Prikaži potpunu verziju : Omiljeni cRPG
Ova tema predstavlja jednu od dve kreirane zajedničkim naporima Wolverinea, autora originalne teme (http://www.sk.co.yu/forum/showthread.php?t=154) koja je ovim ispravljena, Sarmatiana, Corwina, The mighty Booa i mene, sa ciljem da se omogući preglednije glasanje za omiljeni cRPG naslov.
Druga tema (http://www.sk.co.yu/forum/showthread.php?t=14744) se bavi akcionim RPG i HnS naslovima (Diablo, Sacred...).
Odlučeno je da serijali ipak budu uključeni kao serijali, jer samo tako predstavljaju celinu, a svaki RPG se prihvata u celini svog sveta, priče, likova...
Kompromisom smo došli do ovog konačnog spiska opcija. Na našu žalost, nismo mogli da uključimo neke od legendi žanra (serijale Wizardry, Bards tale, Might and Magic, Ultima i druge) jer zbog nedostatka prostora, ali i nepoznavanja tih igara od strane mlađih igrača, samo bi bespotrebno zauzimali dragocena mesta. Tako je i sa ostalim kvalitetnim RPG naslovima koji nisu uspeli da uđu na listu. Prema tome, sva pitanja "zašto nema..." će biti obrisana.
Možete glasati za do 3 naslova, uz obavezno obrazloženje. Svaki neobrazložen post će biti obrisan. Svaka provokacija će biti obrisana. Svako odstupanje od teme će biti obrisano. Ovakve teme su podložne svim mogućim izgredima, ali shvatite da ništa od toga neće biti dopušteno, jer će se na ove dve teme pomno paziti ;) .
fallout serijal- jer je prva stvar sa kojom sam dosao u dodir kad sam dobio komp, mislim prvi RPG naslov koji sam odigrao (fallout 1) i od tada postao zaljubljenik u ovaj zanr, i naravno zbog neodoljivo postapokalipticne atmosfere, jos uvek neprevazidjene!
baldurs gate - jer je po meni (NAGLASAVAM ovo je subjektivno i delimicno laicko misljenje), najbolje sto je ovaj zanr izrodio! kratko i jasno
KOTOR - stvar koju sam najvise igrao, i jos uvek je igram (po ko zna koji put), sve sam probao, znam je napamet, a jos me vuce da igram! Trazim pomoc!:kreza:
Verujte, ovo mi je bio jedan od tezih izbora u zivotu:D ...Toliko dobrih igara na tako malo prostora...
Iako sam razmisljao o 4 odgovora(BG, KotOR, TES i Vampires) ipak je prevagnuo TES(ustvari sto se mene tice mogli ste samo da stavite Morrowind;))
Zbog cega? Jednostavno zbog velike slobode igranja na koju sam naisao samo u Morrowindu...
EDIT: Eh, tako mi i treba kada ne citam tudje postove do kraja:( Tek sada sam video da se moze glasati za TRI igre :(
EDIT #2: Zahvaljuci Eniaroyahu dopisani su moji glasovi za BG serijal i za Vampires...hvala;)
The mighty Boo
15.4.2007, 0:22
Baldurs Gate, Fallout i Torment.
Baldurs gate zato sto je perfekcija epskog dozivljaja
Fallout zato sto je perfekcija atmosfere
Torment zato sto je perfekcija price.
Od ovoga ne moze bolje :to_care:
Glasam za Fallout - Jedna od najboljih RPG-ova 20. veka.
Igra jeste stara, ali ja mislim da se i dan danas igra. Igra je bila mnogo igriva i varirala je svojoj atmosferom.
Stvarčica nikad dosta, svaki sekund očekuješ ko će naići da ga ubiješ, prosto, ne mogu da opišem taj osećaj. Ja mislim da je po meni ona jedna od najboljih RPG-ova današnjice.
I glasam za The Elder Scrolls (Oblivion) - Igra je novije generacije, i zahteva solidnu mašinu, ali ni to me nije zaustavilo da je igram.
Igra ima prelepu grafiku i odličan gameplay a još bolji zvuk.
Početak mi je bio jedan od najboljih delova igre (ne znam zašto), nabudžio sam lika samo da znate koliko... Odlična igra, nema šta, odmah posle Fallout-a.
Najviše sam voleo da ubijam one parcove na početku, kad crknu čuje se onaj zvuk crkavanja :rofl: .
To je ukratko to, a da me ne mrzi da pišem opisao bih još mojih utisaka, ali... Dosta je i ovo :)
Baldurs Gate, Fallout i Torment.
Baldurs gate zato sto je perfekcija epskog dozivljaja
Fallout zato sto je perfekcija atmosfere
Torment zato sto je perfekcija price.
Od ovoga ne moze bolje :to_care:
Odabrali smo iste tri igre :)
LoshMeeBre
15.4.2007, 0:37
1. Baldur's Gate - sjajna prica, veliki broj raznovrsnih i zanimljivih NPC-a, pregrst side quest-ova, velika tezina i duzina igre, sve to zapakovano u odlican interface i prelepu 2d grafiku.. Sve sto mogu da uradim je :n_klanja: :n_klanja: :n_klanja: i da je instaliram jos jednom
2. Planescape Torment - prica dostojna romana, smestena u iscasen svet beskrajnih mogucnosti.. Sta bi vise..
3. posle mnogo troumljenja (fallout/morrowind/kotor), glasao sam za kotor.. Iz prostog razloga sto je to rpg u SW univerzumu..
Arcanum - jer pruža neviđenu slobodu, zabavu, i ima sjajnu priču, lokacije i uopšte svet (geografski gledano). Jer je jedina od ovih igara koju mogu da igram iznova i iznova... A i nije hardverski zahtevan ;)
Vampires The Masquarade - Bloodlines - Zato što mi je omogućila da se uživim u ulogu Malkaviana, i sjajno zabavim, a i ima egzotičan setting koji se ne sreće često. Doduše, bez 512 MB RAM nema pristojnog igranja na MX, ali život je takav... E da, i zbog sjajne facijalne animacije, i realnih očiju :n_klanja:
Fallout serijal - Bilo je jako teško, između BG i Fallout-a, ali iako su obe igre fenomenalne, Fallout odnosi pobedu zbog settinga i neprevaziđenog humora. Nije da ga nema i BG2 sa Minscom i hrčkom...
1. mesto - neprikosnoveni BG naravno. 11 diskova, stotine i stotine sati igranja, zanimljiva prica, odlicni likovi, dobri kvestovi... Nema sta, verovatno najbolji rpg ikad sa tendencijom da jos dugo ne bude pomeren sa tog mesta.
2. Fallout - setting, nelinearnost, originalnost i atmosfera. Zanimljivi likovi i kvestovi, ne u klasi BG-a ali vredni paznje.
3. Tesno izmedju Bloodlinesa i Tormenta. Na kraju bloodlines. Torment ima verovatno najbolju pricu ikad ispricanu od svih rpg igara, ali je zatajio na ostalim poljima. Zato biram Bloodlines jer je ipak kompletniji od tormenta. Sadrzi i mnogo originalnih elemenata + Ocean House kvest, jedan od najboljih kvestova ikad...
FooFighter
15.4.2007, 11:29
Glasao sam za sada samo za Fallout zato sto je taj retro-SF stil, intro, muzika, prica, NPC-jevi, dijalozi, kvestovi.. naprosto :love: :love: !
Trenutno igram Baldur's Gate 1, pa kad kompletiram ceo serijal (jednog lepog dana:p ), sigurno cu glasati i za njega.. To je dozvoljeno zar ne, mislim, to da i kasnije mogu da dodajem glasove kako budem prelazio igre? :icon_scra
Moj favorit Gothic serijal.
U njemu sam se stvarno uziveo u igru tako da mi je to zaista pravi role play. Sjajna atmosfera (kad idem nocu kroz mracne sume hodam kao na iglama, karakteri koji reaguju na sve sto se desava oko njih), zaista se osetim kao deo tog sveta. Zanimljivi questovi (preprodaja zabranjenih supstanci je prvo cega se setim na pomen Gothica).I naravno zanimljiva prica.
Wolverine
15.4.2007, 12:26
Gothic, TES, KOTOR i BG! Gothic 2 uzimam sutra, TES sam igro (ova dva zadnja) i smeta mi to sto je mnogo velika, nema odredjen pravac igre, ali treba napraviti ono! KoTOR me ostavio bez daha i bes finisha zbog bagova, ali opet:) !
Mene je KOTOR navukao na RPG zanr, tako da mi je to omiljeni RPG (I omiljena igra uopste!!!). Kad je izasao drugi deo, presao sam ga za 3,4 dana, pa sam opet, pa opet....
phoenix[illusion]
15.4.2007, 14:14
Mene je KOTOR navukao na RPG zanr, tako da mi je to omiljeni RPG. Kad je izasao drugi deo, presao sam ga za 3,4 dana, pa sam opet, pa opet....
potpuno te razumem, i meni je tako milo, tako da mi je KOTOR ostao i dalje u secanju kao jedna od najboljih igara, jednostavno se nisam mogao odvojiti od njega
nisam igrao mnogo rpg-ova ali dva najaca su mi
1)Fable:the lost chapters (stvarno extra jedna od tri najace igre ikad )
2)vampire the masquerade bloodlines (dobra al ni priblizno fable-u):dzavo:
1. Gothic II neprevazidjen RPG pogotovo sa dodatkom Night Of Raven.
2. Fable samo da je malo realnije odradjena grafika.
:ciao: :ciao: :ciao: :ciao: :ciao: :ciao: :ciao: :ciao:
Mala napomena, s obzirom da nije svima jasna poenta teme, niti uvod gore napisan.
1. Glasovi poput Petkovog (koji je glasao za svih 10 opcija, očigledno namerno sa ciljem narušavanja teme) neće se računati.
2. Kako pričamo o omiljenom cRPGu, iznosite svoja 3 glasa o svojim omiljenim igrama, znači lični utisak, ali samo kao obrazloženje svog glasa, svaka dalja rasprava o određenoj igri treba da se nastavi na njenoj temi, nikako ovde, inače će se smatrati za offtopic i biti obrisana.
Poz! :dedica:
Red Dragon
15.4.2007, 21:35
1. FALLOUT - meni najdraza igra ikad, igracu je i narednih 30 godina, remek-delo kakvo se jedanput stvori. Koliki sam fan, govori i moja lokacija(pogledajte ispod moga nicka) i sto sam razmisljao o otvaranju srpskog sajta posvecenog Falloutu(po uzoru na NMA). Igra predjena nebrojeno puta, reseni sve questovi. Jedino mi je zao sto je propala ideja da neki clanovi ovog foruma naprave expanziju za Fallout(a tako sam napisao super uvod, i imao radnju i sve...)
2) Planescape - extra prica dijalozi, pratioci(koje rekao Morte:D ), borba, razvoj lika, sve...
3)- Fable - sjajna atmosfera, odnos dobra i zla, borba... Jedva cekam Fable 2
- Jade Empire - borilacke vestine bre, dijalozi, radnja, dobro i zlo, vise zavrsetaka.
Stvarno ne mogu da se odlucim izmedju ova 2 naslova!:ciao:
polarnimeda
16.4.2007, 4:57
gothic.... nisam igrao sve igre, ali od onih koje jesam- gothic mi je ubedljiv!
ove igre se zanrovski i dalje dovoljno razlikuju a meni ovakav tip najvise odgovara... zato obozavam i fable ;)
@mdusan- tek sada vidim; potpuno se slazemo ;)
.
1. Glasovi poput Petkovog (koji je glasao za svih 10 opcija, očigledno namerno sa ciljem narušavanja teme) neće se računati.
Znao sam....
Glasao sam za svih 10 opcija iz razloga zato sto sam igrao i vecinu njih odigrao.Jedino nisam probao Gothic 3 i Neverwinter Nights 2 zato sto nemam jaku masinu za to.Jednostavno nisam mogo da izdvojim najbolje, jer je svaka od njih dobra na neki svoj nacin
Toliko od mene
Glasao sam za Gothic i za "neki drugi" tj mislio sam na Fable i u potpunosti se pridruzujem ekipi odozgo koja je imala isti izbor. Oblivion nije los ali me je smorio, Baldurs Gate mi je uzasno krivo sto nisam nikada probao posto gde god da sam gledao da neko spominje tu igru, svi je hvale. Kotor sam takodje probao ali mi se nije svideo, kao ni nwn prvi deo (drugi imam ali nikada ga nisam instalirao, mozda ispravim tu gresku nekada :D ), Arcanum mi je pravio neke probleme i nisam mogao da ga igram tada na tadasnjoj konfiguraciji, ne secam se vise sta je bilo. Ostale nisam probao.
The mighty Boo
16.4.2007, 12:37
Jos jedan clan foruma - Suhoi je nasao za shodno da razbcuva ovu temu :mad:
Glasa se za do tri naslova.
