali ga nema kod mene tako da sam zadovoljan i sa ovim sto imam:qliranje:
Cekaj, sta rece za SBB??????
Ja hocu da se prebacim na njih, ali necu ako mi nakace jos 100 kompova na moj protok.
Jel to istina????? Kakva su vasa iskustva sa njima??????
:paranoia: :paranoia: :paranoia: :paranoia: :paranoia:
GAME MASTER
27.7.2006, 19:15
ja imam bedni dial-up(koji varira od 48 do 56 kbps) posto zivim u zabiti (zvanoj Surcin)u kojoj nemogu da ugradim nijedan vid brzog interneta.:( :( :(smrc smrc...
ja imam bedni dial-up(koji varira od 48 do 56 kbps) posto zivim u zabiti (zvanoj Surcin)u kojoj nemogu da ugradim nijedan vid brzog interneta.:( :( :(smrc smrc...
satelitski !
France Telecom su objavili da ovih dana pokrecu eksperimentalnu uslugu kojom ce provesti opticke kablove do nekoliko domacinstava u Parizu, te ce im ponuditi protok od 2,5 Gbit/s po ceni od 70 Eura mesecno.
izvor:http://www.exxtreme3d.co.yu/ link:http://www.presence-pc.com/actualite/ftth-experience-18331/
eh kod nas ce ovako nesto biti za jedno...hmmm...100 godina
Night Hawk
28.7.2006, 23:02
Da napomenem i ovo ( mada mozda i znate ) :
Internet non-stop na Sezam Pro sada kosta samo 330 dinara plus 50 besplatnih sms poruka iako svuda na njihovom sajtu pise da je cena jos uvek 660 dinara.
Konacno da se nesto dobro desi i za korisnike dial-up
wireless 128kbps i Adsl 256,na wirelessu mi je download uvek oko 15kb/s a na adsl-u (Sezam) 27 kb/s.
wireless 128kbps i Adsl 256,na wirelessu mi je download uvek oko 15kb/s a na adsl-u (Sezam) 27 kb/s.
I kolko ti otprilike treba na ADSL-u da skines film od 700mb.
Uzimam Sezam ADSL home 256/64 pa da vidim kako je.
po formuli 700 MB = 716800 kB pa ako je down 27 kBps bice 7h20min. naravno ovo je ako uvek skida punom brzinom :n_klanja: tj. sa servera direktno ali ako skidas nekim p2p programom moze da bude toliko a moze i 10 puta duze :n-cc2:
evo ja na pr. se mucim danima da skinem neke emisije sa bitcomet-om nekad vuce full, nekad ne vuce nista nekad vuce par kilobita ... evo jednu sam skinuo do 99.3% i vec 5 dana nikako da dovrsi tih muljavih 0.7% :mad: ali zavrsice ih kad se nakaci neko ko ih ima ...
po formuli 700 MB = 716800 kB pa ako je down 27 kBps bice 7h20min. naravno ovo je ako uvek skida punom brzinom :n_klanja: tj. sa servera direktno ali ako skidas nekim p2p programom moze da bude toliko a moze i 10 puta duze :n-cc2:
evo ja na pr. se mucim danima da skinem neke emisije sa bitcomet-om nekad vuce full, nekad ne vuce nista nekad vuce par kilobita ... evo jednu sam skinuo do 99.3% i vec 5 dana nikako da dovrsi tih muljavih 0.7% :mad: ali zavrsice ih kad se nakaci neko ko ih ima ...
7h:eek: , pa dobro, bar ne placam impulse:D .
pesoholichari
30.7.2006, 0:32
7h:eek: , pa dobro, bar ne placam impulse:D .
A koliko si ti mislio, 7h je dobro za jedan film od 700mb...
Crusader88
30.7.2006, 2:52
imam bedni dial up, u BORU i nema nista osim dial up-a, tek pre mesec dana masinska skola u boru je dobila ADSL.tako da za bilo koji brzi net nema sanse, suska se " da ce krajem godine ADSL" haha, ee kad bi tako bilo:love:
A koliko si ti mislio, 7h je dobro za jedan film od 700mb...
Znam da jeste, sada sam na dial-upu, treba mi 7h za 30 mb:mad: .
Ma super je i 7h, ali kako cu za igre od po 4gb?????
treba mi 7h za 30 mb:mad: .
