PDA

Prikaži potpunu verziju : SS2 strajkuje


Puki
19.4.2007, 22:22
Malopre sam hteo da malo pogledam satelitski tv program kad-nema signala.
Pomislio sam da je moj tata okrenuo antenu na neki drugi satelit ali jok-astra 19.2 e .E sad fora je u tome sto ima signala 1 sec. pa nema 2-3 sec.Sta bi mogao biti uzrok?Kartica je stara negde oko 16 meseci...

VojaM
21.4.2007, 12:08
Malopre sam hteo da malo pogledam satelitski tv program kad-nema signala.
Pomislio sam da je moj tata okrenuo antenu na neki drugi satelit ali jok-astra 19.2 e .E sad fora je u tome sto ima signala 1 sec. pa nema 2-3 sec.Sta bi mogao biti uzrok?Kartica je stara negde oko 16 meseci...Može biti da ti se antena malo okrenula od vetra.

Može biti da imaš neki prekid na kablu - najčešće na samom konektoru koji spaja kabl sa konvertorom (LNB) na anteni; Može biti da je prilikom montaže ona žičica u sredini donekle presečena pa je sada pukla pa čas ima kontakt a čas nema... ili da je neki loš kabl koji je oksidisao na kontaktu.

Može da bude i problem u emitovanju samog satelita. Ne dešava se često, ali se dešava.

Naravno, može biti i nešto oko softvera, a i oko podešavanja položaja antene. Ako sam dobro shvatio, vi imate antenu koja ima motor za okretanje? Moguće da samo treba malo bolje podesiti položaj antene za taj satelit.

Ako ti tako potraje nekoliko dana, a ne uspete sami da se snađete, nabolje da pozovete majstora koji je instalirao antenu. Ne bih ti preporučio da išta čačkate (sem ako je nešto što je sasvim očigledno), bar ne oko antene, jer nemate instrument za podešavanje i možete da napravite stvar još gorom.

PixelTerror
24.4.2007, 7:30
I ja sam imao isti problem, Idi na Google i potrazi "SS2 Unlock"... :dedica: