PDA

Prikaži potpunu verziju : Koja flash memorija od 2GB?

A M G
19.4.2007, 16:07
Planiram da za koji dan uzmem USB flash memoriju od 2GB. U uzi izbor su usla ova 4 modela, cene su im priblizne, razlika je mozda 100-200 dinara, nije vise:

1. Kingston Data Traveler (http://www.ec.kingston.com/ecom/configurator_new/PartsInfo.asp?root=us&LinkBack=http://www.kingston.com&ktcpartno=DTI/2GB)

2. Apacer Handy Steno AH320
(http://emea.apacer.com/eu/products/Handy_Steno_AH320_specs.htm)

3. Verbatim Hig-speed Store 'n' Go (http://www.verbatim-europe.com/index/product_view.php?menu1=product&menu2=166&menu3=3823&lang_id=1&article_id=3823)

4. TakeMS MEM Drive mini (http://www.takems.com/products.php?categ=usb)

Znam da nema nekih drasticnih razlika izmedju ovih flash memorija, ali posto sam sam zaradio pare za nju, hteo bih da kupim najbolje moguce. :) Voleo bih i da mi neko prenese iskustva iz prve ruke, ukoliko poseduje neku od ovih memorija, kako se ponasa u realnom radu i sl. Hvala unapred!

Magneto
19.4.2007, 16:29
Na osnovu mog ličnog iskustva, bezrezervna preporuka za Kingston ili TakeMS. Fantastični fleševi. Za sada koristim uglavnom TakeMS u dve varijante kapaciteta (256 MB i 1 GB, plus posedujem i njihov MP3 koji takođe funkcioniše kao USB stick), a kada bih birao, opredelio bih se ipak za TakeMS opciju, jer je to brend sa kojim imam samo pozitivna iskustva, u više navrata.

mad_skillz
19.4.2007, 16:45
ja imam kingston dara traveler od 1gb i radi bez greshke, svaka preporuka za kingston

ledilo
19.4.2007, 16:52
Moja preporuka je Kingston, ali ako imas para uzmi data treveler II, mnogo je brza. Ja imam od 1Gb data traveler II.

Shang Tsung
19.4.2007, 18:29
Ja pazario apacera za 1690 dindzi i zadovoljan sam i dizajnom a i brzinom, bogami. Na njega ide, nazalost, "samo" 1 god garancije...za ove ostale ne znam.

KOLOS
19.4.2007, 18:44
ja imam kingston dara traveler od 1gb i radi bez greshke, svaka preporuka za kingston

I ja takođe,dakle glas za KINGSTON!!!

Dusan_BG
20.4.2007, 16:21
E pa recite koje su to extra brzine koje postizu vasi flesevi...
Ja recimo imam Transcend JF150 skoro godinu dana i nije mi pravio nikakve probleme, mada nisam cuo jos od nikog da ima problema sa flashom. Moj je deklarisan da postize brzine do 8mb za pisanje i do 12mb za citanje. Ja sam pri kopiranju velikih fajlova (filmova) ostvario brzine vece od deklarisanih, skoro 10mb za pisanje i preko 14 za citanje sto cini mi se dovoljno govori o kvalitetu...Da cujem sad vas :)

A M G
20.4.2007, 19:46
Izbor sam suzio na dva modela, to su Kingston Data Traveler od 2GB i Kingston Data Traveler II od 1GB. Kazu da je ovaj Data Traveler II brzi od ovog prvog, mene interesuje vase misljenje, da li se isplati uzeti brzi flash manjeg kapaciteta ili sporiji flash a veceg kapaciteta?

Shang Tsung
20.4.2007, 20:57
Za ove sto imaju kin'stona:
Napisite koje su brzine...

ledilo
21.4.2007, 14:27
Kingston Data traveler II
Veliki fajlovi (film) read oko 9.5-9.8 MB/s, write 7.5-7.8 MB/s
Mali fajlovi (mp3...) read oko 9-9.3 MB/s, write 5.5-5.8 MB/s
Kada sam u podesavanjima namestio best for performance za male fajlove je write 7.5 MB/s
Na samom pakovanju pise read 11MB/s, write 7MB/s
PS Corsair flashvoyager je dosta brzi ali sam sa njim imao dosta problema pa sam ga zamenio za Kingstona

mad_skillz
21.4.2007, 15:59
corsair voyager 2Gb 45 evra na berzi od skora..

