PDA

Prikaži potpunu verziju : Pravljenje Bota za IRC


sirNemanjapro
28.12.2005, 14:57
Nadam se da neko zna kako se to radi. I u cemu se to radi. Jer bih bas voleo da ga zbrckam. I kako ga ostaviti na netu posle diskonektovanja...

Pitanja pitanja...
Sta je ustvari bot za irc?
U cemu je pisan?
Kako ostaje na netu posle diskonektovanja vlasnika?
:icon_roll

diablo_
28.12.2005, 15:20
Mislim da moras da imas shell, ako se ne varam, da bi on ostao online ali to se placa...

Goran
28.12.2005, 18:31
Sta je ustvari bot za irc?


Softver koji radi odredjene radnje na irc-u (npr. trackbot - ko je kad bio na ircu, kvizovi itd).


U cemu je pisan?


Generalno u bilo kom programskom jeziku je moguce napisati bota (npr. medju Indy komponentama za Delphi postoji i IRC komponenta za konekciju i rad sa ircom).


Kako ostaje na netu posle diskonektovanja vlasnika?


Na netu ostaje tako sto se i ne postavlja na tvoj racunar, nego kao sto je rekao Diablo_, moras da dodjes do shell-a (valjda ih ima i besplatno, i na shell-u postavis irc bota). Sta je shell? Na nekom racunaru, zakupis prostor, postavis program i podesis startovanje tog programa, taj program ostaje startovan na tom racunaru, tj. serveru. Ukratko o shell-u.

:icon_roll

diablo_
28.12.2005, 19:05
Da, verovatno ima besplatnih shellova negde po google, samo treba dobro procackati.

Pantelija
28.12.2005, 19:10
Nesto sto sam uspeo da nadjem, mozda moze da ti koristi- linkovi:

http://www.ductape.net/~mitja/freeunix.shtml
http://www.bylur.net/free/
http://www.omena.org/
http://www.shellcity.net/
http://dmoz.org/Computers/Internet/Chat/IRC/Shell_Providers/

http://absoluteshells.com/ - ovaj koriste neki moji prijatelji i mogu da ti preporucim, jer su stabilni

diablo_
28.12.2005, 19:29
A jel moze hosting nekako da se iskoristi za ovo?

Goran
28.12.2005, 20:01
Ne bih bas rekao da obican web hosting mozes da iskoristis kao shell hosting.

sirNemanjapro
29.12.2005, 2:49
Hajde da kazem da sam Vas donekle razumeo (jesam, ali morate jos nesto da mi kazete ;)).

Po ovome sto sam procitao znaci da ja ne moram da napisem novog bota od nule nego jednostavno odem i skinem ga negde? True or Flase? :icon_roll

Ako treba da ga skinem, koji je u preporuci. Cuo sam za eggdrop, ali to mi nekako glupo (mucak mu ime, mozes misliti kako radi). Neki predlog za bota?

Pa i neka bude njegov kod, ja samo zelim da mu dam ime koje ja hocu. To je u sustini ono sto ja zelim. Da reimenujem bota. Kako?

Shell... To je nesto kao Windows Shell ili ja gresim. Koliko sam razumeo to su fajlovi i komande koje ustvari i pokrecu bota. True or False?

Koji shell da skinem? (Ne volim da eksperimentisem, a umem da cenim dobre preporuke i isto tako da ih dajem)

Gde da aktiviram Account za shell? Nasao sam na http://www.ductape.net/~mitja/freeunix.shtml besplatne shell accounte, ali ni sam ne znam sta da uzmem. Tako da opet. NEED HELP :)

I na kraju krajeva ima li neki manual ili tutorial kako se izboriti sa botom? (nisam mislio na pozadinu!):icon_redf

diablo_
29.12.2005, 15:02
Mogu ti samo odgovoriti na nekoliko pitanja.

Kao prvo bota ne moras da pravis od nule.Mozes da nadjes nekog koji ima sve funkcije koje tebi trebaju a ako ne nadjes nista sto zadovoljava tvoje potrebe naravno da ces napraviti novog.

Mislim da se ime bota lako menja ali nikada nisam imao iskustva sa tim stvarima.

Shell je prostor na nekom udaljenom serveru gde ti uploadujes svog bota i imas pristup da pokreces "shell komande" kojima ces ukljuciti bota,reci mu na koji kanal da ide i sta da radi...

sirNemanjapro
29.12.2005, 15:55
Tih... Bas nista novo nisam saznao od tvog odogovra. :( Moram da zasucem rukave i da se guglam do besvesti kako bih nasao nesto.

diablo_
29.12.2005, 16:04
Jbg ja ne znam sta ti hoces.Mozda bi trebalo da ti se napravi slikovnica kako bi shvatio?!Ako si pod pitanjem "da li moram da pravim bota od 0" mislio da ti ja napravim bota onda ja to nisam tako shvatio, samo sam odgovorio na to pitanje.

sirNemanjapro
29.12.2005, 16:13
Jbg ja ne znam sta ti hoces.Mozda bi trebalo da ti se napravi slikovnica kako bi shvatio?!Ako si pod pitanjem "da li moram da pravim bota od 0" mislio da ti ja napravim bota onda ja to nisam tako shvatio, samo sam odgovorio na to pitanje.

Wow! Dude! take it easy!

Nisam mislio da te vredjam ni u jednom smislu. samo sam rekao da mi ne znaci tvoj odgovor. Verovatno da ne moram da pisem bota od nule, i da mogu da ga skinem. Ali kog? Nista mi nisi konkretno odgovorio. Izvini, sto si me pogresno razumeo.:cool:

Da li neko ima nesto da doda?

cTaHk0
4.4.2006, 11:27
1. Bota ne moras!!! da pravis.. to su vec poprilicno slozeni (uglavnom C/C++)
programi

2. eggdrop (iako kako ti rece ima glupo ime :) ) je najbolji i No1 je na mrezi (preko 90% botova je sigurno neki eggdrop)

3. na http://www.egghelp.org/ imas sve o tom, a ime da mu mijenjas .. mozes do mile volje i jos milion drugih stvari za koje i sluze botovi :)) postoji config file kojim podesavas sve i svasta do mile volje, a postoji i milijarda skripti koje tvoj buduci bot moze da izvrsava (opet www.egghelp.org)

4. shell neces niodakle da skidas, a nema ni potrebe, pod tim se podrazumjeva neka unix/linux ili slicna masina na kojoj se vrti tvoj eggdrop program iliti bot.

5. zasto linux? e pa zato sto je eggdrop pisan za linux :n_klanja: :P

6. mozes (a i moj ti je savjet za pocetak) potraziti cygwin (cygwin.com) i skinuti winbot-a (http://windrop.sourceforge.net/windropfaq.html to ti je eggdrop za windows a radi pomocu pomenutog cygwin alata) i na njemu nauciti sve o botu (kako se konfigurise i ostalo, isprobati ga, podesavati...) i onda kad to sve savladas.. potrazi shell (platis ili free ako si srecnik) i pukni majstora na mrezu :)

7. i na kraju krajeva ima bezbroj tutorijala za eggdrop, cak i na srpskom potrazi ih malo i izuci nece da skodi ;)

nadam se da je pomoglo...

ridji
25.2.2008, 3:43
ovo nema veze sa botom ali ima sa ircom. Admin mi je dao ~ na kanalu, ali i dalje ne vidim pravi ip od korisnika(na primer 81.18.0.0) nego vidim samo (Lucky@9C4A5A64.4F0D4BF4.BB9EFA08.IP). interesuje me da li postoji neki mod ili komanda da i ja vidim notice servera, disconect, conect i naravno ip sto mi je nasvise potrebno?
Unapred hvala
ridji