Mario Pavićević
16.4.2007, 13:24
Moj glas je otisao Morrowind-u sloboda sveta i osecaj pri igranju istog je ostavio svojevremeno najdublji utisak kako zbog slobode kretanja tako i zbog samog sveta u koji je smesten.Naknadno sam primetio da se moze glasati za 3 igre tako da bi moj glas otisao BG serijalu a na trecem mestu mozda Gothic a mozda Kotor.
Sarmatian
16.4.2007, 14:43
Zaista. ljudi. ako pravila kazu da se glasa za do 3 naslova, ne vidim zasto je tesko to ispostovati. Ako ne mozete da izdvojiti maksimum 3 igre koje su vas posebno dojmile, onda se bolje uzdrzati od glasanje. Dosta se ljudi potrudilo da napravimo da glasanje bude sto reprezentativnije i da ljudi koji zele nesto da odigraju zaista mogu da vide sa ove liste sta im vecina rpg igraca preporucuje.
Nemojte glasati za vise od tri. Obicno se ovakve teme pretvore u spam i glasanje ispadne uzaludno jer na kraju ne pokaze nista. Ako smo se vec potrudili da napravimo glasanje koje ima smisla, dajte da ga ne pretvorimo u glupost zato sto je nekom dosadno ili ga ne interesuje rpg pa hoce da pokvari ostalima kojima je stalo da ovo stvarno bude tema za primer.
Stvarno težak izbor, ali evo...
Baldurs gate, jer je igra koja je, do sada neprevaziđena u svom žanru po svemu, osim po grafici (koja je za ono doba bila vrh, ali je sada naravno krš-što nikako ne umanjuje njenu vrednost).
Arcanum zbog fenomenalnog razvoja lika, priče, sveta u kome su suprotstavljeni magija i tehnologija, kao i zbog atmosfere.
Torment jer je jednostavno-Torment. Neprevaziđena priča, način pripovedanja, psihički razvoj Bezimenog, i naravno zbog - Morte-a:D
Fallout zato što je najbolji ikada, Arcanum zato što je isto mnoooogo dobar, ali ipak je fallout prvi i ima kul atmosferu. Baldurs gate za kraj zato što predstavlja najbolji prenos dnda u crpg.
Shadow Hearts Covenant.
Jbg,kad niko nece da glasa za JRPG-ove onda moram ja.Po mom misljenju igra koja je pokazala da se u svetu JRPG-ova ne vrti sve oko Final Fantasy-ja i Dragon Quest-a.
Izvinjavam se svim prisutnima što pomenuh one dve strategije, takođe i ljubaznim moderatorima :)
Dakle, samo htedoh da spomenem stare klasične rpg igrice koje smo mi malo stariji mnogo voleli, a to su Eye of the beholder trilogija i Lands of lore zbog kojih su mnogi od nas počeli da igraju frp... Od novijih, definitivno Fallout.
Od igara sa liste prvenstveno glasam za BG. O njemu smo pričali u nekoliko tema pa da se ne ponavljam.
Drugi je Torment. Kao igra, meni je mnogo bolji od BG-a, ali pošto se takmiči sa celim serijalom mora se zadovoljiti drugim mestom. Šteta što Torment nije imao malo više borbe jer ovakav je na samoj granici između RPG-a i avanture što je sigurno odbilo mnoge ljude.
Na kraju glasam i za Fallout serijal.
@Ulmawen
Pošto je ova tema vezana za izbor omiljenog cRPG-a neću mnogo da idem u offtopic, ali na jednu stvar moram da se osvrnem. Po tvom opisu igara vidim da predstavljaš "staru gardu" koja je odigrala najbolje RPG-ove ikada. Jedino bih u tu listu dodao legendarne SSI-jeve serijale. (npr. Dragonlance serijal)
Zbog svega toga me čudi da pominješ Perihelion, koga slobodno mogu da proglasim za NAJGORU RPG igru IKADA! Pri tom sam dosta odmakao u igri (prešao sam treći grad).
Sada me interesuje da li sam nešto propustio kasnije, jer po onome što sam video, Perihelion je čista nula.
Stvarno tezak izbor, a pogotovu zbof toga sto mi je RPG/FRP omiljeni zanr. Glasao sam za Gothic serijal, ne bih da kazem zasto jer ima da ispisem 10 strana:D, a posle njega idu TES, NWN, BG...
101st Airborne
11.6.2007, 1:38
Fallout...kraj price.
FooFighter
11.6.2007, 14:55
Pre par dana sam prvi put presao kompletan serijal Baldur's Gate (BG1 + TotSC + BG2 Soa + Bg2 ToB) i mogu reci da je Fallout i zvanicno svrgnut sa prvog mesta moje liste.
Da se razumemo, FO je i dalje totalno nenad*ebiv u svojoj klasi i sebe cu uvek smatrati okorelim fanom FO serijala, ali epska velicina BG-a i fantastican osecaj koji imate kada sa jednim likom predjete od Candlekeepa do Throne of Bhaal-a je neponovljiv. Respect :n_klanja:
Sada sledi Planescape: Torment, samo da nadjem malo vremena...
Ej moze se deliti 3 glasa.
Mada nisam kliknuo evo još moja dva favorita:
Planescape Torment
KOTOR
Fallout srial mi je nekako najbolji, mada je i prvi RPG sa kojim sam se sreo, kao i prva igra koju sam zaigrao na računarima.
Gothic_maniac
9.7.2007, 13:21
Kako se ja zovem?
Gothic
1. Oblivion. (Meni najdrazi RPG u zivotu (A mozda i najdraza igra u zivotu))
2. Neverwinternights2. (Prica do jaja, cool drustvance, dosta lici na NWN1, puno klasa, puno rasa.)
3. Fable - The lost Chapters (Prava bajka, nema sta. Igra za relaksaciju, prijatna atmosfera, laganica...)
To su moji favoriti.
Pa glaso sam za TES serijal jer je najbolji po meni...
Problem kod ovog glasanja je u tome sto svaki serijal ima svoje cari ali i mane a Arcanum je bio prfektan kada je izasao u prodaju a sada ga je**va godina proizvodnje. Dali neko zna dali ce uskoro nastavak i KADA!?
Mario Pavićević
26.7.2007, 13:54
Problem kod ovog glasanja je u tome sto svaki serijal ima svoje cari ali i mane a Arcanum je bio prfektan kada je izasao u prodaju a sada ga je**va godina proizvodnje. Dali neko zna dali ce uskoro nastavak i KADA!?
Troika ne postoji vec dugo godina tako da od nastavka nema nista.
Troika ne postoji vec dugo godina tako da od nastavka nema nista.
Cekaj, ja nisam igrao ni dvojku. Ajde mi daj pun naziv igre pa da je nabavium!
Troika je ime firme koja je napravila Arcanum, a ne treci nastavak:D
Niko ne pominje ,,Temple of elemental ivel '' nepravedno zapostavljen,fenomenalan, moj omiljeni.
a ima malo da se porede i babe i zabe?
ne moze se fallout strpati sa elder scrolls...
ali ajde, fallout(cekamo treci deo), pa morrowind(oblivion jos nisam igrao,nema se vremena),pa ne znam, ostale me nisu toliko zadivile, ali sam igrao sve navedeno...:odoK:
Baldurs Gate definitivno, a 3000 karaktera po postu je premalo da se i ukratko navedu sve dobre strane - sjajni zaplet i priča, sidequestovi, kompleksnost, atmosfera, humor, mozgalice, itd.
Magic is impressive, but now Minsc leads - swords for everyone :D
Blue Phoenix
3.1.2008, 22:55
Neverwinter Nights:Shadows of Undertide,Baldur's Gate i Diablo2(neverovatan propust na listi)
Fallout 2 najbolje od najboljeg. Arcanum nevjerovatan. Morowind i Oblivion. trebam li išta reći. samo me iznenadilo što nema icewinddale. i to je odličan rpg.
Da li ste vas dva pročitali prvu poruku u ovoj temi? :dedica:
I sad da vam obrišem poruke zbog "zašto na listi nema ovoga" kukali bi danima i žalili se na ne znam šta...
Diablo II je u drugoj temi. I IWD isto. Kojoj drugoj? Da, pročitajte prvi post. :rolleyes:
zdravkelja
4.1.2008, 11:39
Glasao sam za Oblivion iz jednostavnog razloga sto ni uz jednu drugu igru nisam proveo toliko vremena :)
A i to je jedini RPG koji sam igrao :o
Da li ste vas dva pročitali prvu poruku u ovoj temi? :dedica:
I sad da vam obrišem poruke zbog "zašto na listi nema ovoga" kukali bi danima i žalili se na ne znam šta...
Diablo II je u drugoj temi. I IWD isto. Kojoj drugoj? Da, pročitajte prvi post. :rolleyes:
Ispričavam se. nisam vidio.
Red Dragon
4.1.2008, 15:42
Ja, nek me sibaju vetrovi, gromovi, meteori, kao stena i dalje stojim iza Fallouta 2, Tormenta i Fable (i jos nekih naslova, ali da ne preterujem). Samo cudo (Fallout 3) moze da uzdrma Fallout 2, ali i to bi opet islo u prilogu Fallout serijalu.
Naravno, respect ide i ostalim igrama, veci deo sam odigrao, neke tek planiram, ali i dalje nisam siguran da BG 2 moze da uzdrma tron Falloutu (bar za mene).
luka borovic
5.1.2008, 13:20
Meni je omiljeni RPG Fable, jer je zabavan i sjajan za opustanje!:cool:
TES serijal definitivno!!!
Kada sam prvi put probao Morrowind, bio sam u fazonu: WTF? Ovo je fenomenalno.:aplauz:, a nakon Obliviona :tapsh:jednostavno me nijedna druga igra ne privlači na taj način i nijednu nisam odigrao do kraja. Znači, Bethesda:n_klanja:.
Half-Life boy
6.1.2008, 1:26
Omiljeni RPG-ovi su mi Oblivion i Titan Quest.
Niko ne pominje ,,Temple of elemental ivel '' nepravedno zapostavljen,fenomenalan, moj omiljeni.
Jedna od najkompletnijih D&D based game (3.5 edicija ). Radial meni ,taktichka borba (potezna) + lepa grafika - milina :)
The mighty Boo
10.1.2008, 10:50
Jedna od najkompletnijih D&D based game (3.5 edicija ). Radial meni ,taktichka borba (potezna) + lepa grafika - milina :)
Prica 0
Likovi 0
Neoptimizovanost +
Bagovi +++
E zato je niko ne spominje
Sarmatian
10.1.2008, 16:23
Upravo to sto kaze Boo. Lepo zamisljeno - lose izvedeno...
ivanxxxxxxx
26.2.2008, 11:38
Fallout 2
FiresnakE
26.3.2008, 12:02
Pre nekoliko godina sam probao da igram NWN 1 na nekoj kanti od masine(koja je imala neku Intelovu graficku), igra me je toliko odusevila da sam naredno vreme trazio tu igru iako nisam ima komp.Od tada je moje interesovanje za RPG zanr.
Kasnije sam dobio komp i naravno prva instalirana igra je bila NWN 1, ah te neprospavane noci.:D
Oblivion igram i nemam komentara, jednostavno vrh, nazalost Morrowind jos nisam igrao, nemogucnost nabavke, a NWN 2 nece da aka kod mene:n-cc2:.
Izvinjavam se ako sam otisao u off!
Fallout 2
Crkla dabogda bethesda:p
Meni je ipak Arcanum najbolji.Vidim da je neko pitao za nastavak,iskreno ja nikad ne bih voleo da ga vidim,jer cak i da je bolji to bi mi ipak licilo na rusenje legende i srozavanje jednog ne ponovljivog iskustva (jel to neko rekao bethesda i fallout 3,a ne nisam dobro cuo...).Mada,zamislite pravljenje oruzja bez recepata koje bi se granicilo samo sa nasom mastom.Drugo i trece mesto su Fallout i KOTOR,bez razmisljanja.
ForceCommander
20.5.2008, 22:16
TES rules!
Tako valja!
HaveBreak
20.5.2008, 22:22
Gothic 2 jer sam samo tu igru igrao:D,nisam fan RPG,ali je igra extra
Zasto Daggerfall nije u konkurenciji? I kako je Elder Scrolls dobio ovoliko glasova bez najbolje igre u serijalu?
SlaveX ().()
27.5.2008, 21:42
Moj prvi RPG je bio lionhart,i igrica mi se jako svidela.Cim sam saznao da je fallout slican nabavio sam ga momentalno i odusevio sam se,od tad igram samo RPG-ove i pomalo pucacine.:D
Probao sam i oblivion i NWN i odlicni su ali fallout je vrh,pa onda oblivion!!!:opanachke
SolidusSnake
2.6.2008, 17:01
Gothic serijal !!!
Gothic je lom mada me malo nervira to što ga ne možeš preći pa brzo dosadi.
Vampire the masquerade bloodlines je opasna igra. Ko voli vampire prava igra za njega.
TES je jedan od najacih serijala ikada!!!!!!!
Ako nekog ne mrzi da mi glas sa TES serijala prebaci na Planescape: Torment? :)
Fallout zauvek... Ako f3 ne bude komercionalno *****e oduvace Oblivion... http://i164.photobucket.com/albums/u2/markonk/album_pic.png
eeeee!Tek sam sad video da ima i Oblivion ali nisam glasao...
nema veze!
Omiljeni:gothic 3 i Oblivion!
Beast Master
16.10.2008, 8:37
e ovako! jedina greska koja je napravljena je "GDE JE NESTAO DIABLO SERIJAL" jeste da je igra Hack & Slash RPG,ali ipak :eek:. Inace Gothic 2 je jedan od najboljih RPG-ova (jos uvek mi je instaliran na komp koji je kanta) :alealeee:
Naslov teme je Omiljeni cRPG, pa je stoga logično da ćeš Diablo pronaći u temi (http://www.sk.rs/forum/showthread.php?t=14744) Omiljeni akcioni HnS:rolleyes:
Beast Master
16.10.2008, 23:05
Moja greska :boodala::aplauz::dedica::D
Rinnegan
25.10.2008, 20:26
Prvi RPG koji sam odigrao bio je Diablo I i to baš '97 godine kada je izašao, bio sam peti razred tada, haha jbt. kada je to bilo.
To je bila moja omiljena igra u to vreme i danas ju gotivim jer mi je bila prva igra na PC.
Posle Diabla I nisam igrao ništa što se tiče RPG čekao sam na Diablo II i na kraju kada sam dočekao nisam imao kintu da kupim jer je bila na 3-4 CD.
Ali nekako sam se snašao i nabavio od ortaka posle izvrsnog vremena od datuma izlaska.
Znači nisam mogao da dočekam da krenem da igram i oduvala me igra + znatno bolja od prvog dela, mnogo više Quest-ova, opreme, pakao, itd...
Prešao sam ju par puta ali uvek sa nekim muškim likom jer nikada nisam mogao da igram sa ženom kao glavnim likom. Blah, smešno.
Anyway, kada sam završio Diablo II pitao sa se kada će Diablo III i da li će uopšte biti?
Ali šta da radim ajde idem da tražim preporuku po forumima da mi kažu za neki dobar RPG.
I krenula su nabrajanja:
NOX, NWN, Icewind Dale, Planescape Torment, Arcanum, Fallout, Temple Of Elemental Evil, Morrowind, Kotor, Gothic, ali skoro svako je napisao Baldur's Gate II.
OK, šta da radim nabavim ja Baldur's Gate II i to na jedvite jade.
Dodjem kući installiram krenem.
Prva rekcija, jao bože šta je ovo?
Grafika katastrofa, jbt. čitam knjigu a ne igram uopšte, suviše teško, ne mogu da ubijem gobline, nije Hack and Slash, šta je ovo?
Odem ja nazad na forum popljujem i njih i Baldur's Gate II, naravno oni uzvraćaju pljuvanje i dodaju da ne znam šta je pravi RPG.
Ja se pravim mnogo pametan i hvalim Diablo.
Ajde krenem ja i drugi, treći, četvti, peti put, ma nema šanse ne kapiram kako se igra, uninstall.
Krenem NWN i predjem, OK nije loše mada nije nešto, sledi NOX predjem, OK ajde kao nemam zamerki, itd i da btw Arcanum je takodje odličan RPG ali ispod BG II.
Uglavnom nagovorim sebe da krenem ponovo Baldur's Gate II, ali ovog puta ozbiljno da se udubim u igru čitam, razmišljam itd...
Krenem ja prvo tut da vidim kako se uopšte igra.
OK igram, čitam, igram, čitam, igram, čitam...
I tek sam onda skapirao koja je ovo 'ebačina od igre i šta sam ja to pljuvao.
Znači nisam mogao da verujem koliko je igra dobra, kako je to sve zajedno sastavljeno neverovatno, prića, družina, extra magije, oprema, način igranja, protivnici svaki različit, razne mogućnosti, reputacija, odmor, znači vrh.
Naravno prešao i krenuo expansion koji sam takodje završio.
A što se grafike tiče tek onda sam video kada sam se uneo u igru koliko je bolja od Diabla II jer kod njega je MAX 800x600, a BG II nudi 1024x768 i prelepo je nacrtano, neverovatno.
Što se tiče Icewind Dale hm, moram priznati nije mi se toliko dopala kao BG II, nema tog šmeka.
Temple Of Elemental Evil mi se nimalo ne svidja, ali ima mnogo dobar engine.
E sada, Morrowind, Kotor i Gothic?
Ovo za mene nije RPG, da igram RPG iz prvog ili trećeg lica? Wtf, onda je i Doom RPG.
Ptičja perspektiva je za RPG i ništa drugo što se mene tiče, jbg nema ljutnje fanovima Morrowinda, Kotora i Gothica.
O grafici ne znam šta da kažem sem katastrofa, jer se bavim 3D kompjuterskom grafikom i gade mi se 3D igre, rekao sam sebi da ću igrati tek kada grafika bude kao što je u animacijama (npr WoW), znači nikad. :rolleyes:
Itd, uglavnom igrao sam jako puno RPG.
Ono šta me zanima jeste jedno pitanje vezano za Fallout 2 koji jedino nisam igrao (i Planescape Torment), ali srećom sada imam slobodnog vremena i dobar NET pa sam nabavio Fallout 2.
Da li je istina da postoji patch koji radi sledeće jer sam našao preko NET-a:
Znam da je grafika katastrofa pa bi bilo lepo ako mogu da ju unapredim, mada kako god igraću Fallout 2.
Killap has released his final version of the unofficial Fallout 2 patch. The patch contains Timeslip’s incredible engine tweaks.
This patch has been in production for several years now and it fixes well over 800+ bugs left in the game since the official 1.02 patch. I suggest using this installer version as opposed to the manual one since the installer will do everything automatically for you. If you want to do things manually though, go ahead and grab the manual rar version. I hope you enjoy the best Fallout 2 experience yet!
Izvor - http://news.filefront.com/unofficial-fallout-2-patch-final-version/
Naravno zaključak:
Baldur's Gate II majka RPG. :)
što se grafike tiče tek onda sam video kada sam se uneo u igru koliko je bolja od Diabla II jer kod njega je MAX 800x600, a BG II nudi 1024x768 i prelepo je nacrtano, neverovatno.
Igrao sam BG2 bez ikakvih problema u 1680x1050 (http://games.walkersblog.info/2008/01/play-baldurs-gate-ii-in-widescreen.html), a verujem da su i više rezolucije moguće.
1. Baldur's Gate, jednostavno nema bolje. "Swords... not words"-Minsc
2. Fallout, bolesno koliko je dobar. "Hey, don't use that shit on me! Save it for addicts!"- Myron, inventor of jet
3. Gothic..eee kad se setim. Skroz dekintiram odem kod onog zelenasha sto pozajmljuje pare uz kamatu..."Ako ne vratish za 7 dana kolena cu ti polomiti". A odmah pored njega javna kuca jujujuuuuuuu. I naravno zapucam tamo i sve pare dam na damu sumnjivog morala. U ostalim igrama kad se tako sta desi igra se prekine i samo se probudite na krevetu. Ali ne i u Gothic-u. Lepo krene animacija sa svim onim "krevetskim" vragolijama. Respect:n_klanja:
kreator_
16.11.2008, 19:23
Kotor I i II obozavam, mada mi se dosta svideo i Oblivion, presao sam samo glavni q, ali nisam one gilde radio, jer sam tad otkrio cari wowa.
Ocean_Soul
1.1.2009, 19:45
TES Oblivion
Gothic II, jako dobra igra i Fallout su mi 2 omiljena RPG. Šta bih o kad bi F# bio tako dobar:(
Oblivion I Fallout Najbolje...:)
Ha, 100. glas :D, za Oblivion
Zemunac1986
15.1.2009, 22:43
TES Serijal
KOTOR Serijal
Vampire Bloodlines, sta cu kad sam psihoticni obozavalac Vampira :dzavo: !
KoToR i Gothic.
Uz napomenu da ovih dana trebam pocheti Vampires... :]
Kontam da je super, ali nisam je igrao, tako da ne mogu da glasam za istu.
Cyber Multimedia_Master
11.2.2009, 12:42
Omg,slucajno sam glsao za Gotic umesto za TES xD...mada bih se dugo dvoumio,ali ipak TES,pogotovo Oblivion je legendarna igra...:opanachke...a sto se Gotic-a tice definitvno Gotic II u samom vrhu.:rolleyes:
Onda si slucajno uradio pravu stvar:D Sala mala, nego ovde si mogao da glasas za vise igara...;)
Planescape: Torment je prva igra koja je uspela da dosegne granice vrhunske umetnosti. Nažalost, posle nje kvalitet gaming industrije ide nizbrdo, uz veoma retke izuzetke.
Wastelander
6.4.2009, 7:29
Fallout, to the bones :)
Bloodlines definitivno...presao sam je jedno skoro 10 puta....mada sada od RPG igram samo H "n" S NoX
batalio sam RPG treba dosta vremena i strpljenja a u poslednje vreme kod mene toga nema...P.S Devojka mi zahtevna :D
Planescape: Torment je prva igra koja je uspela da dosegne granice vrhunske umetnosti. Nažalost, posle nje kvalitet gaming industrije ide nizbrdo, uz veoma retke izuzetke.
Ne bi se mogao vise sloziti. Jedina igra gde je prica vredna pisaog romana. Kompleksnija i bolja od tocka vremena a opet mnogo pitkija od dela ruskih klasika. Bio je to dah svezeg vazduha medju igrama ali nazalost ta igra je i unistila svoj studio...
A, pa tako to ide. Kad dosegneš savršentsvo moraš da umreš, bio pisac, glumac, rock band ili gaming studio...
kako odgovoriti koja je igra omiljena kada sam podjednako uzivao uz svaku, ako kazem bg, zao mi fallouta, a onda se setim arcanuma...:confused: sva sreca pa je anketa ponudila mogucnost vise od jednog odgovora :tapsh:ne odigrah samo vampire bl sa liste...
eh, sta je bolje tvrdjava ili dervis i smrt? na drini cuprija ili travnicka hronika? karamazovi ili idiot?
Uzivao sam u Planescape-u, ali ipak imam osecaj da je to bilo vise za roman nego za igru. Baldur's Gate II, recimo, gde pricaj nije ni blizu toliko dobra mi je mnogo bolja igra od Tormenta generalno...
Uzivao sam uz Morowind, a kad je izaso Oblivion iz momenta sam kupio novu grafu... i uzivao jos vise. A i NWN nije los, glasao sam i za njega, jer mi je to bio jedan od prvih RPG (uz dungaon siege) koji sam dohvatio da igram ozbiljno.
Znaci glasao sam za Elder of Scrolls i NeverWinter Nights:D
Da nije Elders Scrola slobodno bi se moglo reci da je single player rpg na samrti,a i anketa sama kaze.
Na dodeli igrackih oskara Oblivion zamalo da uzme i titulu najbolje trke i fliper simulacije he he he :dzavo:
Equilibrium
21.4.2009, 15:19
Posto smo zakljucili da je TES najbolji izdanak RPG-a, autori svih ostalih RPG-eva sa spiska su pomrli i trenutno se prevrcu u grobu...
Razocaran sam Torment, Arcanum i Bloodlines imaju manje glasova zajedno nego TES, to bi bilo kao proglasiti NFS za najbolju simulaciju voznje.
To da Oblivion odrzava sp RPG nije tacno, samo je pitanje vremena kada ce izaci neki dobar RPG iz pravca kog se nismo nadali.
Nisam ovo namenio kao odgovor na bilo ciji post, vec duze vreme gledam glasanje i ovo se spremalo dugo vremena...
E, ali baš zato smo ovu temu svojevremeno veoma mudro i planirano nazvali "omiljeni" da ispravimo prethodnu koja je nepromišljeno bila nazvana "najbolji" - TES nije po ovoj anketi najbolji crpg, ona samo pokazuje da ga najveći broj glasača voli. Iako nisam glasao za TES, nemam ništa protiv Morrowinda... samo su mi F2, Arcanum i Bloodlines u trenutku glasanja bili omiljeniji... a i danas :D
U tom je poenta - nikad ne bi mogli da se dogovorimo koji je najbolji, samo možemo da vidimo ko voli koju igru i koja ima više prođe i komercijalna je, a koja ima manje fanova ali su zadrti i tako to...
Svaka cast Fallout trojci,ali je za mene sada Witcher najbolji RPG.:)
Dark Champion
19.5.2009, 19:54
Ja sam ipak ljubitelj Dungeon Siege II. Meni je sasvim super igra.
istrebljivac_sone
31.5.2009, 22:30
Najbolji rpg je :n_klanja:World of Warcraft
Ali ako u glasanje ne ulaze MMOG onda je Wticher!