Da se nisi malo presaltao,nemoguce da ti treba cijelih 7h :eek: Ja sa 37.2kbps downloadujem toliko za otprilike 2h i 40 min...
Da se nisi malo presaltao,nemoguce da ti treba cijelih 7h :eek: Ja sa 37.2kbps downloadujem toliko za otprilike 2h i 40 min...
Ma lupio sam:D .
Nikad nisam tolko skidao.
ADSL 256/64 FLAT kod Neobee-a od pre nedelju dana! Do sada sam skinuo 8.5GB. Nemate pojma koja je navlakuša Google video!
Salko Dinamitas
2.9.2006, 2:34
ADSL 512/128.
Najbolji? SBB cable. :)
Ja zivim u Varvarinu i imam wireless sto je kod nas jedini izbor pored wirelessa,nasem kablovskom operateru ne pada na pamet bilo kakva vrsta internet usluga...Inace prilicno sam zadovoljan wirelessom,jer za 1500 din. imam flat 128\128K veza je dosta pouzdana,neki put ali retko bude manjih prekida,download ide do 24Kb\s ali torrent i slicne PvP su izgleda ogranicili,jer nikad nije presao brzinu od 14Kb\s, ali sve u svemu za sad sam zadovoljan,i cekam bolja vremena i brzi internet...
Porucih i ja SBB.:D
Naravno posle neuspelog pokusaja ugradnje ADSL-a u sred BG-a:nov_explo .
Jedno pitanje.
Kada SBB kaze da ce doci za 10-15 dana, da li je to po njihivom vremenu, ili po vremenu ostatka sveta??
Mislim na vreme gde sat ima 60, a ne 120 min.
Porucih i ja SBB.:D
Naravno posle neuspelog pokusaja ugradnje ADSL-a u sred BG-a:nov_explo .
Jedno pitanje.
Kada SBB kaze da ce doci za 10-15 dana, da li je to po njihivom vremenu, ili po vremenu ostatka sveta??
Mislim na vreme gde sat ima 60, a ne 120 min.
Pa znas kako... meni su dosli za manje od 24h(bukvalno), mada ja mislim da sam jedini takav slucaj, dok je jedan moj ortak cekao 5 meseci (iako je imao teh. mogucnosti - jedan lik je imao vec u njegovoj zgradi). U proseku ces cekati oko mesec dana... mada nema nekog pravila.
Imam 256/64 flat ADSL kome je realna brzina 35 KB/s. I zanima me dali bih trebao da budem zadovoljan time u smislu: da li je to brzina koja se očekuje od ovog tipa konekcije? Dali bih dobio našto na brzini kupovinom nekog boljeg modema tipa "Us robotics","Allied Telesyn" isl? Jer trenutno imam "default Sezampro" modem. Modem mi je povezan trenutno na USB 1.1 (mašina za net PIII), dali bih dobio u brzini kupovinom pci katice sa USB 2.0 portovima?
Imam 256/64 flat ADSL kome je realna brzina 35 KB/s. I zanima me dali bih trebao da budem zadovoljan time u smislu: da li je to brzina koja se očekuje od ovog tipa konekcije? Dali bih dobio našto na brzini kupovinom nekog boljeg modema tipa "Us robotics","Allied Telesyn" isl? Jer trenutno imam "default Sezampro" modem. Modem mi je povezan trenutno na USB 1.1 (mašina za net PIII), dali bih dobio u brzini kupovinom pci katice sa USB 2.0 portovima?
Brzinu od 35 KB/s ne mozes postici ni u teoriji (32 KB/s) a kamoli u praksi (oko 27 KB/s -peak). Verovatno program preko kog meris brzinu ne meri kako treba.
Cekaj malo.Zar nemoze ADSL modem da ide na mreznu karticu???Ja imam kablovski modem koji je povezan na mreznu karticu.I jos nesto mi nije jasno.Kako to da ti je brzina downloada na ADSL-u koji je povezan preko USB-a standarda 1.1 35KB/s kad je brzina samog USB-a oko 20 KB/s????
Cekaj malo.Zar nemoze ADSL modem da ide na mreznu karticu???Ja imam kablovski modem koji je povezan na mreznu karticu.I jos nesto mi nije jasno.Kako to da ti je brzina downloada na ADSL-u koji je povezan preko USB-a standarda 1.1 35KB/s kad je brzina samog USB-a oko 20 KB/s????
