Prikaži potpunu verziju : Blacklist dial-up!
sirNemanjapro
28.12.2005, 12:00
Vise mi je dojadilo da se natezem sa provajderima.
Jedino mi EUnet radi kako treba. Svi ostali sucks. E da ne bi bilo svi ostali ja cu da navedem jedne.
SezamPro!!! Imam flat kod njih i svakih 3-5 minuta mi puca veza!!! Poludecu! Zgadilo mi se vise da se konektujem. Poslao sam im mail i cekam da mi odgovore da bih Vam rekao sta su mi rekli.:mad:
Ako neko ima jos nekoga da stavi na listu slobodno nek se oglasi!
Johny Atos
28.12.2005, 21:54
Jedino mi EUnet radi kako treba. Svi ostali sucks. E da ne bi bilo svi ostali ja cu da navedem jedne.
SezamPro!!! Imam flat kod njih i svakih 3-5 minuta mi puca veza!!! Poludecu! Zgadilo mi se vise da se konektujem. Poslao sam im mail i cekam da mi odgovore da bih Vam rekao sta su mi rekli.:mad:
Svaki provajder ce svakome drugachije raditi kada je dial-up u pitanju, tako da je pravljenje blackliste malo bezveze jer bi ista bila vrlo neprecizna :)
sir Nemoj tako da ocrnjujes sezampro.Ja sam na dial-up preko sezamproa flat vec pet godina i nijednom mi nije pukla veza!!!Sad ce neko da mi kaze da ser*m i da ke**am ali to je tacno.Sve zavisi od centrale na kojoj si.Meni je uvedena nova alkatelova centrala koja fercera kao luda!
sirNemanjapro
28.12.2005, 23:15
OK. Slazem se. Potpuno ste upravu. Ali meni Sezam ne radi kako treba! Sustina je da su oni nagurali 300 korisnika na 10 pristupnih brojeva!!! Meni je nula zakljucana tako da koristim Cacanski broj.:D
Ja imam staru centralu i željno čekam ADSL
SezamPro!!! Imam flat kod njih i svakih 3-5 minuta mi puca veza!!! Poludecu! Zgadilo mi se vise da se konektujem (znam da ce neki admini ovo docekati kao pozitivnu stvar). Poslao sam im mail i cekam da mi odgovore da bih Vam rekao sta su mi rekli.:mad:
Black lista? Hm.. not that kind of my person ;)
Zasto otvarati jedan besmislen topic i ocrnjavati provajdere? Ovo ne ide nikuda.
A sada ovo vezano za Sezampro:
Koju centralnu koristis? Kod mene je analogna centrala pa mi je brzina uvek na nivou i uvek je 44 kilobita u sekundi(ponekad varira izmedju 44 i 46). Moj broj pocinje peticom. Sve provajdere koje sam koristio(pa cak i Ninet, ko zna znace :D) su kod mene radili ok. I dalje koristim SezamPro i dalje cu ga koristiti ;)
sirNemanjapro
30.12.2005, 2:38
Vidis ja ne verujem u slucajnost.
Posto sam napisao ovaj tekst (topic) i poslao par mailova stvar se potpuno promenila!!! Pa ti vidi. :)
Drago mi je zbog tebe, samo ti uzivaj. I pusti mene da se izborim za svoje! Hvala!
Ma ljudi nemojte se muchiti za dzabe . Ubedljivo najgori , bez konkurancije , vrh vrhova najcrnjih lista je PTT SRBIJA .:icon_mrgr
Ma ljudi nemojte se muchiti za dzabe . Ubedljivo najgori , bez konkurancije , vrh vrhova najcrnjih lista je PTT SRBIJA .:icon_mrgr
slazem se!:worshippy
Pre, (negde 99/2000) je bio ocaj zivi, a sada ne znam kakva je situacija....
Kod Teleporta sam već blizu godine i više sam nego zadovoljan.Cena sata je sasvim prihvatljiva a protok stalan i konstantan.Jedina zamerka je na kupovini dopuna jer ih ima samo na kioscima štampe ali i to se pregura.Kad se javi neki problem pozovem tehničku podršku uredno se jave i pokušaju da pomognu.Stvarno su ok!!
Ima i onih sa suprotnim iskustvima:
PTT - sasvim u redu (trenutno ga koristim),
SezamPro flat - sasvim OK ali nervira slab filter spama na mailu,
Eunet - nije loš ali tehnička podrška ume da bude "neprofesionalna".
Treba ipak shvatiti da jedina stvar koja može da se realno ocenjuje kod provajdera Internet usluga je kvalitet tehničke podrške. Svi ostali problemi mogu da se svedu na problem sa telefonskim linijama i centralama.
Razmislite,...:icon_wink
Što se tiče Čačka neznam tačno u kom delu živiš ali mi se dešavalo da recimo u Ljubiću imam odličnu vezu i sa Eunetom i sa Sezamom i PTT-om dok sam recimo u Sibiru imao takvih problema da se nakačim da je to materijal za esej. To ti je šta ti je. Sve se svodi na liniju.
Pozdrav za Čačak.
PTT je po meni dosta dobar, pa radio je kod mene sasvim dobro. Mislim da ste nesto veoma vazno zaboravili: Sa kojim provajderom ste poceli da koristite Internet? U najvise slucajeva to je bio PTT koji je ujedno i prvi poceo da pruza internet usluge u Srbiji(valjda).
PTT je po meni dosta dobar, pa radio je kod mene sasvim dobro. Mislim da ste nesto veoma vazno zaboravili: Sa kojim provajderom ste poceli da koristite Internet? U najvise slucajeva to je bio PTT koji je ujedno i prvi poceo da pruza internet usluge u Srbiji(valjda).