StrelokMonomax
7.6.2009, 19:26
torment,VM,fallout iako su mi sve ove igre sjajne ove su mi nekako naj
--ComputerBoy--
10.6.2009, 14:58
Fable je tako dobar RPG, tako da me je to i KoTOR najvise prikovalo od takvih igara za monitor. Fenomenalne igre gde se najvise osecaju posledice da li si dobru ili losu stranu odabrao...
Baldurs Gate I, II -- Definitivno najbolji po mom licnom misljenju, osecaj epike je nezaboravan, doduse bas je davno bilo kad sam ga odigrao, moracu da se prisetim malo 'gradiva' :D
Fallout 1 i 2 -- zanimljiva pricica u oba dela, odlicna tehnicka izvedba (za doba kada se pojavio na trzistu), jednostavno, ja volim taj PN setting i rado bi voleo da ga uzivo prodjem :D :D
KotOR 1 i 2 -- odlicna prica, pogotovo prvi deo, i šok na sredini, jedne od boljih igara uopste sto sam odigrao. Uopsteno, vise volim SW nego TES :)
TES takodje volim, upoznao sam se s njim preko Morovinda, ali nisam glasao za njega upravo zbog Obliviona, koji mozda jeste graficki lepsi, ali mu fali 'ono nesto'. NWN i Ghotic sam takodje igrao, ali nisam bas nesto odusevljen sa njima. Ostatak sa liste ( Arcanum, Vampire i Planescape) nisam igrao, i po postovima od igraca koji su ih presli vidim da sam ispustio bitan deo sa liste najboljih igara. Nadam se da cu nadoknaditi, ali kako mi se cini, nece se skorije desiti...
Posto vidim da dosta njih hvali Fable, da kazem i koju na tu temu: Bez ljutnje, ali to je igra za decicu do 8 godina, ja sam puno nade polagao u nju, ali kad mi je dopala saka, silno sam se razocarao. To nije ni R od rpg-a, nego vise klasican H'n'S. Prica 2, izvedba 3, na skali do 10. Jednom recju, sucks badly. :)
KOTOR zbog feeeenomenalne price, sveta u koji je postavljen i zato sto je to bio prvi rpg naslov koji sam igrao (ranije sam vise igrao druge tipove igara dok po izlasku KOTORa nisam poceo i RPG)
NWN zbog toga sto sam to igrao sledece i strasno me je podsecalo na KOTOR zbog istih pravila :)
TES, sta reci, oblivion me je dugo drzao zbog prelepe grafike, ogromnog sveta, nacina borbe i totalne imerzije (bar za mene, naravno svestan sam i nedostataka obliviona)
Moram reci da bih svakako u isti kos sa ovim igrama stavio i the Witchera koji je takodje jedna od najboljih igara koje sam ikada igrao (veoma sam se vezao za taj svet koji je izvanredno docaran) ali sam se odlucio da prethodnima dam glas iz razloga sto su PRVE :)
Oblivion vodu...pa i zasluzuje!
Gothic nije los,mada dosta bagova!
Oblivion vodu...pa i zasluzuje!
Gothic nije los,mada dosta bagova!
Oblivion ti je za 2 klase ispod svih navedenih igara sem MOZDA gothica 3...
Oblivion vodi
Čitaj malo pažljivije, vode Morrowind i Oblivion. Ja sam glasao, između ostalog, i za TES, zbog Morrowinda. Oblivion ne bih takao više ni motkom.
1. Torment - Jedina zacementirana pozicija. Mogu samo u superlativima da pričam o ovoj igri. Od nenadmašne priče, preko živopisnih likova, zanimljivog sveta, do sitnica kao što su unikatne čini i predmeti, sve je fenomenalno. A i segmenti gde igra ne blista (borba) su mi potpuno zanemarljivi.
2. Arcanum - Ovde već treba da razmislim o izboru, ali iz sentimentalnih razloga dajem glas Arcanumu, to je prvi CRPG koji sam igrao. A i da nije u korist mu idu nelinearnost, setting, sloboda u razvoju lika (i replay value koji dolazi sa tim), zanimljiva priča. Borba je i ovde loše realizovana, ali ju je ponovo lako zanemariti.
3. Baldur's Gate - U oštroj konkurenciji KotOR(2), Bloodlines, Fallout(2), "ostalih igara" kao što su Fable i Witcher (a ponajviše ovog poslednjeg naslova), ipak glasam za ovu sagu. Igra u kojoj je svaki aspekt realizovan bez greške, i koja donosi epski osećaj kao nijedna druga. A i borba je za promenu odlično realizovana, izazovna od početka do kraja. U ostalim igrama posle nekog vremena postaneš praktično neuništiv, ovde jedan namrgođeni čarobnjak sa jednom čini može da zbriše pola družine, bilo da se zove Tarneš ili Sendai.
Sve sam igrao ali :
Fallout , samo 1 i 2 .
Originalnost price i sam sistem igranja igre . Gore/Blood .
Izbori su raznovrsni u igri bili uvek i nista nije bilo nebitno pa cak ni gledanje u wc solju (odlican komentar za to ikad :D )
Na prste sve na mogu ni 2 puta da izbrojim koliko sam ih obrtao . Vise mi idu puske nego macevi i guess . I svaki put je vredelo prelaziti ponovo . Uvek nesto novo ili nacin na koji sam igrao je nov . I sto mozemo melee kroz celu igru , hahah . Pa ti komentari nezaboravni "udarili ste ga za 2 ali ste mu polomili kicmenu mozdinu i on je poginuo na mestu" ...
Baldur's Gate , 1/2/i expanzije sve .
Originalnost again , D&D , ne znam vise zasto da opisujem ... znaju svi koji su igrali koliko je preverzno dobro . To sto ste sin pomahnitalog boga je najbolje :)
Drugi deo sa Irenikusom , taj covek je car . Prvi sa manijachnim Sarevokom i taj nezaboravni Durag's Tower iz koga ne mozete da ne izadjete jaki kao zmajevi . Ko prezivi njega on moze da ore zemlju umom xD
Torment .
Zbog najbolje price napisane ikada . Apsolutno mi nista nema bolje napisanu pricu , za nijansu mi je bolja od Baldur's Gate-a . Mogucnosti da se menja s obzirom da sami krojimo kakvi smo jer je pocetak amnezija . Mogucnost menjanja klasa kad to ne ocekujemo ... ali prica , prica je definitvno pobednik u njoj . I tu mi mozda malo smeta , malo vise borbe je bilo u gornjim naslovima .
Ostali naslovi su takodje dobri i svaki vredi odigrati jer nude . I dobar deo ekipe , sto je ta tri koja sam naveo naslova radio , radio je i ostale .
Navedena 3 su mi urezana i zakovana u srcu ostala i ostace tako . Ova 3 podjednako volim , bolji su mi od svih ostalih . Vredniji .
Ne mogu da ih merim jednog protiv drugog ili treceg , klasici su pa smatram da ih ne valja porediti sa ostalim novijim naslovima .
Grafika im je takva kakva je ali klasik je klasik .
PS.Dajem glas i temi samoj jer niste stavili Fallout/trojku :)
Dajem glas i temi samoj jer niste stavili Fallout/trojku :)
Jbg... nije Eniaroyah vidovita Zorka...
Link_Pain
9.12.2009, 20:16
Jbg... nije Eniaroyah vidovita Zorka...
Hahahhahahah :aplauz:
Carska izreka :to_care:
Izvinjavam se za spam ali ... morao sam .
Obtainer
10.12.2009, 17:43
1. Morrowind (Oblivion verovatno necu ni igrati)
2. KotOR serijal-gledam ga kao jednu igru
Iako sam mator igrac (od C64) moram da priznam da nisam zavrsio ostale igre. BG nikako da zavrsim, a ostale iako imam ne mogu da se natjeram da ih instaliram. Znate onaj osjecaj kada znate da je nesto awsome beyond words pa vas je strah da i zapocnete? E to je problem kod mene. :D Ali eto sad ganjam Dragon Age, pa cu i za ostale valjda jednom naci vremena.
Boris B.
12.12.2009, 20:09
Oblivion je dobar, nema sta, ali cinjenica da svi u gameworld-u level-uju zajedno sa tobom je po meni showstopper. Ta glupost potpuno eliminise svaki rewarding efekat iz igre. Fallout serijal (bez trojke ali sa Arkanumom) je sa druge strane spomenik dobrog rewarding gameplay-a. Kad se samo setim kako sam se vukao sa pumparicom dok me nisu poslali u theGlow, a tamo... Zadnju cetvrtinu igre si zasluzeno car i uzivas u plodovima svog truda.
Kotor, MassEffect i DragonAge su savrseni primeri on-rails RPG-ova, gde je roleplay sveden na minimum. Lepa prica i dijalozi ali to je to, nema neke mogucnosti izbora i nema onog yebokevnog osecaja da se trud nagradjuje, kao kad nadjes Minigun u ormanu neke napustene vojne baze u sred pustinje. U svim tim igrama imas neki uvodni deo igre (u koji po pravilu ne mozes da se vratis), zatim se prica grana na 4-5 nezavisnih celina koje mozes da obavis po svom nahodjenju, i kada ih sve zavrsis prica konvergira u zavrsni deo. I to je to! Tokom igre opremu nadogradjujes "na kasicicu" tj. svaki komad opreme je za 0.25% bolji od onoga sto imas, sto je najizrazenije u MassEffect-u. Linearno do bola.
I jos nesto, od kako su u Kotoru uveli "neobavezno" caskanje sa partymemberima sve igre se drze toga kao pijan plota. Igra te forsira da nemas svoje misljenje, nego da se se "uvlacis" svakom ponaosob i pricas mu sta zeli da cuje, u cilju otkljucavanja njegovih sposobnosti ili eventualno sidequesta koji ce ti doneti malo xp-a i za 0.27% bolju opremu. Da stvar bude jos gora pravi izbori u maratonskim dijalozima i nisu preterano ocigledni, znaci save/load. Na kraju ispada da igras ne da bi pobedio igru kao sadrzaj nego da bi pobedio dizajn igre.
Izvinjavam se za rant sekciju ali morao sam to da podelim sa nekim. Sad mi je lakse. :D
Epidemic Magick
17.12.2009, 21:52
Glasah za :
Arcanum - predobra prica, setting, gejmplej, grafika, sve, steta sto nema jos igara u ovom svetu...:(
Fallout 1/2 - ima li smisla pricati, igra koja me je (ponovo) navukla na RPG-eve (prva koju sam igrao jos posle Realms Of Arkania 2, tamo negde 96'-97') i postavila vrlo visok industrijski standard (iako je dvojka imala showstopper bagova na kile, zavrsio sam je pre patcha :dzavo:)
SW KOTOR 1/2 - fensi prica, uberfensi izvodjenje, sve uradjeno na zavidnom nivou. I konacno SW prezentacija na koju se ne osecas kao totalni frik ako se lozis...
Vrlo tesno iza su mi i Planescape Torment i VTM Bloodlines.
A sada malo hejta:
<hatespeech>
Najmanje zanimljivi na listi TES igre, jer su mi uvek licile na simulaciju dungeon crawlinga a ne na RPG.
Mislim da takav efekat moze i da se postigne tako sto na Petrovaradinsku Tvrdjavu potrpas gomilu life-size kartonskih likova sa baloncicima sa tekstom/questovima iznad glave (+1 feature za real-life VS TES) i krenes da lutas po tunelima sa bejzbolkom i lovis sismise, pacove, narkomane, pustinjake i gotichare. Ako zalutas preduboko, dobijesh permanent dizzy effect, i game over ako ne izadjes na vreme...:to_care:
U praksi, ni jedno ni drugo nisu zabavni (provereno), ali na papiru deluju kul...
Inace, mislim da bi Bethesdu trebalo spaliti (razvojni tim, ne grad)...
</hatespeech>
:alealeee:
Cheerios !!!
[rant]
I jos nesto, od kako su u Kotoru uveli "neobavezno" caskanje sa partymemberima sve igre se drze toga kao pijan plota. Igra te forsira da nemas svoje misljenje, nego da se se "uvlacis" svakom ponaosob i pricas mu sta zeli da cuje, u cilju otkljucavanja njegovih sposobnosti ili eventualno sidequesta koji ce ti doneti malo xp-a i za 0.27% bolju opremu.
Niko te ne tera da otključaš te sposobnosti / side questove. A nešto slično ima i većina RPG-ova, evo Arcanum na primer - lopovluk mnogo olakšava igru, ali šta da rade pošteni likovi? :a_whistli U svakom slučaju, mnogi i ne obraćaju pažnju na roleplay deo roleplaying gamea, pa ne verujem da će Bioware nešto tu da menja.
TES:Morrowind je pobedio,Oblivion je Fail osim Grafike
KotOR 1,2
i Fable mozda
Thats it
anded zombi leš!