JovanK
21.4.2007, 16:41
Prije mjesec dana sam kupio RUNDISC od 2GB, jeftina je, stoji 27€. Kako kopira male i velike fajlove to je prizor. Film od 700MB kopira za "svega" 2 minuta, dok mu za male fajlove treba vječnost. Da kopiram neke rokove u txt formatu, dakle od samo par KB, ali ih ima masu nekada treba i po više od 10 minuta, a neka više od 4-5 MB tih fajlova. Nikada je nisam testirao kolika je ta brzina, to jest koja je tačna brojka.

Mada sam ja u suštini sa njom zadovoljan, jer imam još jednu flešku od 128 na koju kopiram sitne fajlove, a ona je u tome pogledu drastično brža.

Dusan_BG
25.4.2007, 12:13
Kingston Data traveler II
Veliki fajlovi (film) read oko 9.5-9.8 MB/s, write 7.5-7.8 MB/s
Mali fajlovi (mp3...) read oko 9-9.3 MB/s, write 5.5-5.8 MB/s
Kada sam u podesavanjima namestio best for performance za male fajlove je write 7.5 MB/s
Na samom pakovanju pise read 11MB/s, write 7MB/s
PS Corsair flashvoyager je dosta brzi ali sam sa njim imao dosta problema pa sam ga zamenio za Kingstona

Eto skuplji a losiji od mog :D

Shang Tsung
25.4.2007, 14:05
corsair voyager 2Gb 45 evra na berzi od skora..

Malo li je 45 jura?

Shang Tsung
25.4.2007, 14:08
Btw, moj Apacer cita oko 13,5 mb a pise oko 4mb, velike fajlove.
Male jos nisam probao...

p.s. Za one koji ne znaju kako da izmere brzinu flash-a, neka kopiraju fajlove preko total commander-a...

mad_skillz
25.4.2007, 15:11
Malo li je 45 jura?
to je voyager druze, prebrza flash memorija..

Shang Tsung
25.4.2007, 19:10
to je voyager druze, prebrza flash memorija..

Jup, u pravu si. Jeste brza, ali ako mene pitas kolicina od 2Gb je i suvise mala da bi tih par minuta koliko ces izgubiti u upisivanju ili citanju podataka bilo vredno nadomescivanja sa 25 evra. Aj da je barem 4+ GB u pitanju...

A da, evo da se jos malo vajkamo (po ko zna koji put) kako je zapad jeftiniji i kako tamo pomenuti voyager kosta 24$ (dolara, ne evra)...

Nicolas
25.4.2007, 19:14
Ja da uzimam od ovih sa liste uzeo bih verovatno Kingstona. A ovako imam Kingmax od 1gb, ovu noviju, mali onaj stick, i radi bas fino, malo brze prebacuje vece fajlove od sitnijih, ima 5 god garanciju i za sada me sluzi sasvim ok.

mad_skillz
25.4.2007, 19:19
Data Traveler I 4Gb za 50evra...dzabe

Notorious B.I.G
25.4.2007, 21:59
Ja sam uzeo apacer i sasvim je solidan a nije skup oko 1900 din 2Gb

A M G
25.4.2007, 22:10
Hvala vam sto ste se ukljucili u ovu raspravu, sutra konacno idem do grada da uzmem memoriju, jedino je pitanje da li je bolje uzeti brzu memoriju manjeg kapaciteta (1GB) ili nesto sporiju memoriju veceg kapaciteta (2GB) ? Konkretno razmisljam da li da uzmem Kingston Data Traveler I od 2GB ili Data Traveler II od 1GB?

ledilo
26.4.2007, 12:27
Moja preporuka je Kingston 1 GB DTII.
Sto se Voyagera 2 GB tice dosta je brza, ali sam je meni zapala neka losa serija. Inace platio sam je nesto vise od 2200 din, mozda je to razlog.