Vecina ADSL modema koje dele nasi provajderi ne moze da se poveze preko UTP-a . Brzina USB 1.1 standarda je oko 10 Mb/s.
Vecina ADSL modema koje dele nasi provajderi ne moze da se poveze preko UTP-a . Brzina USB 1.1 standarda je oko 10 Mb/s.
E onda sam se ja nesto za*ebao!!!!
Brzinu od 35 KB/s ne mozes postici ni u teoriji (32 KB/s) a kamoli u praksi (oko 27 KB/s -peak). Verovatno program preko kog meris brzinu ne meri kako treba.
Kada skidam fajlove preko "Free download menager-a" on ispiše brzinu konekcije 35 KB/s ali podeli fajl na 4 dela, pa možda zbog toga ispiše tu brzinu. U Operi na "progres bar-u" mi pri učitavanju veće strane (1Mb) maksimala brzina bude oko 15 KB/s. Dok kod manjih dođe do 8 KB/s. Ali mi za fajl od 10 MB treba oko 8 min što dodje negde oko 20 KB/s. Dali bi tu brzinu povećao stavljanjem boljeg modema ili povezivanje na USB 2.0?
Kada skidam fajlove preko "Free download menager-a" on ispiše brzinu konekcije 35 KB/s ali podeli fajl na 4 dela, pa možda zbog toga ispiše tu brzinu. U Operi na "progres bar-u" mi pri učitavanju veće strane (1Mb) maksimala brzina bude oko 15 KB/s. Dok kod manjih dođe do 8 KB/s. Ali mi za fajl od 10 MB treba oko 8 min što dodje negde oko 20 KB/s. Dali bi tu brzinu povećao stavljanjem boljeg modema ili povezivanje na USB 2.0?
Naravno da ne bi. Problem je u agregaciji (link od 1 Mb/s je podeljen na 20-30 korisnika). Zali se provajderu (mada najverovatnije neces nista postici, ali im se ipak pozali).
Ma ja sam prezodovoljan i ovom brzinom. Do skoro mi je maksimalna brzina preko telefona bila 8KB/s, a i retko skidam fajlove preko 100MB (sto neznači da kada bi mogao nebi skidao i one od par giga:)). Nego me zanima u odosu na druge provajdere dali je ovo zadovoljavajuća brzina? U pitanju je Sezampro.
Btw do sada sam prezadovoljan tehničkom podrškom i saradnjom (par puta su mi aktivirali nalog pre neko što im je legla uplata na moju molbu:n_klanja: ).
Ma ja sam prezodovoljan i ovom brzinom. Do skoro mi je maksimalna brzina preko telefona bila 8KB/s, a i retko skidam fajlove preko 100MB (sto neznači da kada bi mogao nebi skidao i one od par giga:)). Nego me zanima u odosu na druge provajdere dali je ovo zadovoljavajuća brzina? U pitanju je Sezampro.
Btw do sada sam prezadovoljan tehničkom podrškom i saradnjom (par puta su mi aktivirali nalog pre neko što im je legla uplata na moju molbu:n_klanja: ).
Nema razloga da budes prezadovoljan jer ne dobijas ni 50% placene usluge. Ja sam bio na Sezamu i brzina nikad nije padala ispod 23 KB/s.
iMa_NeKo_PljUgU
27.9.2006, 19:15
Pa od danas sam na SBB-u... prikljucili su me posle nedelju dana od podnosenja zahteva... 128/64 Flate Rate Home... nije lose brzina oko 14kila/s
Pa od danas sam na SBB-u... prikljucili su me posle nedelju dana od podnosenja zahteva... 128/64 Flate Rate Home... nije lose brzina oko 14kila/s
Preporucujem ti da se odmah registrujes na EliteHub (http://elitehub.us/formular/formular1.htm).
ja sam isto na sezamu i brzina je max 24-27 kb/s zbog agregacije ali ne mogu se zaliti za 1700 din mesecno :D
RaKuN_s_NeOnKoM
27.9.2006, 22:24
Dobri stari dial-up (ako imam srece skida do 5kb/sec :eek: ) lol :p
iMa_NeKo_PljUgU
28.9.2006, 0:00
Preporucujem ti da se odmah registrujes na EliteHub (http://elitehub.us/formular/formular1.htm).
Gracias...
Da nebih pravio novi post...dodajem...
Registrovao sam se (pre vise od 15 sati) ali mi ne stize mejl za registraciju...Pokusao sam ponovo ali kaze da je mejl vec u bazi...
A sta je ovaj HUB :icon_scra
A sta je ovaj HUB :icon_scra
To je lokalni DC++ na kome mozes naci brdo filmova, muzike, i igara ;)
Gracias...
Da nebih pravio novi post...dodajem...
Registrovao sam se (pre vise od 15 sati) ali mi ne stize mejl za registraciju...Pokusao sam ponovo ali kaze da je mejl vec u bazi...
Moze da kasni jer admin mora da potvrdi account.
Master Neo
7.10.2006, 18:51
E ovako, da se pohvalim, pre par dana sam uzeo wireless. Za pocetak sam uzeo 256kb/s flat, i vrlo sam zadovoljan. Nema zagusenja, a na dc++ postoji par usera sa cijih kompova za divno cudo mogu da skidam i brzinama od 120kb/s. Inace prosek je oko 30kb/s. A kada stavim vise fajlova moguce je cak i da 5 fajlova rade i preko 15kb/s svaki! Sve u svemu za 2000mesecno vrlo sam zadovoljan! Pozdrav svima
E ovako, da se pohvalim, pre par dana sam uzeo wireless. Za pocetak sam uzeo 256kb/s flat, i vrlo sam zadovoljan. Nema zagusenja, a na dc++ postoji par usera sa cijih kompova za divno cudo mogu da skidam i brzinama od 120kb/s. Inace prosek je oko 30kb/s. A kada stavim vise fajlova moguce je cak i da 5 fajlova rade i preko 15kb/s svaki! Sve u svemu za 2000mesecno vrlo sam zadovoljan! Pozdrav svima
Koji je provajder u pitanju? I jel to neki lokalni dc++ hub?
Master Neo
7.10.2006, 20:53
Mlado, ludo, neiskusno... Da se ispravim posto sam prvi put u ovim vodama i ne znam mnoge stvari... Sto se tice onog downloada od 120kb/s on zaista postoji ali u pitanju je lokalni hub i ta dva lika od kojih skidam su admini i imaju neku ekstra konekciju pa samim tim i dobar upload. A sto se tice ovih fajlova koji pice preko 15kb/s, to ne znam kako ali je zaista tako.
Wireless. Na srecu, i na zalost...
Od skoro ADSL,paket 256/64,provajder:telekom.ZA sad sam veoma zadovoljan...
Pre nego sto je ADSL dosao kod nas koristio sam wireless,sto je bilo i dobro i lose...Dobro,jer je bilo najbolje sto mzoe u mom mestu...A lose jer je bio 128/128 uz ogranicenja u p2p...Naravno, sad kada imaju konkurenciju u ADSL-u ubrzali su link i vise ne ogranicavaju p2p,ali dobro...
Imam wireless 256/256 Kb/s, zadovoljan sam za sada mada mi se apetiti polako povecavaju. :D
WhenDarknessFalls
27.4.2007, 0:56
Sezampro-ow dial up.. sad od maja uzimam Sbb flat 256/64.
:a_whistli :a_whistli
Black Arrow
27.4.2007, 1:44
Posedujem ADSL 256k paket.Jako sam zadovoljan i voleo bih da ostane ovako :n_klanja:
Posedujem ADSL 256k paket.Jako sam zadovoljan i voleo bih da ostane ovako :n_klanja:
takodje :n_klanja::n_klanja::n_klanja:
polarnimeda
27.4.2007, 3:11
takodje! :D
jeste, bilo bi bolje da je maaaalo jaci da mogu da gledam live tv, ali je i ovo ok. za te pare fenomenalno! :D kada sve sracunam, duplo manje novca dajem nego kada sam bio na dial-up, a net je 5x brzi (malopre sam probio 30kB/s), i + flat! :D i + tel. linija je free!
Ja sam na SBB-u i prilicno sam zadovoljan. Jedini problem je sto se cesto desava da mu treba dosta da krene da ucitava stranicu, a nekad je i brzina mala (u odnosu na onu koju sam platio).
Ja sam na SBB-u i prilicno sam zadovoljan. Jedini problem je sto se cesto desava da mu treba dosta da krene da ucitava stranicu, a nekad je i brzina mala (u odnosu na onu koju sam platio).