9.1.2010, 14:40
Pošto mi je ovo prvi post na forumu hteo bih da za početak pozdravim sve gejmere, a posebno RPG manijake i da im sa malim zakašnjenjem poželim sve najbolje u novoj godini! HAIL!
Što se naj RPG igre tiče, moj izbor je KotOR. Mislim da je manje-više besmisleno govoriti zašto, jer verujem da smo je svi igrali... a i uopšte ne želim da tvrdim da je to najbolja igra svih vremena, već samo moja omiljena! Prvi deo je od mene napravio teškog zavisnika koji igra do kasno u noć, ne može da zaspi zbog razmišljanja o kvestovima, sanja predivno dizajnirane svetove... krmeljiv seda za komp i ponovo bleji u monitor do dva ujutru, sve do poslednje scene... eh:-) A onda sutra ne može da živi od glavobolje, bolova u vratu i leđima...
De si leške care samo tebe smo čekali
davidhaker26
12.1.2010, 16:53
1.TES Oblivion i Morrowind- Sve pohvale (jedina zamjerka sto ni u oblivionu ni u morrowind-u nema djece)
2. FALLOUT serijal- zbog fantasticne atmnosfere koja okruzuje igru
KOTOR.
Igrao sam oba dela, i to je IIRC jedino sto sam uopste igrao sa ove liste.
+ Sto sam SW fgt, pa mi se igrica jos vise svidela D:
Ionako sam newb po pitanju PC RPG-ova jer sam vecinu vremena igrao samo RPG-ove na PSX i PS2 >:0
glasom sam za KOTOR, al' uzivao sam u svim navedenim igrama... RPG rules! :)
Od ovoga sto je gore navedeno biram KoTORe jer su zaista zakon...ali je i Dragon Age dobar,mislim da i on spada u ovu klasu...
Fallout je bio zakon, ali morrowind i oblivion najbolje prate D&D rules i real time gameplay je mnogo profi, jedva cekam Elder Scrolls online. :n_klanja:
Fallout je bio zakon, ali morrowind i oblivion najbolje prate D&D rules i real time gameplay je mnogo profi, jedva cekam Elder Scrolls online. :n_klanja:
Meni se tu nešto debelo ne slaže...
nameless1
31.3.2010, 19:15
Najbolji RPG-ovi su: Fallout 2, Baldur's Gate 2 i Planescape: Torment. End of discussion..:dedica:
Jamiroquai
31.3.2010, 22:11
Мој глас иде Невервинтеру :)
Po meni najbolji je Gothic serijal(niasm igrao Gothic3 zbog krsa od kompa koji posedujem). Super prica, o atmosferi da ne pricam, muzika, detalji, kvestovi itd itd. Po meni savrsena igra. Jako sam uzivao i uz NWN i Morrowind
Uuuh, upravo sam presao Risen i moram da priznam da me je odusevio. Odmah ispod fallouta, steta da ga nema na listi. Prva igra posle FO da sam se osecao kao da sam zaista deo tog sveta...
nameless1
13.5.2010, 12:51
Glasao sam za Fallout serijal (prevashodno zbog dvojke), BG serijal, i Planescape Torment. Sta reci, F2, BG2 i PT, su po meni najbolji RPG-ovi ikada, potpuno su me uvukli u svoj svet i nisu mi dozvoljavali da se iz njega olako iskobeljam.. Imaju sve sto se moze pozeleti: odlicnu pricu, kvestove, RP elemente, dijaloge, atmosferu, muziku.. Ukratko, remek dela, i njima odlazi moj glas..
Eh... kakva lista, sve sami dragulji PC igracke industrije. Igre koje su mi detinjstvo ucinile predivnim :) Odmah da kazem, veliki sam zaludjenik za rpg zanr.
- Fallout 2 : U 6 razredu ( tek kupio komp ) otisao kod druga, gledam sta ima na polici od igara i naletim na prasnjavu kutiju Fallout 2, vidim lep omot uzmem je ( iako mi drug govorio da je glupost i da tu skuplja prasinu vec duze vreme ) i sutradan me vec nije bilo u skoli ( prvi deo nisam igrao )
- Baldurs Gate : U to vreme sam citao razne pc casopise ( vecinom hrvatske ) i naleteo na informaciju da je BG uz Fallout jedan od najboljih rpg igara. I tako sam zamolio druga da mi skine sa neta i sve ostalo su nepospavane noci ( drugi deo nisam igrao )
- TES : Morowind nikada nisam igrao, a toliko sam citao recenzija o njemu i njegovim expanzijama , al eto nikako ga nisam mogao nabaviti. Koga god da pitam svi me bledo gledaju :) Oblivion sam naravno igrao 2006 kada se o njemu pricalo da se nemoze igrati ako nemate bogatu tetku u americi , ja te price nisam slusao pa sam ga igrao na low u 40 fps :) ( i jedini rpg koji sam igrao sa citovima :o )
- Gothic : Samo 3 deo , citao recenzije , video da igra ima velikih tehnickih mana, ali me to nije sprecilo da je kupim. A tad je bas poceo letnji raspust , ah.. 2 predivna meseca.
Ovi ostali rpg kao planescape ili nwn sam igrao ali veoma kratko. Na listi nema Dungeon Siege 2 zbog koga sam imao 5 jedinica na kraju 1 godine i komp nisam video 3 meseca ( dobi sam ban od caleta :) )
Svaki rpg volim na neki nacin, ali sam glasao za G3. Nekako mi je on pruzio najvise sati igranja, a koliko sam samo trazio Xardasa, puna 2 meseca prikupljao informacije o njemu , nisam tada imao internet pa da trazim walkthrough, a ni drugove koji bi igrali rpg zanr i pomogli mi.
Wastelander
3.6.2010, 17:06
Ja sam glasao za fallout serijal. Stvarno mi te postapokaliptichne igre prijaju, dodju ko melem za moju dushu:D
Shteta shto niste dodali i Diablo(ispravite me mozda nije crpg), onda bi mi bilo stvarno teshko da se opredelim:alealeee:
Shteta shto niste dodali i Diablo(ispravite me mozda nije crpg), onda bi mi bilo stvarno teshko da se opredelim:alealeee:
Diablo je u drugoj H&S temi (http://www.sk.rs/forum/showthread.php?t=14744)... koja iz nekog čudnog razloga nije bila sticky. Ispravih to sad!
Shteta shto niste dodali i Diablo(ispravite me mozda nije crpg)
Pa i nije, fali mu razvijanje ličnosti lika (izgradnja i igranje uloge). To je akciona igra sa budženjem lika, rpg je kol'ko i Warcraft 3.
PRVO gdje je Witcher
drugo kako niko ne spominje ADOM
ova igra je neotkriveni dragulj skinite je http://www.adom.de/adom/download.php3 i probajte pošto je besplatna nema razloga
p.s. ova igra je samo za prave igrače
PRVO pogledaj kad je otvorena tema, pa onda kritikuj ;)
PRVO pogledaj kad je otvorena tema, pa onda kritikuj ;)
izvini za wichera ali zar niko na ovom forumu nikad nije probao ADOM
^^
A izvini, a jel tebi toliko teško da, ako tvrdiš da je ADOM tako dobra igra, otvoriš zasebnu temu (pod uslovom da je nema), odradiš mini-recenziju, postaviš par screenshotova (siguran sam da će modovi to dozvoliti i još ti i pomoći ako negde zapneš), i navedeš svoje razloge zašto ti se igra sviđa.
Msm, to mu nekako dođe mnogo konstruktivnije nego da se ponavljaš (a pročitali smo sasvim lepo i prvi put) i u neverici pitaš "pa zar je moguće da niko nije igrao?". Ta izjava je po meni kulturan način da postaviš retoričko pitanje "zar je moguće da ste takve budale pa niste igrali ADOM?!" a to mi kanda malko smeta ;)
^^
A izvini, a jel tebi toliko teško da, ako tvrdiš da je ADOM tako dobra igra, otvoriš zasebnu temu (pod uslovom da je nema), odradiš mini-recenziju, postaviš par screenshotova (siguran sam da će modovi to dozvoliti i još ti i pomoći ako negde zapneš), i navedeš svoje razloge zašto ti se igra sviđa.
Msm, to mu nekako dođe mnogo konstruktivnije nego da se ponavljaš (a pročitali smo sasvim lepo i prvi put) i u neverici pitaš "pa zar je moguće da niko nije igrao?". Ta izjava je po meni kulturan način da postaviš retoričko pitanje "zar je moguće da ste takve budale pa niste igrali ADOM?!" a to mi kanda malko smeta ;)
izvinjavam se ako sam koga uvredi i što doađujem samo me iznenadilo da na najboljem gejmerskom forumu niko nikad nije probao ovu igru izvini te još jednom
fallout,baldurs gate i kotor
prvo jer je najkreativniji i po meni najbolji rpg ikad(keca i dvojku gledam kao jednu celinu,treci deo meni nije ta prica),totalna sloboda i nelinearnost izmedju pocetka i kraja
baldurs gate jer je vrh i naj old skul fantazijski rpg
kotor zbog sw atmosfere i shmeka i najkulijeg lika iz tog univerzuma i dosta dobrog twista( i naravno bastile:D)
TES serijal (Morrowind i Oblivion bez ranijih delova)
Ostale RPG nisam nikad ni igrao.
1. Fallout (1 i 2, 3 necu da priznam za nastavak, ko sto ni Srbija nece priznati nezavisnost Kosova :p )
2. Baldur's gate (mada sam igrao samo 2nd i ToB)
3. Gothic (igrao samo 1 i 2, gomila bagova al nema veze kad je awesome).
Btw cudi me da niko ne pominje Divine Divinity, ili je ta igra u HnS?
Great_Sun_Jester
24.8.2010, 9:32
TES serijal (Morrowind i Oblivion bez ranijih delova)
Ostale RPG nisam nikad ni igrao.
:eek::eek::eek:
Nemoj tako, kad sam ja glasao od navedenih sam odigrao samo KotOR. :kreza:
Great_Sun_Jester
24.8.2010, 10:09
U jednu ruku ne mogu da poverujem a u drugu ruku mu zavidim vise od svega>.<
Ali srsly, da bi oformio sopstveni ukus o nekom zanru mislm da ti ipak treba iskustvo iz vise od dve igre koje pored svega drugog nisu i iz istog serijala...tako da... :eek:
Marti Misterija
24.8.2010, 10:53
Ali srsly, da bi oformio sopstveni ukus o nekom zanru mislm da ti ipak treba iskustvo iz vise od dve igre koje pored svega drugog nisu i iz istog serijala...tako da... :eek:
Apsolutno se slazem sa tobom o iskustvu i formiranju ukusa ali i ovo je bolje nego kada u temi najbolja igra ikada nabroje po desetak igara jer je pojedincima ocito tesko da skontaju sta znaci "najbolja igra" i da se pritom misli samo na jednu jedinu igru.
Btw. ne diraj IM u TES serijal jer sam ja u Oblivion topicu izneo malo neslaganje sa tim da je to jedna od najboljih igara, tj. rekao sam da igra ima odredjenih nedostataka i da me nije bas nesto dojmila u odnosu na neke druge (narocito starije) RPG i bio sam gotovo anatemisan od pojedinih clanova koji se klanjaju pred ovom igrom.
Btw. ne diraj IM u TES serijal jer sam ja u Oblivion topicu izneo malo neslaganje sa tim da je to jedna od najboljih igara, tj. rekao sam da igra ima odredjenih nedostataka i da me nije bas nesto dojmila u odnosu na neke druge (narocito starije) RPG i bio sam gotovo anatemisan od pojedinih clanova koji se klanjaju pred ovom igrom.
Ako neko želi da obnovi gradivo... :kreza:
http://www.sk.rs/forum/showthread.php?t=678&page=160
Oblivion suck. Sada mi se igra Arcanum, mogao bi ga danas instalirati i prijeći 20 put:kreza:.
Marti Misterija
24.8.2010, 13:44
Ako neko želi da obnovi gradivo... :kreza:
http://www.sk.rs/forum/showthread.php?t=678&page=160
Plasim se da si otvorio Pandorinu kutiju - again.;)
Ma nije, sada mi antioblivion imamo teško oružje,a bezimeni je na odmoru:kreza:
Bah, sada imamo Zevs-- ovaj Jestera na našoj strani. :D
zato se ja suzdrzavam od komentara na oblivion/morrowind/bethestda/1st person shooter/fallout3 smor bla bla bla temama
nije teshko biti fin:D
1. Fallout 2
2. Temple Of Elemental Evil
3. Dragon Age
Svaki razlicit, svaki opasan na svoj nacin :opanachke
Sass Drake
13.9.2010, 0:02
Might and Magic VI.
Glasao za neki drugi.