TheProphecy
26.4.2007, 13:46
Sve zavisi od tvojih potreba.Konkretno meni je dosta 1gb i ja bih uzeo brzu memoriju, ali ako je tebi recimo bitno da na "flash" mozes da stavis 2 filma onda je logicno da uzmes 2gb.

A M G
26.4.2007, 22:49
Danas je pala odluka! Nisam uzeo ni jednu od one 4 memorije, uzeo sam PQI Cool Drive (http://www.pqi.com.tw/product2.asp?oid=18&cate1=18&proid=275) flash memoriju od 2GB. :alealeee: Memorija je sjajna, kuciste je od aluminijuma crno-narandzaste boje. Uz nju se dobija trakica za nosenje oko zgloba sake i produzni USB kabal. Ono sto mi se izuzetno svidja kod nje je sto nema poklopac vec se pali poput hemijske olovke, pritiskom na dugme izlazi USB prikljucak, ponovnim pritiskom se vraca u unutrasnjost aluminijumskog kucista. Jako prosto ali efektivno, nema vise gubljenja malih poklopaca! :) Sto se tice brzine pisanja i citanja, prodavac mi je rekao da se nalazi negde izmedju Kingstona Data Traveler I i II, ovo jos uvek nisam proverio u praksi, samo sto sam je doneo kuci, pa reko' da podelim iskustvo sa drugima. ;) Testiracu je danas-sutra malo da vidim koliko je ovo cudo brzo.

Dusan_BG
30.4.2007, 16:00
I koliko je brz :D

Dimo
1.5.2007, 17:28
Vidio sam u zadnjem broju Sveta Kompjutera Kingston Data Traveler 2GB za svega 16.9 evra.Da li je moguce da je ovako jeftino(a i Data Traveler je daleko od shit memorije) s obzirom da se isti flash vrlo tesko nalazi u CG ispod 30 evra?

mad_skillz
1.5.2007, 18:21
Data Traveler I od 1Gb je oko 1000 dinara, barem sam ga ja toliko platio..

Dimo
1.5.2007, 21:16
To je oko 13 evra,tako da bi od 2GB kostao oko 20-22 evra,sto je ipak puno vise od cijene navedene u reklami u casopisu.Pitam jer ako je cijena stvarno tako niska,rekao bih drugu u BG da mi uzme tu flash memoriju,da je ne bih placao duplo skuplje u Niksicu.

A M G
25.5.2007, 1:32
To je oko 13 evra,tako da bi od 2GB kostao oko 20-22 evra,sto je ipak puno vise od cijene navedene u reklami u casopisu.Pitam jer ako je cijena stvarno tako niska,rekao bih drugu u BG da mi uzme tu flash memoriju,da je ne bih placao duplo skuplje u Niksicu.

Nemoj samo da se iznenadis ako je cena pez PDV-a. :dedica:

MiroslavNW
27.5.2007, 16:56

Takodje KINGSTON

gently
27.5.2007, 17:53

Kupio sam u bg-u,u jednoj prodavnici u cvijicevoj data traveler od 2gb za 1671 dinar pre 3-4 dana,u potpunosti sam zadovoljan.sve preporuke!

Shang Tsung
27.5.2007, 18:44
Ljudi aj postujte kolike su vam brzine za flesheve.
Program za merenje mozete skinuti ovde (http://www.simplisoftware.com/Public/index.php?request=HdTach).
Zove se HD-Tach.

Evo ga moj Apacer H320 2GB:
8242

miskoxp
28.5.2007, 12:59
Ja sam pre neki dan kupio PQI U339 od 2 GB za 1590 din. i nisam odusevljen. Kuciste je aluminijumsko, izrada je kvalitetna, 2 god. garancije, ali je write samo oko 2 MB/s!:mad: Read je dobar, ide ~12 MB/s. Jel ima jos neko ovu flesku, ne znam da li je meni zapao los primerak... Bolje da sam uzeo Kingstona DT1. Ne znam kakvi su oni crni "powered by Samsung" flesevi. Cena je 1750 din za 2GB, gar. 2 god. U vezi Apacera AH320...neki ljudi koji su kupili ovaj fles kazu da je veoma brz (read/write 33/20 MB/s), dok se drugi zale da je prilicno spor. Da li su moguce ovolike razlike u brzinama? Ipak je to niza klasa. Jedino da je doslo do "greske u proizvodnji".;)