Ti si baš tolerantan! :to_care: Čime bi onda bio nezadovoljan? :a_whistli
Koristim kablovski kod 3dnet-a u Pancevu.Brzina je 256/64 download mi je uwek 30 nekada i 32.Tehnicka podrska im je jako dobra ne secam se da sam imao duzi prekid od 1 sat i to mozda samo 2-3 puta.Sve u svemu prezadovoljan sam :)
Ja imam Kablovski net, ali ja sam iz Republike Srpske i mogu reci da je ovdje u mom gradu kablovski najbolji int. jer je najpovoljniji.
Evo zbog cega.
Kablovski net, 256/64 FLAT za samo 30 KM.
Wirlles 256/64 FLAT isto 30 KM samo sto je veza ocajna, da ocajnije nemoze biti.:icon_evil
ADSL 384/64 30 KM ali je ogranicenje 1 GB.
Pa vi sad vidite...
Lord Elendil
4.5.2007, 10:51
512 kbit/s paket = 60kB/s
15kbit/s = 1.8KB/s (zar mislis da bi ova veza mogla otvoriti ovaj forum ???)
nauci da razlikujes kbit/s (koje ti navodi provajder) od kB/s (koje ti pokazuje komp) razlika je oko 7.5 puta
Ja imam kablovski flat 128 kbit/s koji svicerom delim s ortakom i lepo radi da cuknem u drvo
Razlika ti je 8x to ti je ono 8 bita = 1 byte :) BTW ja sam na WiFi-ju 128/64 :)
Dial up na eunet-u, mozda uzmem adsl 256/64 flat kod ikom-a. Kad sam vec kod toga ima li neko kod njih, pa da znam kakvi su, da ne uzimam ako su bez veze?
SBB
Brzina? 2 Mbit/s, dakle konstantno oko 220 KB/s
Ja imam Wireless i dosta sam zadovoljan(za razliku do pre nekog vremena). :)
ADSL 512, PTT. Nesto zeza u zadnje vreme, zapucava mi konekcija kada se nista ne skida :icon_scra .... Nadam se da cemo docekati u skorije vreme da se sve konekcije dupliraju za 256. Pa ako jos ne budu puno korigovane cene bicu vec zadovoljniji za 768.
Presrećan sam što vidim da je konačno u Srbiji došlo vreme da većina ljudi koristi ADSL, kablovski ili wirless a ne praistorijski dialup.
Super!:)
Ili je ljude sramota da glasaju.Ipak verujem da i dalje na ovom forumu ima barem 50% korisnika koji koriste Dail-Up.
To je sramota ove države (ovo je država?!?!), a ne korisnika koji debelo plaćaju taj dial up.
Navešću primer, svoj primer:
dok sam bio na dial up-u mesečno sam plaćao negde oko 2000 din telefon + 400 dinara flat rate paket.
Sada, telefon mi ne prelazi 800 dinara, a ADSL plaćam oko 1200 dinara.
Znači: 2400 za dial vs 2000 za ADSL ... a da se ne priča o kvalitetu ...
ADSL koristim svega jedno 3 meseca. Do pre sam imao ISDN ali prelazak sa jednog na drugi je bio drastican. Skontao sam kako je ono staro bilo sporo i jadno a o dial up-u ni da ne pricamo.
Ja sam imao Wimax do 1 maja kao "slucajno izabran" korisnik koji ce da testira net...poslednjih 15 dana brzina downloada je bila izmedju 350-400 KB/sec!
Uzivao sam tih dana ..posle 1 maja mi odnese opremu ali odmah sam ubacio adsl 256 kod neobee-a i 3 dana je sljakao ok medjutim sada je malo brzi od modema - na speedtestu download je izmedju 70-90 Kbps i tako sam pukao i resio da se ne nerviram uopste,ima da zovem teh.podrsku svaki dan i da ih psujem-platim 256 a dobijem 90-bruka i sramota,a zivim na zlatiboru gde <10 ljudi trenutno ima adsl i nemoguce da je zagusenje i preopterecenje
sasha vukelic
18.5.2007, 9:41
koristim flat wireless 384/128 kbit
vrlo zadovoljan (brzina, lag - ping, dostupnost...), korisnik vec 3 godine.