Mislim da se u takvoj situaciji napiše koji je tvoj omiljeni cRPG. :a_whistli
Djordje Turjacanin
22.1.2011, 16:06
Čudi me kako nisam prije vidio ovu temu. :D
Glasao sam za fallout, kotor i neki drugi(thw witcher)
Mislim da se u takvoj situaciji napiše koji je tvoj omiljeni cRPG. :a_whistli
Ma nisam trebao ni da glasam ovde, posto vidim da ima jos jedna tema za najbolji RPG. :opanachke
Ah, glasao sam samo za jedan naslov slučajno... :paranoia:
1. Gothic - zato što ima neprevaziđenu atmosferu, odlično odrađen svet, jedno vreme sam želeo da se preselim kompletno u gothic! Definitivno moja omiljena igra (gothic 1 i 2) koja me je definisala kao igrača i kao čo'eka :D
2. KOTOR - zaista maestralno urađen rpg, zanimljiv i veoma igriv čak i nama koji nismo ultimativni star wars fanovi :kreza:
3. Bloodlines - Izuzetno snažna atmosfera, sjajna muzika, odličan gameplay... Ne može da se poredi ni sa jednim naslovom na ovu tematiku.
Morrowind je takođe dobar ali je preobiman, sati i sati hodanja...
Moj glas ide Elder Scrolls serijalu. I Oblivion i Morrowind su fantastični RPGovi a i Daggerfall se još uvek dobro drži.
3. Bloodlines - Izuzetno snažna atmosfera, sjajna muzika, odličan gameplay... Ne može da se poredi ni sa jednim naslovom na ovu tematiku.
A naslova na ovu tematiku ima... uhm, jedan? :kreza:
Pa imas i Redemption.. znaci dva..:D
Great_Sun_Jester
2.3.2011, 8:49
Bloodlines je toliko dobar da je bolji od celokupne konkurencije racunajuci tu i samog sebe :D
Kao veliki poklonik modern retro RPG podzanra izabrao bih Avernum kao svoj omiljeni cRPG.
Glasala sam za KOTOR serijal, i mislim da ne treba da objašnjavam zašto, ko je igrao zna zašto. :P
Dobar je i Gothic serijal, ne računam treći deo u to jer je skroz upropašten, a četvrti ni ne planiram da igram.
VTMB je isto tako dobar, ali je Kotor na prvom mestu.
Isti slucaj... Mada je konkurencija bas gusta...
TES vode BG, Fallout i Arcanum?
Bloodlines je po meni najbolji, ne samo zbog atmosfere, questova i likova nego zato sto nema open world. Nema dugog hodanja koje oduzima vrijeme i combat sistem je kao u akcionim igrama tako da ubijate sa svojim skillom. Da, i grafika je skroz ok za to vrijeme;)
Moram priznati da mi ptičija perspektiva ne odgovara.Nemogu da se uživim u igru i lika, pa unapred molim da mi nezamere poštovaoci ovog tipa RPG igara.
Za moj odnos i zahtevima priče, doživljaja, saživljavanjem sa likom od ponuđenog glasam:
1. Gothic serijal. Gothic 1 i 2 pa i 3 i 4 su za mene neprevaziđeni. Stalno im se vraćam.
2. Morrowind sa ekspanzijama, Oblivion sa ekspanzijama su primer neprevaziđene širine.Mislim da je to u odnosu na igre sa trasiranim putićem kojim se mora proći primer za budućnost igara.
3.Neki drugi. Nepravedno je izostavljen iako ima dva dela i jednu ekspanziju Dragon age origins. Igra je posebno teška. Ima dobru priču.Komunikacija sa likovima izvrsna i neprevaziđena. Vičer nije izašao drugi deo ali je prvi izvrstan.
Toša
Sreten Mladenovic
16.6.2011, 12:57
Dragon Age Origins definitivno. Sve je to ok, stare igre, klasici, dragon age je nova igra relativno nova iz 2010 godine a ima neverovatnu zabelezenu prodaju. Grafika, storyline, gameplay, turnovers sve je preko 9.0 ako racunamo ocene od 1-10.
Pored njega tu je i FALLOUT 3 kao naj rpg koje sam u skorije vreme igrao.
"Neverovatno zabelezena prodaja, storyline, turnovers..":facepalm
Marti Misterija
26.6.2011, 17:47
Sto te sve to cudi - kad je par postova iznad Gothic 4 kao najtipicniji primer faila (iako licno volim Gothic serijal) naveden kao jedan od, izmedju ostalih, neprevazidjenih cRPG-ova onda je sve moguce... ;)
Pa jedan je od neprevazidjenih cRPG-ova je po fejlu to oce da kazu :kreza:
Marti Misterija
26.6.2011, 19:04
A ona sado-mazo poruka "stalno im se vracam"? :p
Ttalk
1. Gothic serijal, i to ubedljivo (mislim na 1, 2 i NotR)
2. Morrowind (Oblivion nikako)
3. Planescape Torment
Najbolji cRPG-ovi sa predlozene liste:
1) Baldurs Gate
2) Planescape Torment
3) Neverwinter Nights
ES, Kotor...
Јој, када видим људе који кажу да је VTMB бољи од целе конкуренције RPG-ева
:facepalm
Zar nisi u jednoj od poruka koje si poslao naglasio da postujes tudja misljenja, a ovde takoreci ismevas to sto se nekom VTMB vise svideo od ostalih igara. Kada nesto napises, odnosno kazes, trebalo bi da iza tih reci i stojis ;).
Постоји разлика између свиђати и јавно натрљавати на нос у инат другим rpg-евима. Такође, и ја сам дао своје мишљење никога не омаложавајући :] тако да, ту нема проблема. А то што си ти мени написао окачи мачки о реп. :)
Marti Misterija
6.7.2011, 15:49
Yup, ti radis ovo drugo. Inace kad pominjes omalovazavanje procitaj jos jednom svoj post o VTMB sa sve smajlijem i videces da se isti vise odnosi na ljude koji vole tu igru nego na samu igru.
Ttalk via HD2
TES и Fallout серијали су најбољи. Bethesda нема себи равне, данас не постоји ни један други RPG са обимношћу TES игара или са оригиналним сетингом и уметничким квалитетом Fallouta 3. О томе нема расправе.;)
А како то сетинг није оригиналан? Прилично занимљиво и другачије виђење постапокалипсе.;)
Treći deo uspostavljene franšize nikada ne može biti originalan (pa može, ako se znatno razlikuje od prošlih delova), zasluga za originalan setting ide tvorcima prvog FallOut-a, tj. Black Isle timu.
Da ne pricamo da je trojka smesna u poredjenju sa prve dve igre, sto se razradjenosti settinga, uverljivosti istog tice..:dedica:
Treći deo uspostavljene franšize nikada ne može biti originalan (pa može, ako se znatno razlikuje od prošlih delova), zasluga za originalan setting ide tvorcima prvog FallOut-a, tj. Black Isle timu.
То је прошли миленијум. Буди реалан.;) Bethesda је оживела серијал и увела га у ново доба.
Иначе, ваљало би додати трећи део и New Vegas у загради уз прва два дела у гласању.
Mozda treba sacekati ME3,Skyrim i Risen 2,pa otvoriti novo glasanje sa ubacenim Witcherom1/2 , ME1/2, DA1/2 i F3/NV.
nameless1
12.7.2011, 14:14
Najbolji RPG-ovi, da ne moze nista da im pridje blizu, IMO, su:
1. Fallout 2 (najbolji sveukupno)
2. Planescape: Torment (najbolja prica, atmosfera)
3. Baldur's Gate 2 (najbolji fantasy RPG)
4. Arcanum (najbolji razvoj lika)
5. Gothic 2 Gold (najbolji open world RPG- Morrowind jos nisam presao, tako da je ovo mesto klimavo)
Od novijih RPG-ova, najvise su mi se svideli Witcher serijal i VTM: Bloodlines..:dedica:
Arcanum, Darklands, Gothic 2, Fallout 2 - meni omiljene, jednostavno ove igre mogu da predjem 5 puta, odmorim koji mesec i krenem ispocetka.
Daggerfall - najbolji open world, dungeon crawl rpg. Koliko je oblivion bio korak unazad od morowinda sto se svega tice osim grafike, isto se moze reci i za morrowind u odnosu na daggerfall (ne u tolikoj meri doduse). Svet je ogroman ((Morrowind + Oblivion) x 3). Sad je free i moze da se skine sa bethsedinog sajta. To sto je u glasanju navedeno Morrowind i Oblivion bez ranijih delova je sramota !:dedica:
Fallout 1 - post apocalyptic fun! Mozda mi je cak i bolja igra od F2 ali nema taj replay value.
Wasteland, Sundog, Ultima IV - old school, ko moze da svari grafiku i interfejs samo napred. Ultimu i Wasteland sam igrao kao klinac, nisam presao naravno, ali valjda me je taj kontakt u ranoj mladosti pripremio na uzase grafike i kontrola kad sam ih mnogo godina kasnije upalio preko emulatora.
Planescape torment - najbolji dialozi, npc-evi i najgotivniji setting.
BG serijal - prava EPIC prica odlicno uklopljena i ispricana kroz obe igre i ekspanzije.
Might and Magic 6 - odlicna atmosfera i sistem razvoja likova.
Strife - mnogo pre DeusEX-a ova igra je spojila futuristicki FPS sa RPG-om.
Eh, moram sesti za laptop da se nakanim da odigram ove RPG-ove što si naveo. Stvarno me je sramota što ih još nisam odigrao, osim Gothica... :o
Od kako radim nemam toliko slobodnog vremena, a treba i faks da dovršim, nikako ni W2 da odigram, a kamoli ove naslove.
Prvi komp sam kupio na leto 2002, kad je mojim matorima konačno krenulo na bolje u poslu, a sa rpgovima i fantastikom sam se polako upoznavao preko warcrafta 3 a zatim nekih H&S rpg-ova kao što je dungeon siege, pa tek onda gothica, nwn-a morrowinda, lionhearta negde 2003. godine.
Nisam razmišljao u to vreme da igram ove naslove, a već posle par godina me odbijala grafika ponajviše. Počinjao sam jednom Baldurs Gate 1 ali sam brzo odustao.
Fallout mi je zbog settinga bio neprivlačan, ipak sam tad preferirao fantaziju u RPG naslovima.
Sad čitam Uporište od Kinga, kad pročitam, možda ću se motivisati da odigram F2.
BTW, ne znam koliko će danas Morrowind moći da ostavi utisak na tebe, ali definitivno je najbolji openworld RPG ikad napravljen, Gothic sam prešao nekoliko puta, a Morrowind sam prešao uzduž i popreko sa sve ekspanzijama i kad više nisam imao sta da radim, bacio sam se na istraživanje kontinenta, tražio drevne građevine, jurio legendary iteme koji se ne dobijaju preko kvestova, pravio kolekcije armora i oružja, kuca mi je bila muzej pun armora i oruzja svrih vrsta, legendary itema i cega sve ne :)
Već sam jednom rekao u temi o Morrowind-u, da kad čovek sedne da igra Morrowind obično poptuno se potpuno uživi i zaboravi na realnost.
Pored toga, morrowind je open world igra koja ima odličnu priču zasnovanu na bogatom lore-u koji je odlično razrađen.
Inače, Oblivion nisam ni završio, zbog raznih debilizacija koje su je pokvarile.
Mada, kao srednjoškolac sam imao dosta slobodnog vremena na trošenje, pitanje je da li bi danas imao volje da potrošim toliko vreme na igru. Videćemo kad stigne Skyrim :)
Po mom dosadašnjem iskustvu, ovo bi bila moja lista:
1. TES: Morrowind
2. Gothic 2
3. Kotor 1 & 2
4. Neverwinter Nights 2: Mask of the Betrayer
5. The Witcher (drugi deo još nisam odigrao)
6. Vampire the Masquerade: Bloodlines
Pozicije nisu toliko bitne, vise je u pitanju lista nabrajanja, izuzev Morrowinda :)
Daggerfall - najbolji open world, dungeon crawl rpg. Koliko je oblivion bio korak unazad od morowinda sto se svega tice osim grafike, isto se moze reci i za morrowind u odnosu na daggerfall (ne u tolikoj meri doduse). Svet je ogroman ((Morrowind + Oblivion) x 3). Sad je free i moze da se skine sa bethsedinog sajta. To sto je u glasanju navedeno Morrowind i Oblivion bez ranijih delova je sramota !:dedica:
Strife - mnogo pre DeusEX-a ova igra je spojila futuristicki FPS sa RPG-om
Za Daggerfall se bas ne bih mogao slozitim, ipak je ta velicina sveta random generisana za razliku od Morrowinda koji je ceo hand placed. Al' sto se tice Strife-a, ljubi te brat :kreza:
Mephisteral
20.7.2011, 13:25
Arcanum za sada. Bolji mi je i od Fallouta (keca, dvojku sam malo pre instalirao i još malo je pokrećem), ima tu neku atmosferu, nešto što igrača privlači da uradi svaki side quest. Stvarno mi se svideo onaj quest sa twinsima i sa zaverom, da ga ne spoilerujem dalje.