Master Neo
28.5.2007, 13:04
Jel zna neko neki Vista ready boost flash?

miskoxp
28.5.2007, 13:32
Na PQI sajtu pise da je U339 Pro ready boost.
Pogledaj ovaj spisak:
http://www.grantgibson.co.uk/misc/readyboost/

Shang Tsung
28.5.2007, 14:12
..U vezi Apacera AH320...neki ljudi koji su kupili ovaj fles kazu da je veoma brz (read/write 33/20 MB/s), dok se drugi zale da je prilicno spor. Da li su moguce ovolike razlike u brzinama? Ipak je to niza klasa. Jedino da je doslo do "greske u proizvodnji".;)

Da, i ja sam naleteo na benchu neke teme u kojima se pominje neverovatna brzina Apacera H320. E sad, da je u pitanju model HT203, pa i da razumem, jer on ima specifikaciju brzine (citanja) od 200x (1x = 150 kb/s), ali ovaj H320 je totalna misterija. Meni recimo radi sasvim uobicajeno, dakle nije nista posebno brz (ko sto se i vidi), a pride write ide samo do 4 mb/s.

Dimo
28.5.2007, 14:31
Nemoj samo da se iznenadis ako je cena pez PDV-a. :dedica:
U tome je kvaka, kasnije sam ukapirao kad sam sasvim slucajno vidio neupadljivi natpis (sto im je bio i cilj).

Dusan_BG
12.6.2007, 20:39
Evo i mog: Transcend JF150 (1Gb) :D

A M G
13.6.2007, 1:10
Nesto cudno se desilo sa mojom PQI fleskom skoro. Desilo se da sam je punio podacima, uredno iskljucio (preko safely remove opcije) iz sistema i odneo kod druga da mu prebacim neke podatke. Operacija prebacivanja je dobro prosla, ali kada sam te iste fajlove pokusao da obrisem sa fleske, desilo se to da jedan folder iz koga je prethodno sve obrisano nije hteo da se obrise. Pokusao sam na sve moguce nacine da ga obrisem (restartovao kompjuter, stavljao flesku u drugi USB prikljucak, pokusavao da izbrisem folder preko precica na tastaturi i iz Total Comander-a), ali je Windows uvek javljao da je fajl nemoguce obrisati.
Na kraju sam odustao od uzaludnih pokusaja i odneo flesku kuci verujuci da cu taj folder izbrisati sa svog PC-ja, ali uzalud. :mad:
Malopre sam je ponovo spojio na svoj PC i resio da jos jednom pokusam da obrisem taj folder, medjutim sada se umesto tog foldera pojavio BOOTEX.log fajl sledece sadrzine:

Checking file system on I:
The type of the file system is FAT.

One of your disks needs to be checked for consistency. You
may cancel the disk check, but it is strongly recommended
that you continue.
Windows will now check the disk.
Volume Serial Number is 0A1F-0CED
\stvari first allocation unit is not valid. The entry will be truncated.
Convert lost chains to files (Y/N)? Yes
255655936 bytes in 40 recovered files.
Windows has made corrections to the file system.

2051735552 bytes total disk space.
425984 bytes in 1 hidden files.
229376 bytes in 7 folders.
508657664 bytes in 200 files.
1542422528 bytes available on disk.

32768 bytes in each allocation unit.
62614 total allocation units on disk.
47071 allocation units available on disk.

Interesuje me sta se ovde zbilo, iz ovoga mi se cini kao da je Win pokusao da na neki nacin reparira memoriju? :icon_scra

Da li bi mozda bilo pametno da je ponovo formatiram? :confused: Fleska standardno ima dve particije, na jednoj su uputstva u .pdf formatu, a na drugoj neki program za laptop, nesto kao za sifre, izgleda da se ponasa poput kljuca, kada se iskljuci sa laptopa on ne moze da se koristi, a kada se ponovo prikljuci onda moze, ni ja nisam bas siguran. :icon_scra

Shang Tsung
13.6.2007, 11:50
Pa ako sada sve radi OK, onda nema potrebe da nista cackas.
No, ako ne radi, ja (da sam na tvom mestu) bi je format.