flat wireless 512/512 brzina uvek oko 60KB/s od nedavno p2p otvoren 24-00 jako zadovoljan:)
DukeofSerbia
19.5.2007, 11:04
Kablovski na SBB. Za sada ide kao zmaj.:tapsh:
ja sam na dial-upu ali cu verovatno preci na kablovski
e sad zanima me koja brzina je minimalna za neko skidanje muzike
da li bi 128/64 bilo dobro za skidanje ili mi treba nesto jace
Za muziku je to meni bila super brzina dok je bilo te brzine (sbb), a za nesto vece kao film ili igra, pa i to ide ali malo duze traje (3-4 dana)
ja sam na dial-upu ali cu verovatno preci na kablovski
e sad zanima me koja brzina je minimalna za neko skidanje muzike
da li bi 128/64 bilo dobro za skidanje ili mi treba nesto jace
U pocetku ce ti biti neshvatljivo, imaces utisak da ti je sve na dohvat ruke, pa kada probas 256kb/s download 128 ce ti biti malo, zatim ide 512 i tu ces shvatiti da je 512 za nase uslove paket zvani zelja.:D
Mada u zavisnosti od potreba 128 ce ti odraditi posao bez problema.;)
256/64 flat kod EUnet.Za sad sve radi savrseno.
Jedina neprijatnost koja mi se desila(i koju sam najverovatnije izazvao sam...) jeste bila sto mi je paket bio podesen na surf, a ja to nisam znao pa sam probio 4GB downloada i onda mi je na kraju cena ispala kao 512 Flat :boodala:
ADSL 1024/256 kbps flat...
plaćam ga 2400 mesečno
Koristim Telekomov ADSL 384/64, ograničenje protoka na 1GB, plaćam 15€. najsporiji flat paket kod nas u RS je 35€. Ne pada mi napamet da toliko plaćam :rolleyes:
P.S. Dobro, Iris, neću više :D
ADSL 1024/256 kbps flat...
plaćam ga 2400 mesečno
Kod kog to providera placas ADSL 1024 flat 2400 dinara mesecno da odmah predjem ?!
Moraćeš da se doseliš, tj. iseliš iz Srbije .. :D (T-com)
Koristim flat wireless 256/128 već pola godine i prezadovoljan sam!Svanulo mi posle modema!!!:kreza:
Wireless jeste dobro resenje ali lepo kazu Qzma "wireless u Srbiji uzmi ako 'oces da posedis mlad". Kao alternativa ako nema uslova za drugu konekciju onda je odlican(kao moj slucaj).
256/64 flat kod EUnet.Za sad sve radi savrseno.
Jedina neprijatnost koja mi se desila(i koju sam najverovatnije izazvao sam...) jeste bila sto mi je paket bio podesen na surf, a ja to nisam znao pa sam probio 4GB downloada i onda mi je na kraju cena ispala kao 512 Flat :boodala:
Flat a imas ogranicenje download-a?:confused:
Flat a imas ogranicenje download-a?:confused:
Ne, nego sam dok sam ispunjavao formular zeznuo i cekirao opciju Surf(ogranicenje na 1GB) u ubedjenju da je to flat.
I onda kad mi je dosao racun shvatio sam sta sam uradio i brze bolje promenio na flat :D
Oskrnavljeni modem 56kb koristim. I ja ne znam za bolje, nazalost, to je jedino sto se moze koristiti u mome gradu, sem bezicnog neta koji se uopste ne isplati, kao ni satelitski. Valjda ce telekom da ispostuje dogovor i da instalira ADSL u Negotinu, kako je i bilo planirano. Zadnji rok je Jun jer tada ce biti godinu dana otkako je Negotin stavljen na listu gradova u kojima bi trebalo da se instalira ADSL. Do tada ja se skapavam sa modemom, ali se ne zalim jer je moglo mnogo gore da bude :Freddy:
ja koristim Asimetricnu Digitalnu Pretplatnicku Liniju (256 kbit/s, 25 kb/s prosecno) na srpskom, ADSL :D
Dial-up 56k... :(
Nadam se boljim vremenima... ako bude(m) ok u shkoli....
Ovi matorci su stvarno ucjenjivachi!!!:D :)
Wireless 384/192 FLAT za 1600+pdv, brzina solidna, zadovoljan sam, torrente skidam ( ako je dobar izvor, puno seed-ova peer-ova) 43-45 kb/s, u browserima nesto slabije, 33-35kb/s, zasto je tako, stvarno ne znam. Brzinom sam donekle zadovoljan, ali kvalitetom usluge ni najmanje. Trenutno mi ne radi(ovde svratio preko dial-up), moram sutra da ih zovem i resim problem. Iskreno, mislim da nisu dovoljno strucni za posao koji obavljaju, ali zivim u malom mestu, nemam puno izbora, ili ovako ili dial-up...