Nije, ali, bez uvrede, možda ti u Leskovcu nisi ni imao mogućnost da probaš išta bolje.
Koliko ja znam, prvi je bio Beotel, pa onda Eunet, Bits...
Zar stabilnost veze ne zavisi od modema i telefonske linije? Dobar primer je to što nekom na Sezamu na svakih 5 minuta puca veza, a meni nikad.
Stabilnost veze zavisi od modema, medjutim svi danasnji modemi su veoma kvalitetno uradjeni da za pucanje veze su krivi mozda oko 2%, a telefonska linija cak 95%( citaj nas voljeni Telekomonpol koji je uradio svu infrastrukturu u Srbiji u sferi fiksnih telekomunikacija) a onih 3% ide na teret majstorima koji su radili kucna instaliacije pogotovu ako su pili neko pivce pa malo rastegli zice gde (ne)treba.
A svi mi korisnici interneta ulugu placamo pomenutom Telekomonpolu, a ISP-ejevi su samo blagajnici, jer je Telekomonpol vlasnih svih linkova iz nase zemlje. Dakle mi koristimo usluge Telekoma ISP( koji jos zvanicno ne postoji mada je bilo price u domacim Net krugovima da ce poceti sa prodajom prikljucaka za ADSL direktno fizickim licima) pa je kako se spekulisalo stavio veto na dozovole za WiMAX nekim nasim ISPevima medjutim izgleda da, na svu srecu, nije u tome uspeo.
Pile_glodje_kost
6.1.2006, 13:33
Ima li Sezam broj na koji se mogu povezati a da NISAM registrovani korisnik odnosno da nemam uplacenih casova?
"Samo zelim platiti na kraju meseca uz telefonski racun"
Otprilike najjeftiniji pospaid internet ima neobee 042/210042.
U password i username kucaj bilo šta.
Pile_glodje_kost
6.1.2006, 13:45
Ok,verovacu ti na rec.Pa ce vidimo at the end of the mesec :)
Ne nećeš ti meni ništa na reč verovati.
042 broj sa prvom cifrom 2 obračunava impulse na svakih 36 sekundi bez obzira na jak ili slab saobraćaj. Cenu impulsa zaokružiš na 0.37 dinara. Sve to plus 18% pdv pa se ti sračunaj koliko ćeš da se potrošiš.
Pile_glodje_kost
6.1.2006, 14:08
Slab sam sa matom,imam sestice :)
Nego,nasao sam broj za Sezam.
Broj telefona je
042 220 220,cena koriscenja interneta je 35 dinara/sat.(tako tvrdi njihov korisnicki servis)
U dilemi sam a pitanje je sta je sada jeftinije,Sezame ili Neobee???
Pa prostom matematikom dolazi se do računice da je cena ista cca 36,42 dinara, što se pre može zaokružiti na 37 nego na 35 dinara po satu (kako reče korisnički servis).
Pa prostom matematikom dolazi se do računice da je cena ista cca 36,42 dinara, što se pre može zaokružiti na 37 nego na 35 dinara po satu (kako reče korisnički servis).
Da, svi nekako "slučajno" zaborave da pomenu i PDV ;)
Ja samo mogu da preporucim Medianis,kod njih sam godinu dana i nikad nisam imao problema sa dialup-om.Konekcija mi nikad ne pada ispod 48kbs a u zadnje vreme je oko 50kbs.Koristim onaj broj 042/110-010,i cena je oko 6 dinara u jeftinijoj tarifi(ko ne veruje neka proveri na sajtu Telekoma).Pri downloadu se krece oko 4.5kbs.
A što ti neko ne bi verovao? Tako je na svakom 042 smin broju koji koriste gotovo svi dial-up provajderi u zemlji. Cena 1h provednog vremena na telefonskom računu je nešto manje od 6 dinara (u slabom saobraćaju).
Ja samo kazem da nije skupo za razliku od post pejda(042/2*******)
NE SLAZEM se kod mene na staroj centrali 47 radi jedino pttnet a probao sam i eunet (imam 9 sati koje ne mogu da iskoristim veza puca na 30 sec) verat, ybcnet i razne 041 042 brojeve
@Magneto
Zasto kazes "NEOBEE ima...", pa svaki provajderima ima 042 2XXXXX broj i kod svakog je isto. Nemoj da zbunjujes decka.
EDIT: uu nisam video da ima druga stranica, al nema veze, 0422 brojevi se kod svakog isto obracunavaju ma ko daje, znaci na svakih 36 sekundi ide impule i ne postoji skupa i jeftina tarifa, a da li je jeftino pa sam izracunaj, na 0421 impuls ide na 2 minuta u skupljem i na 4 minuta u jeftimijem saobracaju.
Ja bih rekao da je trenutno najeftiniji verat procenite sami:)
5 sati
75,00 15,00
10 sati
150,00 15,00
20 sati
280,00 14,00
30 sati
420,00 14,00
40 sati
550,00 13,75
45 sati
610,00 13,55
50 sati
670,00 13,40
80 sati
1 040,00 13,00
100 sati
1 250,00 12,50
300 sati
3 720,00 12,40
1000 sati
12 000,00 12,00
Imam jedan savet u vezi "pucanja" veze:
Ukoliko vam cesto puca veza sa vasim provajderom uradite sledece.Idite na CONTROL PANEL Modem Properties Conections i na kraju Advanced i pod Extra setings otkucajte "S10=50"(bez navodnika).Ovo bi trebalo da ojaca izdrzljivost modema.Ukoliko imate vise unosa pod Extra Setings razdvojte ih razmakom.
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.