Prikaži potpunu verziju : Klokovanje graficke?
Imam Asusovu GeForce 6600 128MB Silencer.Da li bih mogao da otljucam pajpove sa riva tunerom i da li mi je potrbno dodatno hladjenje posto kartica ima pasivno hladjenje?
Нема ту шта да се откључава, то је NV43 који има 8 pipeline-ова и у случају 6600 картица сви су активни односно оба quad pipe unit-а, ко измисли само ове називе:icon_mrgr
Не би шкодило да имаш на кућишту 2 вентилатора, један који убацује хладан, а други који избацује топао ваздух.
Такође би МОЖДА могао да на графичку уместо пасивног ставиш неки ''прави'', активни кулер.
Mr. Garrison
29.12.2005, 14:58
zasto bi stavljao aktivni kuler? pretpostavlja se da ko je uzeo Silencer karticu hoce tisinu u sobi.
Covek moze da stavi cooler ako hoce da overclockuje karticu.Posto je Asusova verovatno ima dobar potencijal.
A kako da je klokujem?Citao sam o riva tuneru ali ne znam nista vise.Da li on moze da otkljua te druge pajpove i de li je tom prilikom potrebno dodatno hladjenje.
Mr. Garrison
29.12.2005, 17:38
jesi li procitao sta ti je Atila rekao? nema tu sta da se otkljucava!
A kako da je klokujem?Citao sam o riva tuneru ali ne znam nista vise.Da li on moze da otkljua te druge pajpove i de li je tom prilikom potrebno dodatno hladjenje.
Пошто видим да немаш појма о томе, а ни искуства као и ја, можда је боље да се не зезаш да не би после кад сј*б*ш карту било куку леле.
Ако баш хоћеш да OC скини coolbits који ће ти се инсталирати у драјвере и с којима ћеш моћи да OC картицу.Већ има неки topic где је неко пит'о како се OC VGA.
dominator
29.12.2005, 23:22
Ja imam Gigabyte 9000pro :( (275/550), a uspeo sam da dignem na 350/600, ali sam skidao kuler i stavio pastu umesto one njihove termo-provodne nalepnice i nalepio sam one male hladnjake na memoriju... Nije loshe, ubija samo shto mi kartica ne podrzava DX 9.0!!!:mad:
sasha vukelic
30.12.2005, 0:07
Imam Asusovu GeForce 6600 128MB Silencer.Da li bih mogao da otljucam pajpove sa riva tunerom i da li mi je potrbno dodatno hladjenje posto kartica ima pasivno hladjenje?
slazem se sa Mr. Garisson...
pasivni kuler joj je sasvim dobar...
imao bi ti i problema sa montiranjem nekog aktivnog kulera...
a i onda bi imao jednu gadno ruznu karticu u kompjuteru...
i zamisli nakon sve te muke ne mognes je puno clocknuti!
Miroslav
30.12.2005, 14:16
Ja imam Gigabyte 9000pro :( (275/550), a uspeo sam da dignem na 350/600, ali sam skidao kuler i stavio pastu umesto one njihove termo-provodne nalepnice i nalepio sam one male hladnjake na memoriju... Nije loshe, ubija samo shto mi kartica ne podrzava DX 9.0!!!:mad:
Gde mogu da se nabave ti mali hladnjaci za memoriju?? i kolika im je cena???
AstraLogos
30.12.2005, 14:31
Kada se kupuju takve kartice pe svega zelli se postojeca brzina i tisina u radu. To je imao i na umu proizvodjac i to si trebao znati kada si kupovao graficku karticu.
Ona je identicna kao i 6600GT samo sto joj je memorija DDR1 naspram DDR3 kod 6600GT.
Cak i da stavis aktivni kuler i da je kloknes neces Bog zna sta dobiti u performansama.:icon_mrgr
Sta ce ti Riva tuner kad Asus obavezno uz svoje drajvere daje "Smart Doctor" pomocu koga mozes povecati takt GPU-a i memorije. Pod obavezno prati temperaturu GPU-a i memorije. Ostalo ti je vec odgovorio Atila.
Pozdrav:icon_smil
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.