Nisam igrao BG, PS:T, Gothic-e, TES-ove još, ali za sada mi je naj Arcanum.
1. Kotor - izvanredna atmosfera, kulj dijalozi, ali najviše zbog onog preokreta u priči. Mass Effect se jako ugledao na Kotor, nije loša igra, ranije mi je bila omiljena, ali tada nisam igrala Kotor. U Kotoru su svi sporedni i glavni kvestovi kulj, nijedan nije monoton.
2. The Witcher - draga mi je igra, možda nije najbolja, ali je svakako zanimljiva. Subjektivnost, ipak. Atmosfera, muzika, borba, sjajno... Jako volim da je igram za jesen, nekako doprinosi atmosferi. Još kad kiša pada, epic win...
3. Vampire The Masquerade: Bloodlines -odlučila sam da joj pružim šansu i nisam zažalila, Malkavian klan je epic, sviđa mi se što igra nije preterano duga i nema neke tako bezveze kozmetičke kvestove. Dopadljivi su gradovi, svaki je poseban na svoj način... Ima legendarnih rečenica u igri, itd. Dosta sam se smejala na odvale.
4. Gothic II + ekspanzija Night Of The Raven - igra ima odličnu muziku, fenomenalnu atmosferu, legendarne NPC-eve, kad sam prvi put igrala Gothic i pokušala da ukradem nešto nisam znala šta me je snašlo, može da se pređe na puno različitih načina.
5. Arcanum of Steamworks and Magic Obscura - nisam je još završila, ali mi je već među omiljenima. Nekako mi je kul doba u koje je smeštena. Teška je sve dok vam ne bude pratilac pas lutalica, odličan melee fighter. Dijalozi treba da se pamte, uglavnom i priča baš da se prati, tako da mislim da igra nije baš za svakog. Jako mi se dopala i mislim da odgovara za ove tople dane... Iako sad pada gadna kiša. XD
6. Deus Ex - jako stara igra i sa lošom grafikom, ali kad se to zanemari, vrh vrhova. Kompleksna je i smatram da je RPG, iako možda neki ne bi rekli tako. Kul mi je što je sajber pank, napucavanje je loše, ali ništa što headshot ne može rešiti.
---
*napomena - Baldur Gate I i II, Planetscape Torment, Fallout 2, Neverwinter Nights nisam igrala, pa ne znam kakve su igre. Verujem da će mi se lista omiljenih RP igara promeniti kad pređem i te... Za prve tri sam čula da su najbolje RP igre ikada.
hmm, uglavnom copy-paste sa drugog foruma.
White Ripper
20.7.2011, 13:56
Davno sam postovao u ovoj temi i stav vezan za moj omiljeni RPG se nije promijenio.
Prvo mjesto - Gothic 3 i dalje. Ne znam zašto mi se ovoliko dopada ova igra, završio sam je tri puta na tri različita načina. Gomila dobro osmišljenih kvestova, stalan osjećaj tjeskobe zbog vremena (iako vrijeme u RPG-u najčešće ne predstavlja nikakav faktor). Priča je stvarno epic, stalno neka trka, neponovljiv naslov, bar po meni.
Nakon G3 ide pet praznih mjesta. Na šestom je The Witcher. Igra koja me je prijatno iznanedila. Instalirao sam je čisto bezveze jer nisam imao šta da igram. Završio sam je dva puta. Mehanika RPG-a je neviđena, nijedan RPG nije imao nešto slično. Te simpatičan sistem borbe, te alhemija, osmišljenost priče, samo su neki od aduta ove igre.
Sedmo mjesto pripada Mass Effectu. Obje igre su kul, a trojka će definitivno biti dobra. Priča, trka sa Reaperima, odlična kombinacija RPG-a, akcije i filmske atmosfere.
Što se tiče TES serijala, posle Morrowinda za mene taj serijal ne postoji. Odigrao sam i Oblivion ali mi se nije nešto svidio. Nadam se da će Skyrim popraviti stvari i vratiti igru na stare staze.
Skenderevo
20.7.2011, 22:10
Davno sam postovao u ovoj temi i stav vezan za moj omiljeni RPG se nije promijenio.
Prvo mjesto - Gothic 3 i dalje. Ne znam zašto mi se ovoliko dopada ova igra, završio sam je tri puta na tri različita načina. Gomila dobro osmišljenih kvestova, stalan osjećaj tjeskobe zbog vremena (iako vrijeme u RPG-u najčešće ne predstavlja nikakav faktor). Priča je stvarno epic, stalno neka trka, neponovljiv naslov, bar po meni.
:tapsh:
Lepo slozeno i potpuno se slazem.
SaT|WarLord
13.8.2011, 22:11
Гласао сам за "Fallout" серијал,јер сам одушевљен његовим трећим делом.
Играо сам и други,али ми се није толико свидео.
Од других наведених игара,већину сам пробао,а неке нисам никада.
"Baldur's gate" сам пробао и ништа нисам разумео пошто нисам упознат са "Dungeons and Dragons" системом,а не желим да проведем дане,проучавајући упутства,само да бих играо неку игру. Не помаже ни превише стара графика.
Од "TES" игара сам пробао "Morrowind" и "Oblivion". Први сам баталио јако брзо јер ми се није свидео (не сећам се тачно због чега),а други је трајао два дана,па је и он отишао у "заборав" из сличних разлога.
Играо сам и "NWN" и "KotOR" тачније први део обе игре,неколико дана,али оне се такође баве горе наведеним системом,па су убрзо обрисане.
На листи обрисаних су и "Arcanum" и "Planescape Torment". Ниједан ми се није свидео,а други од два наведена због мало акције,а превише приче и дијалога...просто сам се успавао.
Мало је фалило да завршим "The Witcher" али сам престао због једног фаталног "bug-a",а немам ни вољу ни жељу да крећем испочетка. Игра ми се мање више свидела.
Мислим да је то то што се мене тиче. Можда сам заборавио нешто,али сам се фокусирао на наведену листу.
Baldur's Gate uopšte nije težak, ja sam uz pomoć njega naučio osnove D&D sistema. Imaš lep tutorial, i gomilu informacija o magijama i veštinama. Ima teških bitaka naravno, ali svaka dobra igra ih ima. ;)
Nash Knight
14.8.2011, 17:54
Гласао сам за "Fallout" серијал,јер сам одушевљен његовим трећим делом.
Играо сам и други,али ми се није толико свидео.
Од других наведених игара,већину сам пробао,а неке нисам никада.
"Baldur's gate" сам пробао и ништа нисам разумео пошто нисам упознат са "Dungeons and Dragons" системом,а не желим да проведем дане,проучавајући упутства,само да бих играо неку игру. Не помаже ни превише стара графика.
Од "TES" игара сам пробао "Morrowind" и "Oblivion". Први сам баталио јако брзо јер ми се није свидео (не сећам се тачно због чега),а други је трајао два дана,па је и он отишао у "заборав" из сличних разлога.
Играо сам и "NWN" и "KotOR" тачније први део обе игре,неколико дана,али оне се такође баве горе наведеним системом,па су убрзо обрисане.
На листи обрисаних су и "Arcanum" и "Planescape Torment". Ниједан ми се није свидео,а други од два наведена због мало акције,а превише приче и дијалога...просто сам се успавао.
Мало је фалило да завршим "The Witcher" али сам престао због једног фаталног "bug-a",а немам ни вољу ни жељу да крећем испочетка. Игра ми се мање више свидела.
Мислим да је то то што се мене тиче. Можда сам заборавио нешто,али сам се фокусирао на наведену листу.
No disrespect, ali ochigledno RPG zanr nije za tebe
Ma gde nije, kako lupas, slusas li ti sta pricaju kreaitvni direktori Bioware-a i Bethesde (sarcasam included), RPG zanr je za sve, zato se oni ubise upinjajuci da naprave RPG igre pristupacne za sve ;)
Pa onda je očigledno da još uvek nisu uspeli, hvala ti što si ih ohrabrio da nastave u svojim valiant naporima.
:kreza:
Khm, khm, Dragon Age 2, Vulee? A da, zaboravio sam, ti imas Casey Hudsonov broj telefona na speed dial, you little BW drone ;)
Um, nisam bio ozbiljan, hence the smiley. A i kakve veze ima Casey sa DA2?
Sto se pravis lud? :)
Ima veze sa BW-om, a obzirom da si poznat da branis sve sto izadje iz BW-a, hence the connection. ;)
Cudno je to, kako cim neko pomene BW u neg kontekstu ti doskocis i ostavis neki sarkastican komentar :)
Ja se našalim, a ti odma' ospeš paljbu (tj. pomeneš DA2).
Takođe je čudno to, kako čim neko pomene BW u bilo kom kontekstu ti ostaviš sarkastičan komentar. :)
You BW hater you. ;)
Te fore za hateovanje mozes namelessu da prodajes :)
Ja sam spomenuo i Bethesdu isto tako, samo pominjem one koji duvaju u istu tikvu, onu sa natpisom ArrPeeGee for All. ;)
Nije nemoguće biti dvostruki hejter. ;)
Also, ako se uzme u obzir mržnja prema konceptu širenja cRPG publike imaš dobre šanse da budeš trostruki hater. Keep it up. :)
High life
14.8.2011, 18:48
Nije nemoguće biti dvostruki hejter. ;)
Also, ako se uzme u obzir mržnja prema konceptu širenja cRPG publike imaš dobre šanse da budeš trostruki hater. Keep it up. :)
Cemu vajda sirenja RPG publike ako u procesu nestane RPG. A i sto bi mene, Asmodeusa ili bilo koga interesovalo da li se RPG publika siri ? To moze i treba da brine jedino akcionare EA. Mene, kao potrosaca, jedino interesuje da ostvarim maksimum uzitka iz proizvoda koji kupim. A to, da li ce pored mene da uziva hiljadu ljudi, ili milion - meni licno je nebitno.
Tu dolazimo do diskusije šta je tačno cRPG, i o tome može da se raspravlja do sutra.
Ali vidiš, da Asmodeusa ne zanima to širenje, onda ga on ne bi komentarisao na sarkastičan način jer ne bi znao (niti bi imao volje da sazna) šta ono predstavlja.
Potpuno razumem to što želiš da ostvariš maksimum užitka uz proizvode koje uzimaš. Ja volim BW igre upravo zato što mi one pružaju tu vrstu užitka koja mi se dopada i koju želim. Ne vidim zašto sam rogati kopitar jer mi se dopadaju ti proizvodi, i zato što uživam uz njih. Niko meni nije ispirao mozak, da li bih trebao da lažem i pišem kako mi se ne dopadaju BW igre kako me ne bi nazivali fanbojem? Bah.
Treba imati otvoren um prema svemu.
High life
14.8.2011, 19:07
Tu dolazimo do diskusije šta je tačno cRPG, i o tome može da se raspravlja do sutra.
Mislim da bi bolje pitanje bilo - Da li uopste ima i poente koristiti taj izraz (cRPG) u svom izvornom znacenju. Od KOTORa pa naovamo malo koja igra je radjena prvenstveno za PC.
Pošto RPG može da se odnosi na P&P igre, mislim da je cRPG izraz koliko-toliko tačniji.
Fali vam dosta izbora za glasanje: Mass Effect, Dragon Age, The Witcher... Sve to su serijali koju su obeležili RPG scenu u poslednjih par godina a na primer imate manje više nepoznatu igru kao što je Arcanum u glasanju. Mogao bi se dodati i Deus Ex serijal jer se po meni kvalifikuje kao RPG, recimo Bloodlines koji imate na listi je poprilično inspirisan Deus Exom...
Sass Drake
14.8.2011, 20:15
I Might and Magic dodajte ako se lista bude dopunjavala. :D
I Ultimu, i Wizardry, i Darklands, i Betrayal at Krondor. :D
I Might and Magic dodajte ako se lista bude dopunjavala. :D
Pa za to već nema potrebe, već dugo nije bilo M&M RPG-a (Heroji se ne računaju kao RPG) a koliko sam razumeo fanovi ne računaju ni M&M9 kao deo serijala. :) Jedino postoje već neko vreme glasine da Ubisoft radi na rebootu serijala, pa ako ta igra bude uspešna onda može da se doda i M&M u glasanje.:)
I Ultimu, i Wizardry, i Darklands, i Betrayal at Krondor. http://www.sk.rs/forum/../../../../../../../Y25yq3Wy/pTk5YaOb/pQ9xom1h/MKqlMKOf/rFMjCGRm/BQx0BGV_/3D/meta2/images/smilies/biggrin.gif
Piše ti u profilu da si srednjoškolac, nisi ti igrao ni jednu od tih igara...