Beowulf
20.7.2007, 21:29
Ljudi, moze li neko ko poseduje ili ima iskustva sa Corsair Flash Voyager-om GT (od 2 GB) da mi kaze da li da uzimam ovaj flash ili ne (posto vidim da su neki imali losa iskustva sa ovakvim flash-om)? Zeleo bih da uzmem ili taj flash (koji sam nasao povoljno za 2360 din.) ili Kingston DataTraveler od 2GB. Imate li neki predlog? Samo da napomenem da su brzine kod Corsair-a 34/28 MB, i da daju garanciju od 10 godina.
Hvala unapred.

mad_skillz
20.7.2007, 21:32
cale je uzeo kingston od 2 gb..sasvim korektan flash, brz elegantan nishta freaky radi posao a ne dere po ushima..

I-vendo
1.11.2007, 1:18
Ja imam obican kingstonov od 512 i prezadovoljan sam:alealeee:

A M G
1.11.2007, 1:37
Ljudi, moze li neko ko poseduje ili ima iskustva sa Corsair Flash Voyager-om GT (od 2 GB) da mi kaze da li da uzimam ovaj flash ili ne (posto vidim da su neki imali losa iskustva sa ovakvim flash-om)? Zeleo bih da uzmem ili taj flash (koji sam nasao povoljno za 2360 din.) ili Kingston DataTraveler od 2GB. Imate li neki predlog? Samo da napomenem da su brzine kod Corsair-a 34/28 MB, i da daju garanciju od 10 godina.
Hvala unapred.

Pa sa tom garancijom i tim performansama nema razloga da ga ne kupis! ;)
Samo da znas, ovaj Kingston je prilicno sporiji od tog Voyager-a, a ako bas ides na King-a, onda idi na DataTraveler II koji ima vece brzine pisanja/citanja.

Nicolas
1.11.2007, 1:43
cale je uzeo kingston od 2 gb..sasvim korektan flash, brz elegantan nishta freaky radi posao a ne dere po ushima..

Aha, ono malo belo sa poklopcem koji moze da se namontira pozadi kada se skine i ima u dve-tri boje natpise... dobar je, i jeftin, cini mi se 1600din, koristio sam ga, mada ja imam Kingmax 1gb, onaj mali uski, i evo vec godinu+ mi radi fino a cale vucara takodje neki Kingmax samo 2gb i njemu fino radi.

Martok
1.11.2007, 2:23
Preporucujem kingson, iz prostog razloga sto je popularan. To znaci da su vece sanse da kompjuter u koji ubodes svoj stik vec ima drajvere za njega jer je neki drugi kingston vec bio koriscen na njemu. :ciao:

Nicolas
1.11.2007, 2:38
Preporucujem kingson, iz prostog razloga sto je popularan. To znaci da su vece sanse da kompjuter u koji ubodes svoj stik vec ima drajvere za njega jer je neki drugi kingston vec bio koriscen na njemu. :ciao:

:confused: Driveri za Kingston?
Jok, nije potrebno, externi drive, sve je to isto...

Dimo
1.11.2007, 20:56
A i bilo koja jaca marka je dovoljno pouzdana, bitni su cijena i kapacitet (i brzina nekome). Jedino treba izbjegavati NoName flash memorije, koje crkavaju rekordnom brzinom.

VojaM
1.11.2007, 21:16
Naročito treba izbegavati one što se dele za džabe uz cigarete... i slične marketinške "akcije".

nikola87
1.11.2007, 21:21
Naročito treba izbegavati one što se dele za džabe uz cigarete... i slične marketinške "akcije".

narocito su dobre one sto su isle uz marlboro, zamalo da rade:to_care:
Nego sto pravite nauku od kupovine fles memorije, sve je to isto jedino ako bas zahtevate neku extra brzinu. Izmes lepo kingston, corsair, apacer, imaju garanciju 5,10,3 godine i nema da brinete. 1gb priblizno 1000din pa nek traje i 4 godine , dosta je. Sta god da uzmete necete pogresiti, a i uvek mozete da je amenite ako se nesto pokvari. Naravno podatke uvek cuvate na 2 mesta.