PDA

Prikaži potpunu verziju : Brisanje Temp fajlova


DobroslaV
14.4.2007, 21:31
Da li postoji program koji bi mogao da pri svakom start-upu(ako je moguce) da brise temp folder.

Predrag Stankovic
14.4.2007, 21:56
Ima i zove se Window Washer mozes ga skinuti odavde (http://www.download.com/Window-Washer/3000-2144_4-10017839.html)
mada mnogo je bolji i temeljniji CCleaner (http://www.download.com/CCleaner/3000-2144_4-10634975.html?tag=pdp_prod), samo sto on ne radi to automatski vec moras sam da ga pustish da pochisti junk sto i nije neki napor, kao i sto ima mogucnost ciscenja registry-ja, uninstall programa i uredjivanje start up-a

LoneWolf
20.4.2007, 13:47
CCleaner po mom licnom subjektivnom misljenju je SMECE,a 100 puta bolji od njega je Ace Utilities.Probajte oba programa i uvjericete se. :cool:

Predrag Stankovic
20.4.2007, 21:48
Kad kazes za neshto da je smece treba i da obrazlozis zasto tako mislish, po meni je CCleaner je jedan od najkorisnih programa za tu namenu a i jednostavnost upotrebe priblizavaju ga i apsolutnim pocetnicima

bladerunner
21.4.2007, 3:03
Dajte bre, ljudi, šta se zamarate traženjem programa koji automatski briše fajlove. Radite to kao sav normalan svet, batch fajlovima i zakazivanjem izvršavanja istih.

Evo, šaljem listing batch fajla, a za one lenje i sam batch fajl.
7499

Ubacite ga na neko bezbedno mesto i u istom direktorijumu napravite shortcut na taj fajl.


@echo off
pushd .
REM Sekcija: Brisanje temp direktorijuma
c:
cd "%userprofile%\Local Settings\Temp\*"
del *.* /q > NUL: 2> NUL: && for /d %%i in (*) do rd %%i /s /q > NUL: 2> NUL:
REM Kraj sekcije
popd
E sad, zakazivanje:
Desni klik na shortcut, pa na properties
Polje Run: postaviti na Minimized i kliknuti na OK
Control Panel, pa u Scheduled Tasks
Prevucite Shortcut to deltmp.cmd u novootvoreni prozor
Desni klik na novonastali posao, pa na properties
Na tabu General, uključiti Run only if logged on, mada u zavisnosti od načina zakazivanja, ovo treba ostaviti isključenim.
Na tabu Schedule, izabrati šta najviše odgovara, meni stoji Daily pošto ne gasim često mašinu, a nekima je možda bolje da izaberu At Logon, klikuti na OK.Desni klik na posao i izabrati Run, za proveru, trebalo bi da se ispiše podatak o vremenu poslednjeg izvršavanja. Ukoliko nešto nije u redu, u polju status će se ispisati "Could not start", u ovom slučaju je ili isključen "Run only if logged on", ili nisu dati dobri akreditivi za korisnika u čije ime se fajl izvršava.


Napomene: U zavisnosti od situacije, pojedine fajlove i direktorijume nije moguće izbrisati, pošto ih neki programi koriste. Mojne se neko žali na ovo, će da radi minus reputacija.

Batch fajl sam napravio ad hoc, postoje bolja rešenja pomoću batch fajlova, kao i pomoću drugih alata koji već dolaze uz Windows.

Brisanje sadržaja Temp foldera je nepoželjno kada neki program zahteva restart kako bi se pravilno instalirao, velika je verovatnoća da će u Tempu ostaviti neke fajlove koji su mu potrebni da bi završio instalaciju prilikom sledećeg podizanja sistema i prijavljivanja korisnika.

Pojašnjenja, za one koje nešto zbunjuje:

> NUL: -- redirekcija izlaza komande u bitbucket,
2> NUL: -- redirekcija izveštaja o greškama u bitbucket,
&& -- izvršavanje komandi jedne za drugom, nepotrebno u batchu, ali sam kopirao iz komandne linije, pa je ostalo.