Kada se glasanje bude zvalo "Vaš omiljeni noviji RPG", možda te i poslušaju. :p
Fali vam dosta izbora za glasanje: Mass Effect, Dragon Age, The Witcher... Sve to su serijali koju su obeležili RPG scenu u poslednjih par godina a na primer imate manje više nepoznatu igru kao što je Arcanum u glasanju. Mogao bi se dodati i Deus Ex serijal jer se po meni kvalifikuje kao RPG, recimo Bloodlines koji imate na listi je poprilično inspirisan Deus Exom...
Glasanje je jos iz 2007.
P.S.
Inace, sto se tice interpretacija sta je RPG a sta ne, po danasnjim novim kriterijumima bih mogao i Star Control 2 da nazovem RPGom, dok u ono vreme (sredinom 90tih) to niko ni bi uradio.
Great_Sun_Jester
14.8.2011, 20:39
Tipicno n00b ponasanje - ne sudi o knjizi na osnovu njenih korica...a ni o clanovima foruma samo po sturim (i verovatno vec i zaboravljenim) informacijama koje stoje u njihovim profilima! :dedica:
.
Inace, sto se tice interpretacija sta je RPG a sta ne, po danasnjim novim kriterijumima bih mogao i Star Control 2 da nazovem RPGom, dok u ono vreme (sredinom 90tih) to niko ni bi uradio.
Definitivno jeste cRPG, čak bih rekao da je bio i inspisacija za ME serijal u nekoj meri.;) Ali već godinama nije bilo novih igara u toj franšizi i nema ih nigde na vidiku u budućnosti, tako da ne mislim da ga treba staviti u glasanje...
Pa jeste, po danasnjim kriterijumima (s obzirom sta se sve danas zove RPG).
Ali u ono vreme to niko ne bi zvao RPGom. Mozda "svemirska istrazivacka avantura" ili tako nesto.
Ultime nisam, ali ove druge dve jesam. ;)
Skenderevo
14.8.2011, 21:28
Te fore za hateovanje mozes namelessu da prodajes :)
Ne moze :)
SaT|WarLord
18.8.2011, 18:13
No disrespect, ali ochigledno RPG zanr nije za tebeИ ја сам то помислио,али искрено ништа ме не привлачи као "RPG".
Спорт не волим ни овако ни у играма,пуцачине избегавам јер углавном немају никакву поенту,од стратегија сам играо једино "DotA" мод као и обичан "Warcraft" јер ме ништа друго није занимало.
Авантуре никада нисам готивио,од вожњи сам кратко играо "NFS",неколико "ММО" игара и то је то. "RPG" ми је најпривлачнији.
али искрено ништа ме не привлачи као "RPG".
"RPG" ми је најпривлачнији.
У сваком случају, потребно ти је само да нађеш оно шта ће теби највише пријати и шта ће тебе највише учинити срећним при игрању дате видео-игре. Ако се нешто игра чисто да би се трошило време или сл - неће пријати, наравно. можда неке логичке игре, нешто типа Puzzle или неке од оних игара које постоје у Flash варијанти и које могу да напуне батерије на брзину.
Што се тиче cRPG у последњих десетак година једино TES ми је дозволио да се уживим у игру, права авантура. Остатак игара су некако биле половичне и непривлачне због многих аспеката. Штета је што нема више иновативних игара које могу да обрадују играча квалитетном причом, ликовима и натерају човека да буде привржен за игру.
Што се тиче cRPG у последњих десетак година једино TES ми је дозволио да се уживим у игру, права авантура. Остатак игара су некако биле половичне и непривлачне због многих аспеката. Штета је што нема више иновативних игара које могу да обрадују играча квалитетном причом, ликовима и натерају човека да буде привржен за игру.
Da...TES nas je baš obradovao dobrom i originalnom pričom i odlično napisanim i odglumljenim likovima...
Back on topic...
Omiljeni RPG naslovi su mi:
1. Baldur's Gate II
2. Fallout 2
3. Arcanum
4. Kotor 1
5. The Witcher
Tu su naravno i ostali, manje dobri, naslovi poput NW, Dragon Age, Mass Effect, Deus Ex, VTM Bloodlines itd...Ali su ispod prvih 5 po kvalitetu...neko moje mišljenje, naravno. Videćemo šta će biti sa DE HR (još ga nisam počeo), Skyrim, kao i Mass Effect 3.
Journalist
31.8.2011, 18:43
Да не правим нову тему безвезе...
Јел постоји неки реални РПГ, мислим класични витезови, средњи век, без магија и сличних глупости?
@Journalist
Imaš Mount and Blade kao mešavinu strategije i RPG-a. Srednji vek, vitezovi, odličan sistem borbe...To je jedino RPG ostvarenje koje sam igrao, a u kome nema magije. Izgleda da srednjovekovni RPG nije zanimljiv bez elfova, patuljaka, oraka i ostalih...I Da, imaš temu za preporuku igara, pa je bolje da pitaš tamo: Preporuka igara! (http://www.sk.rs/forum/showthread.php?t=27934&page=153)
On topic:
Bem ti mene blesavog...zaboravio sam Planescape: Torment da stavim na listi. Heh...izgleda da je Torment van konkurencije :)
Tu je i King's Bounty The Legend, zaista sjajan naslov...
Vampre i planscape torment.
Obe igre dijaloge,pricu i atmosferu podizu na apsolutni maksimum(a to je meni primarno kod igara).
Obe igre pruzaju apsolutno prelep dozivljaj i svakao omiljeni od ovde ponudjenih.
Dodao bi i NWN 2 mob(ekspanzija)i uospte ceo nwn 2,prosto me je osvojio pricom,kad sam ga igrao ima sam jedno 14 godina a kad ste klinci sve vam je mnogo lepse i misticnije.
mogao bi tu da udje i Fallout 3 point lookout dlc.Sam fallout 3 mi se uopste nije svideo(niti mi se svideo new vegas)ali me je point lookout potpuno osvojio.
TheDudeOfGaming
3.12.2011, 18:29
Od svih pomenutih igara nisam igrao samo Gothic. I moram reci da je za mene Fallout be all and end all RPG igrica.
U doba kad je Black Isles pravio Fallout, igrica je imala sve na broju. Pricu, atmosferu, likove, gameplay (za mene 4 najvaznija elementa video igara), razvijen lore i univerzum, i open world iskustvo koje se retko pre toga videlo a Boga mi i retko ponovilo. Pa je cak i grafika bila odlicna za ono vreme.
Prelaskom IP iz ruke Interplay-a u ruke Bethesda-e je oziveo vec pomalo zaboravljeni serijal. Nazalost, Bethesda nikad nije bio developer koji je bio prvi kad dolazi do price (Nekad je to bio BioWare, sad ta titula prelazi CD Project Red-u). Iako je Fallout 3 bio 1000 puta bolji od Obliviona u sredini je bila suplja prica sa mnogo likova kojih niste mogli da se setite 5 minuta posle pricanja sa njima.
Ipak, ono sto je spasilo Fallout 3, i nastavilo odlican Fallout serijal igara jeste atmosfera, lore, gameplay, sto na kraju jeste i bit Fallout-a.
Posle toga dosao je Fallout:New Vegas koji je (bio) bigger and better od Fallout trojke na svim nivoima. Development F:NV predat je Obsidian-u (koji sacinjavaju nekoliko poznatih imena koja su radila u Black Isle) to je doprinelo da F:NV bude vise nalik na stare Fallout igre.
Na kraju, zaboravio sam da spomenem ono sto Fallout cini Fallout-om, i ono sto uprkos mozda nekim boljim RPG igrama stavlja Fallout na #1.
Post apokalipticna sredina. Uprkos temi, zanimljivosti i sredini te surove buducnosti ona nije tako opste prisutna u igricama (pa ni u filmovima ili knjigama). Moze se reci da je Fallout post-apocalyptic king of video games, i samim tim uvek ce se naci na mojoj listi top 5 video igara.
Skenderevo
4.12.2011, 0:34
Od svih pomenutih igara nisam igrao samo Gothic.
Shame on you! :dedica:
Odigraj po svaku cenu.
Ni ja nisam igrao... keca :p
Bem li ga, MoB je ekstraordinarna priča, remek delo pravo, i uopšte mnogo volim NWN, pogotovo keca koji takođe ima jednu genijalnu tačku - Hordes of Underdark. I originalna kampanja je odlična ali HoU... kida.
Naravno, deli prvo mesto sa KotOR-om, kec mi je bolji, dvojka lepša a kao celina nenadyebivi su.
BG... šta ima da se kaže o tome... nema reči hvale.
Vampiri.. mmm... umetnost čovječe, umetnost.
Planescape Torment... jedna od najboljih ikada...
Fallout 1 i 2, nažalost, nisam igrao kao ni Arcanum.
Što se mene tiče TES ni ne zaslužuje (osim Morrowinda) da se nađe u ovom društvu a tek da ima najviše glasova... pih.
Marko Radonjic
14.12.2011, 11:31
Mozda bi moglo da se resetuje ovo glasanje i da se ubace novi serijali, kao Witcher i Mass Effect..
nameless1
14.12.2011, 12:28
Bem li ga, MoB je ekstraordinarna priča, remek delo pravo, i uopšte mnogo
Odigraj ti Torment!;) Dosta ljudi MOB naziva ugly rehash-om pravog Avellonovog remek dela (ne i ja, zato sto ga nisam odigrao.. jbg. sve sto je povezano sa NWN2, ja od toga bezim kao djavo od krsta- iz nekog razloga, mnogo mi je ruzna igra..)
Mozda bi moglo da se resetuje ovo glasanje i da se ubace novi serijali, kao Witcher i Mass Effect..
Slazem se! I mozda treba dodati tu Deus Ex serijal (my precious), iako mozda ne pripada bas CRPG-u..
Bolje rešenje je da se napravi nova tema umesto ove, ne bi valjalo da se ovih 600+ glasova "resetuje". Razlog više je što forum tada nije podržavao, a sada dozvoljava, ubacivanje više od 10 opcija za glasanje, pa bi mogle da se stave sve značajnije RP igre ikad napravljene.
Naravno, to je ogroman posao, a pitanje koliko ima ljudi uopšte zainteresovanih za rpg (tu ne mislim na one koji su igrali ME2 ili tako neku papazjaniju pa misle da znaju rpg) a da nisu odavno batalili ovaj forum...
Witcher mozda ali ME tesko,posto je veoma diskutabilno kom zanru pripada.Samim tim ne ispunjava uslove potrebne za glasanje;)
Dosta ljudi MOB naziva ugly rehash-om pravog Avellonovog remek dela
Gde nalaziš te ljude? :kreza:
nameless1
14.12.2011, 13:02
Ma, znas, populacija Obsidianomrzaca (ima ih na svakom forumu); oni ne priznaju nista sto je MCA napravio posle Tormenta, a Kotor 2 i MOB nazivaju cistim silovanjem Torment ideje. Kazem, ponovo, ogradjujem se zato sto ne odigrah fakticki ni jednu Obsidianovu igru (:kreza:), ali ih mrzim samo tako (nadam se da ce New Vegas to da promeni): od NWN2 sam odustao posle nekih 4-5 sati (prvi RPG koji nisam mogao da zavrsim), a od Kotora 2 sam osedeo pokusavajuci da ga nateram da radi na mojoj konfi kada je izasao (ogadio mi se od silnog crashovanja, nestabilnosti, tako da sam se zavetovao da ga nikada vise ne pokrenem, a ne pomaze ni to sto fali 1/3 igre), dok je Alpha Shithole standardna Ups!dianova prica..
Mada, konacno su nasli projekat sa kojim mogu da izadju na kraj.:a_bleh:
Bolje rešenje je da se napravi nova tema umesto ove, ne bi valjalo da se ovih 600+ glasova "resetuje". Razlog više je što forum tada nije podržavao, a sada dozvoljava, ubacivanje više od 10 opcija za glasanje, pa bi mogle da se stave sve značajnije RP igre ikad napravljene.
Ovakav kakav je sad trenutno, ovaj forum ne zaslužuje takvu temu...
E stvarno jesi Cynical A**hole :)
Ovaj forum ne zaslužuje mogućnost glasanja za te igre.
Lepo ti je data mogucnost da glasas za neki drugi RPG naslov;)
nameless1
12.3.2012, 15:54
Prilično zastarela lista. Gde su MASS EFFECT, THE WITCHER, DRAGON AGE...?
Ovaj forum ne zaslužuje mogućnost glasanja za te igre.
U potpunosti podrzavam ideju da se The Witcher serijal uvrsti u izbor za glasanje, i mislim da niko ovde ne bi imao nista protiv toga..:dedica:
Skenderevo
12.3.2012, 17:46
Cak stavise, odmah bi glasao :D
Meni bi bilo dovoljno samo da mi daju ponovo da glasam, da pored KOTOR-a glasam za Baldura i VTM. Witcher, DA i ostale papajzanije su ništa u poređenju sa klasicima. :D
Skenderevo
12.3.2012, 20:37
^ Jesi li ti to spomenuo DA u negativnom kontekstu? :eek2:
:D
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.