Prikaži potpunu verziju : ATA disk
Da li moze da se nadje nov ATA HDD veceg kapaciteta,bilo koje marke.I eventualna cena za njega.
Kako ne bi moglo da se nadje?
Imas neke od ovih:
Western Digital WD1600BB 160GB - 60e
Western Digital WD2000JB 200GB - 65e
Maxtor DiamondMax 10 200GB ATA100 - 91e
Western Digital WD3000JB 300GB ATA100 - 85e
Seagate ST3320620A 320GB - 85e
Seagate ST3400620A 400GB - 155e
Seagate ST3500630A 500GB - 190e
Eto ti neki izbor... Ako te zanima gde ima da se kupi, javi na pm.
pozz
Da li moze da se naleti od ovih na neki remontovani,sto bas ne bih zeleo?
Seagate ti je safe sto se toga tice, mislim da su maxtori dolazili u refurbished varijanti. A trgovci su ih znali prodavati kao nove pod regularnom cenom...
Seagate ti je safe sto se toga tice, mislim da su maxtori dolazili u refurbished varijanti. A trgovci su ih znali prodavati kao nove pod regularnom cenom...
Tu i lezi problem,posto je to starija tehnologija.Jurim veci disk zbog nemanja prostora,i manevrisanja u radu.Ali ako dajem pare za nesto pa makar to bilo i starije treba da bude novo.
Pa trazi da ti daju neotpakovan hdd. Kad ga budes povezao trebalo bi da nije diran uopste. Ja kad sam kupio maxtora u kesici nije mu bila ni zadana particija niti je bio formatiran, pa sam morao de se bakcem sa fdiskom al mi nije smetalo jer sam znao da je hard nov i evo radi i dan danas a kupljen je pre 3-4 godine.pozz
Refurbished diskovi takodje dolaze neotpakovani, sve je isto kao i na novom disku, osim sto se rade od delova sa starih diskova, diskova vracenih sa reklamacije i skarta u proizvodnji. Njih ne popravljaju lokalni prodavci, da se mozes pouzdati u neotpakovano, vec same kompanije (npr.maxtor) i ponovo prodaju po nizoj ceni i nesto drugacijoj nalepnici (znajuci nase prodavce, obicno se njihova nalepnica nalazi na tom mestu gde su oznake da je disk refurbished)... toliko.. :dedica:
E to vec nisam znao...A reci mi jel to vazi samo za maxtor ili i za ostale proizvodjace...Svi kazu da jedino sa seagateom mozes biti siguran...Jel to tacno :confused:
Za maxtor sigurno znam, mislim da i wd isto radi te diskove, a za seagate znam da se ne bavi time (još...) A ne ostaje ti još puno izbora (hitachi, samsung, ali za njih ne znam...)
Ma jok, prica se da je WD to radio ranije (90'-ih godina), sada to sigurno ne rade (ako su ikada radili), pogotovu shto je sada garancija na WD 3 godine.Mislim, teshko da refurbished disk ima 3 god garancije.
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.