Wireless flat 128/128. Mjesecno 20 KM to jest 10€. Pa i nije tako loše. Mada na faksu imam besplatan WLAN od 8 Mb/s.
Dark Rider
11.6.2007, 19:30
ADSL 256/64 nije lose zadovoljan sam mada moglo bi i malo brze:a_whistli
wireless 5mbit u praksi(u ugovoru 1mbit:D ) ali nije flat:(:(. svejedno imam local i sve sto mi treba je tu :D:)
Wireless 512 kb/s ,Cisco oprema(ja birao i postavio :D), tako da sam zadovoljan, nemam problema pri skidanju programa, flat je naravno.
Kablovski, kod SBB-a. Nije lose, mada bi trebalo da dobiju neku zdravu konkurenciju (nadajmo se da je to ADSL), pa ce se valjda popraviti.
Boris Zegarac
25.7.2007, 23:16
evo bas danas sam presao na wireless 256/flat i radi super, download ne pada ispod 30 kb/s :n_klanja:
WADSL > 768/192/flat. Mjesecno 30€.
na poslu wireless 256 kb/s,kuci dial up :dedica:
Marko Stanojkovic
30.7.2007, 17:29
Posao ISDN 128k
Kuca Dial-up 56k
jedina rupa koja jos uvek nije dobila ADSL je Smederevska Palanka :n-cc2:
ForceWare
30.7.2007, 20:35
Blasted dial-up!
che daboli guz
30.7.2007, 22:18
DSLa 3ooo/512 b/s Speedy Gonzales ,skidaj koliko mozes.19eu mjesecno.
Firma HochesliUraditti.Mada je u pocetku bio 1000/512 kasnije su nesto povecali na gore kad je bilo prije koju godinu bilo rat cijena i brzina medju provajderima....a ima ih mali milion u nizozemskoj(cudno za ovako malu zemlju) .Moze vam se ciniti da je veza ponekad spora ali to zavisi i od krslusa na pceu....mali ali zavrsni to.off.pic
Kuci - wireless 256 flat 1300 dinara mesecno, radi bez ikakvih problema vec duze vreme
Posao - kablovski 512 u zadnje vreme nesto cesto puca konekcia
Skidao sam ja sa dial-up stvari i teze od 100 Mb. Ali iz nekoliko nastavaka. :)
Carl Jonson CJ
28.10.2007, 23:20
Тренутно 64 кбпс кабл, још месец дана до 512... :)
NjegovaWisost
29.10.2007, 13:41
Ja mislim da je wireless na mom voljenom fakultetu najbolji: dođem u čitaonicu, niko mi ne trubi glavu, uklučim superbrzu mašinu i voila. Treba pravo upisati samo zbog neta :D
nigrutin87
30.10.2007, 12:01
Kod nas u studentskom domu u Nisu kod tehnickih fakulteta pre jedno pola godine radjen je projekat umrezavanja celog doma, a kasnije smo povezani preko akademske linije na internet. Do doma stize 100Mbps link za internet. Trenutno u domu je povezano oko 200 racunara, sto znaci da svako otprilike ima 0.5Mbps. Nije lose za surf i ne placa se, tako da sam zadovoljan.
Marti Misterija
5.11.2007, 22:17
ADSL 512/64 flat i apsolutno sam zadovoljan istim. Doduse lepse bi bilo sa jos malo vecom brzinom, ali sve u svoje vreme. Bitno je samo da sam se resio dial-upa koji me je dovodio na ivicu nervnog sloma.
Wireless sada a do vrlo skoro dial-up ;)
Sada imam Wireless 256/256 a do skoro praistorijski dial-up
isto kao i Covenant
Ja imam Wireless na 128, radi lepo, ali ume nekad da malo zakoci. Jbg. ipak je ovo SRBIJA!!!:ciao:
512/64 ADSL, D-Link-ov modem/ruter. Lepo radi, nije loše. Nije nešto sad ko zna kako primetna razlika, ali u odnosu na onaj Sagem modem koji sam do skoro koristio, čini mi se kao da su i brzine za nijansu veće. Ali opet, verovatno je to samo subjektivno.
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.